E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκ: Αγνωστοι βάνδαλοι έκαψαν την Αγία Τράπεζα εκκλησίας στη Χίο

Η Αγία Τραπέζα του Ιερού ναού Αγίου Χαραλάμπους βρέθηκε καμμένη

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 10/11/2019 | 13:38

Σοκ: Αγνωστοι βάνδαλοι έκαψαν την Αγία Τράπεζα εκκλησίας στη Χίο

Με μια ανατριχιαστική εικόνα ήρθαν αντιμέτωποι σήμερα το πρωί κάτοικοι του χωρού Χαλκειού της Χίου, όπου πιστοί και ιερείς αντίκρισαν την Αγία Τραπέζα του Ιερού ναού Αγιού Χαραλάμπους καμμένη από αγνώστους.

Ο πρόεδρος του χωριού Χαλκειός Βασίλης Βίγκας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, σχολίασε χαρακτηριστικά, ότι πρόκειται για την τρίτη επίθεση που δέχεται εκκλησία από αγνώστους.

Πώς έφτασαν μέχρι το ιερό σημείο

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου, κάποιος έσπασε το παραθυράκι της εκκλησίας και πέταξε μέσα ξερά χόρτα ξύλα και στουπιά, βάζοντας φωτιά στην Αγία Τράπεζα.

Οι κάτοικοι του χωριού Χαλκειός, οι οποίοι το τελευταιό διάστημα δοκιμάζονται έντονα, λόγω της παρουσίας χιλιάδων προσφύγων και λαθρομεταναστών, ήρθαν αντιμέτωποι για τρίτη φόρα με επίθεση στις εκκλησίες τους και έχουν αγανακτήσει.

Η καταστροφή έγινε αντιληπτή το πρωί της Κυριακής όταν ανοίχθηκε ο Ιερός Ναός προκειμένου ο νεοκόρος να ανάψει τα καντήλια και να καθαρίσει την εκκλησία.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο χωριό Χαλκειός υπάρχει χωρος φιλοξενίας προσφύγων και παράτυπων μεταναστών όπου ο συνολικός αριθμός τους έχει υπερβεί κατα πολύ τις δομές που αντέχει.

«Ο Άγιος Χαράλαμπος είναι μια εκκλησία η οποία βρίσκεται στα 500 μέτρα από τις δομές φιλοξενίας. Σήμερα το πρωί, πήγε στην εκκλησία μια γυναίκα να ανάψει τα καντύλια και διαπίστωσε ότι κάποιοι είχαν σπάσει το παραθυράκι του Ιερού και έχουν πετάξει μέσα χόρτα και χαρτιά, προφανώς αναμένα, και πήρε φωτιά η Αγία Τράπεζα. Κάηκαν τα καλ΄ματα της Αγίας Τραπέζης, κάηκε το Ιερό Ευαγγέλιο και ότι άλλο είχε απάνω στην Αγία Τράπεζα.

Εχει έρθει η αστυνομία και η σήμανση. Μέσα σε μια εβδομάδα είναι το τρίτο ξωκκλήσι που παραβιάζεται στο χωριό. Πρώτα παραβιάστηκε το ξωκκλήσι της Παναγιάς που άνοιξαν το παράθυρο και έκλεψαν τα λάδια και τα καντύλια, το δεύτερο ήταν το ξωκκλήσι των Αγίων Απόστολων Πέτρου και Παύλου που πήραν τα καλλύματα της Αγίας Τραπέζης και τώρα έσπασαν το παράθυρο και έβαλαν φωτιά. Ο Άγιος Χαράλαμπος είναι εκκλησία μεγάλη δεν είναι μικρό ξωκκλήσι και αν ήταν στρωμένη με χαλιά τώρα θα είχε καεί όλη» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του χωριού Βασίλης Βίγκας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκτός ελέγχου καθηγητής σε γυμνάσιο: Αρπαξε μαθητή από την μπλούζα και τον πέταξε στο θρανίο γιατί τον αποκάλεσε «μπρο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τον 56χρονο εκπαιδευτικό να αρπάζει από τον λαιμό τον έφηβο

Δολοφονία 27χρονης συγκλονίζει το Μεξικό: Πεθερά γάζωσε την νύφη της και είπε στον γιο της «είσαι δικός μου, σε έκλεψε»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από το περιστατικό δείχνει την πεθερά να ακολουθεί τη νύφη ενώ στη συνέχεια ακούγονται κραυγές

«Τρέμει» η γη στο Λασίθι – Σε λιγότερο από 24 ώρες πάνω από 50 σεισμοί

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Στη φυλακή οι Έλληνες που άνοιξαν σημαία με τον βυζαντινό αετό στην Αγιά Σοφιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί στενά την υπόθεση

Πειραματικά σχολεία: Ολοκληρώθηκε η κλήρωση ‑ Πού θα δείτε τα αποτελέσματα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Σαββατοκύριακο, οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα, Δημόσια Ωνάσεια και Πρότυπα Εκκλησιαστικά σχολεία

Δίκη Τέμπη: Ένταση όταν παρουσιάστηκε ανακοίνωση σωματείου αντί για πιστοποιητικό θανάτου

Ελλάδα Χτες
Αντιδράσεις από τους συγγενείς για την ενέργεια του νομικού συμβούλου - Διεκόπη για λίγο η δίκη

Η Meta κλείνει συμφωνία πολλών δισ. δολαρίων για τη χρήση τσιπ της Amazon σε υπηρεσίες ΑΙ

Tech + Science Χτες
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, δήλωσε πρόσφατα ότι ο τομέας ημιαγωγών της εταιρείας βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 20 δισ. δολαρίων σε ετήσια βάση

Κεφαλονιά: «Η γυναίκα μου φταίει που πέθανε η Μυρτώ»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ξεσπά ο πατέρας της Μυρτώς για τα κρυφά SMS

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επιθεωρητές εργασίας κατέληξαν στο ΑΤ Ομονοίας μετά από καταγγελία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έλεγχαν υπόθεση υπαλλήλου της Πλεύσης Ελευθερίας

Αποσύρονται 130 λεωφορεία του ΟΑΣΘ ‑ Τι συνέβη

Ελλάδα Χτες
Είχαν καλύψει 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα το κάθε ένα!