E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκ: Αγνωστοι βάνδαλοι έκαψαν την Αγία Τράπεζα εκκλησίας στη Χίο

Η Αγία Τραπέζα του Ιερού ναού Αγίου Χαραλάμπους βρέθηκε καμμένη

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 10/11/2019 | 13:38

Σοκ: Αγνωστοι βάνδαλοι έκαψαν την Αγία Τράπεζα εκκλησίας στη Χίο

Με μια ανατριχιαστική εικόνα ήρθαν αντιμέτωποι σήμερα το πρωί κάτοικοι του χωρού Χαλκειού της Χίου, όπου πιστοί και ιερείς αντίκρισαν την Αγία Τραπέζα του Ιερού ναού Αγιού Χαραλάμπους καμμένη από αγνώστους.

Ο πρόεδρος του χωριού Χαλκειός Βασίλης Βίγκας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, σχολίασε χαρακτηριστικά, ότι πρόκειται για την τρίτη επίθεση που δέχεται εκκλησία από αγνώστους.

Πώς έφτασαν μέχρι το ιερό σημείο

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου, κάποιος έσπασε το παραθυράκι της εκκλησίας και πέταξε μέσα ξερά χόρτα ξύλα και στουπιά, βάζοντας φωτιά στην Αγία Τράπεζα.

Οι κάτοικοι του χωριού Χαλκειός, οι οποίοι το τελευταιό διάστημα δοκιμάζονται έντονα, λόγω της παρουσίας χιλιάδων προσφύγων και λαθρομεταναστών, ήρθαν αντιμέτωποι για τρίτη φόρα με επίθεση στις εκκλησίες τους και έχουν αγανακτήσει.

Η καταστροφή έγινε αντιληπτή το πρωί της Κυριακής όταν ανοίχθηκε ο Ιερός Ναός προκειμένου ο νεοκόρος να ανάψει τα καντήλια και να καθαρίσει την εκκλησία.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο χωριό Χαλκειός υπάρχει χωρος φιλοξενίας προσφύγων και παράτυπων μεταναστών όπου ο συνολικός αριθμός τους έχει υπερβεί κατα πολύ τις δομές που αντέχει.

«Ο Άγιος Χαράλαμπος είναι μια εκκλησία η οποία βρίσκεται στα 500 μέτρα από τις δομές φιλοξενίας. Σήμερα το πρωί, πήγε στην εκκλησία μια γυναίκα να ανάψει τα καντύλια και διαπίστωσε ότι κάποιοι είχαν σπάσει το παραθυράκι του Ιερού και έχουν πετάξει μέσα χόρτα και χαρτιά, προφανώς αναμένα, και πήρε φωτιά η Αγία Τράπεζα. Κάηκαν τα καλ΄ματα της Αγίας Τραπέζης, κάηκε το Ιερό Ευαγγέλιο και ότι άλλο είχε απάνω στην Αγία Τράπεζα.

Εχει έρθει η αστυνομία και η σήμανση. Μέσα σε μια εβδομάδα είναι το τρίτο ξωκκλήσι που παραβιάζεται στο χωριό. Πρώτα παραβιάστηκε το ξωκκλήσι της Παναγιάς που άνοιξαν το παράθυρο και έκλεψαν τα λάδια και τα καντύλια, το δεύτερο ήταν το ξωκκλήσι των Αγίων Απόστολων Πέτρου και Παύλου που πήραν τα καλλύματα της Αγίας Τραπέζης και τώρα έσπασαν το παράθυρο και έβαλαν φωτιά. Ο Άγιος Χαράλαμπος είναι εκκλησία μεγάλη δεν είναι μικρό ξωκκλήσι και αν ήταν στρωμένη με χαλιά τώρα θα είχε καεί όλη» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του χωριού Βασίλης Βίγκας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα 07.02.2026
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος 07.02.2026
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα 07.02.2026
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα 07.02.2026
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα 07.02.2026
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα 07.02.2026
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα 07.02.2026
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα 07.02.2026
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.