E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πεντανόστιμα γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλου

Μια αγαπημένη συνταγή απο παλιά, σε μια λίγο διαφορετική εκδοχή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/11/2019 | 00:04

Πεντανόστιμα γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλου

Θα χρειαστούμε:

Για τα γιουβαρλάκια

  • 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου, κατά προτίμηση από μπούτι
  • 150 γρ. τραχανάς ξινός αλευρένιος
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 1/2 κουτ. σούπας ξερό εστραγκόν ή μαντζουράνα, τριμμένα
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη (ή 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από λεμόνι, ακέρωτο)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σούπα

  • 1.600 ml ζωμός λαχανικών 
  • 200 γρ. τραχανάς αλευρένιος ξινός

Για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

Γιουβαρλάκια 

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα ζυμώνουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά με τα χέρια μας. Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια στο μέγεθος μικρού καρυδιού και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σούπα

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε το ζωμό ή το νερό μαζί με αλάτι και πιπέρι σε δυνατή φωτιά, για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο, ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου άλλα 15 λεπτά. Προσθέτουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε προσεκτικά, για να μη διαλύσουμε τα γιουβαρλάκια, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς, να «γίνουν» τα γιουβαρλάκια και να χυλώσει ελαφρώς η σούπα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αυγολέμονο

Λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα, ξεχωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ (ή με το μίξερ χειρός ή με τον αυγοδάρτη, απλώς το τελευταίο έχει περισσότερο κόπο) για μερικά λεπτά, μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το λεμόνι και λίγο αλατοπίπερο μέχρι το μείγμα να αφρατέψει λίγο και να ασπρίσει. Το αδειάζουμε στο μπολ με τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να αναμειχθούν. Όταν θα έχουμε τραβήξει την κατσαρόλα από τη φωτιά (και δεν θα κοχλάζει το υγρό), ξεκινάμε να προσθέτουμε σταδιακά με την κουτάλα της σούπας 2 - 3 δόσεις από το ζουμί της κατσαρόλας, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια και την ανακινούμε απαλά για να απλωθεί παντού το αυγολέμονο και να ενωθεί με το υπόλοιπο ζουμί. Αφήνουμε λίγο το φαγητό να «ξεκουραστεί» προτού σερβίρουμε.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Kραγιόν: Ενας εύκολος οδηγός για να βρεις το nude που σου αξίζει

Style 15.05.2025
Βρες το σωστό nude για κραγιόν για σένα

Δεν είναι σολομός, δεν είναι τόνος: Αυτό είναι το φτηνό ψάρι που κάνει θαύματα στην καρδιά, τον εγκέφαλο και τη διάθεση

Food 15.05.2025
Το ψαράκι που κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ, αλλά προσφέρει οφέλη που θα ζήλευε κι ο σολομός

Τα δάχτυλά σου γίνονται λευκά, μπλε και μετά κόκκινα; Μάθε γιατί αυτό το φαινόμενο μπορεί να σε προειδοποιεί για κάτι πολύ σοβαρό!

Body+Mind 15.05.2025
Όταν τα δάχτυλά σου αλλάζουν χρώμα, το σώμα σου ίσως προσπαθεί να σου πει κάτι πιο σοβαρό απ’ ό,τι νομίζεις!

Η Bella Hadid άφησε πίσω το σοκολατί καρέ της και αποκαλύπτει ένα honey blonde λουκ που κανείς δεν περίμενε

Style 15.05.2025
Από σοκολατί καλλονή σε ξανθό είδωλο – η Bella Hadid κάνει το πιο ανατρεπτικό comeback της χρονιάς λίγο πριν σαγηνεύσει το κόκκινο χαλί των Καννών

Stop the press! Αυτό είναι το παντελόνι που θα φορεθεί παντού το καλοκαίρι

Style Χτες
Η Hailey Bieber τα φοράει με τακούνια, η Bella Hadid με σακάκι… Εσύ θα μείνεις εκτός; Το trend του καλοκαιριού είναι cropped, cool και εντελώς απρόσμενο!

Αυτό είναι το άρωμα που φοράει η Ελένη Μενεγάκη εδώ και 30 χρόνια

Style Χτες
Θα τολμήσεις να μυρίσεις όπως η Ελένη; Ανακάλυψε το άρωμα που δεν έβγαλε ποτέ από τη ζωή της – και ίσως γίνει και το δικό σου signature scent!

Το ακριτικό χωριό με τις 1.200 οικογένειες, τους ληστές και τις μάχες που μοιάζει βγαλμένο από ταινία εποχής!

Ταξίδια Χτες
Το ορεινό χωριό–θρύλος που αγναντεύει τη Δρόπολη και ψιθυρίζει ιστορίες αιώνων

Το ελληνικό «μαύρο διαμάντι» που λιώνει το λίπος, νικά τον διαβήτη και κάνει απότομο reset στο σώμα σου

Food Χτες
Το ταπεινό λαχανικό που δεν τρως αρκετά – κι όμως, μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου!

Μήπως κοιμάσαι περισσότερο απ’ όσο πρέπει; Αυτό το σπάνιο γονίδιο μπορεί να «βραχυκυκλώνει» τον ύπνο σου

Body+Mind Χτες
Ξυπνάς κουρασμένος μετά από 8 ώρες ύπνου; Ίσως να είσαι... μεταλλαγμένος!!

5 οικογενειακές ταβέρνες στα βόρεια προάστια για να φας παραδοσιακό φαγητό σαν στο σπίτι σου

Eat + Drink Χτες
Μοναδικές γεύσεις σαν να τα μαγείρεψε η αγαπημένη σου γιαγιά!

Ποντίκια στο σπίτι; Πόσο κινδυνεύει η υγεία σας και πώς θα προστατευθείτε

Σπίτι Προχτές
Φορείς σοβαρών κινδύνων για την υγεία