E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παγκόσμιο ρεκόρ τσιπούρας για Έλληνα ψαροντουφεκά

Ο Χρήστος Σιμάτης από την Κέρκυρα

Δημοσίευση 5/11/2019 | 14:42

Παγκόσμιο ρεκόρ τσιπούρας για Έλληνα ψαροντουφεκά

Ο Έλληνας που κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ τσιπούρας με το ψάρι των 6.905 κιλών

Ο Χρήστος Σιμάτης από την Κέρκυρα θεωρείται και όχι άδικα ένας από τους πιο δεινούς Έλληνες ψαροντουφεκάδες. 

Το μεγαλύτερο ψάρι που έχει καμακώσει ποτέ, είναι ένα μαγιάτικο 45 κιλών περίπου κι αυτό διότι όταν το τοποθέτησαν πάνω στη ζυγαριά εκείνη ...τερμάτισε από το βάρος του ψαριού, οπότε υπολόγισαν το βάρος του στο περίπου.

Για τα ψάρια που πιάνει θα μπορούσε να αποκομίζει κάθε φορά ένα σεβαστό χρηματικό ποσό ωστόσο, όπως εξηγεί στο Πρώτο Θέμα δεν ψαρεύει από επάγγελμα αλλά το κάνει από χόμπι. Μάλιστα οι ψαριές του καταλήγουν συνήθως στη σχάρα προς τέρψη φίλων και συγγενών, όπως συνέβη και με την τσιπούρα των επτά κιλών που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Το συγκεκριμένο ψάρι δε, τάισε 15 στόματα. Πιάστηκε στα 46 μέτρα βάθος σε ναυάγιο και ήταν μέλος μιας ομάδας περίπου δέκα ψαριών στο ίδιο μέγεθος. Η βουτιά του ψαροντουφεκά διήρκεσε τρία λεπτά.

«Η θάλασσα έχει μόχθο όμως είναι η ανταμοιβή είναι μεγάλη» θα πει ο ίδιος, για να προσθέσει: «Όταν βουτάς κρατώντας την ανάσα σου και μπαίνοντας σε ένα περιβάλλον κάπως ξένο για τον άνθρωπο, εκεί όπου βασιλεύουν τα ψάρια, είναι και δύσκολο αλλά θέλει και μεγάλη προσοχή. Θέλει υπομονή, εξάσκηση και να ξέρεις πότε πρέπει να αποχωρείς».

Όμως ο Κερκυραίος ψαροντουφεκάς δεν έχει κινδυνέψει από την θάλασσα καθώς λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, έχει βρεθεί σε κίνδυνο όμως εξαιτίας του ανθρώπινου παράγοντα. Τι εννοεί: “ Διότι πολλές φορές δεν σέβονται την σημαδούρα που έχω βγάλει, αυτή που καθιστά εμφανή την παρουσία μου στο βυθό με αποτέλεσμα αρκετά σκάφη να έχουν περάσει σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο που έχω βουτήξει. Επίσης σε δυο περιπτώσεις, έμπλεξα με παρατημένο στο βυθό αλιευτικά εργαλεία ( δίχτυα) και ευτυχώς κατάφερα να ξεμπλέξω σχετικά γρήγορα”.

Ο Χρήστος Σιμάτης ψαρεύει αποκλειστικά και μόνο με ψαροντούφεκο, με κράτημα της αναπνοής του και ποτέ δεν χρησιμοποιεί μπουκάλες οξυγόνου για να καταδυθεί. “ Σαν τεχνική είναι η πλέον οικολογική και με το μικρότερο αποτύπωμα”, εξηγεί. “ Συνηθίζω κάθε φορά που βουτάω να επιλέγω ένα καλό ψάρι για την οικογένεια και φίλους και μετά αποχωρώ χωρίς να ενοχλήσω τα υπόλοιπα ψάρια. Η επαφή με το βυθό και τα ψάρια είναι η καλύτερη ανταμοιβή μας”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ: Γιατροί και φαρμακοποιοί είχαν στήσει κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις – Η ζημιά 405.000 ευρώ για το δημόσιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 240 συσκευασίες παράνομα συνταγογραφημένων φαρμάκων

Καρυστιανού: «Περίεργο που οπαδοί της ΝΔ βγήκαν με τυπωμένα μπλουζάκια» ‑ Τι είπε για το ακίνητο και το fund

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο να τυπώσουν μπλουζάκια, δείχνει ότι επένδυσαν στην επικοινωνία»

Τι σχεδιάζει η Ρωσία εναντίον της Πολωνίας και πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη Βαρσοβία για πιθανά ρωσικά σχέδια που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μητσοτάκη ‑ Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε, η αναφορά του Θάνου Ντόκου στις εκλογές και η απάντηση κυβερνητικών πηγών

Ποιοι διασώθηκαν τελευταία στιγμή από το ταχύπλοο που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τέσσερα άτομα περισυλλέχθηκαν σώοι από παραπλέον ιστιοφόρο πριν το πολυτελές σκάφος βυθιστεί στα ανοιχτά των Φλεβών.

Η Γρατσία υπερασπίζεται την Καρυστιανού για το ακίνητο που αγόρασε μέσω πλειστηριασμού: «Δεν υπάρχει κάτι κρυφό»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Η κυρία Καρυστιανού θέλει να είναι όλα στο φως, οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και να τα δει  στο κτηματολόγιο» είπε η δικηγόρος και στενή συνεργάτιδα της προέδρου Ελπίδας για τη Δημοκρατία

Συνελήφθη 21χρονος οδηγός ταξί που χρέωσε τουρίστες 175€ από το «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ποσό αυτό ήταν τετραπλάσιο από το προβλεπόμενο κόμιστρο της διαδρομής

Έτσι κλέβουν τα βενζινάδικα στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left Χτες
Η απάτη στις αντλίες καυσίμων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής αγοράς. Μπορεί οι έλεγχοι να έχουν ενταθεί και οι κυρώσεις να έχουν γίνει αυστηρότερες, όμως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί.

Ελαφόνησος: «Λειτούργησα ενστικτωδώς και βούτηξα στη θάλασσα», λέει ο πλοιοκτήτης

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν λάθος», ισχυρίζεται ο πλοιοκτήτης – κολυμβητής της Ελαφονήσου

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Λεβέντη, «δεν είμαι βιολογικό του παιδί, αλλά είχα την τύχη να τον αποκαλώ πατέρα» είπε ο γιος του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων, που πέθανε σε ηλικία 75 ετών ύστερα από προβλήματα υγείας

Θεσσαλονίκη: Στο μικροσκόπιο τέταρτος ύποπτος για τη φονική εμπρηστική επίθεση  – Σε σταθερή κατάσταση η Αφροδίτη Νέστορα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, υπολείμματα των μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις