E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παγκόσμιο ρεκόρ τσιπούρας για Έλληνα ψαροντουφεκά

Ο Χρήστος Σιμάτης από την Κέρκυρα

Δημοσίευση 5/11/2019 | 14:42

Παγκόσμιο ρεκόρ τσιπούρας για Έλληνα ψαροντουφεκά

Ο Έλληνας που κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ τσιπούρας με το ψάρι των 6.905 κιλών

Ο Χρήστος Σιμάτης από την Κέρκυρα θεωρείται και όχι άδικα ένας από τους πιο δεινούς Έλληνες ψαροντουφεκάδες. 

Το μεγαλύτερο ψάρι που έχει καμακώσει ποτέ, είναι ένα μαγιάτικο 45 κιλών περίπου κι αυτό διότι όταν το τοποθέτησαν πάνω στη ζυγαριά εκείνη ...τερμάτισε από το βάρος του ψαριού, οπότε υπολόγισαν το βάρος του στο περίπου.

Για τα ψάρια που πιάνει θα μπορούσε να αποκομίζει κάθε φορά ένα σεβαστό χρηματικό ποσό ωστόσο, όπως εξηγεί στο Πρώτο Θέμα δεν ψαρεύει από επάγγελμα αλλά το κάνει από χόμπι. Μάλιστα οι ψαριές του καταλήγουν συνήθως στη σχάρα προς τέρψη φίλων και συγγενών, όπως συνέβη και με την τσιπούρα των επτά κιλών που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Το συγκεκριμένο ψάρι δε, τάισε 15 στόματα. Πιάστηκε στα 46 μέτρα βάθος σε ναυάγιο και ήταν μέλος μιας ομάδας περίπου δέκα ψαριών στο ίδιο μέγεθος. Η βουτιά του ψαροντουφεκά διήρκεσε τρία λεπτά.

«Η θάλασσα έχει μόχθο όμως είναι η ανταμοιβή είναι μεγάλη» θα πει ο ίδιος, για να προσθέσει: «Όταν βουτάς κρατώντας την ανάσα σου και μπαίνοντας σε ένα περιβάλλον κάπως ξένο για τον άνθρωπο, εκεί όπου βασιλεύουν τα ψάρια, είναι και δύσκολο αλλά θέλει και μεγάλη προσοχή. Θέλει υπομονή, εξάσκηση και να ξέρεις πότε πρέπει να αποχωρείς».

Όμως ο Κερκυραίος ψαροντουφεκάς δεν έχει κινδυνέψει από την θάλασσα καθώς λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, έχει βρεθεί σε κίνδυνο όμως εξαιτίας του ανθρώπινου παράγοντα. Τι εννοεί: “ Διότι πολλές φορές δεν σέβονται την σημαδούρα που έχω βγάλει, αυτή που καθιστά εμφανή την παρουσία μου στο βυθό με αποτέλεσμα αρκετά σκάφη να έχουν περάσει σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο που έχω βουτήξει. Επίσης σε δυο περιπτώσεις, έμπλεξα με παρατημένο στο βυθό αλιευτικά εργαλεία ( δίχτυα) και ευτυχώς κατάφερα να ξεμπλέξω σχετικά γρήγορα”.

Ο Χρήστος Σιμάτης ψαρεύει αποκλειστικά και μόνο με ψαροντούφεκο, με κράτημα της αναπνοής του και ποτέ δεν χρησιμοποιεί μπουκάλες οξυγόνου για να καταδυθεί. “ Σαν τεχνική είναι η πλέον οικολογική και με το μικρότερο αποτύπωμα”, εξηγεί. “ Συνηθίζω κάθε φορά που βουτάω να επιλέγω ένα καλό ψάρι για την οικογένεια και φίλους και μετά αποχωρώ χωρίς να ενοχλήσω τα υπόλοιπα ψάρια. Η επαφή με το βυθό και τα ψάρια είναι η καλύτερη ανταμοιβή μας”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πλήθος κόσμου στο Athens Pride

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Είκονες από τη μαζική προσέλευση του κόσμου

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 89‑85: Πρωταθλητές Ελλάδας οι Πειραιώτες, «λύγισαν» τους πράσινους στον πέμπτο τελικό

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Μιλουτίνοφ, Φουρνιέ και Βεζένκοφ υπέγραψαν το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού

Τραμπ: Η συμφωνία με το Ιράν προβλέπεται να υπογραφεί αύριο

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
«Αν δεν συμβεί αυτό, έχουμε την απόλυτη εναλλακτική λύση, που ελπίζουμε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ξανά».

Σάμος: «Καζάνι που βράζει» για 300 νέους λαθρομετανάστες

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Τοπικοί φορείς κατά Πλεύρη

Τραγωδία στα Φαλάσαρνα: Νεκρός 45χρονος τουρίστας έπειτα από πτώση σε δύσβατο σημείο

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στελέχη του Λιμενικού

Μωβ μέδουσες: Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσουν

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Πώς μπορείτε να προστατευθείτε από τις μωβ μέδουσες

Τρεις νεκρές αρκούδες σε ένα 24ωρο σε Φλώρινα και Κοζάνη: Οι δύο φέρουν τραύματα από πυροβόλο όπλο

Ελλάδα 13.06.2026
Ο θάνατος του άλλου ζώου φέρεται να προήλθε από κατανάλωση δηλητηριασμένου δολώματος

Αίγιο: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ιταλός για τη διπλή δολοφονία μητέρας και γιου

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Η προφυλάκισή του βασίστηκε στην έλλειψη στοιχείων για την υπόθεση

Athens Pride 2026: Πλήθος κόσμου στο κέντρο της Αθήνας, δείτε φωτογραφίες

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Η Αθήνα κινείται σήμερα στους ρυθμούς του Athens Pride 2026 - Μεγάλη συναυλία στις 21:00 με τη συμμετοχή αρκετών καλλιτεχνών

Ισόβια στον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ στη Χαλκιδική για το δυστύχημα με τον 19χρονο

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Ομόφωνα ένοχοι είχαν κριθεί ο ιδιοκτήτης και η σύζυγός του, ένοχος για απλή συνέργεια ο μηχανικός, για θανατηφόρα έκθεση και έκθεση σε κίνδυνο ο χειριστής - Ελεύθεροι ως το Εφετείο οι τρεις πλην του ιδιοκτήτη