E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παγκόσμιο ρεκόρ τσιπούρας για Έλληνα ψαροντουφεκά

Ο Χρήστος Σιμάτης από την Κέρκυρα

Δημοσίευση 5/11/2019 | 14:42

Παγκόσμιο ρεκόρ τσιπούρας για Έλληνα ψαροντουφεκά

Ο Έλληνας που κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ τσιπούρας με το ψάρι των 6.905 κιλών

Ο Χρήστος Σιμάτης από την Κέρκυρα θεωρείται και όχι άδικα ένας από τους πιο δεινούς Έλληνες ψαροντουφεκάδες. 

Το μεγαλύτερο ψάρι που έχει καμακώσει ποτέ, είναι ένα μαγιάτικο 45 κιλών περίπου κι αυτό διότι όταν το τοποθέτησαν πάνω στη ζυγαριά εκείνη ...τερμάτισε από το βάρος του ψαριού, οπότε υπολόγισαν το βάρος του στο περίπου.

Για τα ψάρια που πιάνει θα μπορούσε να αποκομίζει κάθε φορά ένα σεβαστό χρηματικό ποσό ωστόσο, όπως εξηγεί στο Πρώτο Θέμα δεν ψαρεύει από επάγγελμα αλλά το κάνει από χόμπι. Μάλιστα οι ψαριές του καταλήγουν συνήθως στη σχάρα προς τέρψη φίλων και συγγενών, όπως συνέβη και με την τσιπούρα των επτά κιλών που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Το συγκεκριμένο ψάρι δε, τάισε 15 στόματα. Πιάστηκε στα 46 μέτρα βάθος σε ναυάγιο και ήταν μέλος μιας ομάδας περίπου δέκα ψαριών στο ίδιο μέγεθος. Η βουτιά του ψαροντουφεκά διήρκεσε τρία λεπτά.

«Η θάλασσα έχει μόχθο όμως είναι η ανταμοιβή είναι μεγάλη» θα πει ο ίδιος, για να προσθέσει: «Όταν βουτάς κρατώντας την ανάσα σου και μπαίνοντας σε ένα περιβάλλον κάπως ξένο για τον άνθρωπο, εκεί όπου βασιλεύουν τα ψάρια, είναι και δύσκολο αλλά θέλει και μεγάλη προσοχή. Θέλει υπομονή, εξάσκηση και να ξέρεις πότε πρέπει να αποχωρείς».

Όμως ο Κερκυραίος ψαροντουφεκάς δεν έχει κινδυνέψει από την θάλασσα καθώς λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, έχει βρεθεί σε κίνδυνο όμως εξαιτίας του ανθρώπινου παράγοντα. Τι εννοεί: “ Διότι πολλές φορές δεν σέβονται την σημαδούρα που έχω βγάλει, αυτή που καθιστά εμφανή την παρουσία μου στο βυθό με αποτέλεσμα αρκετά σκάφη να έχουν περάσει σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο που έχω βουτήξει. Επίσης σε δυο περιπτώσεις, έμπλεξα με παρατημένο στο βυθό αλιευτικά εργαλεία ( δίχτυα) και ευτυχώς κατάφερα να ξεμπλέξω σχετικά γρήγορα”.

Ο Χρήστος Σιμάτης ψαρεύει αποκλειστικά και μόνο με ψαροντούφεκο, με κράτημα της αναπνοής του και ποτέ δεν χρησιμοποιεί μπουκάλες οξυγόνου για να καταδυθεί. “ Σαν τεχνική είναι η πλέον οικολογική και με το μικρότερο αποτύπωμα”, εξηγεί. “ Συνηθίζω κάθε φορά που βουτάω να επιλέγω ένα καλό ψάρι για την οικογένεια και φίλους και μετά αποχωρώ χωρίς να ενοχλήσω τα υπόλοιπα ψάρια. Η επαφή με το βυθό και τα ψάρια είναι η καλύτερη ανταμοιβή μας”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στιγμές τρόμου για άνδρα στη Μαγούλα ‑ Η στιγμή που του επιτίθεται τσοπανόσκυλο

Ελλάδα 21.02.2026
«Αν με είχε δαγκώσει στον λαιμό, θα ήμουν νεκρός»

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τέσσερις τραυματίες

Ελλάδα 21.02.2026
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον δράστη

Αθλήτρια πατινάζ ταxύτητας παραλίγο να χάσει το μάτι της από την λεπίδα πατινιού αντιπάλου

Αθλητικά Νέα 21.02.2026
Σοκαριστικό βίντεο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Συνελήφθη 25χρονος στη Θεσσαλονίκη που έτρεχε με 186 χλμ την ώρα σε δρόμο με όριο τα 90

Ελλάδα 21.02.2026
Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και σε 41χρονο που εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες να οδηγεί στην Τούμπα, υπό την επήρεια μέθης

Νεκρή 27χρονη Βραζιλιάνα influencer μετά από επιπλοκές αισθητικής επέμβασης

Κόσμος 21.02.2026
Η Μπιάνκα Ντίας υπέστη πνευμονική εμβολή και δύο επιληπτικές κρίσεις κατά την ανάρρωση στο σπίτι της κοντά στο Σάο Πάολο

«Βιβλικό δικαίωμα» του Ισραήλ να καταλάβει όλη τη Μέση Ανατολή, λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην περιοχή

Κόσμος 21.02.2026
«Θα ήταν μια χαρά αν έπαιρνε όλα τα εδάφη» είπε ο Μάικ Χάκαμπι σε συνέντευξη, υπερασπιζόμενος τις ενέργειες του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια καλεί τον Τραμπ να αποζημιώσει τους Αμερικανούς μετά την ακύρωση των δασμών

Κόσμος Χτες
Κάθε δολάριο που αφαιρέθηκε παράνομα πρέπει να καταβληθεί αμέσως, με τους τόκους. Να επιστρέψεις τα χρήματα» τόνισε ο Γκάβιν Νιούσομ

Κακοκαιρία: Ξεκίνησε η μπόρα στην Αττική

Καιρός Χτες
Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Έκπτωτος πρίγκιπας Αντριου: Οι λόγοι που ο Ουίλιαμ μπορεί να αισθάνεται «απελευθερωμένος» με την σύλληψη του θείου του

Κόσμος Χτες
Το παρασκήνιο της ρήξης ανάμεσα στον πρίγκιπα της Ουαλίας και τον Αντριου, η «σιδηρά» στάση του βασιλιά Καρόλου και η επόμενη μέρα για τη βρετανική μοναρχία