E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παγκόσμιο ρεκόρ τσιπούρας για Έλληνα ψαροντουφεκά

Ο Χρήστος Σιμάτης από την Κέρκυρα

Δημοσίευση 5/11/2019 | 14:42

Παγκόσμιο ρεκόρ τσιπούρας για Έλληνα ψαροντουφεκά

Ο Έλληνας που κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ τσιπούρας με το ψάρι των 6.905 κιλών

Ο Χρήστος Σιμάτης από την Κέρκυρα θεωρείται και όχι άδικα ένας από τους πιο δεινούς Έλληνες ψαροντουφεκάδες. 

Το μεγαλύτερο ψάρι που έχει καμακώσει ποτέ, είναι ένα μαγιάτικο 45 κιλών περίπου κι αυτό διότι όταν το τοποθέτησαν πάνω στη ζυγαριά εκείνη ...τερμάτισε από το βάρος του ψαριού, οπότε υπολόγισαν το βάρος του στο περίπου.

Για τα ψάρια που πιάνει θα μπορούσε να αποκομίζει κάθε φορά ένα σεβαστό χρηματικό ποσό ωστόσο, όπως εξηγεί στο Πρώτο Θέμα δεν ψαρεύει από επάγγελμα αλλά το κάνει από χόμπι. Μάλιστα οι ψαριές του καταλήγουν συνήθως στη σχάρα προς τέρψη φίλων και συγγενών, όπως συνέβη και με την τσιπούρα των επτά κιλών που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Το συγκεκριμένο ψάρι δε, τάισε 15 στόματα. Πιάστηκε στα 46 μέτρα βάθος σε ναυάγιο και ήταν μέλος μιας ομάδας περίπου δέκα ψαριών στο ίδιο μέγεθος. Η βουτιά του ψαροντουφεκά διήρκεσε τρία λεπτά.

«Η θάλασσα έχει μόχθο όμως είναι η ανταμοιβή είναι μεγάλη» θα πει ο ίδιος, για να προσθέσει: «Όταν βουτάς κρατώντας την ανάσα σου και μπαίνοντας σε ένα περιβάλλον κάπως ξένο για τον άνθρωπο, εκεί όπου βασιλεύουν τα ψάρια, είναι και δύσκολο αλλά θέλει και μεγάλη προσοχή. Θέλει υπομονή, εξάσκηση και να ξέρεις πότε πρέπει να αποχωρείς».

Όμως ο Κερκυραίος ψαροντουφεκάς δεν έχει κινδυνέψει από την θάλασσα καθώς λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, έχει βρεθεί σε κίνδυνο όμως εξαιτίας του ανθρώπινου παράγοντα. Τι εννοεί: “ Διότι πολλές φορές δεν σέβονται την σημαδούρα που έχω βγάλει, αυτή που καθιστά εμφανή την παρουσία μου στο βυθό με αποτέλεσμα αρκετά σκάφη να έχουν περάσει σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο που έχω βουτήξει. Επίσης σε δυο περιπτώσεις, έμπλεξα με παρατημένο στο βυθό αλιευτικά εργαλεία ( δίχτυα) και ευτυχώς κατάφερα να ξεμπλέξω σχετικά γρήγορα”.

Ο Χρήστος Σιμάτης ψαρεύει αποκλειστικά και μόνο με ψαροντούφεκο, με κράτημα της αναπνοής του και ποτέ δεν χρησιμοποιεί μπουκάλες οξυγόνου για να καταδυθεί. “ Σαν τεχνική είναι η πλέον οικολογική και με το μικρότερο αποτύπωμα”, εξηγεί. “ Συνηθίζω κάθε φορά που βουτάω να επιλέγω ένα καλό ψάρι για την οικογένεια και φίλους και μετά αποχωρώ χωρίς να ενοχλήσω τα υπόλοιπα ψάρια. Η επαφή με το βυθό και τα ψάρια είναι η καλύτερη ανταμοιβή μας”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Αιγάλεω: Κατέρρευσε τμήμα της οροφής

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Στο εσωτερικό του κτιρίου εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν πυροσβέστες, ωστόσο δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός

ΕΛΑΣ: Η «σκιώδης» κυβέρνηση του Τσίπρα – Τα ονόματα

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης – Ποιοι αναλαμβάνουν τομεάρχες

Σάλος στη Γαστούνη με τη σκυλίτσα που πάτησε 60χρονη: Δείτε τι είπε για το τραγικό περιστατικό

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Η 60χρονη οδηγός υποστηρίζει μέσω των δικηγόρων της πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το ζώο, δηλώνοντας συγκλονισμένη.

Νύχτα βίας στη γαλλικό Φεστιβάλ «Fête de la Musique» με εκατοντάδες συλλήψεις

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Βιασμοί, μαχαιρώματα και επιθέσεις με ... σύριγγες σε γυναίκες

Τουρκία: Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στο Κιρίκαλε ‑ Δύο νεκροί

Κόσμος 23.06.2026
Ισχυρή έκρηξη σε εγκατάσταση έρευνας και ανάπτυξης πυρομαχικών, διερευνώνται τα αίτια του δυστυχήματος

Λευκάδα: Αγριος ξυλοδαρμός θαμώνα μπαρ ‑ Στο νοσοκομείο το θύμα, για μία γυναίκα έγινε η παρεξήγηση

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Οι Αρχές αναζητούν τρεις ακόμη εμπλεκόμενους για να τους συλλάβουν και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη

CNN: «Με απείλησε σμήνος από drones σε σχηματισμό μέδουσας» ‑ Τι είδε ο πιλότος του μαχητικού F‑15

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Τον Απρίλιο, η Τεχεράνη κατέρριψε ένα αμερικανικό μαχητικό F-15, το οποίο μετέφερε δύο άτομα - έναν πιλότο και έναν αξιωματικό οπλικών συστημάτων

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα μαχαίρωσε άνδρα στο κέντρο της πόλης

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Το αιματηρό επεισόδιο φέρεται να ξεκίνησε για ασήμαντη αφορμή

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Σε ποια ομάδα μετακομίζει μετά τους Μπακς και τι προβλέπει το μυθικό συμβόλαιό του;

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Ολοκληρώθηκε το trade του «Greek Freak» στους Μαϊάμι Χιτ, τερματίζοντας μια εποχή 13 ετών στο Μιλγουόκι, με ένα ηγεμονικό συμβόλαιο να τον περιμένει.

Θεσσαλονίκη: Τοξικός ο καπνός από τη φωτιά στα Τσαΐρια

Ελλάδα 23.06.2026
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής προχωρούν σε επιχωματώσεις, έτσι ώστε οι μικρές εστίες να μην επεκταθούν και γίνει κάποια αναζωπύρωση