E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παγκόσμιο ρεκόρ τσιπούρας για Έλληνα ψαροντουφεκά

Ο Χρήστος Σιμάτης από την Κέρκυρα

Δημοσίευση 5/11/2019 | 14:42

Παγκόσμιο ρεκόρ τσιπούρας για Έλληνα ψαροντουφεκά

Ο Έλληνας που κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ τσιπούρας με το ψάρι των 6.905 κιλών

Ο Χρήστος Σιμάτης από την Κέρκυρα θεωρείται και όχι άδικα ένας από τους πιο δεινούς Έλληνες ψαροντουφεκάδες. 

Το μεγαλύτερο ψάρι που έχει καμακώσει ποτέ, είναι ένα μαγιάτικο 45 κιλών περίπου κι αυτό διότι όταν το τοποθέτησαν πάνω στη ζυγαριά εκείνη ...τερμάτισε από το βάρος του ψαριού, οπότε υπολόγισαν το βάρος του στο περίπου.

Για τα ψάρια που πιάνει θα μπορούσε να αποκομίζει κάθε φορά ένα σεβαστό χρηματικό ποσό ωστόσο, όπως εξηγεί στο Πρώτο Θέμα δεν ψαρεύει από επάγγελμα αλλά το κάνει από χόμπι. Μάλιστα οι ψαριές του καταλήγουν συνήθως στη σχάρα προς τέρψη φίλων και συγγενών, όπως συνέβη και με την τσιπούρα των επτά κιλών που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Το συγκεκριμένο ψάρι δε, τάισε 15 στόματα. Πιάστηκε στα 46 μέτρα βάθος σε ναυάγιο και ήταν μέλος μιας ομάδας περίπου δέκα ψαριών στο ίδιο μέγεθος. Η βουτιά του ψαροντουφεκά διήρκεσε τρία λεπτά.

«Η θάλασσα έχει μόχθο όμως είναι η ανταμοιβή είναι μεγάλη» θα πει ο ίδιος, για να προσθέσει: «Όταν βουτάς κρατώντας την ανάσα σου και μπαίνοντας σε ένα περιβάλλον κάπως ξένο για τον άνθρωπο, εκεί όπου βασιλεύουν τα ψάρια, είναι και δύσκολο αλλά θέλει και μεγάλη προσοχή. Θέλει υπομονή, εξάσκηση και να ξέρεις πότε πρέπει να αποχωρείς».

Όμως ο Κερκυραίος ψαροντουφεκάς δεν έχει κινδυνέψει από την θάλασσα καθώς λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, έχει βρεθεί σε κίνδυνο όμως εξαιτίας του ανθρώπινου παράγοντα. Τι εννοεί: “ Διότι πολλές φορές δεν σέβονται την σημαδούρα που έχω βγάλει, αυτή που καθιστά εμφανή την παρουσία μου στο βυθό με αποτέλεσμα αρκετά σκάφη να έχουν περάσει σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο που έχω βουτήξει. Επίσης σε δυο περιπτώσεις, έμπλεξα με παρατημένο στο βυθό αλιευτικά εργαλεία ( δίχτυα) και ευτυχώς κατάφερα να ξεμπλέξω σχετικά γρήγορα”.

Ο Χρήστος Σιμάτης ψαρεύει αποκλειστικά και μόνο με ψαροντούφεκο, με κράτημα της αναπνοής του και ποτέ δεν χρησιμοποιεί μπουκάλες οξυγόνου για να καταδυθεί. “ Σαν τεχνική είναι η πλέον οικολογική και με το μικρότερο αποτύπωμα”, εξηγεί. “ Συνηθίζω κάθε φορά που βουτάω να επιλέγω ένα καλό ψάρι για την οικογένεια και φίλους και μετά αποχωρώ χωρίς να ενοχλήσω τα υπόλοιπα ψάρια. Η επαφή με το βυθό και τα ψάρια είναι η καλύτερη ανταμοιβή μας”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σουηδία: «Όχι» από την αρχή Δημόσιας Υγείας σε smartphone πριν από τα 13 έτη

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Στόχος αυτής της νέας σύστασης είναι να «μειωθεί ο κίνδυνος τα παιδιά να εκτεθούν σε επιβλαβή περιεχόμενα»

Επίδομα αδείας 2026: Νέα ποσά μετά την αύξηση κατώτατου μισθού – Πότε και πώς καταβάλλεται

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ποια είναι η ημερομηνία πληρωμής του επιδόματος αδείας, ο τρόπος υπολογισμού του και τι αλλάζει φέτος

Θάνατος 71χρονου επιβάτη εν πλω σε πλοίο από Κω προς Πειραιά

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Τραγικό τέλος για 71χρονο επιβάτη κατά τη διάρκεια πλου από την Κω με προορισμό τον Πειραιά

Συναγερμός στο Αμερικανικό Πεντάγωνο

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Εκκενώνονται και αποκλείονται όροφοι του κτιρίου

16χρονη επιχείρησε να το σκάσει ξυπόλητη για να ξεφύγει από τον 30χρονο σύζυγό της στο Βόλο

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ο 30χρονος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και ενδοοικογενειακή παράνομη βία

Λευκάδα: Βέλγος τουρίστας έπεσε από βράχο για μία selfie

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Οι Αρχές στη Νορβηγία σκότωσαν άλκη που βρέθηκε να καλπάζει στο κέντρο του Όσλο

Κόσμος 11.06.2026
Το ζώο βρέθηκε αποπροσανατολισμένο, να καλπάζει στους δρόμους της νορβηγικής πρωτεύουσας και να περνάει ανάμεσα σε αυτοκίνητα και πεζούς

Τατουάζ με Σπαρτιάτη πολεμιστή στο στήθος έχει ο «ήρωας του Μπέλφαστ»

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Σύμβολο θάρρους και πολεμικού πνεύματος το τατουάζ για τον άνδρα που σταμάτησε τον Σουδανό που επιτέθηκε με μαχαίρι στον Στίβεν Όγκιλβι

Απίστευτα σκηνικά στη Νέα Υόρκη: Οπαδοί των Νικς πέταξαν αυγά στον Γουεμπανιαμά, βίντεο

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Οι Νικς έκαναν μυθική ανατροπή από το -29 και πλέον απέχουν μια νίκη από το πρωτάθλημα μετά από 53 ολόκληρα χρόνια

Καταδικάστηκε ιερέας για ενδοοικογενειακή απειλή της πρεσβυτέρας ‑ «Έχεις τελειώσει»

Ελλάδα 11.06.2026
Ο 46χρονος κληρικός υποστηρίζει ότι η καταγγελία έχει εκδικητικό κίνητρο

Παξοί: Ο καπετάνιος‑ήρωας που έσωσε τους τουρίστες πριν βουτήξει στη θάλασσα – Η δραματική προσπάθεια να σβήσει τη φωτιά

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ο καπετάνιος απομάκρυνε εγκαίρως τέσσερις τουρίστες από καταμαράν που τυλίχθηκε στις φλόγες στο λιμάνι του Γαΐου και στη συνέχεια βούτηξε στη θάλασσα

Αναταραχή στα Στενά του Ορμούζ – Ακούστηκε έκρηξη από τη θάλασσα

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ένα αεροσκάφος των ΗΠΑ εκτόξευσε δύο πυραύλους Hellfire