E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Υπεξαίρεσε 579.888 ευρώ, απολύθηκε αλλά ζήτησε να... επιστρέψει στο δήμο

Τι αναφέρει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/11/2019 | 20:19

Υπεξαίρεσε 579.888 ευρώ, απολύθηκε αλλά ζήτησε να... επιστρέψει στο δήμο

Η ταμίας ενός νησιωτικού Δήμου υπεξαίρεσε από το χρηματοκιβώτιο 579.888 ευρώ, καταδικάστηκε αμετάκλητα σε 14 χρόνια κάθειρξη, απολύθηκε οριστικά. Όμως η ιστορία δεν τελειώνει εδώ καθώς λίγο αργότερα ζήτησε να επιστρέψει στον Δήμο, καθώς όπως υποστήριξε, την παρέσυρε στην υπεξαίρεση η συγκατηγορούμενή της, αλλά οι σύμβουλοι Επικρατείας δεν της έκαναν το χατίρι.

Το εν λόγω πρόσωπο, εργαζόταν σε Δήμο νησιού και το Μάιο του 2011 πραγματοποιήθηκε έκτακτος έλεγχος στο χρηματοκιβώτιο του Δήμου από το οποίο έλειπαν 579.888 ευρώ. Συγκεκριμένα στο ταμείο του Δήμου υπήρχε έλλειμμα 376.934 ευρώ και από το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου το έλλειμμα ανερχόταν στα 202.954 ευρώ.

Στην υπάλληλο του Δήμου από τον Αύγουστο του 2009 της είχαν ανατεθεί καθήκοντα ταμία. Όμως, το από τον Οκτώβριο του 2010 έως τον Μάιο του 2011 ιδιοποιήθηκε τμηματικά από το ταμείο του Δήμου το επίμαχο ποσό. Μάλιστα, εξέδωσε και βεβαιώσεις ότι στο χρηματοκιβώτιο υπήρχε το ποσό που ιδιοποιήθηκε, ενώ στην πραγματικότητα υπήρχαν μόνο 3.190 ευρώ και έλειπαν 576.697 ευρώ.

Μετά τον έλεγχο που έγινε η ταμίας αναγκάστηκε να ομολογήσει τις πράξεις της και έρριψε τις ευθύνες στην συγκατηγορούμενη της και ηθικό αυτουργό της υπεξαίρεσης.

Η συγκατηγορούμενη της ταμίας δραστηριοποιούνταν στον τομέα της διενέργειας επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης. Έτσι, έπεισε, μετά από «φορτικότητα» όπως ισχυρίστηκε η ταμίας να της δώσει τα χρήματα τα οποία υπήρχαν στο χρηματοκιβώτιο μέχρι να πετύχει την χρηματοδότηση ενός προγράμματος από τον Ελληνικό Οργανισμό Μικρών-Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (ΕΟΜΜΕΧ). Μάλιστα της υποσχέθηκε ότι θα της επέστρεφε πίσω 720.000 ευρώ, έχοντας με αυτό τον τρόπο οικονομικό όφελος η ταμίας περίπου 140.000 ευρώ.

Από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά, η ταμίας καταδικάστηκε με αμετάκλητη απόφασή του σε κάθειρξη 14 ετών για υπεξαίρεση με διάφορα τεχνάσματα κατ΄ εξακολούθηση και έκδοση ψευδών βεβαιώσεων. Από το Εφετείο της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Παράλληλα, από το πειθαρχικό συμβούλιο παύθηκε οριστικά (απολύθηκε) από το Δήμο για: 1) παράβαση καθήκοντος, 2) χρησιμοποίηση της υπαλληλικής ιδιότητας προς εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων της ίδιας και τρίτων, 3) παράνομη χρήση πραγμάτων που ανήκαν στην υπηρεσία που εργαζόταν και 4) χαρακτηριστικά αναξιοπρεπή ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή εντός και εκτός υπηρεσίας.

Η ταμίας προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η πειθαρχική απόφαση με την οποία απολύθηκε οριστικά, αλλά οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς της και έκριναν ότι η οριστική απόλυση που τις επιβλήθηκε είναι η προσήκουσα ποινή.

Το ΣτΕ δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς της ότι αντιμετώπιζε προβλήματα λόγω θανάτου του συζύγου της και προβλημάτων υγείας τόσο της ίδιας όσο και της μητέρας της, επισημαίνοντας ότι οι λόγοι που επικαλείται δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την πράξη της, λόγω τη αυξημένης ευθύνης που είχε λόγω της θέσης της ταμίας που κατείχε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η στιγμή που πάνοπλοι αστυνομικοί μπαίνουν σε σπίτια του κυκλώματος με τα ναρκωτικά στη Μύκονο: «Πέσε κάτω τώρα»

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Βρήκαν 4,5 κιλά κοκαΐνης και κάνναβης, €700.000 το παράνομο κέρδος- Από τον Απρίλιο η δράση του κυκλώματος με αρχηγό έναν 37χρονο Αλβανό - Χρησιμοποιούσαν ως «βιτρίνα» εταιρεία μεταφοράς τουριστών με βαν

Ανησυχία για την Αθηνά Ωνάση: Η «χρυσή κληρονόμος» και οι περίεργοι επιχειρηματικοί ελιγμοί της

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Η παγκόσμια οικονομική ελίτ προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τι κρύβεται πίσω από την 41χρονη, πλέον, επιχειρηματία

Νέα Υόρκη: Ο Μαμντάνι έκανε πράξη την υπόσχεσή του – «Πάγωμα» σε ένα εκατομμύριο ενοίκια για δύο χρόνια

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων εκφράζουν ανησυχίες για οικονομική πίεση λόγω αυξημένου κόστους λειτουργίας, ενώ οι ενοικιαστές διεκδικούν επιπλέον μέτρα για την ουσιαστική μείωση των ενοικίων

Ισπανία: Ντόπιος γρονθοκόπησε 13χρονη στο πρόσωπο και της έσπασε την μύτη

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Δεκάδες τουρίστες έτρεξαν για να βοηθήσουν την έφηβη, η οποία ακούστηκε να φωνάζει καθώς δεχόταν επίθεση από τον άνδρα

Σάλος στη Βρετανία: Τον σκότωσε με μια γροθιά ‑ Σκληρό βίντεο

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Ο 28χρονος Ντίλαν Μαξγουελ κατηγορείται για τον θάνατο του 25χρονου Λουκ Τόμπσον, πατέρα τριών παιδιών, μετά από μια επίθεση στις 19 Νοεμβρίου 2023

Ποιος είναι ο νικητής του φετινού MasterChef

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Εννέα χρόνια στο Αμστερνταμ πριν το ριάλιτι μαγειρικής - Η σύντροφός του και η ζωή στο εξωτερικό

Μυλοπόταμος: Ποιος εντόπισε νεκρό τον 32χρονο που αναζητούνταν από τους οικείους του

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Τα ακριβή αίτια θανάτου θα διαπιστωθούν μετά από ιατροδικαστική εξέταση, καθώς η Αστυνομία δεν εντοπίζει ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Γιαγιά δηλητηρίασε και μαχαίρωσε τα 4 εγγόνια της μέχρι θανάτου ‑ «Δεν θα ξαναδώ ποτέ τα παιδιά μου»

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Η ηλικιωμένη φέρεται να εξαγριώθηκε όταν ο πρώην σύζυγος της κόρης της απέκτησε προσωρινή επιμέλεια των παιδιών

Μήνυση κατά 18 influencers από την Επιτροπή Παιγνίων για διαφήμιση παράνομου τζόγου ‑ Είχαν πάνω από 3 εκατ. followers

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Οι περισσότεροι από τους followers ήταν ανήλικοι, είπε ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ, Αντώνης Βαρθολομαίος

Πήγε στην Τουρκία για να φτιάξει τα δόντια του και τώρα αντιμετωπίζει εφιάλτη ‑ «Μην πάτε στην Τουρκία. Μην αφήσετε να ...»

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Ο 47χρονος Βρετανός ξόδεψε 3.900 λίρες για smile makeover στην Τουρκία και τώρα καλείται να πληρώσει έως 40.000 λίρες για να αποκαταστήσει τη ζημιά.

Μουντιάλ 2026: Πρωτιά για Ολλανδία, πρόκριση για Ιαπωνία‑Σουηδία και ιστορική Ακτή Ελεφαντοστού

Αθλητικά Νέα 26.06.2026
Η Ολλανδία καθάρισε την Τυνησία και πήρε την κορυφή του ομίλου, Ιαπωνία και Σουηδία προκρίθηκαν χέρι-χέρι, ενώ Εκουαδόρ και Ακτή Ελεφαντοστού πανηγύρισαν μεγάλες νίκες και εισιτήριο για τους «32».

«Επικήρυξαν» τον λαγοκέφαλο – Όλα τα μέτρα από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Ελλάδα 26.06.2026
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε πιλοτική δράση θήρευσης του επικίνδυνου ψαριού σε Κρήτη και Νότιο Αιγαίο, με αμοιβή στους αλιείς 5,33 ευρώ το κιλό.