E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Υπεξαίρεσε 579.888 ευρώ, απολύθηκε αλλά ζήτησε να... επιστρέψει στο δήμο

Τι αναφέρει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/11/2019 | 20:19

Υπεξαίρεσε 579.888 ευρώ, απολύθηκε αλλά ζήτησε να... επιστρέψει στο δήμο

Η ταμίας ενός νησιωτικού Δήμου υπεξαίρεσε από το χρηματοκιβώτιο 579.888 ευρώ, καταδικάστηκε αμετάκλητα σε 14 χρόνια κάθειρξη, απολύθηκε οριστικά. Όμως η ιστορία δεν τελειώνει εδώ καθώς λίγο αργότερα ζήτησε να επιστρέψει στον Δήμο, καθώς όπως υποστήριξε, την παρέσυρε στην υπεξαίρεση η συγκατηγορούμενή της, αλλά οι σύμβουλοι Επικρατείας δεν της έκαναν το χατίρι.

Το εν λόγω πρόσωπο, εργαζόταν σε Δήμο νησιού και το Μάιο του 2011 πραγματοποιήθηκε έκτακτος έλεγχος στο χρηματοκιβώτιο του Δήμου από το οποίο έλειπαν 579.888 ευρώ. Συγκεκριμένα στο ταμείο του Δήμου υπήρχε έλλειμμα 376.934 ευρώ και από το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου το έλλειμμα ανερχόταν στα 202.954 ευρώ.

Στην υπάλληλο του Δήμου από τον Αύγουστο του 2009 της είχαν ανατεθεί καθήκοντα ταμία. Όμως, το από τον Οκτώβριο του 2010 έως τον Μάιο του 2011 ιδιοποιήθηκε τμηματικά από το ταμείο του Δήμου το επίμαχο ποσό. Μάλιστα, εξέδωσε και βεβαιώσεις ότι στο χρηματοκιβώτιο υπήρχε το ποσό που ιδιοποιήθηκε, ενώ στην πραγματικότητα υπήρχαν μόνο 3.190 ευρώ και έλειπαν 576.697 ευρώ.

Μετά τον έλεγχο που έγινε η ταμίας αναγκάστηκε να ομολογήσει τις πράξεις της και έρριψε τις ευθύνες στην συγκατηγορούμενη της και ηθικό αυτουργό της υπεξαίρεσης.

Η συγκατηγορούμενη της ταμίας δραστηριοποιούνταν στον τομέα της διενέργειας επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης. Έτσι, έπεισε, μετά από «φορτικότητα» όπως ισχυρίστηκε η ταμίας να της δώσει τα χρήματα τα οποία υπήρχαν στο χρηματοκιβώτιο μέχρι να πετύχει την χρηματοδότηση ενός προγράμματος από τον Ελληνικό Οργανισμό Μικρών-Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (ΕΟΜΜΕΧ). Μάλιστα της υποσχέθηκε ότι θα της επέστρεφε πίσω 720.000 ευρώ, έχοντας με αυτό τον τρόπο οικονομικό όφελος η ταμίας περίπου 140.000 ευρώ.

Από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά, η ταμίας καταδικάστηκε με αμετάκλητη απόφασή του σε κάθειρξη 14 ετών για υπεξαίρεση με διάφορα τεχνάσματα κατ΄ εξακολούθηση και έκδοση ψευδών βεβαιώσεων. Από το Εφετείο της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Παράλληλα, από το πειθαρχικό συμβούλιο παύθηκε οριστικά (απολύθηκε) από το Δήμο για: 1) παράβαση καθήκοντος, 2) χρησιμοποίηση της υπαλληλικής ιδιότητας προς εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων της ίδιας και τρίτων, 3) παράνομη χρήση πραγμάτων που ανήκαν στην υπηρεσία που εργαζόταν και 4) χαρακτηριστικά αναξιοπρεπή ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή εντός και εκτός υπηρεσίας.

Η ταμίας προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η πειθαρχική απόφαση με την οποία απολύθηκε οριστικά, αλλά οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς της και έκριναν ότι η οριστική απόλυση που τις επιβλήθηκε είναι η προσήκουσα ποινή.

Το ΣτΕ δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς της ότι αντιμετώπιζε προβλήματα λόγω θανάτου του συζύγου της και προβλημάτων υγείας τόσο της ίδιας όσο και της μητέρας της, επισημαίνοντας ότι οι λόγοι που επικαλείται δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την πράξη της, λόγω τη αυξημένης ευθύνης που είχε λόγω της θέσης της ταμίας που κατείχε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελλάδα: Έχει τον μεγαλύτερο πληθωρισμό κρεάτων στην ευρωζώνη

Οικονομία 20.01.2026
Πληθωρισμός ελαιολάδου για το μοσχαρίσιο κρέας και θλιβερή πρωτιά στις ανατιμήσεις - Θλιβερή η εικόνα και στον τομέα των γαλακτοκομικών

Τέλος το άσυλο για Παλαιστίνιο που ταυτοποιήθηκε σε βίντεο της Χαμάς ‑ Η αντίδραση του Θάνου Πλεύρη

Ελλάδα 20.01.2026
Οι ελληνικές αρχές έκριναν ότι η παρουσία του στη χώρα συνιστά άμεσο κίνδυνο λόγω των δεσμών του με την ηγεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης

Θεσσαλονίκη: Νεκρή γυναίκα που έπεσε από μπαλκόνι

Ελλάδα 20.01.2026
Η 48χρονη έπεσε από μπαλκόνι 3ου ορόφου

Καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας ‑ Τους πρόδωσαν οι αναρτήσεις στα social media

Ελλάδα 20.01.2026
Χωρίς δίπλωμα ο οδηγός, την ώρα που ο συνεπιβάτης βιντεοσκοπούσε και τον παρότρυνε να παραβιάζει κόκκινα φανάρια και να κινείται στο αντίθετο ρεύμα

Φυλακές Κασσαβέτειας: Φωτιά σε θάλαμο ανηλίκων ‑ Διερευνώνται κρούσματα φυματίωσης

Ελλάδα 20.01.2026
Φωτιά ξέσπασε στις φυλακές Κασσαβέτειας, σε θάλαμο όπου κρατούνταν 11 ανήλικοι

Αμερικανός ταξίδευε για μήνες με γιοτ για να συναντήσει Ρωσίδα που γνώρισε online και κατέληξε στη φυλακή

Κόσμος 20.01.2026
O άνδρας πραγματοποίησε το πολύμηνο ταξίδι με το σκάφος του, ωστόσο το όπλο που βρέθηκε σε αυτό τον έβαλε σε μπελάδες

Ζουν στους ‑43°C χωρίς ρεύμα και νερό εδώ και 10 χρόνια – Το ζευγάρι που γύρισε την πλάτη στον σύγχρονο κόσμο

Κόσμος 20.01.2026
Έχουν επιλέξει να ζου εκτός δικτύων, με φωτιά, ηλιακή ενέργεια και απόλυτη ηρεμία

Τηλεφώνημα για βόμβα σε δημοσιογραφικό όμιλο στο Μαρούσι

Ελλάδα 20.01.2026
Αγνωστος τηλεφώνησε στο ραδιόφωνο του Real FM

Σεισμός τώρα στη Λακωνία

Ελλάδα 20.01.2026
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 22,6 χιλιόμετρα

Αυτά είναι τα ευρωπαϊκά προϊόντα που θα πληγούν από τους νέους δασμούς του Τραμπ

Κόσμος 20.01.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ θέλει πάση θυσία να αποκτήσει τη Γροιλανδία και απειλεί τους Ευρωπαίους που θα αντιταχθούν στο πλάνο του με νέους δασμούς