E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πορεία των ελληνικών ομάδων στη Ευρωλίγκα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/11/2019 | 14:56

Η πορεία των ελληνικών ομάδων στη Ευρωλίγκα
@olympiacosbc

Όσοι παρακολούθησαν την πρεμιέρα της Ευρωλίγκα, κάθε άλλο παρά ενθουσιάστηκαν με το ντεμπούτο των δύο κορυφαίων ελληνικών ομάδων. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Παρότι και οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα, την πολυπόθητη νίκη κατέκτησε μόνο ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας οριακά του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου και μάλιστα, εντός έδρας. Μεγάλος χαμένος της βραδιάς, ο Ολυμπιακός ο οποίος στη Γαλλία γνώρισε μια βαριά ήττα από την ομάδα της Βιλερμπάν.

Πιο αναλυτικά, με τον Ερυθρό Αστέρα να κυριαρχεί σχεδόν σε όλη την πρώτη περίοδο (14-17), ο Παναθηναϊκός έδειχνε αποσυντονισμένος, κάτι που έβλεπαν και οι 11 χιλιάδες οπαδοί του που είχαν κατακλύσει το γήπεδο, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου. Ευτυχώς, αυτή η απογοητευτική εικόνα φάνηκε να βελτιώνεται στην τρίτη περίοδο, όταν κατάφερε να πάρει προβάδισμα 13 πόντων και να διαμορφώσει το σκορ σε 66-53. Στη συνέχεια οι Σέρβοι πίεσαν και κάλυψαν στο μεγαλύτερο μέρος τη διαφορά, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να την ανατρέψουν. Έτσι το παιχνίδι έληξε 87-82 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Βέβαια, η νίκη αυτή του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα, χαρακτηρίστηκε από την προβληματική άμυνα του. Απόδειξη ότι οι παίκτες του τριφυλλιού έδωσαν το έδαφος στους Σέρβους να πάρουν 15 εντυπωσιακά επιθετικά ριμπάουντ.

Νικ Καλάθης και Ντεσόν Τόμας  πέτυχαν από  21 και 18 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τους Σέρβους, πρώτος σκόρερ με 22 πόντους αναδείχθηκε ο Τζέιμς Γκιστ, το πρώην αστέρι των πρασίνων. Μάλιστα πριν την έναρξη του αγώνα ο Γκιστ τιμήθηκε για την προσφορά του στον ΠΑναθηναϊκό.

Ο δεύτερος αγώνας του Παναθηναϊκού, παρά την εξαιρετική επίθεση και άμυνα που έπαιξε κόντρα στη Βιλερμπάν στη Λυών, χαρακτηρίστηκε ως αυτοκτονία. Ο λόγος; Μια σειρά λανθασμένων αποφάσεων κατά τη διάρκεια του τελευταίου δεκαλέπτου, τις οποίες εκμεταλλεύτηκε η γαλλική πλευρά προκειμένου να επανέλθει και τελικά να πάρει τη νίκη έστω και οριακά, με 79-78. Ο παίκτης που  έκρινε το αποτέλεσμα του αγώνα λίγα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος ήταν ο Τζόρνταν Τέιλορ. Πετυχαίνοντας μια ελεύθερη βολή, χάρισε στη ομάδα της Λυών την πρόκριση και απέκλεισε τον Παναθηναϊκό από τα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα.

Βέβαια, ούτε ο Ολυμπιακός έδειξε το καλό του πρόσωπο στο ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα. Παρότι ξεκίνησε δυνατά, παίζοντας κόντρα σε μια ομάδα που απουσίαζε εννιά χρόνια από την Ευρωλίγκα,  στη συνέχεια δεν στάθηκε άξιος των περιστάσεων.

Στο ντεμπούτο του εναντίον της Βιλερμπάν, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να επικρατήσει των Γάλλων, οι οποίοι στο δεύτερο δεκάλεπτο πήραν το προβάδισμα και στο ημίχρονο προηγήθηκαν με 13 πόντους. Όταν στα μισά του τελευταίου δεκαλέπτου, το σκορ διαμορφώθηκε σε 73-57, η διαφορά των 16 πόντων ήταν πλέον μη αναστρέψιμη. Έτσι, η δεύτερη γαλλική νίκη απέναντι σε ελληνική ομάδα, σφραγίστηκε με το επιβλητικό 82-63.

Σειρά για τον Ολυμπιακό είχε το παιχνίδι με την Βαλένθια. Σ΄αυτό τον αγώνα όμως, αντί του Ντέιβιντ Μπλατ, στη θέση του επικεφαλής τεχνικού βρέθηκε ο Κεστούτις Κεμζούρα. Ίσως αυτή την αλλαγή χρειαζόταν ο Ολυμπιακός, για να δείξει τι πραγματικά μπορεί να κάνει, αφού συνέτριψε την ισπανική ομάδα με 89-63.

Σπανούλης, Μιλουτίνοβ, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Κουζμίνσκας πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και χάρισαν στον Ολυμπιακό την πρόκριση στον τρίτο γύρο της Ευρωλίγκα. Εκεί, τελικά ηττήθηκε από τη Ζενίτ της Αγίας Πετρούπολης, η οποία σύμφωνα με το στοίχημα Euroleague της bwin αντιμετωπίζει στον τέταρτο γύρο τον Παναθηναϊκό. Τα υπόλοιπα παιχνίδια του τέταρτου γύρου περιλαμβάνουν τις αναμετρήσεις Μπασκόνια-Ολυμπιακού, Αναντολού Εφές-Ρεάλ Μαδρίτης, Άλμπα Βερολίνου-ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπάγερν-Χίμκι, Ολύμπια Μιλάνο-Φενέρμπαχτσε και Ζαλγκίρις-Βιλερμπάν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έρχεται υποχρεωτική απόσυρση ‑ Ποια αυτοκίνητα κινδυνεύουν

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Το «πιστοποιητικό ζωής» που αλλάζει τα πάντα

Νέα μεγάλη μεταγραφή του ΠΑΟΚ

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Νέο μπαμ στον ΠΑΟΚ της εποχής Μυστακίδη

Χάος σε γάμο στην Πολωνία: Η νύφη σύρθηκε στη φυλακή με νυφικό για τον ξυλοδαρμό της μητέρας της

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Στη νύφη απαγορεύτηκε η επικοινωνία με τη μητέρα για δύο εβδομάδες έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα

Στο εδώλιο παιδίατρος για την απώλεια όρχεος 16χρονου ‑ Σε μόνιμη υπογονιμότητα ο έφηβος

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Ο γιατρός αντιμετωπίζει την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια μετά από μήνυση των γονιών

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με 20 άτομα σε ποντιακό γλέντι στα δυτικά ‑ Δύο τραυματίες από γυάλινα μπουκάλια

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Περίπου 20 άτομα πιάστηκαν στα χέρια - Στο νοσοκομείο ο ένας τραυματίας

Από φέρετρο μέχρι... βάρκα στα σκουπίδια της Θεσσαλονίκης: Τα πιο παράξενα αντικείμενα που μάζεψε ο δήμος

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Στον δήμο Θεσσαλονίκης το 2025 συγκεντρώθηκαν 12.500 τόνοι ογκωδών από όλες τις γειτονιές ενώ για τους πρώτους 4,5 μήνες του 2026 η «συγκομιδή» ανέρχεται στους 5.000 τόνους

Αστυνομικός έσωσε γυναίκα και τα δύο παιδιά της από φλεγόμενο σπίτι ‑ Viral το βίντεο από τη bodycam

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Με γρήγορες κινήσεις κατάφερε να βγάλει έξω με απόλυτη ασφάλεια τη μητέρα και τον 10χρονο γιο

Μήνυμα Τραμπ προς Ταϊβάν: «Μην προχωρήσετε σε επίσημη ανεξαρτησία από την Κίνα»

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Ξεκάθαρο σήμα κατά μιας επίσημης ανακήρυξης ανεξαρτησίας

Προσήχθη ο 50χρονος σύντροφος της 24χρονης που σκοτώθηκε στον Πειραιά

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Έπεσε από τον έβδομο όροφο πολυκατοικίας στον Πειραιά

ΑΑΔΕ: 3,2 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές ‑ Τεχνητή νοημοσύνη και ηλεκτρονικά μέσα στην μάχη

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Η φορολογική διοίκηση στοχεύει σε εισπράξεις δισεκατομμυρίων ευρώ το 2026