E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πορεία των ελληνικών ομάδων στη Ευρωλίγκα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/11/2019 | 14:56

Η πορεία των ελληνικών ομάδων στη Ευρωλίγκα
@olympiacosbc

Όσοι παρακολούθησαν την πρεμιέρα της Ευρωλίγκα, κάθε άλλο παρά ενθουσιάστηκαν με το ντεμπούτο των δύο κορυφαίων ελληνικών ομάδων. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Παρότι και οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα, την πολυπόθητη νίκη κατέκτησε μόνο ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας οριακά του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου και μάλιστα, εντός έδρας. Μεγάλος χαμένος της βραδιάς, ο Ολυμπιακός ο οποίος στη Γαλλία γνώρισε μια βαριά ήττα από την ομάδα της Βιλερμπάν.

Πιο αναλυτικά, με τον Ερυθρό Αστέρα να κυριαρχεί σχεδόν σε όλη την πρώτη περίοδο (14-17), ο Παναθηναϊκός έδειχνε αποσυντονισμένος, κάτι που έβλεπαν και οι 11 χιλιάδες οπαδοί του που είχαν κατακλύσει το γήπεδο, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου. Ευτυχώς, αυτή η απογοητευτική εικόνα φάνηκε να βελτιώνεται στην τρίτη περίοδο, όταν κατάφερε να πάρει προβάδισμα 13 πόντων και να διαμορφώσει το σκορ σε 66-53. Στη συνέχεια οι Σέρβοι πίεσαν και κάλυψαν στο μεγαλύτερο μέρος τη διαφορά, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να την ανατρέψουν. Έτσι το παιχνίδι έληξε 87-82 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Βέβαια, η νίκη αυτή του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα, χαρακτηρίστηκε από την προβληματική άμυνα του. Απόδειξη ότι οι παίκτες του τριφυλλιού έδωσαν το έδαφος στους Σέρβους να πάρουν 15 εντυπωσιακά επιθετικά ριμπάουντ.

Νικ Καλάθης και Ντεσόν Τόμας  πέτυχαν από  21 και 18 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τους Σέρβους, πρώτος σκόρερ με 22 πόντους αναδείχθηκε ο Τζέιμς Γκιστ, το πρώην αστέρι των πρασίνων. Μάλιστα πριν την έναρξη του αγώνα ο Γκιστ τιμήθηκε για την προσφορά του στον ΠΑναθηναϊκό.

Ο δεύτερος αγώνας του Παναθηναϊκού, παρά την εξαιρετική επίθεση και άμυνα που έπαιξε κόντρα στη Βιλερμπάν στη Λυών, χαρακτηρίστηκε ως αυτοκτονία. Ο λόγος; Μια σειρά λανθασμένων αποφάσεων κατά τη διάρκεια του τελευταίου δεκαλέπτου, τις οποίες εκμεταλλεύτηκε η γαλλική πλευρά προκειμένου να επανέλθει και τελικά να πάρει τη νίκη έστω και οριακά, με 79-78. Ο παίκτης που  έκρινε το αποτέλεσμα του αγώνα λίγα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος ήταν ο Τζόρνταν Τέιλορ. Πετυχαίνοντας μια ελεύθερη βολή, χάρισε στη ομάδα της Λυών την πρόκριση και απέκλεισε τον Παναθηναϊκό από τα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα.

Βέβαια, ούτε ο Ολυμπιακός έδειξε το καλό του πρόσωπο στο ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα. Παρότι ξεκίνησε δυνατά, παίζοντας κόντρα σε μια ομάδα που απουσίαζε εννιά χρόνια από την Ευρωλίγκα,  στη συνέχεια δεν στάθηκε άξιος των περιστάσεων.

Στο ντεμπούτο του εναντίον της Βιλερμπάν, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να επικρατήσει των Γάλλων, οι οποίοι στο δεύτερο δεκάλεπτο πήραν το προβάδισμα και στο ημίχρονο προηγήθηκαν με 13 πόντους. Όταν στα μισά του τελευταίου δεκαλέπτου, το σκορ διαμορφώθηκε σε 73-57, η διαφορά των 16 πόντων ήταν πλέον μη αναστρέψιμη. Έτσι, η δεύτερη γαλλική νίκη απέναντι σε ελληνική ομάδα, σφραγίστηκε με το επιβλητικό 82-63.

Σειρά για τον Ολυμπιακό είχε το παιχνίδι με την Βαλένθια. Σ΄αυτό τον αγώνα όμως, αντί του Ντέιβιντ Μπλατ, στη θέση του επικεφαλής τεχνικού βρέθηκε ο Κεστούτις Κεμζούρα. Ίσως αυτή την αλλαγή χρειαζόταν ο Ολυμπιακός, για να δείξει τι πραγματικά μπορεί να κάνει, αφού συνέτριψε την ισπανική ομάδα με 89-63.

Σπανούλης, Μιλουτίνοβ, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Κουζμίνσκας πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και χάρισαν στον Ολυμπιακό την πρόκριση στον τρίτο γύρο της Ευρωλίγκα. Εκεί, τελικά ηττήθηκε από τη Ζενίτ της Αγίας Πετρούπολης, η οποία σύμφωνα με το στοίχημα Euroleague της bwin αντιμετωπίζει στον τέταρτο γύρο τον Παναθηναϊκό. Τα υπόλοιπα παιχνίδια του τέταρτου γύρου περιλαμβάνουν τις αναμετρήσεις Μπασκόνια-Ολυμπιακού, Αναντολού Εφές-Ρεάλ Μαδρίτης, Άλμπα Βερολίνου-ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπάγερν-Χίμκι, Ολύμπια Μιλάνο-Φενέρμπαχτσε και Ζαλγκίρις-Βιλερμπάν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

16χρονη Λόρα: Νέα μαρτυρία «κλειδί» – Την είδαν δύο φορές σε καφετέρια στη Βάρη

Ελλάδα 16.01.2026
Στις αρχές παρέδωσε υλικό από κάμερες ασφαλείας ιδιοκτήτης καφετέριας, την οποία το κορίτσι επισκέφθηκε χθες δύο φορές

Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένη 24χρονη χτύπησε 15 αυτοκίνητα και κατέληξε σε τζαμαρία

Ελλάδα 16.01.2026
Η νεαρή, οδηγώντας υπό την επήρεια μέθης, έχασε τον έλεγχο

Δράμα: Νεκρός 56χρονος εναερίτης στη ΒΙΠΕ – Έγινε «κάρβουνο» από 20.000 βολτ

Ελλάδα 16.01.2026
«Βρέθηκε πάνω στην κολώνα με τη μια του πλευρά καμένη»

Νεκρή εντοπίστηκε γυναίκα σε καμπίνα του Blue Star Chios

Ελλάδα 16.01.2026
Έκτακτη προσέγγιση έκανε το πλοίο Blue Star Chios στο λιμάνι του Λαυρίου.

Από τη Βενεζουέλα με αγάπη: Η Ματσάδο πρόσφερε στον Τραμπ το Νόμπελ Ειρήνης που κέρδισε

Κόσμος 16.01.2026
Στον Λευκό Οίκο μία από τις μορφές της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα - Πώς αντέδρασε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ

«Θεέ μου, έρχεται ο πατέρας μου»: Συμμαθητές της Λόρας αποκαλύπτουν – έλεγε πως πήγαν στην Πάτρα για να μη τους βρίσκουν εύκολα

Ελλάδα 16.01.2026
«Δεν αντέχω άλλο»: Οι μαρτυρίες για πίεση στο σπίτι και το σενάριο της Πανεπιστημιούπολης

Ταξί: Νέα 48ωρη απεργία ‑ Πότε θα πραγματοποιηθεί

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ

Χάνεις χρήματα αν δεν το κάνεις! 27.000 δεν δήλωσαν ΙΒΑΝ για την επιστροφή ενοικίου

Οικονομία Χτες
Πιστώθηκαν κατά μέσο όρο 203 ευρώ σε κάθε δικαιούχο

Τέξας: Ζηλιάρα γυμνάστρια έριξε βαράκι 11 κιλών στο κεφάλι της ερωτiκής αντιπάλου της

Κόσμος Χτες
Της επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι, καθώς και χρηματική εγγύηση

Σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου εκπαιδευτικών μέσα σε σχολείο

Ελλάδα Χτες
Σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου εκπαιδευτικών μέσα σε σχολείο