E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πορεία των ελληνικών ομάδων στη Ευρωλίγκα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/11/2019 | 14:56

Η πορεία των ελληνικών ομάδων στη Ευρωλίγκα
@olympiacosbc

Όσοι παρακολούθησαν την πρεμιέρα της Ευρωλίγκα, κάθε άλλο παρά ενθουσιάστηκαν με το ντεμπούτο των δύο κορυφαίων ελληνικών ομάδων. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Παρότι και οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα, την πολυπόθητη νίκη κατέκτησε μόνο ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας οριακά του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου και μάλιστα, εντός έδρας. Μεγάλος χαμένος της βραδιάς, ο Ολυμπιακός ο οποίος στη Γαλλία γνώρισε μια βαριά ήττα από την ομάδα της Βιλερμπάν.

Πιο αναλυτικά, με τον Ερυθρό Αστέρα να κυριαρχεί σχεδόν σε όλη την πρώτη περίοδο (14-17), ο Παναθηναϊκός έδειχνε αποσυντονισμένος, κάτι που έβλεπαν και οι 11 χιλιάδες οπαδοί του που είχαν κατακλύσει το γήπεδο, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου. Ευτυχώς, αυτή η απογοητευτική εικόνα φάνηκε να βελτιώνεται στην τρίτη περίοδο, όταν κατάφερε να πάρει προβάδισμα 13 πόντων και να διαμορφώσει το σκορ σε 66-53. Στη συνέχεια οι Σέρβοι πίεσαν και κάλυψαν στο μεγαλύτερο μέρος τη διαφορά, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να την ανατρέψουν. Έτσι το παιχνίδι έληξε 87-82 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Βέβαια, η νίκη αυτή του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα, χαρακτηρίστηκε από την προβληματική άμυνα του. Απόδειξη ότι οι παίκτες του τριφυλλιού έδωσαν το έδαφος στους Σέρβους να πάρουν 15 εντυπωσιακά επιθετικά ριμπάουντ.

Νικ Καλάθης και Ντεσόν Τόμας  πέτυχαν από  21 και 18 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τους Σέρβους, πρώτος σκόρερ με 22 πόντους αναδείχθηκε ο Τζέιμς Γκιστ, το πρώην αστέρι των πρασίνων. Μάλιστα πριν την έναρξη του αγώνα ο Γκιστ τιμήθηκε για την προσφορά του στον ΠΑναθηναϊκό.

Ο δεύτερος αγώνας του Παναθηναϊκού, παρά την εξαιρετική επίθεση και άμυνα που έπαιξε κόντρα στη Βιλερμπάν στη Λυών, χαρακτηρίστηκε ως αυτοκτονία. Ο λόγος; Μια σειρά λανθασμένων αποφάσεων κατά τη διάρκεια του τελευταίου δεκαλέπτου, τις οποίες εκμεταλλεύτηκε η γαλλική πλευρά προκειμένου να επανέλθει και τελικά να πάρει τη νίκη έστω και οριακά, με 79-78. Ο παίκτης που  έκρινε το αποτέλεσμα του αγώνα λίγα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος ήταν ο Τζόρνταν Τέιλορ. Πετυχαίνοντας μια ελεύθερη βολή, χάρισε στη ομάδα της Λυών την πρόκριση και απέκλεισε τον Παναθηναϊκό από τα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα.

Βέβαια, ούτε ο Ολυμπιακός έδειξε το καλό του πρόσωπο στο ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα. Παρότι ξεκίνησε δυνατά, παίζοντας κόντρα σε μια ομάδα που απουσίαζε εννιά χρόνια από την Ευρωλίγκα,  στη συνέχεια δεν στάθηκε άξιος των περιστάσεων.

Στο ντεμπούτο του εναντίον της Βιλερμπάν, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να επικρατήσει των Γάλλων, οι οποίοι στο δεύτερο δεκάλεπτο πήραν το προβάδισμα και στο ημίχρονο προηγήθηκαν με 13 πόντους. Όταν στα μισά του τελευταίου δεκαλέπτου, το σκορ διαμορφώθηκε σε 73-57, η διαφορά των 16 πόντων ήταν πλέον μη αναστρέψιμη. Έτσι, η δεύτερη γαλλική νίκη απέναντι σε ελληνική ομάδα, σφραγίστηκε με το επιβλητικό 82-63.

Σειρά για τον Ολυμπιακό είχε το παιχνίδι με την Βαλένθια. Σ΄αυτό τον αγώνα όμως, αντί του Ντέιβιντ Μπλατ, στη θέση του επικεφαλής τεχνικού βρέθηκε ο Κεστούτις Κεμζούρα. Ίσως αυτή την αλλαγή χρειαζόταν ο Ολυμπιακός, για να δείξει τι πραγματικά μπορεί να κάνει, αφού συνέτριψε την ισπανική ομάδα με 89-63.

Σπανούλης, Μιλουτίνοβ, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Κουζμίνσκας πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και χάρισαν στον Ολυμπιακό την πρόκριση στον τρίτο γύρο της Ευρωλίγκα. Εκεί, τελικά ηττήθηκε από τη Ζενίτ της Αγίας Πετρούπολης, η οποία σύμφωνα με το στοίχημα Euroleague της bwin αντιμετωπίζει στον τέταρτο γύρο τον Παναθηναϊκό. Τα υπόλοιπα παιχνίδια του τέταρτου γύρου περιλαμβάνουν τις αναμετρήσεις Μπασκόνια-Ολυμπιακού, Αναντολού Εφές-Ρεάλ Μαδρίτης, Άλμπα Βερολίνου-ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπάγερν-Χίμκι, Ολύμπια Μιλάνο-Φενέρμπαχτσε και Ζαλγκίρις-Βιλερμπάν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νυφικό από σχεδόν 3.000 χαρτάκια αυτοκόλλητων του Μουντιάλ έγινε viral ‑ από τα σκουπίδια στα σκαλιά της εκκλησίας

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Σχεδόν τρεις χιλιάδες χαρτάκια που θα κατέληγαν στον κάδο μετατράπηκαν σε ένα εντυπωσιακό νυφικό στη Βραζιλία

Βάσεις 2026: Αύριο μετά τις 11:00 οι ανακοινώσεις

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Πώς θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι για τις Βάσεις 2026 και τα επόμενα βήματα για τους επιτυχόντες

Μια πιθανότητα στα 15 εκατομμύρια: Αυστραλή γέννησε πανομοιότυπα τετράδυμα που συνελήφθησαν φυσιολογικά

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Τα τέσσερα βρέφη προήλθαν από ένα γονιμοποιημένο ωάριο που χωρίστηκε σε τέσσερα έμβρυα - Η κύηση ήταν εξαιρετικά υψηλού κινδύνου

Έφυγε από τη ζωή η Μαίρη Λίντα – Μια σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια

E-Daily 1.Hero 22.07.2026
Η σπουδαία ερμηνεύτρια που αποτέλεσε πρότυπο για γενιές τραγουδιστριών και μισό αιώνα κυριάρχησε στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών.

Λεοπάρδαλη μπήκε σε κατάστημα και επιτέθηκε στον ιδιοκτήτη ‑ Εκείνος την παγίδευσε κλείνοντας τα ρολά

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Ο 25χρονος γλίτωσε την τελευταία στιγμή, αν και υπέστη σοβαρά τραύματα από τα δόντια του άγριου θηρευτή

Ηλεκτρικό σκούτερ εξερράγη στην Κυψέλη και κατέστρεψε ολοσχερώς ένα ΙΧ

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ένα ΙΧ έγινε στάχτη στην Κυψέλη αφού ηλεκτρικό σκούτερ σταθμευμένο δίπλα του τυλίχθηκε στις φλόγες

Στο δικαστήριο πασίγνωστος τραγουδιστής ‑ Σοκάρουν οι κατηγορίες για τη δολοφονία 14χρονης

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Αποτροπιασμό προκαλούν τα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του τραγουδιστή για την φρικτή δολοφονία 14χρονης

Πορτοκάλια στον δρόμο: Η νέα παγίδα των εγκληματικών συμμοριών

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Οι τεχνικές που υιοθετούν οι οργανωμένες συμμορίες για να παγιδεύσουν ανυποψίαστους οδηγούς αλλάζουν διαρκώς, με απώτερο σκοπό να εκμεταλλευτούν μια στιγμή αμέλειας και να αποκτήσουν πρόσβαση στο όχημα ή στα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών.

Ενδέκατη νύχτα βομβαρδισμών στο Ιράν, ο Τραμπ απειλεί να επιτεθεί σε υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
«Δεν έχουμε τελειώσει», διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Μια πιθανότητα στα 15 εκατομμύρια: Αυστραλή γέννησε πανομοιότυπα τετράδυμα που συνελήφθησαν φυσιολογικά

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Τα τέσσερα βρέφη προήλθαν από ένα γονιμοποιημένο ωάριο που χωρίστηκε σε τέσσερα έμβρυα - Η κύηση ήταν εξαιρετικά υψηλού κινδύνου

Καύσωνας ‑ πυρκαγιές: Συναγερμός στον κρατικό μηχανισμό ‑ Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα τίθεται ο κρατικός μηχανισμός

Βίντεο από τη σύγκρουση πλοίων στη Σούδα Κρήτης – Ο μεγάλος κίνδυνος από τα 14 βυτιοφόρα με καύσιμα

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας διέταξε τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος να διενεργήσει ΕΔΕ