E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Meteo και Αρναούτογλου: Κακοκαιρία και ένταση φαινομένων στην Αττική

Προσοχή στην Αθήνα το μεσημέρι για καταιγίδες

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 4/11/2019 | 13:17

Meteo και Αρναούτογλου: Κακοκαιρία και ένταση φαινομένων στην Αττική

Η κακοκαιρία συνεχίζεται και από το μεσημέρι και έπειτα υπάρχει νέα προειδοποίηση για ένταση των φαινομένων στην Αθήνα και την Αττική.   

Οι βροχές που εκδηλώνονται σήμερα κατά περιόδους στην Αττική, είναι πολύ πιθανό να ενταθούν πρόσκαιρα από τις απογευματινές ώρες και να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.   

Έντονες κατά τόπους βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, με τα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Νότια Πελοπόννησο να συνοδεύονται από σποραδικές καταιγίδες. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης που καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το πρωί της Δευτέρας, ήταν στα Δερβίζιανα Ιωαννίνων (50 χιλιοστά), στην Καλαμάτα (48), στους Μολάους Λακωνίας (47) και στη Δωδώνη (41 χιλιοστά). Για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένεται περαιτέρω ένταση των φαινομένων από τα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και βαθμιαία επέκτασή τους σε πολλές περιοχές της χώρας.

Εκτός της Δυτικής Ελλάδας, αναμένεται να επηρεαστούν σημαντικά η Πελοπόννησος, η Δυτική και Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το εσωτερικό της Θεσσαλίας, τα Δωδεκάνησα και προς το βράδυ οι Κυκλάδες.   Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η κατανομή του ολικού υετού έως το βράδυ της Δευτέρας, όπως προβλέπεται από το μοντέλο BOLAM.       

«Φίλες και φίλοι στην Αττική- προσοχή!», τονίζει και οι μετεωρολόγος Σάκης Αρανούτογλου ο οποίος μάλιστα εκτιμά πως από το μεσημέρι και μετά θα σημειωθούν νέα έντονα φαινόμενα.   

«Μην σας ξεγελάσουν τα ανοίγματα του καιρού γιατί είναι πρόσκαιρα! Χοντρικά γύρω στις 3 το μεσημέρι και μετά θα υπάρξει νέα επιδείνωση του καιρού από ένα πέρασμα (τετράωρης, το πολύ πεντάωρης περίπου διάρκειας) από βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές συνοδεία πρόσκαιρα πολύ ισχυρών νοτιοδυτικών ανέμων. Μετά περίπου τις 7-8 το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν!», σημειώνει ο Σάκης Αρναούτογλου.   

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαθητής γυμνασίου πήγε στο σχολείο με πιστόλι στη Ζάκυνθο

Ελλάδα 20.01.2026
Προσήχθη μαζί με τον πατέρα του

ΕΟΦ: Απαγορεύει συμπλήρωμα διατροφής

Ελλάδα 20.01.2026
Το προϊόν, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, περιέχει φυτική ουσία που δεν είναι εγκεκριμένη για τρόφιμα

Ένας χρόνος Τραμπ: Τα 25 πράγματα που άλλαξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Κόσμος 20.01.2026
Έναν χρόνο μετά την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, η εικόνα της Αμερικής και του κόσμου έχει αλλάξει δραματικά. To Politico συνόψισε τις 25 μεγάλες αλλαγές που έφερε η εκλογή του 47ου προέδρου των ΗΠΑ

Η Ευρώπη προτιμά τον σεβασμό, όχι τους νταήδες, λέει ο Μακρόν

Κόσμος 20.01.2026
Παράθυρο για χρήση «εμπορικού μπαζούκα» κατά των ΗΠΑ

Λαβρόφ: Η Βρετανία, η μοναδική χώρα στον κόσμο που αυτοαποκαλείται «Μεγάλη»... πρέπει να σταματήσει αυτό

Κόσμος 20.01.2026
Η προηγούμενη χώρα που αυτοαποκαλούνταν «μεγάλη» ήταν η «Μεγάλη Σοσιαλιστική Λαϊκή Λιβυκή Αραβική Τζαμαχιρία» υπό τον Μουάμαρ Καντάφι, είπε ο Λαβρόφ - «Όμως δεν υφίσταται πλέον»

Πάγωσε τεχνητή λίμνη στην Ανω Βροντού Σερρών, δείτε βίντεο

Ελλάδα 20.01.2026
Στο ορεινό χωριό, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.060 μέτρων, ο υδράργυρος έδειχνε -11 βαθμούς Κελσίου

Καμτσάτκα: Ρεκόρ 30ετίας ‑ Πάνω από 4 μέτρα χιόνι, «θάφτηκαν» ολόκληρες γειτονιές

Κόσμος 20.01.2026
Ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε συναγερμό, καθώς έχουν κλείσει σχολεία και επιχειρήσεις και οι περισσότεροι αναγκάζονται να απέχουν από τις εργασίες τους.

Κλειστά τα σχολεία αύριο στην Αττική, με απόφαση της Περιφέρειας

Ελλάδα 20.01.2026
Ισχυρά φαινόμενα από το μεσημέρι της Τετάρτης

Έρχονται νέες μειώσεις φόρων: Οι βασικές μεταρρυθμίσεις για το 2026

Οικονομία 20.01.2026
«Η μεταρρυθμιστική πολιτική θα συνεχιστεί» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης

Λωρίδα της Γάζας: Το Ισραήλ δίνει εντολή εκκένωσης για πρώτη φορά μετά την έναρξη της εκεχειρίας

Κόσμος 20.01.2026
«Η περιοχή είναι υπό τον έλεγχο των IDF. Πρέπει να απομακρυνθείτε αμέσως», ήταν το μήνυμα στα φυλλάδια

Ελλάδα: Έχει τον μεγαλύτερο πληθωρισμό κρεάτων στην ευρωζώνη

Οικονομία 20.01.2026
Πληθωρισμός ελαιολάδου για το μοσχαρίσιο κρέας και θλιβερή πρωτιά στις ανατιμήσεις - Θλιβερή η εικόνα και στον τομέα των γαλακτοκομικών