E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Meteo και Αρναούτογλου: Κακοκαιρία και ένταση φαινομένων στην Αττική

Προσοχή στην Αθήνα το μεσημέρι για καταιγίδες

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 4/11/2019 | 13:17

Meteo και Αρναούτογλου: Κακοκαιρία και ένταση φαινομένων στην Αττική

Η κακοκαιρία συνεχίζεται και από το μεσημέρι και έπειτα υπάρχει νέα προειδοποίηση για ένταση των φαινομένων στην Αθήνα και την Αττική.   

Οι βροχές που εκδηλώνονται σήμερα κατά περιόδους στην Αττική, είναι πολύ πιθανό να ενταθούν πρόσκαιρα από τις απογευματινές ώρες και να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.   

Έντονες κατά τόπους βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, με τα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Νότια Πελοπόννησο να συνοδεύονται από σποραδικές καταιγίδες. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης που καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το πρωί της Δευτέρας, ήταν στα Δερβίζιανα Ιωαννίνων (50 χιλιοστά), στην Καλαμάτα (48), στους Μολάους Λακωνίας (47) και στη Δωδώνη (41 χιλιοστά). Για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένεται περαιτέρω ένταση των φαινομένων από τα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και βαθμιαία επέκτασή τους σε πολλές περιοχές της χώρας.

Εκτός της Δυτικής Ελλάδας, αναμένεται να επηρεαστούν σημαντικά η Πελοπόννησος, η Δυτική και Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το εσωτερικό της Θεσσαλίας, τα Δωδεκάνησα και προς το βράδυ οι Κυκλάδες.   Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η κατανομή του ολικού υετού έως το βράδυ της Δευτέρας, όπως προβλέπεται από το μοντέλο BOLAM.       

«Φίλες και φίλοι στην Αττική- προσοχή!», τονίζει και οι μετεωρολόγος Σάκης Αρανούτογλου ο οποίος μάλιστα εκτιμά πως από το μεσημέρι και μετά θα σημειωθούν νέα έντονα φαινόμενα.   

«Μην σας ξεγελάσουν τα ανοίγματα του καιρού γιατί είναι πρόσκαιρα! Χοντρικά γύρω στις 3 το μεσημέρι και μετά θα υπάρξει νέα επιδείνωση του καιρού από ένα πέρασμα (τετράωρης, το πολύ πεντάωρης περίπου διάρκειας) από βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές συνοδεία πρόσκαιρα πολύ ισχυρών νοτιοδυτικών ανέμων. Μετά περίπου τις 7-8 το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν!», σημειώνει ο Σάκης Αρναούτογλου.   

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κρατικά «φέσια»: Πάνω από 3,8 δισ. ευρώ χρωστάει το κράτος σε ιδιώτες

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Αλμα 570 εκατ. ευρώ σε τρεις μήνες. Στην κορυφή τα νοσοκομεία με χρέη 1,59 δισ. ευρώ σε προμηθευτές.

Κρήτη: Στον εισαγγελέα οι γονείς του κοριτσιού που χαροπαλεύει – Βαριά κακοποιημένη η 3χρονη

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Ρομά μητέρα και ο Πακιστανός πατέρας

Επίδομα θέρμανσης: Οι ημερομηνίες πληρωμών και τα ποσά ανά περιοχή

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Έως 1.200 ευρώ η συνολική ενίσχυση σε περιοχές με αυξημένες ανάγκες θέρμανσης

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 56 ετών η Γωγώ Μαστροκώστα

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Η Γωγώ Μαστροκώστα έχασε την πολυετή μάχη με τον καρκίνο

Ολυμπιακός: Η απονομή του τέταρτου ευρωπαϊκού, το σήκωσε ο Παπανικολάου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η στιγμή της απονομής για τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό, τρέλα στο T-Center!

Final 4 Euroleague 2026: O Ολυμπιακός στην κορυφή της Ευρώπης για τέταρτη φορά στην ιστορία του

E-Daily 1.Hero Χτες
Οι «Ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το τέταρτο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Οι αντιδράσεις του Αντετοκούνμπο μέσα στο T‑ Center

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Έλληνας σούπερ σταρ του NBA δεν έκρυψε τα συναισθήματά του

Οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Ο 30χρονος σκότωσε με κατσαβίδι τον 67χρονο πατέρα του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η κόρη του θύματος ειδοποίησε την αστυνομία όταν ο πατέρας της σταμάτησε να απαντά - Ο γιος ομολόγησε τη δολοφονία - Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ