E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Meteo και Αρναούτογλου: Κακοκαιρία και ένταση φαινομένων στην Αττική

Προσοχή στην Αθήνα το μεσημέρι για καταιγίδες

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 4/11/2019 | 13:17

Meteo και Αρναούτογλου: Κακοκαιρία και ένταση φαινομένων στην Αττική

Η κακοκαιρία συνεχίζεται και από το μεσημέρι και έπειτα υπάρχει νέα προειδοποίηση για ένταση των φαινομένων στην Αθήνα και την Αττική.   

Οι βροχές που εκδηλώνονται σήμερα κατά περιόδους στην Αττική, είναι πολύ πιθανό να ενταθούν πρόσκαιρα από τις απογευματινές ώρες και να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.   

Έντονες κατά τόπους βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, με τα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Νότια Πελοπόννησο να συνοδεύονται από σποραδικές καταιγίδες. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης που καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το πρωί της Δευτέρας, ήταν στα Δερβίζιανα Ιωαννίνων (50 χιλιοστά), στην Καλαμάτα (48), στους Μολάους Λακωνίας (47) και στη Δωδώνη (41 χιλιοστά). Για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένεται περαιτέρω ένταση των φαινομένων από τα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και βαθμιαία επέκτασή τους σε πολλές περιοχές της χώρας.

Εκτός της Δυτικής Ελλάδας, αναμένεται να επηρεαστούν σημαντικά η Πελοπόννησος, η Δυτική και Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το εσωτερικό της Θεσσαλίας, τα Δωδεκάνησα και προς το βράδυ οι Κυκλάδες.   Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η κατανομή του ολικού υετού έως το βράδυ της Δευτέρας, όπως προβλέπεται από το μοντέλο BOLAM.       

«Φίλες και φίλοι στην Αττική- προσοχή!», τονίζει και οι μετεωρολόγος Σάκης Αρανούτογλου ο οποίος μάλιστα εκτιμά πως από το μεσημέρι και μετά θα σημειωθούν νέα έντονα φαινόμενα.   

«Μην σας ξεγελάσουν τα ανοίγματα του καιρού γιατί είναι πρόσκαιρα! Χοντρικά γύρω στις 3 το μεσημέρι και μετά θα υπάρξει νέα επιδείνωση του καιρού από ένα πέρασμα (τετράωρης, το πολύ πεντάωρης περίπου διάρκειας) από βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές συνοδεία πρόσκαιρα πολύ ισχυρών νοτιοδυτικών ανέμων. Μετά περίπου τις 7-8 το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν!», σημειώνει ο Σάκης Αρναούτογλου.   

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία Deborah: Πού θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες – Συναγερμός για 5 περιοχές

Καιρός 28.03.2026
Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, Κρήτη, νότιες Κυκλάδες και Δωδεκάνησα στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων - νέα κακοκαιρία αναμένεται από την 1η Απριλίου.

Νοέλια Καστίγιο: Τρεις βιασμοί, παραπληγία και ευθανασία στα 25 – «Θέλω να σταματήσω να υποφέρω»

Κόσμος 28.03.2026
Η 25χρονη Ισπανίδα επέλεξε να φύγει από τη ζωή μόνη της σε κέντρο της Βαρκελώνης, ζητώντας από την οικογένειά της να αποχωρήσει πριν της χορηγηθεί η θανατηφόρα ένεση.

Πάτρα: Η 18χρονη μητέρα του κακοποιημένου βρέφους είναι εκ νέου έγκυος χωρίς να το γνωρίζει

Ελλάδα 28.03.2026
Το 10 μηνών κοριτσάκι νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο με εγκαύματα, δαγκωματιές και πολλαπλά κατάγματα - η μητέρα κρατείται και αναμένεται ιατροδικαστική έκθεση.

Αχαΐα: Τρεις κουκουλοφόροι εισέβαλαν τη νύχτα σε σπίτι – Χτυπούσαν τη μητέρα μπροστά στην 15χρονη κόρη της

Ελλάδα 28.03.2026
Οι ληστές άσκησαν σωματική βία για να αποσπάσουν τον κωδικό χρηματοκιβωτίου, ενώ η ανήλικη παρακαλούσε: «Σας παρακαλώ μη την χτυπάτε».

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Εκατέρωθεν πυρά στον 2ο μήνα – Τραυματίες Αμερικανοί στρατιώτες στη Σαουδική Αραβία

Κόσμος 28.03.2026
Νεκρός και τραυματίες από ιρανικό πλήγμα στο Τελ Αβίβ, ενώ ο Ρούμπιο εκτιμά ότι οι στόχοι των ΗΠΑ θα επιτευχθούν μέσα σε δύο εβδομάδες.

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Τα 5 βήματα για την αίτηση και πόσα ευρώ δικαιούστε

Οικονομία 28.03.2026
Η πλατφόρμα στο gov.gr αναμένεται να ανοίξει μέσα στην εβδομάδα, με στόχο οι πρώτες πληρωμές να γίνουν πριν τα μέσα Απριλίου.

Ηλεία: «Αν δεν επενέβαινε εισαγγελέας, το μωρό δεν θα ζούσε ‑ Οι γονείς να κάτσουν στο σκαμνί»

Ελλάδα Χτες
Αποκαλύψεις για την κακοποίηση του 10 μηνών βρέφους

Ευθύμης Λέκκας ‑ Σεισμός: «Στο Αγιο Όρος έχουμε έναν επιστημονικό γρίφο»

Ελλάδα Χτες
O καθηγητής περιέγραψε μια εξελισσόμενη κατάσταση

Έκλεψε εκκλησία και έκρυψε τα κλοπιμαία σε παρτέρι ‑ Πού τον τσάκωσαν

Ελλάδα Χτες
Είχε αφαιρέσει χρήματα και τιμαλφή

ΗΠΑ: Πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Μπάιντεν... πυροβολεί το πόδι του

Κόσμος Χτες
Η πρώην πρώτη κυρία βρισκόταν στο αεροδρόμιο αλλά δεν ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σύμφωνα με την Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Ο Τραμπ τα ...βρήκε σκούρα με τα ελληνικά ονόματα ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
Μπέρδεψε λίγο τα ονόματα όταν κλήθηκε να μιλήσει για τους Ελληνοαμερικανούς αξιωματούχους στην κυβέρνησή του, αλλά και για μέλη του Κογκρέσου.

Έφοδος του Ελληνικού FBI σε οίκους ανοχής στην Αθήνα ‑ Συνελήφθησαν 12 άτομα

Ελλάδα Χτες
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα, ενώ οι αρχές προχωρούν ξανά στη σφράγιση των χώρων