E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νύχτα έντασης στα Γιαννιτσά: Μπλόκο κατοίκων σε πρόσφυγες

Έστησαν φραγμό οι αστυνομικές δυνάμεις

Δημοσίευση 3/11/2019 | 10:27

Νύχτα έντασης στα Γιαννιτσά: Μπλόκο κατοίκων σε πρόσφυγες

Επεισοδιακή ήταν η νύχτα στα Γιαννιτσά, καθώς κάτοικοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, περίπου 30 κάτοικοι της περιοχής απέκλεισαν τον δρόμο, επιχειρώντας να εμποδίσουν να φτάσουν τα πούλμαν- που μετέφεραν 100-150 πρόσφυγες και μετανάστες- στο ξενοδοχείο στο οποίο επρόκειτο να εγκατασταθούν. Τελικά, απαιτήθηκε η παρέμβαση της αστυνομίας. Αστυνομικές δυνάμεις έστησαν φραγμό και από έναν παράδρομο τα πούλμαν έφτασαν τελικά στο ξενοδοχείο. Οσο για τους κατοίκους, πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, προκειμένου να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου έφτασαν στην Ελευσίνα με δύο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού συνολικά 795 πρόσφυγες, που ήταν στη Λέσβο. Οι άνθρωποι αυτοί, σύμφωνα με το πλάνο, θα εγκατασταθούν σε ξενοδοχεία σε 30 σημεία της Ελλάδας. Αλλοι 58 αιτούντες άσυλο θα ταξιδέψουν σήμερα, με πλοίο της γραμμής προς τον Πειραιά.

«Βράζουν» σε νησιά και ενδοχώρα για τους πρόσφυγες

Την ίδια ώρα όμως, το τελευταίο διάστημα φουντώνουν οι αντιδράσεις, τόσο στα νησιά, που ασφυκτιούν από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, όσο και στην ενδοχώρα, όπου μεταφέρονται κάποιοι από αυτούς στο πλαίσιο του σχεδίου αποσυμφόρησης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα συνέβησαν στην Κω, το βράδυ της Παρασκευής, όπου κάτοικοι αλλά και ο δήμαρχος του νησιού απέκλεισαν το λιμάνι, προκειμένου να μην αποβιβαστούν από πλοίο πρόσφυγες και μετανάστες, που μεταφέρονταν από άλλα νησιά. Ο δήμαρχος της Κω, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προειδοποίησε ότι δεν θα επιτραπεί να συνεχιστεί εκεί η μεταφορά προσφύγων.

Από την άλλη, στη Λέρο οι κάτοικοι απειλούν με κινητοποιήσεις, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στο νησί. Ο δήμαρχος Μιχάλης Κόλιας τόνισε ότι πλέον υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή των μεταναστών, αφού πολλοί από αυτούς κοιμούνται στην παραλία.

Αλλο ενδεικτικό παράδειγμα της κατάστασης η κόντρα στα Βρασνά, για τη φιλοξενία προσφύγων, που φούντωσε τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα, εκεί, ξενοδόχοι κατήγγειλαν ότι δέχονται απειλές, επειδή έχουν δεχθεί να φιλοξενήσουν πρόσφυγες στα καταλύματά τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΛΤΑ: Αυτά είναι τα πρώτα 46 καταστήματα που κλείνουν τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου

Ελλάδα Χτες
Ξεκινά η πρώτη φάση αναστολή της λειτουργίας καταστημάτων των ΕΛΤΑ στα αστικά κέντρα

Νέα εμφάνιση λύκου στη Μεγάλη Παναγία της Χαλκιδικής ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Κάτοικος της περιοχής αντιλήφθηκε την παρουσία του άγριου ζώου και κατέγραψε τον λύκο να κινείται σε δρόμο του οικισμού κοντά σε κάδους απορριμμάτων αναζητώντας τροφή

Βορίζια: Τι έδειξε η vεκρoψία ‑ vεκρoτoμή στη σoρό του 39χρονου

Ελλάδα Χτες
Ο 39χρονος δέχθηκε 4 πυροβολισμούς από δύο διαφορετικά όπλα

Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Οι πρώτες ώρες στην Ελλάδα – Οι επόμενες υποχρεώσεις μετά τη δεξίωση και τη γνωριμία με τον Νίκο Δένδια

Ελλάδα Χτες
Την Τρίτη θα υποβάλει τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο

Βεντέτα στα Βορίζια: Ταυτοποιήθηκαν οι 5 καταζητούμενοι για το μακελειo

Ελλάδα Χτες
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν ζώσει τα Βορίζια, έχουν κάνει ελέγχους σε 10 σπίτια και εκτιμούν ότι όσοι συμμετείχαν στο μακελειό ακόμα και τώρα προσπαθούν να ξεφορτωθούν οπλισμό

Αλλάζει ο καιρός: Η ημέρα που θα αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία

Καιρός Χτες
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός αυτή την εβδομάδα - Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο: Όσα έγιναν στα εγκαίνια ‑ Φαραωνικό θέαμα στο Κάιρο

Κόσμος Χτες
Το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο αφιερωμένο σε έναν μόνο πολιτισμό

Νεκρός ο Γιάννης Λάλας, που είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία Καραϊβάζ ‑ Τον σκότωσαν με καλάσνικοφ σε ξενοδοχείο στην Αράχωβα

Ελλάδα Προχτές
Ο χώρος έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις, που διενεργούν έρευνα για τους δράστες

Καλαμάτα: Μεμονωμένη στιγμή, λέει ο γιος του 76χρονου για την επίθεση του ροτβάιλερ

Ελλάδα Προχτές
Η ανάρτηση του γιου του 76χρονου που τον δάγκωσε το ροτβάιλερ

Κορωπί: Συγκλονίζει φίλη της 40χρονης – «Δεν ξέρει ότι η κανονική αγάπη δεν πονάει, θα τον αθωώσει πανηγυρικά»

Ελλάδα Προχτές
«Και αυτό που λέει ότι δεν θυμάται, ψεύδεται. Είναι μια πολύ έξυπνη γυναίκα»