E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ΑΑΔΕ έλεγξε οχήματα με ξένες πινακίδες και βρήκε... 1001 παραβάσεις

Έγιναν 4.194 έλεγχοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τις τελωνειακές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/11/2019 | 08:49

Η ΑΑΔΕ έλεγξε οχήματα με ξένες πινακίδες και βρήκε... 1001 παραβάσεις

Σημαντικά είναι τα ευρήματα των ελέγχων, που διενήργησαν τους πρώτους εννιά μήνες του 2019 οι τελωνειακές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 4.194 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 1.001 παραβάσεις, σχετικά με τη νόμιμη κατοχή και κυκλοφορία οχημάτων και συγκεκριμένα για τη διαφύλαξη των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων και του ειδικού τέλους ταξινόμησης.

Σε έλεγχο, που διενεργήσαν υπάλληλοι του Ά Τελωνείου Θεσσαλονίκης για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί προσωρινής εισαγωγής οχημάτων με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα, σε υπαίθρια επιχείρηση, που έχει ως αντικείμενο εργασιών, Εμπορία – Πάρκινγκ – Σέρβις – Επισκευές, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, εντόπισαν σταθμευμένα είκοσι επτά (27) αυτοκίνητα, που έφεραν ξένες πινακίδες.

Τα αυτοκίνητα δεσμεύθηκαν και από τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκαν: Σε δεκαεπτά (17) περιπτώσεις, παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (δ. 247/88, Ν. 2960/01), ενώ εκκρεμεί ο έλεγχος για επτά (7) οχήματα. Για τα οχήματα, που διαπιστώθηκε παράβαση, συντάχθηκε Έκθεση Ελέγχου, η οποία διαβιβάστηκε στο Δικαστικό Τμήμα του Τελωνείου για τον καταλογισμό και την είσπραξη των προβλεπόμενων προστίμων.

Παράλληλα οργανώνονται τελωνειακές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου της ΑΑΔΕ και εξειδικευμένες δράσεις στους τομείς αυτούς και συγκεκριμένα:

Πραγματοποιήθηκε τελωνειακή επιχείρηση για εντοπισμό αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες, που δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις κατοχής και κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Η επιχείρηση σχεδιάστηκε να υλοποιηθεί στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) και βασίστηκε σε πραγματοποίηση αιφνιδιαστικών ελέγχων σε σημεία που είχαν προεπιλεγεί από τους αρμόδιους ελεγκτές με στόχο την μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων της επιχείρησης.

Συνολικά ελέχθησαν 76 οχήματα, εντοπίστηκαν έως τώρα 10 παραβάσεις και εκκρεμούν να ολοκληρωθούν 2 έλεγχοι, ενώ έχουν δεσμευτεί 6 αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ψάρια – εισβολείς αναστατώνουν το Αιγαίο και απειλούν το ελληνικό καλοκαίρι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ολοένα και αυξάνεται ο πληθυσμός ψαριών-θηρευτών στα ελληνικά νερά

Νέα τσουχτερά πρόστιμα στις συγκοινωνίες – Έξυπνες κάμερες στους σταθμούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αυξήσεις στα πρόστιμα και κίνητρα συμμόρφωσης

Κηφισός: Κυκλοφοριακό κομφούζιο μετά από ανατροπή αυτοκινήτου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός

Τουρκία: Βυθίστηκε τουριστικό πλοίο με 148 επιβάτες ανοιχτά της Μαρμαρίδας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βούτηξαν στη θάλασσα για να σωθούν

Κακοποίηση 3χρονης: Στη φυλακή η μητέρα και ο Πακιστανός σύντροφος – Το ζευγάρι αρνείται τα πάντα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Προφυλακιστέο κρίθηκε το ζευγάρι για την άγρια κακοποίηση 3χρονου κοριτσιού στα Χανιά: Οι αντιφάσεις, οι απάτες και η μαρτυρία – «κλειδί»

Ιράν: Τι είναι το εμπλουτισμένο ουράνιο που αποτελεί το «δυνατό χαρτί» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Πόσο ουράνιο διαθέτει το Ιράν και γιατί προκαλεί ανησυχία;

Γερμανία: Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Μονάχου για πιθανή παρουσία drone

Κόσμος Χτες
Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας και προσωρινή διακοπή των πτήσεων

Αγίου Πνεύματος 2026: Για ποιους είναι αργία ‑ Η αμοιβή όσων θα εργαστούν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι εργαζόμενοι

Δικαστικό «μπλόκο» στον Τραμπ: Αποκαθηλώνεται το όνομά του από το Kennedy Center

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το Κογκρέσο έδωσε στο Kennedy Center το όνομά του, και μόνο το Κογκρέσο έχει τη δύναμη να το αλλάξει»

Πανσέληνος Μαΐου: Πότε και πώς θα απολαύσουμε το εντυπωσιακό «Μπλε Φεγγάρι»

E-Daily 3.Left Χτες
Τι ακριβώς σημαίνει όμως ο όρος «Μπλε Σελήνη»

Νέες ταυτότητες: Τι κοστίζουν, πώς κλείνετε ραντεβού και πότε παύουν να ισχύουν οι παλιές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Από τον Αύγουστο του 2026 οι παραδοσιακές «μπλε» ταυτότητες δεν θα γίνονται δεκτές ως ταξιδιωτικά έγγραφα - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε