E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Παγώνουν» οι αυξήσεις στις προμήθειες των τραπεζών

Οι αυξήσεις επρόκειτο να επιβληθούν από αύριο 1η Νοεμβρίου

Δημοσίευση 31/10/2019 | 19:13

«Παγώνουν» οι αυξήσεις στις προμήθειες των τραπεζών

Παγώνουν όλες οι αυξήσεις στις προμήθειες που εισπράττουν οι τράπεζες κατά τη διάρκεια των συναλλαγών οι οποίες επρόκειτο να επιβληθούν από αύριο 1η Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες όλες οι τράπεζες έδωσαν σήμερα το απόγευμα διαβεβαιώσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων πως οι αυξήσεις που είχαν προαναγγείλει και ήταν προγραμματισμένες να τεθούν σε ισχύ από αύριο παγώνουν.

Το πάγωμα των προγραμματισμένων από 1η Νοεμβρίου αυξήσεων έρχεται μετά από πίεση που άσκησε ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στη σύσκεψη με τους τραπεζίτες που έγινε πριν από λίγες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου. Εξάλλου σήμερα υπήρξε και ευθεία προειδοποίηση προς τις τράπεζες από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδη, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη βουλή: «Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές ιδίως των 3 από τις 4 συστημικές τράπεζες. Εγώ είμαι έτοιμος να στείλω προσωπικά καταγγελίες.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα αν διαπιστωθούν παραβάσεις». «Οι τράπεζες έχουν λάβει ήδη το μήνυμα» είπε και πρόσθεσε: «Μην ξεχνάτε πως το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει μπει σε τράπεζα, 120.000 ευρώ μπήκε από μένα σε μια τράπεζα για να κατάσχεση χιλίων ευρώ σε ακατάσχετο λογαριασμό ενός συμπολίτη μας.».

Να μην επιβληθούν αυξήσεις στις τραπεζικές προμήθειες και ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να αυξήσει τη χρήση του πλαστικού χρήματος ήταν το ένα ζήτημα που έθεσε στις τράπεζες ο Πρωθυπουργός στη σύσκεψη που είχε μαζί τους. Το δεύτερο ζήτημα ήταν να επανεξεταστούν οι χρεώσεις στα ΑΤΜ ειδικά στις απομακρυσμένες περιοχές όπου υπάρχει μόνον μια μηχανή συναλλαγών. Σύμφωνα με πληροφορίες για το θέμα των ΑΤΜ οι τράπεζες το εξετάζουν ακόμη και δεν έχουν απαντήσει στην Κυβέρνηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγρότες: Αιφνιδιαστική κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης ‑ Βίντεο

Ελλάδα Χτες
Από το μπλόκο του Ε65 – Λόγγου, αγρότες πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έφοδο στο κέντρο των Τρικάλων, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα διαφωνίας με τη διαδικασία της συνάντησης

Βόλος: Αγνωστος πυροβόλησε με αεροβόλο ταξί στο κέντρο της πόλης

Ελλάδα Χτες
«Ήταν σαν να χτύπησε την οροφή σκεπάρνι, θα μπορούσε να τραυματιστεί άνθρωπος», κατήγγειλε ο οδηγός, μετά την επίθεση

Μητσοτάκης για αγρότες: Βελτιώσεις σε πετρέλαιο και ρεύμα – «Δε θα ανεχθούμε εκβιασμούς από μειοψηφίες»

Ελλάδα Χτες
Τρεισίμη ώρες διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων, στο Μέγαρο Μαξίμου

Ισπανία: Πρώην υπάλληλοι του Χούλιο Ιγκλέσιας τον κατηγορούν για βιασμούς και σeξουαλικές επιθέσεις

Κόσμος Χτες
Δύο πρώην υπάλληλοι του Χούλιο Ιγκλέσιας τον καταγγέλλουν για βιασμούς και σeξουαλικές επιθέσεις

Πέθανε Ολυμπιονίκης του snowboard ‑ Παγιδεύτηκε από χιονοστιβάδα: «Η ζωή του ήταν πολύ σύντομη»

Κόσμος Χτες
Νεκρός ο θρύλος του snowboard Ueli Kestenholz - Ο 50χρονος Ολυμπιονίκης άφησε την τελευταία του πνοή στην κοιλάδα Lötschental, βυθίζοντας στο πένθος την Ελβετία

Θρίλερ στον Πύργο: Επιτέθηκε στη σύζυγό του με μαχαίρι και μετά προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Ελλάδα Χτες
Για 45 λεπτά ο σύζυγός της κρατούσε μαχαίρι και απειλούσε να βαλει τελος στη ζωή του

Απόπειρα δολοφονίας γυναίκας δικαστή μέσα σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης από τον πρώην σύζυγό της

Κόσμος Χτες
Της έσωσε τη ζωή ένας κρατούμενος που αφόπλισε τον δράστη πριν πυροβολήσει ξανά εναντίον της

Μόσχα: «Οι απειλές των ΗΠΑ προς το Ιράν είναι απαράδεκτες»

Κόσμος Χτες
Μια νέα επίθεση στην Τεχεράνη θα είχε καταστροφικές συνέπειες» εκτιμά η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας

Βίντεο δείχνει την 16χρονη Λόρα που αγνοείται στην περιοχή του Ζωγράφου

Ελλάδα Χτες
Εξαφανισμένη για πέμπτη ημέρα η 16χρονη - Βρέθηκε η τσάντα της στην περιοχή του Ζωγράφου