E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Παγώνουν» οι αυξήσεις στις προμήθειες των τραπεζών

Οι αυξήσεις επρόκειτο να επιβληθούν από αύριο 1η Νοεμβρίου

Δημοσίευση 31/10/2019 | 19:13

«Παγώνουν» οι αυξήσεις στις προμήθειες των τραπεζών

Παγώνουν όλες οι αυξήσεις στις προμήθειες που εισπράττουν οι τράπεζες κατά τη διάρκεια των συναλλαγών οι οποίες επρόκειτο να επιβληθούν από αύριο 1η Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες όλες οι τράπεζες έδωσαν σήμερα το απόγευμα διαβεβαιώσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων πως οι αυξήσεις που είχαν προαναγγείλει και ήταν προγραμματισμένες να τεθούν σε ισχύ από αύριο παγώνουν.

Το πάγωμα των προγραμματισμένων από 1η Νοεμβρίου αυξήσεων έρχεται μετά από πίεση που άσκησε ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στη σύσκεψη με τους τραπεζίτες που έγινε πριν από λίγες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου. Εξάλλου σήμερα υπήρξε και ευθεία προειδοποίηση προς τις τράπεζες από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδη, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη βουλή: «Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές ιδίως των 3 από τις 4 συστημικές τράπεζες. Εγώ είμαι έτοιμος να στείλω προσωπικά καταγγελίες.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα αν διαπιστωθούν παραβάσεις». «Οι τράπεζες έχουν λάβει ήδη το μήνυμα» είπε και πρόσθεσε: «Μην ξεχνάτε πως το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει μπει σε τράπεζα, 120.000 ευρώ μπήκε από μένα σε μια τράπεζα για να κατάσχεση χιλίων ευρώ σε ακατάσχετο λογαριασμό ενός συμπολίτη μας.».

Να μην επιβληθούν αυξήσεις στις τραπεζικές προμήθειες και ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να αυξήσει τη χρήση του πλαστικού χρήματος ήταν το ένα ζήτημα που έθεσε στις τράπεζες ο Πρωθυπουργός στη σύσκεψη που είχε μαζί τους. Το δεύτερο ζήτημα ήταν να επανεξεταστούν οι χρεώσεις στα ΑΤΜ ειδικά στις απομακρυσμένες περιοχές όπου υπάρχει μόνον μια μηχανή συναλλαγών. Σύμφωνα με πληροφορίες για το θέμα των ΑΤΜ οι τράπεζες το εξετάζουν ακόμη και δεν έχουν απαντήσει στην Κυβέρνηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ψάρια – εισβολείς αναστατώνουν το Αιγαίο και απειλούν το ελληνικό καλοκαίρι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ολοένα και αυξάνεται ο πληθυσμός ψαριών-θηρευτών στα ελληνικά νερά

Νέα τσουχτερά πρόστιμα στις συγκοινωνίες – Έξυπνες κάμερες στους σταθμούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αυξήσεις στα πρόστιμα και κίνητρα συμμόρφωσης

Κηφισός: Κυκλοφοριακό κομφούζιο μετά από ανατροπή αυτοκινήτου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός

Τουρκία: Βυθίστηκε τουριστικό πλοίο με 148 επιβάτες ανοιχτά της Μαρμαρίδας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βούτηξαν στη θάλασσα για να σωθούν

Κακοποίηση 3χρονης: Στη φυλακή η μητέρα και ο Πακιστανός σύντροφος – Το ζευγάρι αρνείται τα πάντα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Προφυλακιστέο κρίθηκε το ζευγάρι για την άγρια κακοποίηση 3χρονου κοριτσιού στα Χανιά: Οι αντιφάσεις, οι απάτες και η μαρτυρία – «κλειδί»

Ιράν: Τι είναι το εμπλουτισμένο ουράνιο που αποτελεί το «δυνατό χαρτί» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Πόσο ουράνιο διαθέτει το Ιράν και γιατί προκαλεί ανησυχία;

Γερμανία: Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Μονάχου για πιθανή παρουσία drone

Κόσμος Χτες
Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας και προσωρινή διακοπή των πτήσεων

Αγίου Πνεύματος 2026: Για ποιους είναι αργία ‑ Η αμοιβή όσων θα εργαστούν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι εργαζόμενοι

Δικαστικό «μπλόκο» στον Τραμπ: Αποκαθηλώνεται το όνομά του από το Kennedy Center

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το Κογκρέσο έδωσε στο Kennedy Center το όνομά του, και μόνο το Κογκρέσο έχει τη δύναμη να το αλλάξει»

Πανσέληνος Μαΐου: Πότε και πώς θα απολαύσουμε το εντυπωσιακό «Μπλε Φεγγάρι»

E-Daily 3.Left Χτες
Τι ακριβώς σημαίνει όμως ο όρος «Μπλε Σελήνη»

Νέες ταυτότητες: Τι κοστίζουν, πώς κλείνετε ραντεβού και πότε παύουν να ισχύουν οι παλιές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Από τον Αύγουστο του 2026 οι παραδοσιακές «μπλε» ταυτότητες δεν θα γίνονται δεκτές ως ταξιδιωτικά έγγραφα - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε