E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο καταδότης του αρχηγού του ISIS θα γίνει εκατομμυριούχος

Με τις πληροφορίες που έδωσε βοήθησε στον εντοπισμό του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι

Δημοσίευση 30/10/2019 | 18:40

Ο καταδότης του αρχηγού του ISIS θα γίνει εκατομμυριούχος

Ο πληροφοριοδότης που βοήθησε στον εντοπισμό του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, χάρη στις πληροφορίες που έδωσε, θα πάρει το σύνολο ή ένα μέρος της αποζημίωσης των 25 εκατομμυρίων δολαρίων, που είχαν υποσχεθεί οι αμερικανικές αρχές σε οποιονδήποτε έδινε κρίσιμες πληροφορίες για τον αρχηγό του ISIS.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, ο πληροφοριοδότης είναι υψηλόβαθμος αξιωματούχος στις τάξεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης και είχε αναλάβει, μεταξύ άλλων, να οργανώνει τις μετακινήσεις στη Συρία του πλέον καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο, γνωστού με το προσωνύμιο «το φάντασμα».

Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη Μπαρίσα, ένα μικρό χωριό στη βορειοδυτική Συρία κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι πυροδότησε τα εκρηκτικά στο γιλέκο αυτοκτονίας του και ανατινάχθηκε μαζί με τα τρία παιδιά του, αφού παγιδεύτηκε σε ένα τούνελ στο σπίτι στο οποίο κρυβόταν.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ο πληροφοριοδότης, ο οποίος ήταν παρών την ώρα της επιδρομής, διέφυγε δύο ημέρες αργότερα μαζί με την οικογένειά του.

Οι ΗΠΑ προσέφεραν έως και 25 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για πληροφορίες σχετικά με τον αυτοαποκαλούμενο «χαλίφη» του ISIS.

Η «πηγή» των Αμερικανών περιέγραψε πλήρως την κρυψώνα του αλ Μπαγκντάντι: τη διάταξη των δωματίων, τα κρυφά τούνελ έως και τον αριθμό των σωματοφυλάκων του.

Ο πληροφοριοδότης, που στράφηκε εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης μετά τον θάνατο ενός μέλους της οικογένειάς του στα χέρια των τζιχαντιστών, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο που επικαλέστηκε η Washington Post, ήταν εκείνος που ήρθε σε επαφή με τους Κούρδους, οι οποίοι τον παρέπεμψαν στους Αμερικανούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζωγράφου: «Φοβόμουν ότι θα μου πάρουν το σπίτι» ‑Τι λέει ο γιος που συνελήφθη για δoλoφovία μητέρας‑αδελφής

Ελλάδα 30.03.2026
Θρίλερ στου Ζωγράφου όπου από το πρωί αποκαλύφθηκαν δύο σοροί γυναικών, μιας μητέρας και της κόρης της

Youth Pass 2026: Πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ‑ Πώς γίνεται η αίτηση

Οικονομία 30.03.2026
Βήμα - βήμα η διαδικασία της αίτησης για το Youth Pass 2026

Στα Στενά του Ορμούζ «παίζεται» η επάρκεια τροφίμων σε όλο τον κόσμο – Αγώνας δρόμου για να φτάσουν λιπάσματα στους παραγωγούς

Κόσμος 30.03.2026
Λιγότερα λιπάσματα σημαίνει χαμηλότερες αποδόσεις, ελλείψεις τροφίμων και αυξημένες τιμές κατά την επόμενη σεζόν

Αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ σε 4 συγγενείς θυμάτων των Τεμπών

Ελλάδα 30.03.2026
Πρώτη καταδικαστική απόφαση για το Δημόσιο

Κόκκινη προειδοποίηση για την Αττική στο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Καιρός 30.03.2026
Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε σήμερα η ΕΜΥ

Ιταλία: Χειροπέδες σε 17χρονο ‑ Σχεδίαζε να αιματοκυλίσει σχολείο

Κόσμος 30.03.2026
Είχε εμπνευστεί από τη δολοφονική επίθεση στο αμερικανικό λύκειο Columbine - Αλλοι 7 ανήλικοι υπό έρευνα

Έξι φορές έχει νοσηλευτεί ο άνδρας που εισέβαλε γυμνός σε καμπίνα μαθητριών σε πλοίο για την Κρήτη

Ελλάδα 30.03.2026
Μετά τη σύλληψή του από στελέχη του λιμενικού, διετάχθη η μεταφορά του για εκούσια νοσηλεία στη ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ

Πέθανε ο Βασίλης Γκούμας σε ηλικία 79 ετών ‑ Θλίψη στον χώρο του μπάσκετ

Αθλητικά Νέα 30.03.2026
Έφυγε από τη ζωή ένας από τους κορυφαίους πάουερ φόργουορντ και σέντερ στο μπάσκετ, ο Βασίλης Γκούμας, σκορπίζοντας θλίψη στον αθλητικό κόσμο.

Εγκλωβισμένοι στη Γαύδο μαθητές από σχολείο της Βούλας

Ελλάδα 30.03.2026
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρατευτεί φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού