E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκτακτο δελτίο καιρού με καταιγίδες, χαλάζι και ανέμους

Χαλάει ο καιρός από σήμερα το βράδυ: Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ

Δημοσίευση 30/10/2019 | 12:02

Έκτακτο δελτίο καιρού με καταιγίδες, χαλάζι και ανέμους

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Τετάρτη και συγκεκριμένα από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που πιθανώς θα συνοδεύονται πρόσκαιρα, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικά

Τις βραδινές ώρες της Τετάρτης, αλλά και την Πέμπτη θα επηρεαστούν:

Α) Τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς η Ήπειρος. Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοδυτικά και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Β) Η κεντρική Μακεδονία από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα.

Γ) Η Θεσσαλία από τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, οι Σποράδες και σταδιακά η ανατολική Στερεά και η Εύβοια.

Την Παρασκεύη αναμένεται να επηρεαστούν τις πρωινές ώρες η Εύβοια και μέχρι το μεσημέρι πιθανώς οι βόρειες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

«Βουτιά» θα κάνει ο υδράργυρος στη βόρεια Ελλάδα, μέσα σε 24 ώρες, όπως προβλέπει ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Όπως όλα δείχνουν η παρατεταμένη ζέστη και η ανομβρία θα αποτελέσει παρελθόν για τη χώρα μας. Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία ο καιρός κατά το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες, την πτώση της θερμοκρασίας αλλά ακόμη και τις χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.

Μιλώντας στο protothema, ο διάσημος μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος αναφέρεται και στον επίμονο αντικυκλώνα που αποχωρεί σιγά σιγά, σχολιάζοντας: «Όπως ολα δείχνουν ο τεράστιος αντικυκλώνας που κάλυψε τις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης θα αποτελέσει προσωρινά παρελθόν και έτσι από την παρατεταμένη καλοκαιρία οι περισσότερες περιοχές της χώρας θα εναρμονιστούν με την εποχή».

Αναλύοντας τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, ο Γιάννης Καλλιάνος προβλέπει:

Από την Τετάρτη το βράδυ θα έχει ήδη ξεκινήσει να βρέχει στη δυτική Ελλάδα, και ουσιαστικά κατά τη διάρκεια της Πέμπτης, οι βροχές θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές τοσο της ηπειρωτικής Ελλάδας όσο και των νησιωτικών τμημάτων.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα εκδηλωθούν και ισχυρές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Και η Αττική δίνει σοβαρή «υποψηφιότητα» για βροχερά περάσματα την Πέμπτη, ενώ σταδιακά θα υποχωρήσει και ο υδράργυρος και μέσα στην πόλη, και ειδικά την Παρασκευή δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Τα φαινόμενα με τις μπόρες τις βροχές και τις κατά τόπους καταιγίδες θα διατηρηθούν και την Παρασκευή ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο οι βροχές θα απασχολούν μόνο τμήματα της δυτικής Ελλάδας. Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβολής του καιρού θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα, όμως ιδιαίτερα αισθητή θα γίνει η πτώση της στη βόρεια Ελλάδα, όπου απο τους 26 βαθμούς της Τετάρτης, μέσα σε λιγότερο απο 24 ώρες, η θερμοκρασία θα πέσει κατά 10 βαθμούς.

Επομένως, όπως μπορεί να καταστεί σαφές, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά περιόδους στις ορεινότερες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, περίπου πάνω από το υψόμετρο των 1800 – 1900 μέτρων. Σε ό,τι αφορά στους ανέμους δεν αναμένονται προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες με μόνη εξαίρεση την Παρασκευή όπου προς το βράδυ θα ενισχυθεί ο βοριάς κυρίως στο Αιγαίο, και θα φτάνει τα 6 με 7 μποφόρ και ίσως στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τα 8 μποφόρ.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός για σήμερα.

Ο καιρός για την Τετάρτη

Αρχικά στα νοτιοδυτικά, από το μεσημέρι στα υπόλοιπα δυτικά και την Κρήτη και από το απόγευμα στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός ενώ από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά.

Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Σταδιακά από το μεσημέρι στα βόρεια θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων, οι οποίοι από το βράδυ θα ενισχυθούν
τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια από το βράδυ.

Χαλάει ο καιρός την Πέμπτη - Τα πρώτα χιόνια στα ορεινά

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τη νύχτα λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01-11-2019

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και νότια, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Παροδικές
χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα στα κεντρικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 στρεφόμενοι από τις απογευματινές ώρες σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα νοτιοανατολικά σε νότιους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 02-11-2019

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και κυρίως στα νότια που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 03-11-2019

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο. Από το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από το μεσημέρι στα δυτικά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η απάντηση της Όλγας Κεφαλογιάννη για την υπόθεση της επιμέλειας

Πολιτική Χτες
Η τοποθέτηση της υπουργού Τουρισμού για την υπόθεση

«Πάρε $800 δισ. και εγγυήσεις ασφαλείας και δώσε το Ντονμπάς»: Η Corriere αποκαλύπτει την πρόταση των ΗΠΑ για να πει «ναι» ο Ζελένσκι

Πολιτική Χτες
Η Corriere della sera παρουσιάζει τις προτάσεις που βρίσκονται στις βαλίτσες των διαπραγματευτών για να καμφθούν οι υπαρξιακές ανησυχίες του Ζελένσκι

Χάσαμε έναν άγγελο, θα την ντύσουμε νύφη, λέει ο πατέρας της Χριστίνας που έχασε τη ζωή της στην Ανω Γλυφάδα

Ελλάδα Χτες
Η Χριστίνα «ήταν φοβερή φιλόλογος, αγαπούσε τη δουλειά της» λέει ο πατέρας της

«Κακή ιδέα η σύγκρουση με Τραμπ»: Οι προειδοποιήσεις Μελόνι στους Ευρωπαίους

Κόσμος Χτες
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός κάλεσε τους ηγέτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να μην αντιμετωπίζουν τον Τραμπ ως «παράλογο» ή «απρόβλεπτο» - Η Ευρώπη έχει κατανοήσει πως έχει φτάσει σε σημείο καμπής και πρέπει να δράσει γρήγορα, λένε διπλωμάτες

Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση 13χρονης – Συνελήφθησαν 3 νεαροί για αρπαγή ανηλίκου

Ελλάδα Χτες
Η ανήλικη εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στην Κυψέλη – Είχε αποχωρήσει από το σπίτι της στις 16 Ιανουαρίου

Η κόρη του Ντένις Ρόντμαν έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη ποδοσφαιρίστρια στον κόσμο

Αθλητικά Νέα Χτες
Η 23χρονη Τρίνιτι Ρόντμαν υπέγραψε μυθικό συμβόλαιο άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων ετησίως με την Ουάσινγκτον Σπίριτ, αναγκάζοντας το NWSL να αλλάξει τους κανόνες του

Εξαφάνιση Λόρας: Το «μυστήριο Αννα» που κρύβει η 16χρονη από την Πάτρα

Ελλάδα Χτες
Μέχρι στιγμής, οι έρευνες στην Αχαΐα και την Αττική δεν έχουν αποδώσει καρπούς, με το θρίλερ της εξαφάνισης να παραμένει σε πλήρη εξέλιξη

Σοκ στη Euroleague: «Η Ρεάλ αποχωρεί από την Euroleague και πάει στο NBA Europe»

Αθλητικά Νέα Χτες
Προφορική δέσμευση της «βασίλισσας» στο Λονδίνο για το νέο πρότζεκτ αποκαλύπτει η ισπανική εφημερίδα

Η Ευρωπαική Ένωση στέλνει 447 γεννήτριες στην Ουκρανία για να μην «παγώσουν» πάνω ένα εκατομμύριο πολίτες

Κόσμος Χτες
Στόχος είναι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε νοσοκομεία, καταφύγια και άλλες κρίσιμες υπηρεσίες

Σε κατάσταση συναγερμού η Πορτογαλία λόγω κακοκαιρίας, τα κύματα θα φτάσουν τα 15 μέτρα

Κόσμος Χτες
Έκλεισαν δρόμοι και σχολεία ενώ περιορίζεται η λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών