E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μάνη: Βόμβα από το Χαμόγελο του Παιδιού για την κακοποίηση 12χρονης από ιερέα

Οι απειλές της μάνας και του παπά

Δημοσίευση 29/10/2019 | 09:54

Μάνη: Βόμβα από το Χαμόγελο του Παιδιού για την κακοποίηση 12χρονης από ιερέα

Η καταγγελία της 12χρονης, για κακοποίηση από τον ιερέα – σύντροφο της μητέρας της, στη Μάνη, συγκλονίζει ολόκληρη τη χώρα. Την ώρα που ο παπάς αρνείται τα πάντα και η μητέρα της, ανασκευάζει, το Χαμόγελο του Παιδιού, τοποθετείται δια του προέδρου του, Κώστα Γιαννόπουλου.

Με δηλώσεις του στο Open, καταγγέλλει ότι το παιδί απειλήθηκε τόσο από τον κατηγορούμενο ιερέα όσο και από τη μητέρα του, με στόχο να αλλάξει την αρχική της κατάθεση. Σε αυτήν, υπενθυμίζεται, πως η μικρή είχε υποστηρίξει πως ο παπάς την βίαζε ενώ η μητέρα της βρισκόταν στο σπίτι.

«Η μικρή ήρθε σε εμάς κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Όταν ηρέμησε το κορίτσι -πέρασαν δύο μήνες- και ανοίχτηκε στην παιδαγωγό. Η μητέρα ήταν υπέρ του ιερέα και μαζί με τον ιερέα και τον τότε δικηγόρο, είχαν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο σπίτι (σ.σ.: χαμόγελο του Παιδιού), είχαν προπηλακίσει το παιδί, απείλησαν το κορίτσι να αλλάξει την κατάθεσή του.

Τον Απρίλιο του 2018 ήρθε σε εμάς και μετά από δύο μήνες κατήγγειλε όσα κατήγγειλε. Οι άνθρωποι στο χωριό, μίλησαν κι αυτό ήταν αρκετό για να παρέμβει ο εισαγγελέας. Στην πρώτη φάση όταν ήρθε το παιδί δεν υπήρχε σeξουαλική κακοποίηση. Ήρθε για την ποιότητα ζωής που ζούσε» είπε ο πρόεδρος του ιδρύματος, Κώστας Γιαννόπουλος.

Τι υποστηρίζει η μητέρα της 12χρονης Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις της μητέρας της ανήλικης που κακοποιούσε ο ιερέας σε χωριό της Μάνης. «Ήταν ιερέας και του είχα εμπιστοσύνη», επανέλαβε μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και αλλάζοντας την αρχική της κατάθεση, παραδέχθηκε ότι ο 57χρονος ιερέας- σύντροφός της «είχε κάνει κακό στην κόρη μου». «Μαμά, ναι, αλήθεια είναι, με έχει πειράξει», είπε η γυναίκα ότι της είπε η κόρη της.

Ο δικηγόρος του ιερέα δήλωσε «έκπληκτος και σοκαρισμένος», από το γεγονός ότι η μητέρα του παιδιού άλλαξε την κατάθεσή της. Και δήλωσε ότι «συμπάσχω με τον κάθε γονιό που μπορεί να αποδειχθεί λάθος».

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η γυναίκα άλλαξε την κατάθεσή της «αφού είχε μιλήσει με την κόρη της και την κοινωνική λειτουργό», που όπως η ίδια είπε την έπεισαν ότι το παιδί είχε κακοποιηθεί. Απαντώντας, τέλος στο αν το παιδί «τα έβγαλε από το μυαλό της», απάντησε ότι «αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

E.E.: Εξετάζει την επιβολή δελτίου στα καύσιμα ‑ «Πρέπει να προετοιμαστούμε για μακροχρόνια ενεργεια

Κόσμος 03.04.2026
Η Ευρώπη προετοιμάζεται για ένα «παρατεταμένο» ενεργειακό σοκ λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή - Επίτροπος Γιόργκενσεν: Πρόκειται για μια μακρά κρίση, οι τιμές ενέργειας θα παραμείνουν υψηλές για πολύ μεγάλο διάστημα

Κιάτο: Νέα στοιχεία για την 40χρονη που πιάστηκαν τα μαλλιά της σε μηχάνημα εργοστασίου

Ελλάδα 03.04.2026
«Οι γιατροί έδωσαν μεγάλη μάχη στο χειρουργείο»

Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα η 77χρονη που διώκεται για τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της

Ελλάδα 03.04.2026
Εις βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως

Μυστήριο στην Κοζάνη με νεκρά πρόβατα σε πλαγιά ‑ Αγνωστο πώς θανατώθηκαν

Ελλάδα 03.04.2026
Το σημείο, που παραμένει χαρακτηρισμένο ως καταφύγιο, έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις τοπικές αρχές και την κοινωνία

Ανατροπή στον καιρό μέχρι το Πάσχα: Ανοδος της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια

Καιρός 03.04.2026
Μεγάλη Εβδομάδα με υψηλές θερμοκρασίες

Η Κούβα δίνει χάρη σε 2.010 φυλακισμένους ενόψει Πάσχα

Κόσμος 03.04.2026
Πρόκειται για «ανθρωπιστική χειρονομία»

Γιάννης Μπρούζος: Πέθανε σε ηλικία 41 ετών ο συγγραφέας του βιβλίου «24 γράμματα στον γιο μου»

Πολιτισμός 03.04.2026
Πώς είχε περιγράψει ο Γιάννης Μπρούζος τη μάχη που έδινε

Βέροια: Κατέληξε ο 7χρονος που τραυματίστηκε παίζοντας σε πάρκο

Ελλάδα 03.04.2026
Την ώρα εκείνη η μητέρα του βρισκόταν στην εκκλησία

Τι ανακοίνωσε ο ιδρυτής της Allwyn στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Οικονομία 03.04.2026
Η Allwyn ξεκινά διαπραγμάτευση νέων μετοχών στο ΧΑ μετά τη συνένωση με τον ΟΠΑΠ, με κεφαλαιοποίηση περίπου €11 δισ.

Τσίπρας για τα capital controls: «Έπρεπε εμείς να κλείσουμε τις τράπεζες την επομένη των εκλογών»

Πολιτική 03.04.2026
Το τρίτο μνημόνιο και τα οικονομικά στοιχεία

Κακοκαιρία Erminio: Ένας νεκρός και τεράστιες καταστροφές σε Αττική και πολλές περιοχές της χώρας ‑ Πότε αναμένεται βελτίωση

Καιρός 03.04.2026
Έντονα φαινόμενα και αφρικανική σκόνη επηρέασαν μεγάλο μέρος της Ελλάδας