E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μάνη: Βόμβα από το Χαμόγελο του Παιδιού για την κακοποίηση 12χρονης από ιερέα

Οι απειλές της μάνας και του παπά

Δημοσίευση 29/10/2019 | 09:54

Μάνη: Βόμβα από το Χαμόγελο του Παιδιού για την κακοποίηση 12χρονης από ιερέα

Η καταγγελία της 12χρονης, για κακοποίηση από τον ιερέα – σύντροφο της μητέρας της, στη Μάνη, συγκλονίζει ολόκληρη τη χώρα. Την ώρα που ο παπάς αρνείται τα πάντα και η μητέρα της, ανασκευάζει, το Χαμόγελο του Παιδιού, τοποθετείται δια του προέδρου του, Κώστα Γιαννόπουλου.

Με δηλώσεις του στο Open, καταγγέλλει ότι το παιδί απειλήθηκε τόσο από τον κατηγορούμενο ιερέα όσο και από τη μητέρα του, με στόχο να αλλάξει την αρχική της κατάθεση. Σε αυτήν, υπενθυμίζεται, πως η μικρή είχε υποστηρίξει πως ο παπάς την βίαζε ενώ η μητέρα της βρισκόταν στο σπίτι.

«Η μικρή ήρθε σε εμάς κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Όταν ηρέμησε το κορίτσι -πέρασαν δύο μήνες- και ανοίχτηκε στην παιδαγωγό. Η μητέρα ήταν υπέρ του ιερέα και μαζί με τον ιερέα και τον τότε δικηγόρο, είχαν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο σπίτι (σ.σ.: χαμόγελο του Παιδιού), είχαν προπηλακίσει το παιδί, απείλησαν το κορίτσι να αλλάξει την κατάθεσή του.

Τον Απρίλιο του 2018 ήρθε σε εμάς και μετά από δύο μήνες κατήγγειλε όσα κατήγγειλε. Οι άνθρωποι στο χωριό, μίλησαν κι αυτό ήταν αρκετό για να παρέμβει ο εισαγγελέας. Στην πρώτη φάση όταν ήρθε το παιδί δεν υπήρχε σeξουαλική κακοποίηση. Ήρθε για την ποιότητα ζωής που ζούσε» είπε ο πρόεδρος του ιδρύματος, Κώστας Γιαννόπουλος.

Τι υποστηρίζει η μητέρα της 12χρονης Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις της μητέρας της ανήλικης που κακοποιούσε ο ιερέας σε χωριό της Μάνης. «Ήταν ιερέας και του είχα εμπιστοσύνη», επανέλαβε μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και αλλάζοντας την αρχική της κατάθεση, παραδέχθηκε ότι ο 57χρονος ιερέας- σύντροφός της «είχε κάνει κακό στην κόρη μου». «Μαμά, ναι, αλήθεια είναι, με έχει πειράξει», είπε η γυναίκα ότι της είπε η κόρη της.

Ο δικηγόρος του ιερέα δήλωσε «έκπληκτος και σοκαρισμένος», από το γεγονός ότι η μητέρα του παιδιού άλλαξε την κατάθεσή της. Και δήλωσε ότι «συμπάσχω με τον κάθε γονιό που μπορεί να αποδειχθεί λάθος».

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η γυναίκα άλλαξε την κατάθεσή της «αφού είχε μιλήσει με την κόρη της και την κοινωνική λειτουργό», που όπως η ίδια είπε την έπεισαν ότι το παιδί είχε κακοποιηθεί. Απαντώντας, τέλος στο αν το παιδί «τα έβγαλε από το μυαλό της», απάντησε ότι «αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Youth Pass: Τέλος χρόνου ‑ Μέχρι πότε θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για τα 150 ευρώ – Οι δικαιούχοι

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση υποβάλλεται άπαξ

Σκιάθος: Μαθητές Γυμνασίου έκλεισαν ραντεβού να πλακωθούν στο ξύλο με θεατές τους… συμμαθητές τους

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Μαθητές Γυμνασίου στη Σκιάθο, έκλεισαν ραντεβού για να πλακωθούν στο ξύλο με θεατές τους ίδιους τους συμμαθητές τους.

Χαλκιδική: Κινδυνεύουν σπίτια σε γνωστή περιοχή – Έρχονται κυματοθραύστες 95 μέτρων

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Η διάβρωση ακτών θέτει σε κίνδυνο κατοικίες και δρόμους

Πρόεδρος του Συλλόγου Εκτελωνιστών: Αποχωρεί η FedEx από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
H εταιρεία κλείνει το γραφείο εξυπηρέτησης ανεκτελώνιστων εμπορευμάτων

Έρχονται αλλαγές στα επιδόματα – Ποια κριτήρια θα τροποποιηθούν

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών φέρνει το Εθνικό Μητρώο Παροχών στο οποίο θα καταγράφονται οι ενισχύσεις που παίρνει κάθε πολίτης

Πανελλαδικές: Ποιοι μαθητές δικαιούνται το «δώρο» των 1.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Το πρόγραμμα επιβράβευσης

Κεφαλονιά: Τα τελευταία μηνύματα της Μυρτούς με τη μητέρα της – «Μαμά μου, σ`ευχαριστώ πολύ»

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση θανάτου της 19χρονης Μυρτούς

Συγκλονίζει ο πατέρας 16χρονης που έβαλε τέλος στη ζωή της: «Είχε ανάγκη να μιλήσει, να αισθανθεί καλά, να την αγκαλιάσουν»

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Ο πατέρας της Λυδίας τόνισε ότι η κόρη του όπως και πολλά παιδιά ζητούσε αποδοχή και δεχόταν bullying και απηύθυνει μήνυμα στήριξης στις οικογένειες

Κυψέλη: Ανδρας κλώτσησε μητέρα και παιδί ‑ Βίντεο‑ντοκουμέντο από την επίθεση

Ελλάδα Χτες
Ο άνδρας με καταγωγή από το Σουδάν, βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ και κλώτσησε την 8χρονη

Ιωάννινα: Λύκος εμφανίστηκε στον ποδηλατόδρομο ενώ κυκλοφορούσε κόσμος

Ελλάδα Χτες
Ένας λύκος εμφανίστηκε στον παραλίμνιο πεζόδρομο των Ιωαννίνων χωρίς να δείχνει φόβο ή επιθετικότητα προς τους ανθρώπους

Συνελήφθη μετά από 30 χρόνια για τη δολοφονία τραγουδιστή – Πώς ξεγελούσε τις αρχές

Κόσμος Χτες
Ειρωνεία αποτελεί το γεγονός πως είχε συλληφθεί πολλές φορές, μέχρι να του περάσουν χειροπέδες για τελευταία φορά