E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μάνη: Βόμβα από το Χαμόγελο του Παιδιού για την κακοποίηση 12χρονης από ιερέα

Οι απειλές της μάνας και του παπά

Δημοσίευση 29/10/2019 | 09:54

Μάνη: Βόμβα από το Χαμόγελο του Παιδιού για την κακοποίηση 12χρονης από ιερέα

Η καταγγελία της 12χρονης, για κακοποίηση από τον ιερέα – σύντροφο της μητέρας της, στη Μάνη, συγκλονίζει ολόκληρη τη χώρα. Την ώρα που ο παπάς αρνείται τα πάντα και η μητέρα της, ανασκευάζει, το Χαμόγελο του Παιδιού, τοποθετείται δια του προέδρου του, Κώστα Γιαννόπουλου.

Με δηλώσεις του στο Open, καταγγέλλει ότι το παιδί απειλήθηκε τόσο από τον κατηγορούμενο ιερέα όσο και από τη μητέρα του, με στόχο να αλλάξει την αρχική της κατάθεση. Σε αυτήν, υπενθυμίζεται, πως η μικρή είχε υποστηρίξει πως ο παπάς την βίαζε ενώ η μητέρα της βρισκόταν στο σπίτι.

«Η μικρή ήρθε σε εμάς κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Όταν ηρέμησε το κορίτσι -πέρασαν δύο μήνες- και ανοίχτηκε στην παιδαγωγό. Η μητέρα ήταν υπέρ του ιερέα και μαζί με τον ιερέα και τον τότε δικηγόρο, είχαν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο σπίτι (σ.σ.: χαμόγελο του Παιδιού), είχαν προπηλακίσει το παιδί, απείλησαν το κορίτσι να αλλάξει την κατάθεσή του.

Τον Απρίλιο του 2018 ήρθε σε εμάς και μετά από δύο μήνες κατήγγειλε όσα κατήγγειλε. Οι άνθρωποι στο χωριό, μίλησαν κι αυτό ήταν αρκετό για να παρέμβει ο εισαγγελέας. Στην πρώτη φάση όταν ήρθε το παιδί δεν υπήρχε σeξουαλική κακοποίηση. Ήρθε για την ποιότητα ζωής που ζούσε» είπε ο πρόεδρος του ιδρύματος, Κώστας Γιαννόπουλος.

Τι υποστηρίζει η μητέρα της 12χρονης Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις της μητέρας της ανήλικης που κακοποιούσε ο ιερέας σε χωριό της Μάνης. «Ήταν ιερέας και του είχα εμπιστοσύνη», επανέλαβε μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και αλλάζοντας την αρχική της κατάθεση, παραδέχθηκε ότι ο 57χρονος ιερέας- σύντροφός της «είχε κάνει κακό στην κόρη μου». «Μαμά, ναι, αλήθεια είναι, με έχει πειράξει», είπε η γυναίκα ότι της είπε η κόρη της.

Ο δικηγόρος του ιερέα δήλωσε «έκπληκτος και σοκαρισμένος», από το γεγονός ότι η μητέρα του παιδιού άλλαξε την κατάθεσή της. Και δήλωσε ότι «συμπάσχω με τον κάθε γονιό που μπορεί να αποδειχθεί λάθος».

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η γυναίκα άλλαξε την κατάθεσή της «αφού είχε μιλήσει με την κόρη της και την κοινωνική λειτουργό», που όπως η ίδια είπε την έπεισαν ότι το παιδί είχε κακοποιηθεί. Απαντώντας, τέλος στο αν το παιδί «τα έβγαλε από το μυαλό της», απάντησε ότι «αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Σπανούλης ήταν μόνος του στη συνέντευξη Τύπου της Μονακο: «Καλησπέρα στον κανέναν», δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα 20.12.2025
Με χιούμορ αντιμετώπισε ο Έλληνας τεχνικός το γεγονός ότι δεν υπήρχε ούτε ένας δημοσιογράφος στη συνέντευξη Τύπου μετά το Μονακό – Μπάγερν

Σεισμός 2 Ρίχτερ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ελλάδα 20.12.2025
O σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική

Έξαρση ιώσεων στις γιορτές με ιδιαίτερα μεταδοτική υποπαραλλαγή της γρίπης Α

Ελλάδα 20.12.2025
Ανοσοκατεσταλμένοι και ηλικιωμένοι αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο - Τα μέτρα προστασίας

Χανιά: Η αποκάλυψη της σπιτονοικοκυράς του 33χρονου ‑ «Πήγαινε σε ένα καφέ για διάβασμα»

Ελλάδα 20.12.2025
Η αποκάλυψη της σπιτονοικοκυράς του 33χρονου αγνοουμένου γιατρού

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό από το απόγευμα – Νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες στη νότια Ελλάδα και τα νησιά

Καιρός 20.12.2025
Σε νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη και το βράδυ στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τα πιο έντονα φιανόμενα

Συγκλονίζει η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στην Αθήνα ‑ «Μπέμπα μου ξύπνα»

Ελλάδα 20.12.2025
«Ξυπνήσαμε και βρήκαμε τη μικρή παγωμένη» είπε η μητέρα του βρέφους

Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες λειτουργούν τα καταστήματα ‑ Ανοιχτά και την Κυριακή

Ελλάδα 20.12.2025
Σε ισχύ βρίσκεται το εορταστικό ωράριο καθώς τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πλησιάζουν

Πανάκριβο το φετινό εορταστικό τραπέζι: Πόσα παραπάνω θα πληρώσουμε στο ρεβεγιόν ‑ Οι μεγαλύτερες αυξήσεις

Οικονομία 20.12.2025
Από 15% έως 30% περισσότερα χρήματα θα κληθούν να καταβάλλουν οι καταναλωτές για το σπιτικό εορταστικό τραπέζι

Πανελλαδικές εξετάσεις 2026: Τελευταία ευκαιρία για όσους θέλουν να πάρουν μέρος ‑ Πότε λήγει η προθεσμία

Ελλάδα 20.12.2025
Πότε λήγει η προθεσμία - Οι μαθητές πρέπει να γνωρίζουν ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και εάν δεν καταθέσουν την αίτηση θα χάσουν τις εξετάσεις

Αγρότες: Ενισχύονται οι κινητοποιήσεις εν όψει Χριστουγέννων – Μπλόκα σε όλη τη χώρα

Ελλάδα 20.12.2025
Οι αγρότες συνεχίζουν αμετακίνητοι στα μπλόκα, ενισχύουν τις κινητοποιήσεις και τα σημεία με περισσότερα τρακτέρ