E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φιλαδέλφεια: Συνέλαβαν καταζητούμενο «μαϊμού» ιερέα που είχε παράνομο ναό

Σε βάρος του εκκρεμούσαν τρία εντάλματα σύλληψης και δύο βουλεύματα για απάτη και απιστία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/10/2019 | 09:43

Φιλαδέλφεια: Συνέλαβαν καταζητούμενο «μαϊμού» ιερέα που είχε παράνομο ναό

Μια καταγγελία του υπουργείου Εξωτερικών για ένα μυστηριώδη ιερέα ήταν η αφορμή να ξεδιπλωθεί το κουβάρι των ερευνών. Τελικά η αστυνομία εντόπισε μονοκατοικία - φρούριο στη Φιλαδέλφεια η οποία είχε μετατραπεί σε χώρο προσηλυτισμού. Χθες το βράδυ σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, αστυνομικοί κατάφεραν να διεισδύσουν στον παράνομο ναό παριστάνοντας τους πιστούς και τελικά συνέλαβαν τον 66χρονο άνδρα. Η ιστορία αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα με την μεταγωγή του «ιερέα» στον εισαγγελέα.

Ο 66χρονος παρουσιαζόταν στο ποίμνιο ως «πατέρας Φανούριος» αν και εκκρεμούσαν σε βάρος του τρία εντάλματα σύλληψης και δύο βουλεύματα για απάτη και απιστία. Όμως κατάφερνε να ξεγλιστρά από την τσιμπίδα του νόμου και να λειτουργεί ανενόχλητος τον παράνομο ναό. Μια καταγγελία από το υπουργείο Εξωτερικών, το μυστικό σχέδιο και η επιχείρηση των αστυνομικών του Α.Τ Νέας Φιλαδέλφειας έδωσαν τέλος στη δράση του.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο όταν στο Α.Τ Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας φθάνει μια καταγγελία που έκανε λόγο για έναν περίεργο άνδρα ο οποίος παρουσιάζεται ως ιερέας και έχει στήσει κρυφό ναό στην περιοχή για να προσηλυτίζει τους πιστούς. Η καταγγελία έλεγε επίσης ότι ο συγκεκριμένος έχει παρελθόν και σε βάρος του εκκρεμούν τρία εντάλματα σύλληψης - το τελευταίο ενεργοποιήθηκε το 2017- και δύο βουλεύματα για απάτη και απιστία.

Οι αστυνομικοί, με τα στοιχεία που είχαν, άρχισαν να δουλεύουν την υπόθεση έτσι ώστε να καταφέρουν να εντοπίσουν τον ιερέα καθώς η καταγγελία δεν έδινε το στίγμα του μυστικού ναού. Μετά από έρευνες εντόπισαν την μονοκατοικία της Φιλαδέλφειας η οποία αποτελούσε το στρατηγείο του «πατέρα Φανούριου» όμως ήταν πολύ δύσκολο να καταφέρουν να σπάσουν το .... άβατο και να τρυπώσουν μέσα. Και αυτό γιατί ο 66χρονος, ελάμβανε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Το σπίτι διαθέτει έναν ψηλό τοίχο έτσι ώστε ο προαύλιος χώρος στον οποίο ο «ιερέας» είχε τοποθετήσει πλαστικό γκαζόν και συντριβάνι να μην είναι εκτεθειμένος σε αδιάκριτα μάτια και μια σιδερένια πόρτα η οποία ήταν ερμητικά κλειστή επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε μυημένους.

Τελικά μετά από παρακολούθηση και έχοντας μπει στο μυαλό του «πατρός Φανουρίου» για να αποκωδικοποιήσουν τον τρόπο που κινείται, οι αστυνομικοί κατάφεραν χθες νωρίς το απόγευμα να «γλιστρήσουν» στον «ναό». Για περίπου δυόμισι ώρες από τις 18:30 μέχρι τις 21:00, παρακολούθησαν μαζί με περίπου 40 πιστούς την «λειτουργία» και όταν ο κόσμος έφυγε τον πλησίασαν, του είπαν ότι είναι αστυνομικοί και ζήτησαν την άδεια του ναού.

Όταν διαπίστωσαν ότι δεν είχε τον οδήγησαν στο Α.Τ δήθεν για εξακρίβωση και όταν χτύπησαν τα στοιχεία του στο σύστημα διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσαν σε βάρος του εντάλματα σύλληψης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ενώ ο «ναός» της Νέας Φιλαδέλφειας σφραγίστηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έρχεται υποχρεωτική απόσυρση ‑ Ποια αυτοκίνητα κινδυνεύουν

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Το «πιστοποιητικό ζωής» που αλλάζει τα πάντα

Νέα μεγάλη μεταγραφή του ΠΑΟΚ

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Νέο μπαμ στον ΠΑΟΚ της εποχής Μυστακίδη

Χάος σε γάμο στην Πολωνία: Η νύφη σύρθηκε στη φυλακή με νυφικό για τον ξυλοδαρμό της μητέρας της

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Στη νύφη απαγορεύτηκε η επικοινωνία με τη μητέρα για δύο εβδομάδες έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα

Στο εδώλιο παιδίατρος για την απώλεια όρχεος 16χρονου ‑ Σε μόνιμη υπογονιμότητα ο έφηβος

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Ο γιατρός αντιμετωπίζει την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια μετά από μήνυση των γονιών

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με 20 άτομα σε ποντιακό γλέντι στα δυτικά ‑ Δύο τραυματίες από γυάλινα μπουκάλια

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Περίπου 20 άτομα πιάστηκαν στα χέρια - Στο νοσοκομείο ο ένας τραυματίας

Από φέρετρο μέχρι... βάρκα στα σκουπίδια της Θεσσαλονίκης: Τα πιο παράξενα αντικείμενα που μάζεψε ο δήμος

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Στον δήμο Θεσσαλονίκης το 2025 συγκεντρώθηκαν 12.500 τόνοι ογκωδών από όλες τις γειτονιές ενώ για τους πρώτους 4,5 μήνες του 2026 η «συγκομιδή» ανέρχεται στους 5.000 τόνους

Αστυνομικός έσωσε γυναίκα και τα δύο παιδιά της από φλεγόμενο σπίτι ‑ Viral το βίντεο από τη bodycam

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Με γρήγορες κινήσεις κατάφερε να βγάλει έξω με απόλυτη ασφάλεια τη μητέρα και τον 10χρονο γιο

Μήνυμα Τραμπ προς Ταϊβάν: «Μην προχωρήσετε σε επίσημη ανεξαρτησία από την Κίνα»

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Ξεκάθαρο σήμα κατά μιας επίσημης ανακήρυξης ανεξαρτησίας

Προσήχθη ο 50χρονος σύντροφος της 24χρονης που σκοτώθηκε στον Πειραιά

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Έπεσε από τον έβδομο όροφο πολυκατοικίας στον Πειραιά

ΑΑΔΕ: 3,2 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές ‑ Τεχνητή νοημοσύνη και ηλεκτρονικά μέσα στην μάχη

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Η φορολογική διοίκηση στοχεύει σε εισπράξεις δισεκατομμυρίων ευρώ το 2026