E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέο ρεκόρ για το 10ετές ομόλογο

Αναβαθμίζει την χώρα ο Standard & Poors

Δημοσίευση 25/10/2019 | 18:37

Νέο ρεκόρ για το 10ετές ομόλογο

Οι επενδυτές έχουν ήδη προεξοφλήσει την αναβάθμιση της πιστολητπικής ικανότητας της χώρας μας κατά μία βαθμίδα, στην Β+ από ΒΒ-, από τον οίκο Αξιολόγησης Standard and Poors.

Ωστόσο με δεδομένο ότι και η κατηγορία Β+ βρίσκεται τέσσερις βαθμίδες πιο χαμηλά από αυτή που θεωρείται ως ασφαλής για επενδύσεις, το ράλι των δύο τελευταίων ημερών είναι πιθανόν να οφείλεται σε προσδοκίες για μία μεγαλύτερη αναβάθμιση.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 15 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 13 εκατ. ευρω αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 3ετές ομόλογο με 6 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,24% από 1,26% χθες, έναντι 0,37% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,61% απο 1,66% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος, υποχωρεί σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1090 δολ. από το επίπεδο των 1,1121 δολ που άνοιξε η αγορά.

Περιορισμένη επίπτωση είχε στο ευρώ οι χθεσινές ανακοινώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, καθώς δεν μεταβλήθηκε η προοπτική της πολιτικής της ΕΚΤ. Ωστόσο, αρνητικά επηρέασε το ευρώ η διατήρηση των δυσμενών στοιχείων για τον τομέα μεταποίησης στην Ευρωζώνη. Στήριξη στο δολάριο παρείχε η μη αναμενόμενη βελτίωση του δείκτη μεταποίησης PMI στις ΗΠΑ.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,336%. Στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,381%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,423% και, τέλος, στον μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,472%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1107 δολ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός στο «Αττικόν»: Δεκάδες κρούσματα νοροϊού

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
Η σοβαρή καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων - Ζητούν άμεσα μέτρα από το Υπουργείο και παρέμβαση εισαγγελέα

Κινηματογραφική καταδίωξη στο Μετρό του Ελληνικού ‑ Αστυνομικοί κυνηγούν άνδρα ανάμεσα σε επιβάτες

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια, αντίσταση και άσκηση βίας κατά υπαλλήλων.

Θλίψη στην παγκόσμια ενόργανη γυμναστική: Πέθανε στα 41 του ο Γκαέλ Ντα Σίλβα

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
Βαρύ πένθος έχει σκορπίσει στον χώρο της ενόργανης γυμναστικής

Το πετρέλαιο Brent «βλέπει» πάλι τα 100 δολάρια μετά την κλιμάκωση της έντασης στο Ιράν

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
Σε νέα άνοδο οδεύουν οι τιμές του πετρελαίου

Κερατσίνι: Διανομέας παρέσυρε 15χρονη

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
Στο νοσοκομείο η ανήλικη και ο οδηγός της μηχανής

Χειροπέδες σε 2 Ολλανδούς για κλοπή απολιθωμάτων από το δάσος της Λέσβου

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
Οι ελεγκτές συνέλαβαν τους δύο τουρίστες για λαθρεμπορία ειδών πολιτιστικής κληρονομιάς

Ψηφιακό «μάτι» σε επιδόματα, παροχές και ενισχύσεις

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
Μπλόκο του Δημοσίου σε φαινόμενα καταχρήσεων

Φλέγεται το Ορμούζ: Το Ιράν άνοιξε πυρ εναντίον αμερικανικού τάνκερ ‑ Το ανάγκασε να αλλάξει πορεία

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
Με κατάρριψη drones απάντησαν οι ΗΠΑ - Συναγερμός και στο Κουβέιτ από επίθεση με πυραύλους και drones.

Πατήσια: Βίντεο της μαφιόζικης επίθεσης κατά ιδιοκτήτη καταστήματος

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
Ανάμεσα στους συλληφθέντες ο «νταής» της Κηφισιάς

Νεκρός Αμερικανός σε κρουαζιερόπλοιο ανοιχτά των Χανίων

Ελλάδα Χτες
69χρονος επιβάτης από τις ΗΠΑ βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε πλοίο με σημαία Μάλτας

Τελετή αποφοίτησης νηπιαγωγείου στο Οχάιο: Βίαιο μαλλιοτράβηγμα μαμάδων μέσα στην αίθουσα

Κόσμος Χτες
Οι βίαιες εικόνες από τη συμπλοκή έθεσαν σε κίνδυνο την αποφοίτηση των μικρών παιδιών