E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δραματική η κατάσταση στην Καλιφόρνια: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά

Εκκενώσεις εκατοντάδων σπιτιών

Δημοσίευση 24/10/2019 | 21:44

Δραματική η κατάσταση στην Καλιφόρνια: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά

Περισσότερα από 40.000 στρέμματα έχουν μετατραπεί σε στάχτη, μέσα σε λίγες ώρες, στη βόρεια Καλιφόρνια των ΗΠΑ, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει από την Τετάρτη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι αρχές έχουν ήδη δώσει εντολή για την υποχρεωτική εκκένωση 550 σπιτιών και περίπου 1.700 κατοίκων.

Σύμφωνα με την έκθεση των πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά Kincade ξεκίνησε στις 9 το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα) και έκαψε μέσα σε τρεις ώρες περισσότερα από 5.000 στρέμματα.

Στις εντολές εκκένωσης περιλαμβάνεται και το Γκεϊσέρβιλ, μια μικρή πόλη 1.000 κατοίκων που περιβάλλεται από αμπελώνες, μεταξύ άλλων εκείνους ιδιοκτησίας του διάσημου σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα.

«Με αυτή την ταχύτητα που αναπτύσσεται η φωτιά θα μπορούσε να καίει ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο κάθε τρία δευτερόλεπτα», ανέφερε μετεωρολόγος του CNNi, με τους ανέμους να πνέουν με ταχύτητα 76 μιλίων την ώρα, κατά την έναρξη της πυρκαγιάς.

Επιπλέον, εντολή εκκένωσης έλαβε και το River Rock Casino, μαζί με άλλες περιοχές, στα ανατολικά του Geyserville, το οποίο βρίσκεται περίπου 130 χιλιόμετρα βόρεια του Σαν Φρανσίσκο.

Ο αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός έχει ήδη στήσει δυο κέντρα για να αντιμετωπίσει πιθανά επείγοντα περιστατικά, ενώ για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

https://www.cnn.gr/news/kosmos/story/195068/kalifornia-mainetai-anexelegkti-i-fotia-ypoxreotikes-ekkenoseis-ekatontadon-spition

«Εάν βρίσκεστε στο Γκεϊσέρβιλ, φύγετε αμέσως» κάλεσε σήμερα τα ξημερώματα, το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σονόμα, την ώρα που η φωτιά Kincade, την οποία τροφοδοτούν άνεμοι ταχύτητας 120 χλμ/ώρα, εξαπλώνεται ραγδαία.

«Η πυρκαγιά εξαπλώνεται ταχύτατα, να αναμένετε τις εντολές εκκένωσης από τις αρχές» ζήτησε με μήνυμά του στο Twitter ο γερουσιαστής της Καλιφόρνιας Μάικ ΜακΓκάιρ.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από έναν ντόπιο δημοσιογράφο διακρίνονται οι τεράστιες φλόγες με φόντο τον σκοτεινό ουρανό, ενώ ο δυνατός άνεμος «χτυπάει» το μικρόφωνο.

Σε άλλες εικόνες από την περιοχή, οι φλόγες που έχουν εξαπλωθεί μοιάζουν με ποτάμι λάβας.

Μεγάλα τμήματα της Καλιφόρνιας έχουν τεθεί σε συναγερμό αυτήν την εβδομάδα, με τις αρχές να προειδοποιούν για τον υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων.

Περίπου 185.000 νοικοκυριά δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα το πρωί στην πολιτεία, σύμφωνα με τον ιστότοπο poweroutage.us.

Την ίδια ώρα, η μετεωρολογική υπηρεσία της Καλιφόρνιας εξέδωσε προειδοποίηση για την κομητεία του Σαν Ντιέγκο, στο νότιο τμήμα της πολιτείας, όπου οι άνεμοι ενδέχεται να ευνοήσουν τις εκδηλώσεις πυρκαγιάς σήμερα και αύριο.

Τεράστια πυρκαγιά κατέστρεψε το φθινόπωρο του 2018 τη μικρή πόλη Παραντάις, στη βόρεια Καλιφόρνια, προκαλώντας τον θάνατο 85 ανθρώπων και τον εκτοπισμό δεκάδων χιλιάδων άλλων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

YouTube Premium: Ανακοινώθηκαν νέες ανατιμήσεις στις συνδρομές

Tech + Science 12.04.2026
Η Google επιβεβαίωσε τις ανατιμήσεις για το YouTube Premium που ισχύουν άμεσα στις ΗΠΑ για νέους συνδρομητές, ενώ οι υπάρχοντες χρήστες θα αντιμετωπίσουν τις αλλαγές από τον Ιούνιο του 2026.

Νέο ενδιάμεσο πλάνο από την OpenAI για να αντιμετωπίσει το Claude

Tech + Science 12.04.2026
Στα €103/μήνα το νέο tier που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ Plus και Pro

Τροχαίο δυστύχημα στην Καβάλα: Χωρίς δίπλωμα οδηγούσε ο πατέρας του 3χρονου παιδιού που έχασε τη ζωη του

Ελλάδα 12.04.2026
Το ανήλικο έχασε τη ζωή του μετά από μετωπική σύγκρουση με άλλο ΙΧ - Καθόταν στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα

Τραμπ: Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα αποκλείσει τα Στενά του Ορμούζ, όποιος Ιρανός επιτεθεί θα καταστραφεί στην κόλαση

Κόσμος 12.04.2026
Ο Ντόναλντ Τραμπ μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ιράν στο Πακιστάν έδωσε την εντολή στο Πολεμικό Ναυτικό να αποκλείσει τα Στενά του Ορμούζ

Κορινθία: Ακρωτηριάστηκε 19χρονος και 24χρονος τραυματίστηκε στο μάτι από το έθιμο της «σαΐτας»

Ελλάδα 12.04.2026
Δύο νεαροί τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την αναβίωση του εθίμου της «σαΐτας» στο Βέλο Κορινθίας το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου

Τον δολοφόνησε και τον πέταξε από γέφυρα σε ρεματιά: Συνελήφθη 42χρονος για τον θάνατο του 64χρονου στην Ευκαρπία

Ελλάδα 12.04.2026
H σορός έφερε συντριπτικές κακώσεις στο κεφάλι, ενώ από την νεκροψία – νεκροτομή προέκυψε ότι αυτές προήλθαν από θλών όργανο - Εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη ο κατηγορούμενος

Βραζιλία: Καρέ‑καρέ η στιγμή που καρχαρίας αρπάζει από το πόδι τουρίστρια μόλις βουτά στη θάλασσα, δείτε βίντεο

Κόσμος 12.04.2026
Μια χαλαρή βουτιά μετατράπηκε σε εφιάλτη για 36χρονη τουρίστρια στη Βραζιλία, όταν καρχαρίας της άρπαξε το πόδι λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό της στη θάλασσα

Σύρος: Σε σοβαρή κατάσταση 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας

Ελλάδα 12.04.2026
Το παιδί επιχείρησε να σηκώσει το φίδι από το έδαφος κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας την Μεγάλη Παρασκευή.

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα ‑ Σε ποιες περιοχές υπάρχει κίνδυνος βροχής

Καιρός 12.04.2026
Ανοιξιάτικες συνθήκες με θερμοκρασίες έως 21 βαθμούς στη χώρα, αλλά τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια.

Τι έγινε στον Νέο Κόσμο κατά την Ανάσταση ‑ Μπλόκο στο επικίνδυνο έθιμο με μολότοφ

Ελλάδα 12.04.2026
Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και κατάσχεσε μολότοφ, με τρεις συλλήψεις και επτά προσαγωγές στην περιοχή της Λαγουμιτζή.

Ποιο πρόγραμμα ακολουθούν τα ΜΜΜ την εορταστική περίοδο ‑ Τι αλλάζει σε μετρό, λεωφορεία και τραμ

Ελλάδα 12.04.2026
Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε τις τροποποιήσεις των δρομολογίων για όλη την περίοδο του Πάσχα με μειωμένη συχνότητα και σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.