E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χιλή: Γιατί όσοι συλλαμβάνονται φωνάζουν δυνατά το όνομα και τη διεύθυνση τους

Η σοκαριστική απάντηση

Δημοσίευση 24/10/2019 | 21:11

Χιλή: Γιατί όσοι συλλαμβάνονται φωνάζουν δυνατά το όνομα και τη διεύθυνση τους

Η κρίση που συγκλονίζει από τη 18η Οκτωβρίου τη Χιλή κι έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 18 ανθρώπους, ανάμεσά τους ένα μικρό παιδί που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στην Κονσεψιόν — κατά τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό — δεν μοιάζει να αποκλιμακώνεται.

Πορείες, επεισόδια, εμπρησμοί και εκατοντάδες συλλήψεις, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το τηλεοπτικό δίκτυο 24 Horas.

Στα ξένα ΜΜΕ που βρίσκονται στη χώρα προκάλεσε εντύπωση το εξής γεγονός: Όταν κάποιος Χιλιανός συλλαμβάνεται, φωνάζει αμέσως και δυνατά το όνομά του και που μένει. Αυτό προκάλεσε ερωτήσεις σε διαδηλωτές, οι οποίοι έδωσαν σοκαριστική απάντηση.

Επί Πινοσέτ, πολλοί από τους συλληφθέντες εξαφανίζονταν και τους έτρωγε το μαύρο σκοτάδι. Τα θύματα της δικτατορίας του Πινοσέτ στη Χιλή εκτιμάται ότι είναι 9.800 περισσότερα από ό,τι πιστευόταν, με συνέπεια να ξεπερνούν συνολικά τα 40.000, σύμφωνα με την εξεταστική επιτροπή που φτιάχτηκε για αυτόν ειδικά τον λόγο στο Σαντιάγο.

Οι αριθμοί αφορούν τους φυλακισθέντες και βασανισθέντες της 17χρονης χιλιανής χούντας (1973-1990), ενώ ο επίσημος αριθμός νεκρών και εξαφανισθέντων ανέρχεται σε 3.065.

Ακριβώς αυτός ο τρόμος του παρελθόντος, των εξαφανισμένων και των απαχθέντων από το καθεστώς, είναι που ξύπνησε στη σημερινή Χιλή.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο στρατός βγήκε στους δρόμους μετά το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοσέτ. Ένα από τα κεντρικά αιτήματα των διαδηλωτών είναι οι ένοπλες δυνάμεις «να επιστρέψουν στους στρατώνες» τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έντονη ανησυχία στο Τόκιο: Ανδρας ψέκασε άγνωστη ουσία σε εμπορικό κέντρο ‑ 20 τραυματίες

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Παραμένει άγνωστο τι ήταν αυτό που έριξε στον χώρο ο άνδρας

Διακίνηση όπλων «φαντασμάτων» στη Θράκη στην τουρκική μαφία

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Δύο συλλήψεις μετά από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Γλέντι μέχρι πρωίας για τους πρωταθλητές Ευρώπης

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
H κίνηση Παπανικολάου που συγκίνησε και η ερυθρόλευκη «καλημέρα»

Κρατικά «φέσια»: Πάνω από 3,8 δισ. ευρώ χρωστάει το κράτος σε ιδιώτες

Οικονομία 25.05.2026
Αλμα 570 εκατ. ευρώ σε τρεις μήνες. Στην κορυφή τα νοσοκομεία με χρέη 1,59 δισ. ευρώ σε προμηθευτές.

Κρήτη: Στον εισαγγελέα οι γονείς του κοριτσιού που χαροπαλεύει – Βαριά κακοποιημένη η 3χρονη

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Ρομά μητέρα και ο Πακιστανός πατέρας

Επίδομα θέρμανσης: Οι ημερομηνίες πληρωμών και τα ποσά ανά περιοχή

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Έως 1.200 ευρώ η συνολική ενίσχυση σε περιοχές με αυξημένες ανάγκες θέρμανσης