E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανδρας σκότωνε αρκούδες και έτρωγε τα πeη τους

Είναι μέλος φυλής που θεωρεί τα γεννητικά όργανα του συγκεκριμένου ζώου αφροδισιακά

Δημοσίευση 24/10/2019 | 15:38

Ανδρας σκότωνε αρκούδες και έτρωγε τα πeη τους

Η αστυνομία της Ινδίας υποδέχθηκε ως μεγάλη επιτυχία τη σύλληψη ενός διαβόητου υπόπτου λαθροκυνηγού, ο οποίος φέρεται ότι σκότωνε αρκούδες και έτρωγε τα πέη τους.

Όπως αναφέρει το BBC, ο άνδρας, γνωστός ως Yarlen, αναζητούνταν για χρόνια.

Οι Αρχές τέθηκαν σε συναγερμό όταν βρήκαν πτώματα αρκούδων χωρίς γεννητικά όργανα σε ένα εθνικό πάρκο. Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες αρκούδες ανήκουν στο είδος των βραδύποδων, που είναι νυκτόβια εντομοφάγα και ζουν στην Ινδία.


Ο Ritesh Sirothia, εκπρόσωπος περιβαλλοντικής υπηρεσίας της Ινδίας ανέφερε ότι η νομαδική φυλή Pardhi-Behelia, της οποίας φέρεται να είναι μέλος ο ύποπτος, πιστεύει ότι το πeος του συγκεκριμένου ζώου είναι αφροδισιακό.

Αλλά ο Yarlen, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 19 Οκτωβρίου στην επαρχία Gujarat, ήταν επίσης κεντρική φιγούρα σε υπόθεση λαθρεμπορίου τίγρης και άλλων ειδών υπό εξαφάνιση στην κεντρική Ινδία.

Θεωρείται μάλιστα ότι χρησιμοποιούσε διαφορετικές ταυτότητες για να διαφεύγει τη σύλληψη.

Ο Sirothia είπε χαρακτηριστικά: «Δημιουργήσαμε ένα ειδικό δίκτυο για να τον εντοπίσουμε και να τον συλλάβουμε. Ήταν το πιο μακροχρόνιο κυνήγι μας, μας πήρε 6 χρόνια».

Ο Yarlen συνελήφθη για πρώτη φορά το 2013 όταν η αστυνομία εντόπισε δύο πτώματα αρκούδων βραδύποδων χωρίς γεννητικά όργανα και χοληδόχο κύστη. Πέρασε 1 χρόνο στη φυλακή μέχρι να απελευθερωθεί με εγγύηση.

Η φυλή Pardhi-Behelia παραδοσιακά ζει στα δάση του νότιου κομματιού της επαρχίας Madhya Pradesh και η επιβίωσή της εξαρτάται από το κυνήγι.

Στην Ινδία το κυνήγι άγριων ζώων είναι παράνομο, ακόμη και για τα μέλη των φυλών. Η κυβέρνηση της χώρας ισχυρίζεται ότι εργάζεται για να βρει εναλλακτικούς τρόπους επιβίωσης για τις φυλές, αλλά πολλά μέλη τους ακόμη εξακολουθούν να ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας.

Η χολή της αρκούδας, που παράγεται στο συκώτι και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για εκατοντάδες χρόνια και πετυχαίνει υψηλές τιμές στην παγκόσμια μαύρη αγορά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη ο φερόμενος δράστης της δολοφονίας στο Λουτράκι ‑ Τον υπέδειξε ο 19χρονος

Ελλάδα 27.02.2026
Ο ανήλικος φέρεται να έχασε τη ζωή του καβγά με αφορμή έναν σπασμένο καθρέπτη μοτοσικλέτας

Ισπανία: Ειδοποιεί τον ΠΟΥ για μετάδοση παραλλαγής του ιού της γρίπης των χοίρων στους ανθρώπους

Κόσμος 27.02.2026
Σήμανε συναγερμό λόγω του δυνητικού πανδημίας του ιού της γρίπης των χοίρων στην Ισπανία

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά

Ελλάδα 27.02.2026
Μέσα στον Μάρτιο θα ρυθμίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά. Αυτή είναι η μέρα που θα γίνει η αλλαγή ώρας.

Καιρός: Με αντικυκλωνικές συνθήκες κάνει «πρεμιέρα» ο Μάρτιος

Καιρός 27.02.2026
Πώς θα κυλήσει η πρώτη εβδομάδα

Κατέστρεψαν την Αγία Τράπεζα σε εκκλησία στη Φθιώτιδα για να βρουν… λίρες

Ελλάδα 27.02.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε στην εκκλησία των Αγίων Πάντων στο νεκροταφείο του Γαρδικίου

Τέμπη: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς αύριο Σάββατο 28 Φεβρουαρίου

Ελλάδα 27.02.2026
Πώς θα κινηθούν Σιδηρόδρομος - Προαστιακός, μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ

Νέα κατάθεση της μητέρας της Λόρας: Δηλώνει ανακουφισμένη που εντοπίστηκε η κόρη της

Ελλάδα 27.02.2026
Η Λόρα δεν έχει επικοινωνία με κανέναν παρά μόνο με τους ψυχολόγους και τους υπεύθυνους της δομής ανηλίκων στο Βερολίνο

Ανοίγουν καταφύγια στη Μπερσεβά του Ισραήλ ‑ Κίνα και Καναδάς ζητούν από τους πολίτες τους να φύγουν από το Ιράν

Κόσμος 27.02.2026
Νωρίτερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από μη απαραίτητο προσωπικό και τα μέλη των οικογενειών των Αμερικανών που σταθμεύουν στο Ισραήλ να εγκαταλείψουν τη χώρα

Υπουργός Εξωτερικών Πολωνίας: «Πρέπει να προετοιμαστούμε για τον Γ` Παγκόσμιο Πόλεμο»

Κόσμος 27.02.2026
«Θα ζήσουμε όσα έζησαν οι παππούδες και οι προπαππούδες μας»