E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ερευνητές πιστεύουν ότι βρήκαν την Κιβωτό του Νώε

Τεράστια επιστημονική επιτυχία

Δημοσίευση 24/10/2019 | 10:47

Ερευνητές πιστεύουν ότι βρήκαν την Κιβωτό του Νώε

Ωκεανογράφοι που χαρτογραφούσαν το θαλασσινό νερό ανακάλυψαν το νεκροταφείο του πλοίου 300 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η περιοχή έγινε γνωστή ως η «νεκρή ζώνη» και εκτιμάται ότι είναι η πατρίδα των ναυαγίων 60 αρχαίων σκαφών που χρονολογούνται από το 400 π.Χ.


Η έλλειψη οξυγόνου στα μυστηριώδη βάθη σημαίνει ότι τα πλοία είναι εντελώς άθικτα και ότι το ξύλο δεν έχει αποσυντεθεί.

Πιστεύεται ότι τα πλοία που βρέθηκαν είναι το κλειδί που θα δώσει απαντήσεις σχετικά με την Κιβωτό του Νώε, την βιβλική ιστορία στην οποία ο Θεός στέλνει μια παγκόσμια πλημμύρα για να εξαλείψει τους αμαρτωλούς.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι η ιστορία της πλημμύρας του Νώε μπορεί να χρονολογείται από τους πρώτους ανθρώπους που μαρτυρούν μια ταχεία αύξηση των επιπέδων της θάλασσας από τη Μαύρη Θάλασσα.

Πιστεύεται ότι τα ανερχόμενα ύδατα της Μεσογείου πυροδότησαν μια έκρηξη θαλασσινού νερού 200 φορές πιο δυνατή από τους καταρράκτες του Νιαγάρα πριν από περίπου 20.000 χρόνια.

Οι επιστήμονες από το σχέδιο θαλάσσιας αρχαιολογίας της Μαύρης Θάλασσας (MAP) ελπίζουν ότι υποβρύχια δείγματα εδάφους που λαμβάνονται από τη «νεκρή ζώνη» θα βοηθήσουν να εξηγήσουν την προέλευση της ιστορίας της Κιβωτού του Νώε.

Η εύρεση αποδείξεων για μια καταστροφική και ταχεία αύξηση της στάθμης της θάλασσας μπορεί να εξηγήσει την προέλευση της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μητέρα σκότωσε άνδρα που βρήκε κάτω από το κρεβάτι της 13χρονης κόρης της – Κατηγορείται για φόνο πρώτου βαθμού

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Η 36χρονη από το Μέμφις πυροβόλησε τον 20χρονο αφού τον έδιωξε έξω από το σπίτι, με τη νομιμότητα της πράξης της να παραμένει αμφισβητούμενη.

Οικογένεια έζησε 11 μέρες σε πολυτελές θέρετρο της Ισπανίας και έφυγε χωρίς να πληρώσει ‑ η σύλληψη έγινε στο αεροδρόμιο

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Η μητέρα της οικογένειας συνελήφθη την ώρα που επιβιβαζόταν στην πτήση επιστροφής, με την κατηγορία της απάτης για λογαριασμό 2.400 ευρώ σε ξενοδοχείο της Γκραν Κανάρια.

Τραγωδία στους πανηγυρισμούς για το Μουντιάλ: Νεκρός 13χρονος από κατάρρευση συντριβανιού στην Ισπανία

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Το δυστύχημα σημειώθηκε στη Σιουδάδ Ροδρίγο της επαρχίας Σαλαμάνκα, όταν υποχώρησε η ανώτερη πλατφόρμα λίθινου συντριβανιού γεμάτου κόσμο.

Παρέδες: Τα βίντεο που προκάλεσαν οργή μετά τον τελικό του Μουντιάλ 2026

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Ο Αργεντινός μέσος έπιασε τον Έρικ Γκαρσία από τον λαιμό και χτύπησε τον Γκάβι με αγκώνα, με αποτέλεσμα να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα.

ΕΛ.Α.Σ.: Συγκροτήθηκε η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος Τσίπρα – Ποιοι είναι τα 75 μέλη

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης ορίστηκε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Σάλος στην Ιταλία: 43χρονος πέθανε μετά την ακινητοποίησή του από αστυνομικούς στη Μπολόνια

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ο άνδρας, μαροκινής καταγωγής, υπέστη καρδιακή ανακοπή αφού αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν στο έδαφος και χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού.

Μακάβριο εύρημα στο Ωραιόκαστρο: Σορός εντοπίστηκε κατά την κατάσβεση φωτιάς σε αυτοκίνητο στην Εγνατία

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Η σορός αγνώστων στοιχείων βρέθηκε εκτός του οχήματος, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που επεκτάθηκε και σε χαμηλή βλάστηση.

«Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να ανατιναχτείς ανά πάσα στιγμή;»

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ αποκάλυψε σε συνέντευξή του το κλίμα της αντιπαράθεσης με τον απεσταλμένο του Τραμπ, περιγράφοντας εχθρικές ανταλλαγές και αμείλικτες δηλώσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Καιρός σήμερα: Καύσωνας σε όλη τη χώρα – Πού θα «χτυπήσουν» 40 με 41 βαθμοί

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Αίθριος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 40-41 βαθμούς στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Δευτέρα 20 Ιουλίου.

Καρδίτσα: Ιερέας και πρόεδρος κοινότητας κατέληξαν σε γροθιές

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Το επεισόδιο ξέσπασε στον προαύλιο χώρο εκκλησίας και οδήγησε τους εμπλεκόμενους σε αστυνομικό τμήμα, μηνύσεις και κλήση ενώπιον εισαγγελέα.

Πτώμα γυναίκας σε βαλίτσα στην Κυψέλη: Τι γνωρίζουμε για τη νεκρή

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Η ταυτοποίηση της σορού και τα αίτια θανάτου αναμένονται από τη νεκροψία-νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα.

Μουντιάλ 2026: Όλα τα βίντεο από τη μεγάλη βραδιά

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ο Φεράν Τόρες σκόραρε στο 106` της παράτασης και χάρισε στην Ισπανία τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, σε έναν τελικό όπου η «Φούρια Ρόχα» κυριάρχησε απόλυτα.