Αν αγαπάτε τα λαζάνια ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσετε με σπανάκι και ανθότυρο
Αγαπημένο φαγητό για όλη την οικογένεια
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 23/10/2019 | 00:18

Θα χρειαστούμε:
- 18 λαζάνια σε φύλλο (περίπου 350 γρ.)
Για την κρέμα
- 1 συσκευασία μπεσαμέλ
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
- 100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
Για τη γέμιση
- 700 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα
- 1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
- 200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
- 800 γρ. ανθότυρο, χοντροθρυμματισμένο
- 50 γρ. κουκουνάρια (καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 2 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία)
- 30 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πάμε να τα ετοιμάσουμε:
Για τη μπεσαμέλ
- Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
- Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τη μισή ποσότητα τυριού και ανακατεύουμε.
Για τη γέμιση
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς και να μειωθεί ο όγκος του.
- Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
- Τα αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ανθότυρο, τον άνηθο, τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Απλώνουμε στο ταψί 1 κουτάλα της σούπας από την μπεσαμέλ, ώστε να καλύψει όλο τον πυθμένα.
- Στρώνουμε 6 από τα λαζάνια, έτσι ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια, και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα από τη γέμιση.
- Στρώνουμε άλλα 6 λαζάνια, καλύπτουμε με την υπόλοιπη γέμιση και καλύπτουμε την επιφάνεια με τα τελευταία 6 λαζάνια.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη μπεσαμέλ, σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να ροδίσουν στην επιφάνεια.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το πανέμορφο χωριό με τις μπλε πόρτες που μοιάζει με LEGO
Ταξίδια
19.08.2025
Ένα χωριό-μυστήριο, χτισμένο εξολοκλήρου από πέτρα, με γαλάζιες πόρτες, παραμυθένια εκκλησία και σοκάκια που σε κάνουν να νιώθεις πως περπατάς μέσα σε καρτ-ποστάλ
Τα άνετα παπούτσια των ’90s που λατρέψαμε και επιστρέφουν δυναμικά
Style
19.08.2025
Και παίρνουν τη θέση των τακουνιών το φθινόπωρο 2025
Το απόλυτο παγωτό Biscoff χωρίς παγωτομηχανή
Food
Χτες
Κρεμώδες, αρωματικό και γεμάτο γεύση μπισκότου
Το ψυχολογικό φαινόμενο που χτυπά μετά τις διακοπές
Body+Mind
Χτες
Όταν η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι πιο βαριά απ’ όσο περίμενες
Αυτό είναι το άρωμα που φοράει η Ελένη Μενεγάκη εδώ και 30 χρόνια
Style
Χτες
Θα τολμήσεις να μυρίσεις όπως η Ελένη; Ανακάλυψε το άρωμα που δεν έβγαλε ποτέ από τη ζωή της – και ίσως γίνει και το δικό σου signature scent!
Τι να κάνεις όταν νιώθεις ότι έχει «κολλήσει» η ζωή σου;
Body+Mind
Χτες
Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις κάποιες αλλαγές;
Πού να φας φρέσκο ψάρι στην Αθήνα χωρίς να φύγεις για νησί
Eat + Drink
Προχτές
Τρεις προτάσεις για ψαροφαγία στην καρδιά της Αθήνας
Η μικρή αλλαγή που βελτιώνει την κυκλοφορία στο αίμα, καίει λίπος και φτιάχνει διάθεση
Body+Mind
Προχτές
Αυτό που αγνοείς κάθε μέρα επηρεάζει την ενέργειά σου
Πόσο μπορείς να αδυνατίσεις με 1 ώρα περπάτημα την ημέρα;
Body+Mind
Προχτές
Όχι, δεν μιλάμε για μια απλή βόλτα μέχρι το περίπτερο
10 πολύτιμες συμβουλές κηπουρικής για να κερδίσεις χρόνο, χρήμα και προσπάθεια
Σπίτι
Προχτές
Με τις παρακάτω συμβουλές, όχι μόνο θα γλιτώσεις κόπο και χρήματα, αλλά θα αποκτήσεις έναν όμορφο και βιώσιμο κήπο που θα σε ανταμείβει καθημερινά!
Η απλή τεχνική που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς
Body+Mind
Προχτές
Ανακάλυψε το μυστικό της βαθιάς χαλάρωσης μέσα σε λίγα λεπτά