E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αν αγαπάτε τα λαζάνια ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσετε με σπανάκι και ανθότυρο

Αγαπημένο φαγητό για όλη την οικογένεια

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 23/10/2019 | 00:18

Αν αγαπάτε τα λαζάνια ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσετε με σπανάκι και ανθότυρο

Θα χρειαστούμε:

  • 18 λαζάνια σε φύλλο (περίπου 350 γρ.)

Για την κρέμα

  • 1 συσκευασία μπεσαμέλ
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

Για τη γέμιση

  • 700 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα
  • 1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
  • 800 γρ. ανθότυρο, χοντροθρυμματισμένο
  • 50 γρ. κουκουνάρια (καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 2 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία)
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

Για τη μπεσαμέλ

  1. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  2. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τη μισή ποσότητα τυριού και ανακατεύουμε.

Για τη γέμιση

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς και να μειωθεί ο όγκος του.
  2. Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  3. Τα αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ανθότυρο, τον άνηθο, τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Για τη σύνθεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Απλώνουμε στο ταψί 1 κουτάλα της σούπας από την μπεσαμέλ, ώστε να καλύψει όλο τον πυθμένα.
  3. Στρώνουμε 6 από τα λαζάνια, έτσι ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια, και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα από τη γέμιση.
  4. Στρώνουμε άλλα 6 λαζάνια, καλύπτουμε με την υπόλοιπη γέμιση και καλύπτουμε την επιφάνεια με τα τελευταία 6 λαζάνια.
  5. Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη μπεσαμέλ, σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να ροδίσουν στην επιφάνεια.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το μυστικό για τέλεια μαλλιά κρύβεται στη σαλάτα σου

Body+Mind 04.10.2024
Τι κρύβεται μέσα στο μπωλ της σαλάτας σου; Φολικό Οξύ!

Αυτά τα 4 χρώματα θα απογειώσουν το φθινοπωρινό σου ντύσιμο

Style 04.10.2024
Φθινοπωρινά χρώματα στη μόδα που θα αναβαθμίσουν τα μαύρα παντελόνια ή τα τζιν σου

5 ευρωπαϊκές πόλεις που μοιάζουν φτιαγμένες από ζαχαρωτά

Ταξίδια 04.10.2024
Ένα ταξίδι στις παραμυθένιες πόλεις της Ευρώπης

Τι είναι ο θανατηφόρος ιός Μάρμπουργκ που τρόμαξε την Γερμανία

Body+Mind 04.10.2024
Συναγερμός σήμανε στις αρχές του Αμβούργου όταν ένας νεαρός φοιτητής ιατρικής και η σύντροφός του εκδήλωσαν συμπτώματα του ιού Μάρμπουργκ

7 ιστορίες αγάπης ανάμεσα σε ανθρώπους και ζώα

Pets 04.10.2024
Πώς τα ζώα μας αλλάζουν τη ζωή και πώς εμείς γινόμαστε η οικογένειά τους – Μία γιορτή αγάπης και συντροφικότητας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Το τραγούδι που θα σε… γλιτώσει από τις ιώσεις

Body+Mind 04.10.2024
Σύμφωνα με την Ένωση Φαρμακοποιών του Ηνωμένου Βασιλείου

Αυτά είναι τα 5 σημεία στο σπίτι σου που ξεχνάς να καθαρίσεις ‑ αλλά δε θα έπρεπε

Σπίτι Χτες
Για να μην καθαρίζεις «όσα βλέπει η πεθερά»

Το τζιν που είναι στη μόδα τώρα και το προτιμούν και οι celebrities

Style Χτες
Η Φαίη Σκορδά το συνδύασε με stylish flats

Η Hailey Bieber επέλεξε ένα απροσδόκητο χρώμα για το φθινοπωρινό μανικιούρ της

Body+Mind Προχτές
Τα νέα νύχια της Hailey έφτασαν στην ώρα για την επίσημη έναρξη του φθινοπώρου!