E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ελεύθερος ο οδηγός που σκότωσε γιαγιά και εγγονάκι στο Αίγιο

Σήμερα απολογήθηκε για το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε γιαγιά και εγγόνι

Δημοσίευση 22/10/2019 | 17:41

Ελεύθερος ο οδηγός που σκότωσε γιαγιά και εγγονάκι στο Αίγιο

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Α.Τ και της απαγόρευση οδήγησης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης αφέθηκε ο 28χρονος οδηγός που σκότωσε στις 26 Αυγούστου γιαγιά και εγγονάκι στο Αίγιο.

Ειδικότερα, σε δήλωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του νεαρού, αναφέρεται: «Όπως είναι γνωστό, το δικηγορικό μας γραφείο έχει αναλάβει την υπεράσπιση του σημαιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού Π.Δ., ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο είναι ο αποκλειστικά υπαίτιος του θανάτου της γιαγιάς και του εγγονού στο πρόσφατο ατύχημα στις Καμάρες Αιγιαλείας.

Εις βάρος του εντολέως μας ασκήθηκε ποινική δίωξη με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης (άρθρο 290Α παρ.1 Π.Κ.), στο οποίο απειλείται κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών, όταν επέρχεται θάνατος, καθώς επίσης για τα πλημμελήματα της εγκαταλείψεως του χώρου του ατυχήματος (άρθρο 43 παρ. 2α-β ΚΟΚ) και της οδηγήσεως υπό την επήρεια αλκοόλ (ά. 42 παρ.7γ ΚΟΚ).

Σήμερα, μετά την βελτίωση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ο εντολέας μας, απολογήθηκε.

Ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας και ο εκλεκτός συνάδελφός μας κ. Σαμέλης Ιωάννης που παρέστησαν στην απολογία του, υποστήριξαν ως κύριο επιχείρημα προς αντίκρουση της κύριας κακουργηματικής κατηγορίας, ότι στο άρθρο 290Α Π.Κ. με το οποίο κατηγορήθηκε ο εντολέας μας και για το οποίο προβλέπεται προσωρινή κράτηση, υπάρχει σοβαρό νομοθετικό κενό, το οποίο μάλιστα η νέα ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης προσπαθεί να καλύψει φέρνοντας νέα συμπληρωματική νομοθετική ρύθμιση, την οποία έχει ήδη θέσει προς διαβούλευση, όπως έχει ήδη αναρτηθεί επισήμως.

Μετά την απολογία του ο εντολέας μας, κατά την κρίση μας υποχρεωτικά λόγω αυτού του νομοθετικού κενού, έμεινε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους 1) της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, 2) της εμφάνισης στο Α.Τ και 3) της απαγόρευση οδήγησης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζουμε ότι η εντολή που έχουμε λάβει από τον δράστη και το οικογενειακό του περιβάλλον, είναι να κάνουμε τα πάντα, ώστε να επιτευχθεί εξωδικαστική λύση, η οποία και θα απαλύνει την ταλαιπωρία και τον πόνο κατά το δυνατόν των συγγενών των θυμάτων λόγω της τραγωδίας που τους συνέβη.
Αθήνα, 22/10/2019
Με εκτίμηση
Αλέξιος Κούγιας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνωμοσιολόγος έβγαλε στη φόρα sms του Τσάρλι Κερκ για τις πρώην του ‑ Έκρηξη της χήρας του

Κόσμος Χτες
Η Κάντας Οουενς προκαλεί αντιδράσεις με αποκαλύψεις για τον Τσάρλι Κερκ, ενώ η Έρικα ζητά να σταματήσουν οι θεωρίες.

Το Reddit μήνυσε την Αυστραλία για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 16

Κόσμος Χτες
Το Reddit κατέθεσε αγωγή εναντίον της Αυστραλίας χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση των social media παρέμβαση στην ελεύθερη πολιτική έκφραση.

Ευβοια: Μεθυσμένη οδηγός μετά από τρελή πορεία συγκρούστηκε με σταθμευμένα οχήματα

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο του Μαρμαρίου

Αυτή είναι η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών για τον πρωθυπουργό: Ενισχύουν τα μπλόκα τους

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες έχουν μία σειρά αιτημάτων προς τον πρωθυπουργό και μόνο εάν υπάρξουν απαντήσεις σε αυτά, θα πάνε σε διάλογο μαζί του.

Μερτς: «Αν ο Πούτιν κατακτούσε την Ουκρανία, θα έβαζε στο στόχαστρο την ΕΕ»

Κόσμος Χτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έκανε λόγο για «πραγματική τεκτονική μετατόπιση των πολιτικών και οικονομικών κέντρων εξουσίας».

Θεσσαλονίκη: Δίχρονο παιδί περιπλανιόταν μόνο στους δρόμους – Συνελήφθη ο θείος που το άφησε μόνο

Ελλάδα Χτες
Στη Θεσσαλονίκη, περαστικοί βρήκαν ένα ανήλικο παιδί να περιπλανιέται μόνο του στους δρόμους, προκαλώντας σοκ με το αδιανόητο περιστατικό

Η τεταμένη στιγμή ανάμεσα στον Τζέικομπ Ελόρντι και φωτογράφο: Μου το κάνετε πραγματικά πολύ δύσκολο να ζήσω

Αθλητικά Νέα Χτες
«Τζέικομπ, σε αγαπάμε», είπε παπαράτσι στον ηθοποιό με εκείνον να απαντά «Εγώ δεν σας αγαπώ»

Αποκάλυψη BBC για τα «μωρά των Βίκινγκ»: Βιομηχανία 2 δισ. δολαρίων πίσω από τον Δανό δότη σπέρματος

Κόσμος Χτες
Πώς εξηγείται η δημοφιλία του δανέζικου ή λεγόμενου «σπέρματος των Βίκινγκ» και χρειάζεται τελικά αυστηρότερος έλεγχος του κλάδου, αναρωτιέται το BBC

Αγρια επεισόδια στην Ινδία: Οπαδοί τα έκαναν γης μαδιάμ επειδή ο Μέσι εμφανίστηκε μόνο για λίγα λεπτά

Κόσμος Χτες
Καταγγέλλουν ότι είχαν πληρώσει έναν μισθό για να δουν τον Αργεντίνο σταρ που έμεινε μόνο για 20 λεπτά στο γήπεδο

Καιρός ‑ Τσατραφύλλιας: «Σκληρό καρύδι ο αντικυκλώνας»

Καιρός Χτες
Τι προβλέπει για τα Χριστούγεννα