E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ελεύθερος ο οδηγός που σκότωσε γιαγιά και εγγονάκι στο Αίγιο

Σήμερα απολογήθηκε για το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε γιαγιά και εγγόνι

Δημοσίευση 22/10/2019 | 17:41

Ελεύθερος ο οδηγός που σκότωσε γιαγιά και εγγονάκι στο Αίγιο

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Α.Τ και της απαγόρευση οδήγησης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης αφέθηκε ο 28χρονος οδηγός που σκότωσε στις 26 Αυγούστου γιαγιά και εγγονάκι στο Αίγιο.

Ειδικότερα, σε δήλωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του νεαρού, αναφέρεται: «Όπως είναι γνωστό, το δικηγορικό μας γραφείο έχει αναλάβει την υπεράσπιση του σημαιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού Π.Δ., ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο είναι ο αποκλειστικά υπαίτιος του θανάτου της γιαγιάς και του εγγονού στο πρόσφατο ατύχημα στις Καμάρες Αιγιαλείας.

Εις βάρος του εντολέως μας ασκήθηκε ποινική δίωξη με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης (άρθρο 290Α παρ.1 Π.Κ.), στο οποίο απειλείται κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών, όταν επέρχεται θάνατος, καθώς επίσης για τα πλημμελήματα της εγκαταλείψεως του χώρου του ατυχήματος (άρθρο 43 παρ. 2α-β ΚΟΚ) και της οδηγήσεως υπό την επήρεια αλκοόλ (ά. 42 παρ.7γ ΚΟΚ).

Σήμερα, μετά την βελτίωση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ο εντολέας μας, απολογήθηκε.

Ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας και ο εκλεκτός συνάδελφός μας κ. Σαμέλης Ιωάννης που παρέστησαν στην απολογία του, υποστήριξαν ως κύριο επιχείρημα προς αντίκρουση της κύριας κακουργηματικής κατηγορίας, ότι στο άρθρο 290Α Π.Κ. με το οποίο κατηγορήθηκε ο εντολέας μας και για το οποίο προβλέπεται προσωρινή κράτηση, υπάρχει σοβαρό νομοθετικό κενό, το οποίο μάλιστα η νέα ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης προσπαθεί να καλύψει φέρνοντας νέα συμπληρωματική νομοθετική ρύθμιση, την οποία έχει ήδη θέσει προς διαβούλευση, όπως έχει ήδη αναρτηθεί επισήμως.

Μετά την απολογία του ο εντολέας μας, κατά την κρίση μας υποχρεωτικά λόγω αυτού του νομοθετικού κενού, έμεινε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους 1) της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, 2) της εμφάνισης στο Α.Τ και 3) της απαγόρευση οδήγησης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζουμε ότι η εντολή που έχουμε λάβει από τον δράστη και το οικογενειακό του περιβάλλον, είναι να κάνουμε τα πάντα, ώστε να επιτευχθεί εξωδικαστική λύση, η οποία και θα απαλύνει την ταλαιπωρία και τον πόνο κατά το δυνατόν των συγγενών των θυμάτων λόγω της τραγωδίας που τους συνέβη.
Αθήνα, 22/10/2019
Με εκτίμηση
Αλέξιος Κούγιας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μάρω Κοντού: Τα νεότερα για την υγεία της

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Η ηθοποιός συμπληρώνει δύο εβδομάδες νοσηλείας

Πτώμα εντοπίστηκε σε φεγγίτη εμπορικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου

Καιρός: Μεγάλη προσοχή τις επόμενες ημέρες εφιστά ο Μαρουσάκης ‑ Έρχεται κύμα καταιγίδων

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Περιορισμένη αστάθεια σήμερα με έντονη έξαρση προς το τέλος της εβδομάδας

«Κρατούσε τη γυναίκα από το λαιμό, εκείνη έκανε νόημα για βοήθεια»: Πώς ο αστυνομικός πυροβόλησε τη σύζυγό του στη Λεμεσό

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
«Φύγε, θα σε πυροβολήσω» είπε ο δράστης στον άνδρα που προσπάθησε να παρέμβει

Ντέιβι Τσέις: To AIDS ήταν η αιτία θανάτου της «Σαμάρα» του The Ring

E-Daily 3.Left 30.06.2026
Στην ιατροδικαστική έκθεση αναφέρεται επίσης ως σημαντικός επιβαρυντικός παράγοντας η χρόνια χρήση πολλαπλών ναρκωτικών ουσιών

Αθώος ο πρώην αστυνομικός Βαγγέλης Μπαταρλής για την υπόθεση κοκαΐνης

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Ο πρώην αστυνομικός και γνωστός TikToker είχε αρνηθεί κατηγορηματικά από την πρώτη στιγμή ότι είχε σχέση με την κατασχεθείσα ποσότητα ναρκωτικών

Ανατροπή στον τουρισμό: Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκετε περισσότερες προσφορές για διακοπές φέτος

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Πιέσεις στις τιμές το καλοκαίρι, αισιοδοξία για το φθινόπωρο - Η Μύκονος δείχνει σημάδια ανάκαμψης, η Σαντορίνη συνεχίζει να πιέζεται

Εκπνέει η προθεσμία για τα ασανσέρ – Πώς θα γλιτώσετε το πρόστιμο των 1000€

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Αντίστροφη μέτρηση για χιλιάδες ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων. Στις 30 Ιουνίου 2026, εκπνέει η τελική προθεσμία του Υπουργείου Ανάπτυξης για το Ψηφιακό Μητρώο Ανελκυστήρων. Δείτε τις κυρώσεις.

Μαρόκο ‑ Ολλανδία 3‑2 πεν. (1‑1 κ.δ., παρ.): Πρόκριση στους «16» για τα «Λιοντάρια» του Ελ Καμπί

Αθλητικά Νέα 30.06.2026
Ο Μπόνο ήρωας στα πέναλτι - οι Αφρικανοί πέρασαν στον επόμενο γύρο

Παραγουάη ‑ Γερμανία 4‑3 πεν. (1‑1 κ.α., παρ.): Νοκ‑άουτ τα Πάντσερ στην πρώτη έκπληξη των νοκ‑άουτ!

Αθλητικά Νέα 30.06.2026
Η Αλμπιρόχα αποκλείει τη Γερμανία στα πέναλτι και κλείνει θέση στους «16» για πρώτη φορά από το 2010

Οι σοκαριστικές μαρτυρίες ομήρων που επέζησαν από τη Χαμάς στα τούνελ της Γάζας

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για κλουβιά, βιασμούς και βασανιστήρια με σιδηρολοστούς που λυγίζουν την ανθρώπινη λογική

Λευκάδα: Βράχος αποκολλήθηκε και έπεσε στο κεφάλι γυναίκας

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Η 52χρονη βρισκόταν στους καταρράκτες Νυδριού στη Λευκάδα