E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ελεύθερος ο οδηγός που σκότωσε γιαγιά και εγγονάκι στο Αίγιο

Σήμερα απολογήθηκε για το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε γιαγιά και εγγόνι

Δημοσίευση 22/10/2019 | 17:41

Ελεύθερος ο οδηγός που σκότωσε γιαγιά και εγγονάκι στο Αίγιο

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Α.Τ και της απαγόρευση οδήγησης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης αφέθηκε ο 28χρονος οδηγός που σκότωσε στις 26 Αυγούστου γιαγιά και εγγονάκι στο Αίγιο.

Ειδικότερα, σε δήλωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του νεαρού, αναφέρεται: «Όπως είναι γνωστό, το δικηγορικό μας γραφείο έχει αναλάβει την υπεράσπιση του σημαιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού Π.Δ., ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο είναι ο αποκλειστικά υπαίτιος του θανάτου της γιαγιάς και του εγγονού στο πρόσφατο ατύχημα στις Καμάρες Αιγιαλείας.

Εις βάρος του εντολέως μας ασκήθηκε ποινική δίωξη με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης (άρθρο 290Α παρ.1 Π.Κ.), στο οποίο απειλείται κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών, όταν επέρχεται θάνατος, καθώς επίσης για τα πλημμελήματα της εγκαταλείψεως του χώρου του ατυχήματος (άρθρο 43 παρ. 2α-β ΚΟΚ) και της οδηγήσεως υπό την επήρεια αλκοόλ (ά. 42 παρ.7γ ΚΟΚ).

Σήμερα, μετά την βελτίωση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ο εντολέας μας, απολογήθηκε.

Ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας και ο εκλεκτός συνάδελφός μας κ. Σαμέλης Ιωάννης που παρέστησαν στην απολογία του, υποστήριξαν ως κύριο επιχείρημα προς αντίκρουση της κύριας κακουργηματικής κατηγορίας, ότι στο άρθρο 290Α Π.Κ. με το οποίο κατηγορήθηκε ο εντολέας μας και για το οποίο προβλέπεται προσωρινή κράτηση, υπάρχει σοβαρό νομοθετικό κενό, το οποίο μάλιστα η νέα ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης προσπαθεί να καλύψει φέρνοντας νέα συμπληρωματική νομοθετική ρύθμιση, την οποία έχει ήδη θέσει προς διαβούλευση, όπως έχει ήδη αναρτηθεί επισήμως.

Μετά την απολογία του ο εντολέας μας, κατά την κρίση μας υποχρεωτικά λόγω αυτού του νομοθετικού κενού, έμεινε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους 1) της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, 2) της εμφάνισης στο Α.Τ και 3) της απαγόρευση οδήγησης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζουμε ότι η εντολή που έχουμε λάβει από τον δράστη και το οικογενειακό του περιβάλλον, είναι να κάνουμε τα πάντα, ώστε να επιτευχθεί εξωδικαστική λύση, η οποία και θα απαλύνει την ταλαιπωρία και τον πόνο κατά το δυνατόν των συγγενών των θυμάτων λόγω της τραγωδίας που τους συνέβη.
Αθήνα, 22/10/2019
Με εκτίμηση
Αλέξιος Κούγιας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ταϊλάνδη: Συνελήφθη Βρετανίδα που φέρεται να μαχαίρωσε θανάσιμα τον σύντροφό της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η Βρετανίδα υποστήριξε ότι ο σύντροφός της είχε αυτοτραυματιστεί, κάτι που δεν μπορούσε να διασταυρωθεί

Θρίλερ στη Χαλκιδική: 13χρονος τουρίστας τραυματίστηκε σοβαρά σε θαλάσσιο πάρκο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
13χρονος υπήκοος Ρουμανίας τραυματίστηκε σε θαλάσσιο πάρκο του Αγίου Νικολάου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια της Χαλκιδικής: Ήχησε το 112 για εκκένωση περιοχών – Kοντά σε σπίτια οι φλόγες

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Για την κατάσβεση από αέρος επιχειρούν περιοδικά 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα

Ζελένσκι ειρωνεύεται τη Μόσχα: Αν ελέγχουν την Κονταντίνοφκα, τότε ο Πούτιν δεν θα είχε πρόβλημα να με συναντήσει εκεί

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
«Αν η Κονταντίνοφκα βρισκόταν υπό ρωσικό έλεγχο, τότε ίσως ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν να μην είχε κανένα πρόβλημα να με συναντήσει εκεί», δήλωσε ο Ζελένσκι

Καιρός: Έρχεται και νέα επιδείνωση του καιρού για 48 ώρες ‑ Προειδοποίηση Αρναούτογλου

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Βροχές σήμερα σε όλη τη χώρα ωστόσο θα έρθει και νέα κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Το μοναδικό ηφαίστειο στη Γη που εκτοξεύει μικροσκοπικούς κρυστάλλους χρυσού ‑ 80 gr κάθε μέρα

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Περισσότερες από τρεις δεκαετίες αργότερα οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην γνωρίζουν ακριβώς πώς σχηματίζονται οι κρύσταλλοι χρυσού στο όρος Έρεβος

Η Μαρία Σάκκαρη έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, έχασε 2‑0 από την Παολίνι και αποχαιρέτισε το Wimbledon

Αθλητικά Νέα 04.07.2026
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει την Ιταλίδα αντίπαλο της η οποία επικράτησε με 6-1, 6-2 και προκρίθηκε στους 16 του λονδρέζικου open

Τι ήταν η Συμφωνία Plaza και γιατί δημιουργεί «ρήγμα» στις σχέσεις Ευρώπης‑Κίνας

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Για το Πεκίνο, οι σημερινές εμπορικές αντιπαραθέσεις με τη Δύση θυμίζουν έντονα την αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ιαπωνίας πριν από τέσσερις δεκαετίες.

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Δενδρινός σε ηλικία 43 ετών

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
«Αυλαία», έγραψε η μητέρα του σε ανάρτησή της στο Facebook - Η απώλειά του βύθισε στην θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο

Συνελήφθη ο αγροτικός γιατρός στο Καστελόριζο ‑ Έχει παραιτηθεί, το νησί δεν θα μείνει ακάλυπτο, λέει ο Γεωργιάδης

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθαρίζει ότι η σύλληψη του ιατρού δεν έχει «καμμία σχέση ούτε με το ΕΣΥ, ούτε με το σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης»