E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ελεύθερος ο οδηγός που σκότωσε γιαγιά και εγγονάκι στο Αίγιο

Σήμερα απολογήθηκε για το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε γιαγιά και εγγόνι

Δημοσίευση 22/10/2019 | 17:41

Ελεύθερος ο οδηγός που σκότωσε γιαγιά και εγγονάκι στο Αίγιο

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Α.Τ και της απαγόρευση οδήγησης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης αφέθηκε ο 28χρονος οδηγός που σκότωσε στις 26 Αυγούστου γιαγιά και εγγονάκι στο Αίγιο.

Ειδικότερα, σε δήλωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του νεαρού, αναφέρεται: «Όπως είναι γνωστό, το δικηγορικό μας γραφείο έχει αναλάβει την υπεράσπιση του σημαιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού Π.Δ., ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο είναι ο αποκλειστικά υπαίτιος του θανάτου της γιαγιάς και του εγγονού στο πρόσφατο ατύχημα στις Καμάρες Αιγιαλείας.

Εις βάρος του εντολέως μας ασκήθηκε ποινική δίωξη με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης (άρθρο 290Α παρ.1 Π.Κ.), στο οποίο απειλείται κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών, όταν επέρχεται θάνατος, καθώς επίσης για τα πλημμελήματα της εγκαταλείψεως του χώρου του ατυχήματος (άρθρο 43 παρ. 2α-β ΚΟΚ) και της οδηγήσεως υπό την επήρεια αλκοόλ (ά. 42 παρ.7γ ΚΟΚ).

Σήμερα, μετά την βελτίωση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ο εντολέας μας, απολογήθηκε.

Ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας και ο εκλεκτός συνάδελφός μας κ. Σαμέλης Ιωάννης που παρέστησαν στην απολογία του, υποστήριξαν ως κύριο επιχείρημα προς αντίκρουση της κύριας κακουργηματικής κατηγορίας, ότι στο άρθρο 290Α Π.Κ. με το οποίο κατηγορήθηκε ο εντολέας μας και για το οποίο προβλέπεται προσωρινή κράτηση, υπάρχει σοβαρό νομοθετικό κενό, το οποίο μάλιστα η νέα ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης προσπαθεί να καλύψει φέρνοντας νέα συμπληρωματική νομοθετική ρύθμιση, την οποία έχει ήδη θέσει προς διαβούλευση, όπως έχει ήδη αναρτηθεί επισήμως.

Μετά την απολογία του ο εντολέας μας, κατά την κρίση μας υποχρεωτικά λόγω αυτού του νομοθετικού κενού, έμεινε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους 1) της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, 2) της εμφάνισης στο Α.Τ και 3) της απαγόρευση οδήγησης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζουμε ότι η εντολή που έχουμε λάβει από τον δράστη και το οικογενειακό του περιβάλλον, είναι να κάνουμε τα πάντα, ώστε να επιτευχθεί εξωδικαστική λύση, η οποία και θα απαλύνει την ταλαιπωρία και τον πόνο κατά το δυνατόν των συγγενών των θυμάτων λόγω της τραγωδίας που τους συνέβη.
Αθήνα, 22/10/2019
Με εκτίμηση
Αλέξιος Κούγιας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Απελαθήκαμε από το Ισραήλ» λένε Έλληνες συνδικαλιστές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι αναφέρει η Γιώτα Λαζαροπούλου που απελάθηκε από το Ισραήλ μαζί με άλλους συνδικαλιστές ενώ επιχειρούσαν να φτάσουν στη Ραμάλα. Η απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ημαθία: Τι συνέβη σε σούπερ μάρκετ εν ώρα λειτουργίας ‑ «Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τμήμα οροφής κατέρρευσε πάνω από τα ταμεία καταστήματος στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πελάτη και την έντονη αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων.

ΗΠΑ ‑ Ιράν: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος συνομιλιών

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρώτος γύρος των τεχνικών συνομιλιών στο Μπούργκενστοκ ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες, με την ιρανική αντιπροσωπεία να υποβάλλει διαμαρτυρία για τις απειλές Τραμπ.

Σε «κόκκινο συναγερμό» η Γαλλία λόγω καύσωνα ‑ Κλείνουν σχολεία, απαγορεύεται το αλκοόλ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κύμα “σφοδρού καύσωνα διαρκείας” πλήττει τη Γαλλία με τις Αρχές να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών. Επηρεάζεται και ο ιστορικός θεσμός “Fête de la Musique”.

Κύπρος: Νεκρός ο 22χρονος φοιτητής που είχε απαχθεί ‑ Συνελήφθη συνομήλικος που υπέδειξε τον τόπο ταφής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα τελευταία βήματα του φοιτητή, τα μηνύματα λύτρων και η σύλληψη του υπόπτου

Κορωπί: Ανήλικος ποδηλάτης χτύπησε σε διερχόμενο αυτοκίνητο – Βίντεο ντοκουμέντο

Ελλάδα Χτες
Το παιδί στάθηκε εξαιρετικά τυχερό παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης

Θρίλερ στη Λήμνο: Τουρίστες ανακάλυψαν ανθρώπινο κρανίο και οστά στη θαλάσσια περιοχή του Φαναρακίου

Ελλάδα Χτες
Τα οστά που περισυλλέχθηκαν παρελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού Μούδρου και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λήμνου

Τα πρώτα ευρήματα από τη σορό της Σταυρούλας: Είχε δύο μαχαιριές στο στήθος, την έδεσε και την φίμωσε ο Σκοπιανός

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το σημείο που ήταν θαμμένη το υπέδειξε ο καθ` ομολογίαν δολοφόνος της - Αύριο η ιατροδικαστική εξέταση

Ανησυχία για τον Ροντ Στιούαρτ: Σταμάτησε συναυλία για να πάρει οξυγόνο μετά από λιποθυμική τάση

Κόσμος Χτες
Είχε ακυρώσει σειρά εμφανίσεων λόγω προβλημάτων υγείας μόλις λίγες εβδομάδες πριν

Μεγαλώνει η «επανάσταση των φλαμίνγκο» στην Αλβανία: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους των Τιράνων ενάντια στην επένδυση Κούσνερ

Κόσμος Χτες
Η μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων εβδομάδων συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες πολίτες, που αντιδρούν στην κατασκευή πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος κοντά σε προστατευόμενο υγροβιότοπο

Αγγελόκαστρο Αγρινίου: Μυστήριο με 70χρονο που βρέθηκε νεκρός και χωρίς ρούχα στην άκρη του δρόμου – Πού στρέφονται οι έρευνες

Ελλάδα Χτες
Το πόρισμα του ιατροδικαστή αναμένεται να φωτίσει τις συνθήκες θανάτου

Βρέφος επτά μηνών στην Πάτρα με τραύματα στο κεφάλι και κάταγμα μηρού – Ενδείξεις κακοποίησης

Ελλάδα Χτες
Οι θεράποντες ιατροί κρίνουν τους τραυματισμούς του βρέφους ασυμβίβαστους με τυχαίο ατύχημα