E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μοντέρνα Παπούτσια Εργασίας

Tο σωστό παπούτσι εργασίας, το οποίο θα είναι τόσο πρακτικό, όσο και μοντέρνο, είναι μια δύσκολη υπόθεση

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ Δημοσίευση 21/10/2019 | 11:51

Μοντέρνα Παπούτσια Εργασίας
Capri23auto από το Pixabay

Η απαιτητική εργασία σας μπορεί αποβεί επιβλαβής για τα πόδια σας, αλλά και για τη συνολική στάση του σώματός σας. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να κάνετε προτεραιότητά σας την ασφαλή στάση και την επιτυχή προστασία των ποδιών σας με ειδικά παπούτσια εργασίας. Αν μάλιστα ψάχνετε να συνδυάσετε την προστασία με το στυλ, τότε μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μια πληθώρα από μοντέρνα παπούτσια εργασίας. Ανάλογα με το επάγγελμά σας, ενδείκνυνται και άλλα υποδήματα, να απορροφούν τους κραδασμούς, να είναι αδιάβροχα, να παρέχουν προστασία των δακτύλων, κλπ.

Επειδή όμως το να επιλέξετε το σωστό παπούτσι εργασίας, το οποίο θα είναι τόσο πρακτικό, όσο και μοντέρνο, είναι μια δύσκολη υπόθεση, μερικές συμβουλές είναι:

  • Βασική προϋπόθεση είναι το στυλ και το όποιο σχέδιο να ακολουθεί τη βασική λειτουργικότητα για την οποία θέλετε το συγκεκριμένο υπόδημα
  • Ελέγξτε αν είναι αντιολισθητικά, ώστε να σας επιτρέπουν όλες τις κινήσεις, χωρίς να φοβάστε ότι θα γλιστρήσετε
  • Καλό θα ήταν τα παπούτσια να έχουν επένδυση στην φτέρνα για πιο μαλακό πάτημα
  • Τα υποδήματα που θα επιλέξετε καλό θα ήταν να αποτελούνται από τρεις στρώσεις, μια εξωτερική και ανθεκτική, μια προστατευτική μεσαία στρώση, και μια εσωτερική που θα προσφέρει άνεση
  • Ελέγξτε αν το δέρμα τους είναι ενισχυμένο και κερωμένο, ώστε να παραμείνει σαν καινούργιο για αρκετό διάστημα
  • Προτιμήστε υποδήματα με σκληρά προστατευτικά των δακτύλων για να αποφύγετε κάθε πιθανό ατύχημα
  • Επιλέξτε ένα παπούτσι που να μπορεί να καθαριστεί εύκολα

Αν έχετε αυτά τα πράγματα κατά νου, τότε θα μπορέσετε να επιλέξετε ένα ποιοτικό και μοντέρνο παπούτσι εργασίας.

Ας δούμε, όμως, πιο αναλυτικά τα είδη των παπουτσιών εργασίας που κυκλοφορούν στην αγορά. 

1. Παπούτσια για την Απορρόφηση Κραδασμών στη Σόλα

Το ανθρώπινο σώμα δέχεται πολλούς κραδασμούς όταν τρέχουμε, πηδάμε, ακόμα κι όταν περπατάμε. Συνήθως, δεν υπάρχει κανένας από αυτές τις δραστηριότητες. Παρόλα αυτά ενδέχεται να προκληθούν τραυματισμοί, οι οποίοι οφείλονται στη συγκέντρωση αυτών των κραδασμών με την πάροδο του χρόνου. Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε τέτοιους τραυματισμούς είναι να επενδύσετε σε ένα ποιοτικό ζεύγος παπουτσιών που απορροφά τους κραδασμούς.

Έχει πλέον αποδειχθεί πως ένα μεγάλος αριθμός από πόνους και προβλήματα υγείας έχει τις ρίζες του στους επαναλαμβανόμενους κραδασμούς. Αυτά τα προβλήματα υγείας περιλαμβάνουν πόνους στην μέση, διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με τις αρθρώσεις, ακόμα και με ράγισμα των οστών της φτέρνας. Επιπρόσθετα, άνθρωποι σε πιο προχωρημένη ηλικία, ή με άλλα προβλήματα υγείας, ενδεχομένως να αισθάνονται τις επιπτώσεις των κραδασμών ακόμα πιο έντονα. 

Για υποδήματα που θα γίνουν απαραίτητα για την καθημερινή σας ζωή, προτιμήστε αυτά που έχουν ειδική στρώση για την απορρόφηση των κραδασμών στο τακούνι. Το υλικό ενδέχεται να διαφέρει, άλλα παπούτσια έχουν ελατήρια, άλλα ελαστικά τμήματα, κι άλλα αφρό. Ειδικά σε περιπτώσεις, όπως είναι οι αθλητές ή οι στρατιωτικοί, οι απαιτήσεις για παπούτσια που παρέχουν τέτοια προστασία είναι επιτακτικές. Αυτού του είδους τα παπούτσια θα σας επιτρέψουν να πραγματοποιείτε αυτές τις επαναλαμβανόμενες ενέργειες, χωρίς να επιβαρύνετε με κάποιο τρόπο το σώμα σας.

2. Αντιολισθητικά – Αδιάβροχα Υποδήματα

Συνεργεία αυτοκίνητων, εξωτερικοί χώροι εργασίας, και διάφορα άλλα επαγγέλματα καθιστούν απαραίτητη την αγορά αδιάβροχων υποδημάτων. Αν και εσείς χρειάζεται να μένετε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κάποιο υγρό περιβάλλον, τότε ένα τέτοιο ζευγάρι θα αποδειχθεί πολύτιμο για την καθημερινή εργασίας σας.

Παρόλα αυτά, τα πραγματικά αδιάβροχα παπούτσια εργασίας είναι πολύ δύσκολο να τα βρείτε. Τα περισσότερα ζευγάρια υποδημάτων στην αγορά είναι κατασκευασμένα από υλικά που είναι ανθεκτικά στην υγρασία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπορείτε να μπείτε μέσα σε νερό χωρίς να βραχούν τα πόδια σας, αλλά όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ένα αδιάβροχο παπούτσι εργασίας είναι κατασκευασμένο από ένα μη-πορώδες υλικό που δεν επιτρέπει σε κανένα υγρό να εισέλθει στο εσωτερικό. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για επαγγέλματα στην παραγωγή τροφίμων, αλλά και σε βιομηχανικά περιβάλλοντα, όπου πολλά υγρά μπορεί να είναι επιβλαβή.

Παρόλα αυτά, τα αδιάβροχα υποδήματα εκτός από το ότι δεν επιτρέπουν σε υγρά να εισέλθουν στο εσωτερικό, δεν επιτρέπουν σε υγρά ούτε να εξέλθουν από αυτό. Έτσι, σε περιπτώσεις όπου απαιτείται έντονη κίνηση, είναι καλύτερη επιλογή τα παπούτσια που είναι ανθεκτικά στην υγρασία.

3. Παπούτσια Εργασίας από Ενιαίο Δέρμα

Το ενιαίο δέρμα είναι το υψηλότερο ποιοτικά δέρμα που μπορείτε να βρείτε. Έτσι, τα παπούτσια από ενιαίο δέρμα θα κρατήσουν περισσότερο, θα αντέξουν περισσότερες αντιξοότητες, και θα έχουν καλύτερη εμφάνιση.

Το ενιαίο δέρμα προέρχεται από την εξωτερική στρώση του δέρματος των ζώων. Για το λόγο αυτό, είναι πιο ακριβό για τους κατασκευαστές των υποδημάτων να το προμηθευτούν και να το επεξεργαστούν. Παρά το γεγονός ότι είναι πιο ακριβό, το ενιαίο δέρμα έχει το πλεονέκτημα ότι αντέχει στο χρόνο και τις αντιξοότητες, μια και οι εξωτερικές στρώσεις του δέρματος έχουν τους πιο ισχυρούς ιστούς. Παράλληλα, όμως, επιτρέπου στο πόδι να αναπνέει, πράγμα που κάνει το παπούτσι ιδιαίτερα άνετο.

Αν θέλετε να επενδύσετε σε ποιοτικά και μοντέρνα παπούτσι εργασίας, τα οποία θα τα ευχαριστηθείτε για πολλά χρόνια, τότε ένα ζευγάρι από ενιαίο δέρμα είναι η καλύτερη πρόταση για εσάς.

4. Υποδήματα ασφαλείας με Ειδική Προστασία των Δακτύλων

Παπούτσια ασφάλειας με ειδική ενίσχυση για την προστασία των δακτύλων είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τους εργάτες και για όποια άλλη εργασία εμπεριέχει τον κίνδυνο τραυματισμού των άκρων. Μπορείτε να επιλέξετε μια μεταλλική, ή μια μη-μεταλλική επένδυση, πράγμα που θα επηρεάσει και το συνολικό βάρος των υποδημάτων. Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν τριών ειδών επενδύσεις: οι ατσάλινες, τα κράματα, και οι συνθετικές.

Τα μποτάκια με ατσάλινη επένδυση για την προστασία των δακτύλων είναι εξαιρετικά ανθεκτικά. Έχουν το μικρότερο πάχος από τις υπόλοιπες επενδύσεις, αλλά παραμένουν πολύ ασφαλή. Είναι πολύ καλή προστασία απέναντι σε επικίνδυνα μηχανήματα, εξοπλισμό, και αντικείμενο που ενδέχεται να πέσουν στα πόδια.

Το κράμα που χρησιμοποιούνται συνήθως για την επένδυση των υποδημάτων είναι το αλουμίνιο. Παπούτσια που περιέχουν μια τέτοια στρώση, είναι το ίδιο ανθεκτικά με αυτά με την ατσάλινη στρώση, αλλά σαφώς πιο ελαφριά.

Τα παπούτσια μη-μεταλλική στρώση είναι πιο ελαφριά από τα προηγούμενα δύο, ενώ παράλληλα δεν ενεργοποιούν τους ανιχνευτές μετάλλων. Είναι επίσης κατάλληλα για δουλειές που πραγματοποιούνται σε περιβάλλοντα με πολύ χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες, καθώς δεν μεταφέρουν την θερμότητα τόσο γρήγορα όσο τα μέταλλα. 

5. Παπούτσια Εργασίας Ανθεκτικά στη Ζέστη και στα Χημικά

Αν η δουλειά σας είναι σε ένα βιομηχανικό περιβάλλον, ή σε κάποιο εργοστάσιο, τότε θα πρέπει να φροντίσετε να προμηθευτείτε ένα ζευγάρι παπουτσιών που είναι ανθεκτικά στη ζέστη και στα χημικά. Οποιοδήποτε άλλο παπούτσι, θα καταστραφεί κατευθείαν και ενδεχομένως να τραυματιστείτε από τις υψηλές θερμοκρασίες και τα επικίνδυνα χημικά όπου θα εκθέσετε το πόδι σας.

Υποδήματα ειδικά κατασκευασμένα για αυτό το λόγο έχουν μια εξωτερική στρώση που αντέχει στη θερμότητα και στα χημικά. Τις περισσότερες φορές, αυτά τα υλικά καθιστούν τα υποδήματα αδιάβροχα και αντιολισθητικά, προσφέροντας έτσι μια ολοκληρωμένη προστασία.

Στην εταιρεία Pegasosafety θα βρείτε παπούτσια εργασίας που είναι κατάλληλα για εσάς για κάθε επάγγελμα και τις απαιτήσεις που έχετε από αυτά. Ανεξάρτητα από την προστασία που θέλετε να σας παρέχουν, μπορείτε να βρείτε διάφορα μοντέρνα σχέδια, ώστε να συνεχίσετε να διατηρείτε το στυλ σας, ακόμα και στην δουλειά σας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maria Callas Museum

Εισιτήρια 30.10.2023
MARIA CALLAS MUSEUMαπό 27/10 έως 29/023

To πάρκο της Επιστήμης

Εισιτήρια 17.02.2023
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣαπό 18/02 έως 19/028

Μονοήμερη εκδρομή Μυκήνες ‑ Ναύπλιο

Εισιτήρια 27.01.2023
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ05/03

Μονοήμερη εκδρομή στο Γαλαξίδι

Εισιτήρια 03.01.2023
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ27/02

Μονοήμερη εκδρομή στη Πάτρα για το Πατρινό Καρναβάλι

Εισιτήρια 03.01.2023
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ26/02

Mονοήμερη εκδρομή Χελμός ‑ Καλάβρυτα

Εισιτήρια 12.12.2022
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ29/01

Mονοήμερη εκδρομή Παρνασσός ‑ Αγόριανη

Εισιτήρια 12.12.2022
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ22/01

Χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα

Εισιτήρια 02.12.2022
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣαπό 26/12 έως 08/01

Μονοήμερη εκδρομή στη Στενή Ευβοίας

Εισιτήρια 02.12.2022
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ15/01

COMBO Brice Marden ‑ Μόνιμες εκθέσεις

Εισιτήρια 19.07.2022
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣαπό 20/05 έως 29/08

Brice Marden και Ελληνική Αρχαιότητα

Εισιτήρια 19.07.2022
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣαπό 20/05 έως 29/08