E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καλά νέα: Φεύγει για τη Βοστώνη ο μικρός Παναγιώτης‑Ραφαήλ

Όπως δήλωσε ο πατέρας του όλα τα διαδικαστικά ζητήματα λύθηκαν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/10/2019 | 20:42

Καλά νέα: Φεύγει για τη Βοστώνη ο μικρός Παναγιώτης‑Ραφαήλ

Για τη Βοστόνη αναχωρεί ο μικρός Παναγιώτης - Ραφαήλ, καθώς όπως δήλωσε ο πατέρας του όλα τα διαδικαστικά ζητήματα λύθηκαν. Το 18μηνο παιδί που πάσχει από νωτιαία μυική ατροφία θα μεταβεί στις ΗΠΑ άμεσα, καθώς ο υπουργός Υγείας συνέβαλε στην επίσπευση των διαδικασιών, με τη μείωση της γραφειοκρατίας που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ο πατέρας του μικρού ήρωα, Γιώργος Γλωσσιώτης, βρέθηκε στο υπουργείο Υγείας και σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τον Βασίλη Κικίλια, ανέφερε: «Ενημερώθηκα από τον υπουργό ότι τελείωσαν τα διαδικαστικά για την μετάβαση του παιδιού στην Βοστώνη, όλα πήγαν καλά».

«Θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό και τον κυπριακό που το πρόβλημα του παιδιού μου έγινε και δικό τους πρόβλημα, ευχαριστώ την Κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό που ευαισθητοποιήθηκαν και έδωσαν λύση στο πρόβλημα. Κατανοώ την απόφαση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου. Η ευθύνη είναι 100% δική μας», ανέφερε ο πατέρας του μικρού που πάσχει από μυϊκή ατροφία.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε: “Σέβομαι απόλυτα ως υπουργός Υγείας και ως γιατρός το Ανώτατο Επιστημονικό Συμβούλιο. Είναι επιστήμονες, κάνουν την δουλειά τους και τους σεβόμαστε ως κυβέρνηση.

Αλλά υπάρχει κι ο ανθρώπινος παράγοντας. Και αυτό είχαμε υποσχεθεί στους γονείς… Ότι σε ανθρώπινο επίπεδο θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν. Πρώτα από όλα η ελληνική κοινωνία που βοήθησε και έβαλε πλάτη και μετά τα πάσης φύσεως διαδικαστικά που έχουν να κάνουν με το εσωτερικό, με το εξωτερικό, με την εταιρεία που προμηθεύει το φάρμακο”.

Θυμίζουμε ότι τα έξοδα θα καλυφθούν από τις προσφορές των Ελλήνων, που προέρχονται από όλη τη χώρα. Μέσα σε λίγες ημέρες, άνθρωποι από όλη τη χώρα προσέφεραν χρήματα με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ποσό που ανέρχεται σε κάτι λιγότερο από 3 εκατ. ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεγάλη ανακάλυψη στη Δανία: Στο «φως» χριστιανικοί τάφοι 900 ετών

Κόσμος 01.11.2025
Οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν 77 σκελετούς

Πολεμικές προετοιμασίες στην Ευρώπη: Οι Financial Times αποκάλυψαν το σχέδιο μεταφοράς αρμάτων

Κόσμος 01.11.2025
Μια ιδέα που έχει διατυπωθεί είναι να δοθεί στις εθνικές κυβερνήσεις πρόσβαση σε κοινόχρηστα μέσα «στρατιωτικής κινητικότητας»

Καλαμάτα: Η στιγμή που το ροτβάιλερ επιτίθεται στον 76χρονο

Ελλάδα 01.11.2025
Σε κρίσιμη κατάσταση ο ηλικιωμένος

Θρίλερ στο Ηράκλειο με τους δύο νεκρούς: Η σακούλα στο κεφάλι του ενός θύματος

Ελλάδα 01.11.2025
Το ματωμένο μαχαίρι περιπλέκει την υπόθεση

Αγρια δολοφονία στη Σαλαμίνα: Τη χτύπησαν οι ληστές με μπουκάλι στο κεφάλι μέσα στο σπίτι της

Ελλάδα 01.11.2025
Τη γυναίκα εντόπισε νεκρή η κόρη της μέσα στο σπίτι στον Κοκκινόβραχο – Οι δράστες είχαν παραβιάσει παράθυρο και έκαναν άνω-κάτω το σπίτι

«Να πάει στην πατρίδα της πρώτα»: Νέα επίθεση Βούλτεψη στην Κοβέσι

Ελλάδα Χτες
Νέα πολιτική θύελλα μετά την επίθεση Βούλτεψη στην Κοβέσι

Ληστεία με μια νεκρή στη Σαλαμίνα ‑ Έφερε χτύπημα στο κεφάλι από μπουκάλι

Ελλάδα Χτες
Συναγερμός στην Αστυνομία - Οι πρώτες πληροφορίες

Νικολά Σαρκοζί: Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης «την ημέρα που μπήκε στη φυλακή»

Κόσμος Χτες
Στις 10 Νοεμβρίου φέρεται πως θα εξεταστεί το αίτημα αποφυλάκισης του Νικολά Σαρκοζί

Δικαίωση για την Έλενα Κρεμλίδου – Ένοχος ο αστυνομικός για το revenge ρorn

Ελλάδα Χτες
Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ

Νέα ποινική δικογραφία στη Βουλή για τα Τέμπη – Περιλαμβάνει Μητσοτάκη, Καραμανλή και άλλους 17

Ελλάδα Χτες
Nέα ποινική δικογραφία για τα Τέμπη, όπως ανακοίνωσε στην ολομέλεια ο προεδρεύων Γιάννης Μπούρας.