E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αστυνομικός ανάγκασε γυναίκα με αναπηρία «να βγάλει το παντελόνι της»

Ήθελε να περάσει τον ειδικό νάρθηκα που φορούσε από το μηχάνημα ελέγχου του αεροδρομίου

Δημοσίευση 21/10/2019 | 18:50

Αστυνομικός ανάγκασε γυναίκα με αναπηρία «να βγάλει το παντελόνι της»

Οι Αρχές του αεροδρομίου της Καλκούτα στην Ινδία απολογήθηκαν σε δύο ακτιβίστριες με αναπηρία, μία από τις οποίες καταγγέλλει ότι την ανάγκασαν να βγάλει το παντελόνι της.

Όπως αναφέρει το BBC, η Kuhu Das που έχει επιζήσει από την πολυομελίτιδα, αναγκάστηκε να βγάλει έναν ειδικό νάρθηκα που φοράει, ακόμη και όταν είπε σε μία υπάλληλο της ασφαλείας του αεροδρομίου ότι δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό αν δεν έβγαζε το παντελόνι της.

Στη δεύτερη ακτιβίστρια, Jeeja Ghosh, η οποία πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, ειπώθηκε ότι δεν μπορούσε να πετάξει χωρίς συνοδό.

Οι δύο γυναίκες θα πετούσαν προς το Νέο Δελχί για μία σύνοδο σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών με παράλυση.

Μετά από διαμαρτυρίες τους επιτράπηκε να ταξιδέψουν, αλλά οι ακτιβίστριες αναφέρουν ότι ένιωσαν «προσβεβλημένες και ταπεινωμένες».

Η Das που χτυπήθηκε από την πολυομελίτιδα στην ηλικία των 3 ετών, είπε ότι φοράει έναν νάρθηκα με ράβδους από τιτάνιο εδώ και πολλά χρόνια. Το απόγευμα της Κυριακής όταν έφτασε στο αεροδρόμιο, η αστυνομικίνα της ζήτησε να τον βγάλει ώστε να τον περάσουν από τον ανιχνευτή.

«Όταν αρνήθηκα, κάλεσε συνάδελφό της και είπε μπροστά μου ότι δεν είχε δει ποτέ κάποια σαν και εμένα. Ήταν σαν να έχω έρθει από άλλον πλανήτη. Πόση αναισθησία δείχνει αυτό;».

Η Das τόνισε ότι δεν είχε ποτέ αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα σε αεροδρόμια εκτός Ινδίας.

«Είναι απαράδεκτο κάθε φορά στην Ινδία να θέλουν να βγάζω τον νάρθηκα που στην ουσία σημαίνει να βγάζω το παντελόνι μου» είπε.

Όσο για την Jeeja Ghosh δήλωσε: «Είναι ενήλικη και ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο μόνη της και νιώθει πολύ προσβεβλημένη από τη συμπεριφορά στο αεροδρόμιο».

«Διαμαρτυρηθήκαμε, είπαμε ότι αυτό είναι ρατσισμός και το άτομο που ήταν στο check-in απολογήθηκε. Αλλά δεν είμαστε θυμωμένες μαζί της. Δεν είναι ατομικό το πρόβλημα. Είναι το πώς συμπεριφέρεται μία αεροπορική εταιρεία σε ανθρώπους με αναπηρία» πρόσθεσε.

Μετά τη δημοσίευση του θέματος από τα ΜΜΕ της Ινδίας, οι Αρχές του αεροδρομίου της Καλκούτα ζήτησαν συγγνώμη από τις δύο ακτιβίστριες με tweet.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα 02.01.2026
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα 02.01.2026
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα 02.01.2026
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος 02.01.2026
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν

Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του στα Γιάννενα και συνελήφθη

Ελλάδα 02.01.2026
Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον πατέρα και τον ανήλικο

Διεγράφησαν από τα πανεπιστήμια 308.605 μη ενεργοί φοιτητές με την είσοδο της νέας χρονιάς

Ελλάδα 02.01.2026
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκκαθάρισης των φοιτητικών καταλόγων

15χρονη Ελληνίδα αγνοείται μετά την τραγωδία στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά

Ελλάδα 02.01.2026
Οι συγγενείς της ζητούν από όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό με την τύχη της να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρχές

Κραν Μοντάνα: Τα δευτερόλεπτα πριν την τραγωδία ‑ Αυτή είναι η σερβιτόρα που έκαψε το μοιραίο κλαμπ

Κόσμος 02.01.2026
Οι επιζώντες περιέγραψαν σκηνές φρίκης μέσα στο κλαμπ