E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Brexit: Μπλόκο στη συμφωνία Τζόνσον ‑ Πέρασε τροπολογία για παράταση

Υπερψήφιση της τροπολογίας Λέτγουιν για παράταση με 322 ψήφους υπέρ και 306 κατά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/10/2019 | 17:21

Brexit: Μπλόκο στη συμφωνία Τζόνσον ‑ Πέρασε τροπολογία για παράταση

Την ταπεινωτική ήττα του Μπόρις Τζόνσον κατάφεραν οι βρετανοί βουλευτές, περνώντας την τροπολογία Λέτγουιν του βουλευτή των Συντηρητικών για την παράταση εφαρμογής του άρθρου 50 της Συμφωνίας της ΕΕ για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου. Η τροπολογία πέρασε με 322 ψήφους υπέρ και 306 κατά.

Η τροπολογία που κατέθεσε ο Όλιβερ Λέτγουιν (εκ των διαγραφέντων των Τόρις και πρώην υπουργός) προβλέπει να προηγηθεί ψηφοφορία για τους εφαρμοστικούς νόμους της συμφωνίας του Brexit, πριν η Βουλή εκφράσει την κρίση της για τη συμφωνία αυτή καθεαυτή.

Αυτό σημαίνει ότι δεν προχωράει η ψηφοφορία στο Ουεστμίνστερ για τη συμφωνία του Μπόρις Τζόνσον και ο Βρετανός πρωθυπουργός θα πρέπει να ζητήσει παράταση μέχρι να πετύχει συναίνεση για τη συμφωνία εξόδου από την ΕΕ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, αντιδρώντας στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, είπε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αίτημα για παράταση προς τις Βρυξέλλες και ότι η χώρα πρέπει να προετοιμαστεί για έξοδο στις 31 Οκτωβρίου, με τη συμφωνία του ή χωρίς καθόλου συμφωνία.

«Ας καταφέρουμε μια συμφωνία που μπορεί να θεραπεύσει αυτή τη χώρα και θα μας επιτρέψει να εκφράσουμε τις νόμιμες επιθυμίες μας για βαθύτερη δυνατή συνεργασία με τους γείτονές μας».

Από πλευράς του ο Λέτγουιν δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να υποστηρίξει τη συμφωνία του Τζόνσον αλλά στόχος της τροπολογίας του ήταν «να διατηρήσει την ασφάλεια που παρέχει η πράξη Benn, η οποία μας εμποδίζει να φύγουμε αυτομάτως από την ΕΕ αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 31 Οκτωβρίου».

Το Κοινοβούλιο έχει επανειλημμένα επιμείνει ότι θα συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της πράξης Benn, η οποία υποχρεώνει τον πρωθυπουργό να ζητήσει παράταση από την ΕΕ εάν δεν έχει λάβει την απαραίτητη στήριξη για τη συμφωνία του μέχρι την προθεσμία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες στη Σίνδο, απεγκλωβίστηκε σώος ο οδηγός

Ελλάδα 03.02.2026
Kατευθυνόταν προς την έναρξη του δρομολογίου του

Χωρίς ταξί για δύο μέρες η Αττική

Ελλάδα 03.02.2026
Ξεκίνησε η απεργία του ΣΑΤΑ

Δολοφονία 27χρονου στη Νέα Πέραμο: Συγκλονίζει η μητέρα του – «Δεν είχε πειράξει κανέναν»

Ελλάδα 03.02.2026
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την απαγωγή και τη δολοφονία 27χρονου επιχειρηματία - Η μητέρα του ζητά δικαιοσύνη και απαντήσεις για το έγκλημα

Καιρός εβδομάδας: Καταιγίδες, λασποβροχές, αλλά και άνοδος της θερμοκρασίας

Καιρός 03.02.2026
4-6 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά -για την εποχή- επίπεδα

Εύβοια: Ξυλοκόπησε τη σύζυγό του μπροστά στο παιδί τους – Έφυγε τρέχοντας για να σωθεί

Ελλάδα 03.02.2026
Μετά τη μήνυση οι αρχές αναζητούν τον φερόμενο ως δράστη

Θρίλερ χωρίς τέλος για τη Λόρα – Ο πατέρας της αποκάλυψε την πτήση για Φρανκφούρτη

Ελλάδα 03.02.2026
Οι κινήσεις της 16χρονης χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς ως εξαιρετικά μεθοδικές

Δημοσκόπηση Alco: «Απογοήτευση και ανασφάλεια» τα κυρίαρχα συναισθήματα των πολιτών

Ελλάδα Χτες
Πώς κρίνουν οι πολίτες τις πολιτικές και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης; Τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης,

Ευάγγελος Βενιζέλος: Πρέπει η χώρα να καταστεί έστω τυπικά διακυβερνήσιμη πριν το Σύνταγμα καταστεί αναθεωρήσιμο

Πολιτική Χτες
«Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι συνταγματικό, είναι η βαθιά κρίση αξιοπιστίας των θεσμών και η διάρρηξη του κοινωνικού συμβολαίου της Μεταπολίτευσης»

Έκτακτο επίδομα Πάσχα έως 250 ευρώ ‑ Ποιοι θα το λάβουν

Οικονομία Χτες
Έρχεται οικονομική ενίσχυση ενόψει Πάσχα - Θα βασιστεί σε εισοδηματικά κριτήρια η επιλογή των δικαιούχων

Final Four Αθήνα: Στις 11 Φεβρουαρίου ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων ‑ Οι τιμές των εισιτηρίων

Αθλητικά Νέα Χτες
H EuroLeague έκανε γνωστή την ημερομηνία διάθεσης των εισιτηρίων για το Final Four της Αθήνας