E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ραγδαίες εξελίξεις στα Σκόπια μετά το «όχι» της ΕΕ: Πιθανή η παραίτηση Ζάεφ

Καζάνι που βράζει τα Σκόπια

Δημοσίευση 18/10/2019 | 16:57

Ραγδαίες εξελίξεις στα Σκόπια μετά το «όχι» της ΕΕ: Πιθανή η παραίτηση Ζάεφ

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις δρομολογεί στα Σκόπια η αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταλήξει σε συμφωνία για την διεύρυνσή της, μετά το βέτο που έθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Άλλωστε ο Ζάεφ είχε στηρίξει το πολιτικό του μέλλον στην ευρωπαϊκή προοπτική για τα Σκόπια, μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, που είχε γίνει δεκτή μετ’ επαίνων από τις Βρυξέλλες. Άλλωστε σε ανύποπτο χρόνο είχε πει πως θα παραιτηθεί σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Στέβο Πενταρόφσκι προτίθεται να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών μέσα στο Σαββατοκύριακο, για να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα της χώρας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σχετική πρόσκληση έχει ήδη λάβει ο επικεφαλής του αλβανόφωνου κόμματος, που είναι το ισχυρότερο στη Βουλή.

Ήδη ο Πενταρόφσκι σε διάγγελμά του ανέφερε: «Ας μην βυθιστούμε στην απογοήτευση, την απάθεια ή τους μικροπολιτικούς υπολογισμούς. Τώρα είναι η ώρα να επανενωθούμε γύρω από αυτό που είναι το πιο σημαντικό για τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας – το μέλλον μας και το μέλλον των ερχόμενων γενιών. Είμαι πεπεισμένος πως μόνο αν συνεργαστούμε θα πετύχουμε«.

Το VMRO ήδη «χρεώνει» στον Ζάεφ «αποτυχία» και τους τελευταίου στόχου του, αυτού της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και ζητά την προκήρυξη εκλογών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Fake news στην Ευρώπη: Η θέση της Ελλάδας

Κόσμος 03.02.2026
Τι δείχνει νέα έρευνα

Νεκρός άνδρας στη Βούλα: Έφερε τραύμα στον λαιμό

Ελλάδα 03.02.2026
Συναγερμός στις Αρχές - Οι πρώτες πληροφορίες

Όταν ο Επστάιν κάλεσε τον Μπερλουσκόνι στα πάρτι του: «Όχι ευχαριστώ, τα κορίτσια επιστρέφουν μόνα τους στο σπίτι μου»

Κόσμος 03.02.2026
«Δεν υπάρχει λόγος απαγωγής» - Σοκ από την ατάκα του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού

Νατσιός για θεωρία εξέλιξης: «Eίναι βλασφημία να είσαι Χριστιανός και να δέχεσαι τον Δαρβίνο»

Πολιτική 03.02.2026
«Εμείς δεν βάζουμε ομοφυλόφιλους στα ψηφοδέλτια»

«Βόμβα» Καραχάλιου για πιθανή συνεργασία Καρυστιανού με τον Παύλο Ντε Γκρες

Πολιτική 03.02.2026
«Λέτε τελικά να βρέθηκε ο ηγέτης που έψαχνε η Μαρία;»

Ρουβίκωνας: Συνελήφθη αρχηγικό μέλος, μετά την επίθεση σε γραφεία λάθος εταιρείας

Ελλάδα 03.02.2026
Συνελήφθη με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Ζήτησε συγγνώμη για τη φράση «το τζάμπα πέθανε» ‑ «Δεν αναφερόμουν στους εκπαιδευτικούς»

Πολιτική 03.02.2026
Σε αναδίπλωση υποχρεώθηκε η βουλευτής της ΝΔ, Χριστίνα Αλεξοπούλου, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η φράση της «το τζάμπα πέθανε»

FT: Ουκρανία, ΕΕ και ΗΠΑ συμφώνησαν σε σχέδιο για επιβολή εκεχειρίας με τη Ρωσία – Η τριπλή αντίδραση σε περίπτωση παραβίασης

Κόσμος 03.02.2026
Το σχέδιο συζητήθηκε μεταξύ Ουκρανών, Ευρωπαίων και Αμερικανών αξιωματούχων και προβλέπει πολυεπίπεδη αντίδραση σε περίπτωση παραβίασης μιας ενδεχόμενης ανακωχής

Επέστρεψε σπίτι του ο 5χρονος Λίαμ που είχε συλλάβει η ICE

Κόσμος 03.02.2026
Πατέρας και γιος φωτογραφήθηκαν χαμογελαστοί έξω από το σπίτι τους με μια πινακίδα που έγραψε «ευχαριστούμε για τις προσευχές σας»

Τέλος στις κρυφές λαβές στις πόρτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Auto + Moto 03.02.2026
Το σύστημα που έγινε δημοφιλές από τα Tesla του Έλον Μασκ βρίσκεται στο επίκεντρο ελέγχων έπειτα από μία σειρά θανατηφόρων συμβάντων