E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βίντεο: Η αστυνομία έπιασε το γιο του Ελ Τσάπο αλλά τα καρτέλ τον πήραν πίσω με τα όπλα τους

Βροχή τα πυρά σε πόλη του Μεξικού

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 18/10/2019 | 08:42

Βίντεο: Η αστυνομία έπιασε το γιο του Ελ Τσάπο αλλά τα καρτέλ τον πήραν πίσω με τα όπλα τους

Σφοδρές μάχες έδωσαν στο Μεξικό δυνάμεις ασφαλείας και μέλη του πανίσχυρου καρτέλ ναρκωτικών Σιναλόα, μετά την ανακάλυψη ενός από τους αρχηγούς του καρτέλ, του γιου του διαβόητου «Ελ Τσάπο».

Ο Οβίδιο Γκουσμάν Λόπες εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια περιπολίας ρουτίνας στην πόλη Culiacán. Όπως σημειώνει το BBC, πρόκειται για τον γιο του «βαρώνου» των ναρκωτικών Χοακίμ «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια.

Ο 62χρονος Γκουσμάν έχει κριθεί ένοχος, από δικαστήριο της Νέας Υόρκης, για δέκα κατηγορίες, μεταξύ άλλων για διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα χρήματος. Το είχε σκάσει από φυλακή του Μεξικού από τούνελ, το 2015, αλλά αργότερα συνελήφθη. Εκδόθηκε στις ΗΠΑ το 2017. Ο Χοακίμ Γκουσμάν είναι πρώην επικεφαλής του καρτέλ της Σιναλόα, που θεωρείται ο μεγαλύτερος προμηθευτής ναρκωτικών στις προς τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο Οβίδιο Γκουσμάν βρέθηκε σε σπίτι, κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας από αστυνομική περίπολο. Στη συνέχεια, τα μέλη του καρτέλ εξαπέλυσαν επίθεση προσπαθώντας να τον πάρουν πίσω.

Ο υπουργός Ασφάλειας Αλφόνσο Ντουράθο ανακοίνωσε πως η Εθνική Φρουρά αρχικά δέχθηκε επίθεση μέσα από ένα σπίτι, και αφού μπήκε μέσα βρήκε τέσσερις άνδρες- μεταξύ αυτών και τον Οβίδιο Γκουσμάν.

Οι ένοπλοι του καρτέλ ήταν πολύ περισσότεροι από τη στρατιωτική αστυνομία κι έτσι κρίθηκε σκόπιμο οι δυνάμεις να αποσυρθούν για να προστατεύσουν τις ζωές τους και να αποκατασταθεί η ηρεμία στην πόλη, ενώ οι ένοπλοι είχαν στήσει οδοφράγματα κι έριχναν με αυτόματα, όπως περιέγραψε.

«Η απόφαση ήταν να αποσυρθούν οι δυνάμεις από το σπίτι χωρίς τον Γκουσμάν για να αποφευχθεί περαιτέρω βία και να προστατευθούν οι ζωές των ανδρών μας και να αποκατασταθεί η ηρεμία στην πόλη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Οβίδιο, που είναι ηλικίας περίπου 20 ετών, πιστεύεται πως έπαιζε ρόλο-κλειδί στο καρτέλ της Σιναλόα, μετά τη σύλληψη του πατέρα του. Καταζητείται στις ΗΠΑ για πολλές κατηγορίες για ναρκωτικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παραιτήθηκε ο Βρετανός υπουργός Αμυνας Τζον Χίλι

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ο υπουργός Αμυνας της Βρετανίας, Τζον Χίλι, υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα, Πέμπτη, επικαλούμενος διαφωνία σχετικά με το ύψος των αμυντικών δαπανών

Οι χάρτες με τις περιοχές που θα πληγούν πιο έντονα από καταιγίδες – Πότε φτιάχνει ξανά ο καιρός

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Προειδοποίηση της ΕΜΥ για την αλλαγή του καιρού

IRIS: Νέες αλλαγές στις μεταφορές ‑ Τι ισχύει από 30 Ιουνίου

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Η υπηρεσία IRIS payments αποτελείται από τρία καινοτόμα και αξιόπιστα προϊόντα άμεσης πληρωμής

Ποια είναι η πρώτη γυναίκα εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Η αντισυνταγματάρχης Μαρία Κιοϊλιού έγραψε ιστορία

Αγρίνιο: Πρώην υπάλληλος «φόρτωσε» την εταιρική κάρτα καυσίμων εταιρείας με 32.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ημεδαπών για κλοπή, καθώς και σε βάρος ενός ακόμη ημεδαπού για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Πτώση των βάσεων δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις μετά τις Πανελλήνιες 2026

Ελλάδα 11.06.2026
Τα μαθήματα και τα επιστημονικά πεδία

Νεκροί τρεις ναυτικοί του πετρελαιοφόρου Settebello που έπληξαν οι ΗΠΑ στα ανοιχτά του Ομάν

Κόσμος 11.06.2026
Το Settebello είναι το όγδοο πλοίο που εξουδετερώνεται μετά την έναρξη του αποκλεισμού των ιρανικών λιμανιών από τις ΗΠΑ

Παραιτήθηκε ο γγ του υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου

Πολιτική 11.06.2026
Δεύτερη παραίτηση Γενικού Γραμματέα με φόντο το κύκλωμα στις πολεοδομίες - έξι συλλήψεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Καθαρισμός οικοπέδων: Φρένο στην παράταση ‑ Μεγάλα πρόστιμα στους ξεχασιάρηδες

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Μόλις 300.000–350.000 δηλώσεις έχουν υποβληθεί έως τώρα, ενώ η προθεσμία της 15ης Ιουνίου παραμένει αμετάκλητη σύμφωνα με τον υπουργό Τουρνά.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Σερβετάς

Ελλάδα 11.06.2026
Ξαφνικός θάνατος σε ηλικία 66 ετών