E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βίντεο: Η αστυνομία έπιασε το γιο του Ελ Τσάπο αλλά τα καρτέλ τον πήραν πίσω με τα όπλα τους

Βροχή τα πυρά σε πόλη του Μεξικού

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 18/10/2019 | 08:42

Βίντεο: Η αστυνομία έπιασε το γιο του Ελ Τσάπο αλλά τα καρτέλ τον πήραν πίσω με τα όπλα τους

Σφοδρές μάχες έδωσαν στο Μεξικό δυνάμεις ασφαλείας και μέλη του πανίσχυρου καρτέλ ναρκωτικών Σιναλόα, μετά την ανακάλυψη ενός από τους αρχηγούς του καρτέλ, του γιου του διαβόητου «Ελ Τσάπο».

Ο Οβίδιο Γκουσμάν Λόπες εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια περιπολίας ρουτίνας στην πόλη Culiacán. Όπως σημειώνει το BBC, πρόκειται για τον γιο του «βαρώνου» των ναρκωτικών Χοακίμ «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια.

Ο 62χρονος Γκουσμάν έχει κριθεί ένοχος, από δικαστήριο της Νέας Υόρκης, για δέκα κατηγορίες, μεταξύ άλλων για διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα χρήματος. Το είχε σκάσει από φυλακή του Μεξικού από τούνελ, το 2015, αλλά αργότερα συνελήφθη. Εκδόθηκε στις ΗΠΑ το 2017. Ο Χοακίμ Γκουσμάν είναι πρώην επικεφαλής του καρτέλ της Σιναλόα, που θεωρείται ο μεγαλύτερος προμηθευτής ναρκωτικών στις προς τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο Οβίδιο Γκουσμάν βρέθηκε σε σπίτι, κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας από αστυνομική περίπολο. Στη συνέχεια, τα μέλη του καρτέλ εξαπέλυσαν επίθεση προσπαθώντας να τον πάρουν πίσω.

Ο υπουργός Ασφάλειας Αλφόνσο Ντουράθο ανακοίνωσε πως η Εθνική Φρουρά αρχικά δέχθηκε επίθεση μέσα από ένα σπίτι, και αφού μπήκε μέσα βρήκε τέσσερις άνδρες- μεταξύ αυτών και τον Οβίδιο Γκουσμάν.

Οι ένοπλοι του καρτέλ ήταν πολύ περισσότεροι από τη στρατιωτική αστυνομία κι έτσι κρίθηκε σκόπιμο οι δυνάμεις να αποσυρθούν για να προστατεύσουν τις ζωές τους και να αποκατασταθεί η ηρεμία στην πόλη, ενώ οι ένοπλοι είχαν στήσει οδοφράγματα κι έριχναν με αυτόματα, όπως περιέγραψε.

«Η απόφαση ήταν να αποσυρθούν οι δυνάμεις από το σπίτι χωρίς τον Γκουσμάν για να αποφευχθεί περαιτέρω βία και να προστατευθούν οι ζωές των ανδρών μας και να αποκατασταθεί η ηρεμία στην πόλη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Οβίδιο, που είναι ηλικίας περίπου 20 ετών, πιστεύεται πως έπαιζε ρόλο-κλειδί στο καρτέλ της Σιναλόα, μετά τη σύλληψη του πατέρα του. Καταζητείται στις ΗΠΑ για πολλές κατηγορίες για ναρκωτικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανταϊός: «Ο χρόνος επώασης μπορεί να είναι ακόμη και 45 ημέρες» – Τι αναφέρουν ειδικοί

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Η μετάδοση του ιού γίνεται κυρίως από τρωκτικά

Τραγωδία στην Ξάνθη: Νεογέννητο βρέφος βρέθηκε νεκρό – Συνελήφθη η μητέρα

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Oι Αρχές έχουν στρέψει την προσοχή τους στην νεκροψία

Κεράσια από... χρυσάφι: Απαγορευτική πλέον η τιμή τους ‑ Πόσο κοστίζει το κιλό

E-Daily 3.Left 11.05.2026
Για πολλούς καταναλωτές οι τιμές των κερασιών θεωρούνται απαγορευτικές

Μετράει αντίστροφα η Καρυστιανού για το κόμμα της που θα στελεχώσει και με Έλληνες του εξωτερικού

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Στα τέλη του μήνα στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση για την ιδρυτική διακήρυξη του νέου πολιτικού φορέα - Κρατούν μυστικό το όνομα και το σύμβολο του κόμματος - Σε ποια δεξαμενή ψηφοφόρων στοχεύει

Θεσσαλονίκη: 48χρονος πρότεινε ανήθικες πράξεις σε 13χρονο και 14χρονο σε πάρκο

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Η σύλληψη έγινε την Παρασκευή - Σε πάρκο στην περιοχή της Τούμπας το περιστατικό

Νετανιάχου στο CBS: «Θέλουμε να απεξαρτήσουμε το Ισραήλ από τη στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ»

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Ο Νετανιάχου θέλει να απογαλακτίσει το Ισραήλ από την στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ, δήλωσε στο CBS

Οργισμένη απάντηση Τραμπ στην πρόταση του Ιράν

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Για «τέλος αυτοσυγκράτησης» μιλά η Τεχεράνη

Η Βόρεια Κορέα αλλάζει το Σύνταγμα της για τον Κιμ Γιονγκ Ουν: «Αμεση πυρηνική επίθεση αν δολοφονηθεί»

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Σε αυτή την περίπτωση η Πιονγκγιάνγκ θα εξαπολύσει «αυτόματα και άμεσα πυρηνικό χτύπημα» - Φόβοι για να μη συμβεί αυτό που έγινε στο Ιράν

Χανταϊός: Επαναπατρίστηκε ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου ‑ Η κατάσταση της υγείας του

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Σε αυστηρή καραντίνα 45 ημερών ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου MV Hondius.