E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Το κενό στο φράχτη»: Το θέατρο GRIPS του Βερολίνου έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα

Σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι

Δημοσίευση 17/10/2019 | 16:00

«Το κενό στο φράχτη»: Το θέατρο GRIPS του Βερολίνου έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα
ΑΘΗΝΑ - Θέατρο Κνωσός
Ημερομηνίες: από 3/11/2019 έως 4/11/2019
ΝΟE 2019
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Ωρα προσέλευσης: 11:30
Διάρκεια: -60 λεπτά

από 21 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Θα παρουσιαστεί το έργο «Το κενό στο φράχτη» (Die Licke im Bauzaun), που σκηνοθέτησε ο ιδρυτής της ομάδας νεανικού θεάτρου “Συντεχνία του Γέλιου”, Βασίλης Κουκαλάνι.

Πρόκειται για την επετειακή παράσταση για τα 50 χρόνια του θεάτρου GRIPS, και είναι βασισμένο στο έργο που στην Ελλάδα έγινε γνωστό με τον τίτλο “Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης”. Ένα έργο για την ελευθερία των παιδιών στο παιχνίδι. Μια ιστορία που αγγίζει το κοινό βαθιά και το συμπαρασύρει.

Η ιστορία μεταφέρεται σ' ένα Βερολίνο του σήμερα που γίνεται όλο και πιο ταξικό, χτίζεται και εξευγενίζεται πολεοδομικά με ιλλιγγιώδεις ρυθμούς. Μια παρέα παιδιών που διεκδικεί τον χώρο της στην πόλη μας δείχνει το συλλογικό ξεπέρασμα του φόβου, την αχαλίνωτη ρήξη με τις συμβάσεις και τα στερεότυπα των μεγάλων, και το μεγάλο άλμα στην αντεπίθεση με χιούμορ και φαντασία.

Η παράσταση παίζεται στο ρεπερτόριο του GRIPS από τον περασμένο Ιούνιο με μεγάλη επιτυχία.

Η μετάκληση της παράστασης είναι μια πρωτοβουλία του GRIPS με την υποστήριξη του Ομοσπονδιακού Πολιτιστικού Ιδρύματος της Γερμανίας ( Kulturstiftung des Bundes, Υπουργείο Πολιτισμού) και έρχεται σαν επιστέγασμα της συνεργασίας που έχει το θέατρο με την ομάδα Συντεχνία του Γέλιου. Το θέατρο GRIPS έχει εμπνευστεί έμπρακτα από το παράδειγμα της Συντεχνίας του Γέλιου και αναζητά μια συνεχή συνεργασία. Όπως είχε αναφέρει και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του GRIPS Φίλιπ Χαρπαίν, "το GRIPS έχει εμπνευστεί από το ελληνικό σκηνικό ταμπεραμέντο της Συντεχνίας του Γέλιου".

H Συντεχνία του Γέλιου ήταν καλεσμένη του θεάτρου GRIPS τον περασμένο Ιούνιο με τις παραστάσεις "Μορμόλης", που έπαιξε στην Ακαδημία των Τεχνών του Βερολίνου, και το "Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν" που έπαιξε στο θέατρο GRIPS- Podewil.

Η παράσταση θα παιχτεί στα γερμανικά με Ελληνικούς υπέρτιτλους.

Η παράσταση είναι αποτέλεσμα θεατροπαιδαγωγικής έρευνας που έχει δοκιμαστεί την προηγούμενη σχολική χρονιά σε σχολεία της Αθήνας και του Βερολίνου, από τις θεατροπαιδαγωγικές ομάδες της Συντεχνίας του Γέλιου και του Θεάτρου GRIPS. Το διαδραστικό θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα για το δικαίωμα του παιδιού στον ελεύθερο χώρο για παιχνίδι στην πόλη, έχει τίτλο Όχι εδώ! Eτότε, πού;”.

Το θέατρο GRIPS έχει μακρά θητεία στις διεθνής περιοδείες από την δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα και έχει ταξιδέψει της παραστάσεις του από την Ινδία μέχρι τις χώρες της Βαλτικής και από όλη την Ευρώπη μέχρι τη Βραζιλία, και έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Στην Αθήνα θα παρευρεθούν οι 6 ηθοποιοί, τρεις μουσικοί (πλήκτρα, τσέλο και beat boxer) της παράστασης και ένα επιτελείο τεχνικών και καλλιτεχνικών υπευθύνων 10 περίπου ατόμων. Επίσης θα είναι στην Αθήνα και ο ιδρυτής του θεάτρου GRIPS, Volker Ludwig (Φόλκερ Λούντβιχ) και ο νυν καλλιτεχνικός διευθυντής Philipp Harpain (Φίλιπ Χαρπέν).

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιώργος & Νίκος Στρατάκης στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 12.08.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/09

U‑Theatre – Sword of Wisdom στο Θέατρο Πάλλας

Θέατρο+Χορός 30.07.2025
ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ28/09

Παύλος Παυλίδης live στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 29.07.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ27/09

The Monsters I Live With ‑ Έκθεση Design στον πρώτο όροφο του Provellegios

Τέχνες 24.07.2025
Διάρκεια: 17 Ιουλίου – 28 Σεπτεμβρίου 2025

Faithless live στο ΟΑΚΑ

Μουσική 24.07.2025
Ο.Α.Κ.Α.από 06/09 έως 07/0945

Το κρητικό χωριό που μεταμορφώνεται σε σκηνή, κι εσύ είσαι ο θεατής ‑ περιηγητής

Φεστιβάλ 23.07.2025
H απίθανη περίπτωση της Κερά Μια Σκηνή

Ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα το Μουσείο Ακρόπολης για την Πανσέληνο του Αυγούστου

Τέχνες 22.07.2025
Υδάτινες διαδρομές: το νερό από τη φύση στον μύθο και την πόλη

To Αγοραφοβικό Φεστιβάλ 2025 ανακοινώνει το φετινό πρόγραμμά του

Μουσική 20.07.2025
ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΧΩΡΟΙαπό 26/09 έως 27/09

Sneakerness Athens 2025

Cityλάιφ 17.07.2025
ΓΗΠΕΔΟ TAE KWON DO ΦΑΛΗΡΟαπό 10/10 έως 12/106

Το νέο διεθνές τζαζ φεστιβάλ του καλοκαιριού στο Θέατρο Πέτρας

Φεστιβάλ 16.07.2025
ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣαπό 20/07 έως 22/07

Αποστολή εξετελέσθη στο Plastiras Lake Festival: Τρία μερόνυχτα μουσικής, φύσης και ανεμελιάς

Φεστιβάλ 15.07.2025
Μουσική, λίμνη και camping: Το φεστιβάλ που έγινε η νέα μας καλοκαιρινή συνήθεια