E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Brexit: Δεν δεχόμαστε τη συμφωνία με την ΕΕ λένε οι Ιρλανδοί του DUP

Αναμένεται η αντίδραση Τζόνσον

Δημοσίευση 17/10/2019 | 10:09

Brexit: Δεν δεχόμαστε τη συμφωνία με την ΕΕ λένε οι Ιρλανδοί του DUP

Σε δράμα χωρίς τέλος εξελίσσεται το ενδεχόμενο νέας συμφωνίας για το Brexit καθώς το πρωί της Πέμπτης - λίγες ώρες πριν την σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες όπου η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα αποτελέσει ένα από τα βασικά αντικείμενα συζήτησης - το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να στηρίξει τη συμφωνία για το Brexit που προτείνουν ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η ΕΕ.

«Όπως έχουν τα πράγματα, δεν μπορούμε να στηρίξουμε τις προτάσεις που αφορούν την τελωνειακή ένωση και το ζήτημα της συναίνεσης, ενώ δεν είναι ξεκάθαρα και τα πράγματα [ούτε] αναφορικά με τον ΦΠΑ», ανακοίνωσαν η επικεφαλής του DUP Αρλίν Φόστερ και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Νάιτζελ Ντοντς.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση για να προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια λογική συμφωνία που, θα λειτουργεί για τη Βόρεια Ιρλανδία και θα προστατεύει την οικονομική και συνταγματική ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου», τόνισαν.

Αναμένεται πλέον η αντίδραση του Μπόρις Τζόνσον που έχει ήδη κάνει στροφή 180 μοιρών αποδεχόμενος αυτό που αρνήθηκε λίγους μήνες πριν, ήτοι να καταστήσει de facto την Βόρειο Ιρλανδία έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με λίγα λόγια ο διορισμένος πρωθυπουργός του ΗΒ δέχεται ότι η ΕΕ, μέσω του Δουβλίνου, θα έχει τον πλήρη έλεγχο στα σύνορα της Ιρλανδίας.

Σε περίπτωση που η συμφωνία λάβει την υπογραφή των 27 ηγετών, το τελευταίο εμπόδιο για την κυβέρνηση είναι η κρίσιμη ψήφος των βουλευτών στο κοινοβούλιο, το ερχόμενο Σάββατο και ενδεχομένως μια έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έξι φορές έχει νοσηλευτεί ο άνδρας που εισέβαλε γυμνός σε καμπίνα μαθητριών σε πλοίο για την Κρήτη

Ελλάδα 30.03.2026
Μετά τη σύλληψή του από στελέχη του λιμενικού, διετάχθη η μεταφορά του για εκούσια νοσηλεία στη ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ

Πέθανε ο Βασίλης Γκούμας σε ηλικία 79 ετών ‑ Θλίψη στον χώρο του μπάσκετ

Αθλητικά Νέα 30.03.2026
Έφυγε από τη ζωή ένας από τους κορυφαίους πάουερ φόργουορντ και σέντερ στο μπάσκετ, ο Βασίλης Γκούμας, σκορπίζοντας θλίψη στον αθλητικό κόσμο.

Εγκλωβισμένοι στη Γαύδο μαθητές από σχολείο της Βούλας

Ελλάδα 30.03.2026
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρατευτεί φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού

Τραμπ: Φτιάχνει καταφύγιο στον Λευκό Οίκο

Κόσμος 30.03.2026
Υπόγειο καταφύγιο υψηλής ασφάλειας

Φόβοι για «κραχ» στα καύσιμα: Αγωνία για την επάρκεια ‑ «Καλπάζουν» οι τιμές σε βασικά αγαθά

Οικονομία 30.03.2026
Ο πόλεμος στο Ιράν συνεχίζεται και μαζί η ανοδική πορεία των τιμών

Καιρός: «Μεγάλη προσοχή την Τετάρτη» ‑ Ποιες περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες

Καιρός 30.03.2026
Διπλή κυκλογένεση στη Μεσόγειο φέρνει έντονα φαινόμενα στην Ελλάδα

Ανδρας ξάπλωσε στις ράγες του μετρό στις Βρυξέλλες και τον έσωσαν τελευταία στιγμή

Κόσμος 30.03.2026
Ο κόσμος που βρισκόταν στην πλατφόρμα αντέδρασε άμεσα, φωνάζοντας και κάνοντας σήματα στον οδηγό του συρμού, ο οποίος κατάφερε να φρενάρει εγκαίρως