E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκλονίζουν οι γονείς της 19χρονης Μαρίας που σκότωσε ο Αφγανός

Βοηθούν φοιτητές στη μνήμη της

Δημοσίευση 16/10/2019 | 11:44

Συγκλονίζουν οι γονείς της 19χρονης Μαρίας που σκότωσε ο Αφγανός

Η δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας ιατρικής στο Φράιμπουργκ προκάλεσε μεγάλο σοκ στην κοινή γνώμη. Η δολοφονία έγινε στις 16 Οκτωβρίου 2016 και ενέτεινε τη συζήτηση γύρω από το προσφυγικό. Ο δράστης, ένας νεαρός πρόσφυγας, καταδικάστηκε πέρυσι σε ισόβια. Οι γονείς της ίδρυσαν στη μνήμη της κόρης τους το ίδρυμα Μαρία Λαντενμπούργκερ. Ένα ίδρυμα που στόχο έχει να βοηθάει φοιτητές.

Η δολοφονία της Μαρίας είχε προκαλέσει σοκ στην Ελλάδα, αφού ο δολοφόνος της είχε καταδικαστεί για την απόπειρα δολοφονίας μιας φοιτήτριας στην Κέρκυρα το 2013 και παρότι η ποινή του ήταν κάθειρξη δέκα ετών, ο ίδιος είχε δηλώσει ανήλικος και είχε αποφυλακισθεί το 2015 κάνονας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου. Στη συνέχεια και παρότι του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι είχε καταφέρει να διαφύγει και να φθάσει στη Γερμανία όπου σκότωσε την 19χρονη φοιτήτρια της Ιατρικής.

«Εργαζόμαστε για τους σκοπούς και τις αξίες που πρέσβευε και η Μαρία» λέει ο Μίχαελ Λάουκ. Ο 49χρονος διευθυντής μιας νεοφυούς εταιρείας είναι πρόεδρος του συνδέσμου φίλων του πανεπιστημίου Φράιμπουργκ και επικεφαλής του νεοσυσταθέντος ιδρύματος στη μνήμη της Μαρίας.

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία και είναι μια ευκαιρία να μιλήσει για τη δουλειά του ιδρύματος όπως λέει: «Δεν είμαστε πολιτικό ίδρυμα. Θέλουμε απλά να στείλουμε ένα μήνυμα ανθρωπιάς βοηθώντας όσους το έχουν ανάγκη και έτσι να ξαναζωντανέψουν οι ιδέες και οι στόχοι της Μαρίας».

Η νεαρή φοιτήτρια καταγόταν από το Εντσκράις στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Ήθελε να γίνει γιατρός και να βοηθάει τους ανθρώπους, όπως δήλωσαν οι γονείς της Φριντερίκε και Κλέμενς Λαντενμπούργκερ, τον περασμένο Μάρτιο στο Βερολίνο όταν παρέλαβαν το Βραβείο του Πολίτη των γερμανικών εφημερίδων.

Η Μαρία είχε κοινωνική δράση και βοηθούσε μαζί με άλλους συμφοιτητές της από την ιατρική σε προγράμματα αναπτυξιακής βοήθειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Γιάννης Πλούταρχος: Ποινή 18 μηνών με αναστολή στην εμμονική του θαυμάστρια

Ελλάδα 18.11.2025
Είχε πάει προ ημερών στην πρεμιέρα του!

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Ελλάδα 18.11.2025
Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή