E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκ στην Ολλανδία: Βρήκαν οικογένεια σε υπόγειο που περίμενε το τέλος του κόσμου

Έζησαν αποκομμένοι από τον έξω κόσμο για περίπου εννέα χρόνια

Δημοσίευση 15/10/2019 | 20:44

Σοκ στην Ολλανδία: Βρήκαν οικογένεια σε υπόγειο που περίμενε το τέλος του κόσμου

Σοκ προκαλεί η είδηση πως η αστυνομία ανακάλυψε στην Ολλανδία μια οικογένεια που έχει περάσει εννέα χρόνια σε ένα υπόγειο περιμένοντας το τέλος του κόσμου.   

Η είδηση που θυμίζει ταινία θρίλερ, αναφέρει πως οι νεαροί ενήλικες και ο πατέρας τους λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη καθώς σύμφωνα με αξιωματούχους, εντοπίστηκαν σε ένα μυστικό δωμάτιο σε μια απομονωμένη φάρμα. Σύμφωνα με τις αναφορές, όλοι τους έζησαν αποκομμένοι από τον έξω κόσμο για περίπου εννέα χρόνια.   

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Ολλανδίας μετέδωσε ότι η οικογένεια ζούσε απομονωμένη και περίμενε το τέλος του κόσμου. Ο εντοπισμός τους έγινε μετά από μια περίεργη εμφάνιση άνδρα σε ένα μπαρ. Ο ιδιοκτήτης του μπαρ, Chris Westerbeek, περιέγραψε πώς ένα μέλος της οικογένειας είχε έρθει, παρήγγειλε πέντε μπύρες και τις ήπιε. Είπε πως μίλησε μαζί του και πως του αποκάλυψε ότι είχε ξεφύγει και χρειαζόταν βοήθεια. «Είχε μακριά μαλλιά, βρώμικη γενειάδα, φορούσε παλιά ρούχα και έμοιαζε μπερδεμένος. Είπε ότι δεν είχε πάει ποτέ στο σχολείο και δεν είχε πάει στον κουρέα για εννέα χρόνια».   

Σύμφωνα με την μαρτυρία ο μυστηριώδης άνδρας είπε ότι είχε αδελφούς και αδελφές που ζούσαν στο αγρόκτημα, ότι ήταν ο μεγαλύτερος και πως ήθελε να τερματίσει τον τρόπο που ζούσαν. Ο ιδιοκτήτης του μπαρ κάλεσε την αστυνομία. Οι αξιωματικοί επισκέφθηκαν την απομακρυσμένη αγροικία και διεξήγαγαν έρευνα. Ανακάλυψαν μια κρυφή σκάλα πίσω από ένα ντουλάπι στο σαλόνι που οδηγούσε σε μια υπόγεια αίθουσα όπου στεγαζόταν η οικογένεια.   

Το αγρόκτημα στο Ruinerwold, ένα χωριό με πληθυσμό κάτω των 3.000 κατοίκων, είναι προσβάσιμο από μια γέφυρα πάνω από ένα κανάλι, είναι εν μέρει κρυμμένο πίσω από μια συστάδα δέντρων και έχει επίσης ένα μεγάλο οικόπεδο με οπωροφόρα και μια κατσίκα. Ένας γείτονας είπε στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι είχε δει μόνο έναν άνδρα στο αγρόκτημα και ότι υπήρχαν και άλλα ζώα όπως χήνες και σκύλοι. Τα αδέλφια φαίνεται πως διέμεναν σε ένα κρυφό κελάρι και ζούσαν τρώγοντας λαχανικά που καλλιεργούσαν και κρέας από τα ζώα που εξέτρεφαν σε έναν απομονωμένο κήπο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RTV Drenthe.   

Ο τοπικός ταχυδρόμος είπε ότι δεν είχε παραδώσει ποτέ επιστολή εκεί. «Είναι πράγματι αρκετά περίεργο, τώρα που το σκέφτομαι». Κάτοικοι της περιοχής ανέβασαν φωτογραφίες της φάρμας στο Twitter ενώ ανέφεραν πως οι Αρχές τους ζήτησαν να μην πλησιάζουν στο σημείο. Η ολλανδική Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ένας 58χρονος, ο οποίος αρνήθηκε να συνεργαστεί, έχει συλληφθεί. O 58χρονος άνδρας, δεν είναι ο πατέρας των παιδιών και ο ρόλος του δεν έχει αποσαφηνιστεί.   

«Χθες κάποιος μας ανέφερε ότι ανησυχούσε για τις συνθήκες διαβίωσης κάποιων ανθρώπων σε ένα σπίτι στο Buitenhuizerweg στο Ruinerwold. Πήγαμε εκεί», έγραψε η Αστυνομία. «Έχουμε ακόμα πολλά αναπάντητα ερωτήματα», προσθέτουν οι Αρχές υπογραμμίζοντας ότι όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και οι έρευνές τους σε πλήρη εξέλιξη.   Η φάρμα έχει αποκλειστεί. Δεν είναι σαφές το πόσο η οικογένεια έμεινε στο υπόγειο ή τι έγινε στην μητέρα των παιδιών, παρότι ο δήμαρχος της περιοχής είπε ότι έχει πεθάνει εδώ και καιρό. Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, ο πατέρας των παιδιών έχει υποστεί εγκεφαλικό και είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θάνατος Μυρτώς: Η απολόγια του 26χρονου αρσιβαρίστα

Ελλάδα 17.04.2026
«Έβαλα το χέρι μου στο στόμα της για να μην της γυρίσει η γλώσσα» - Τι είπε για τον τρίτο κατηγορούμενο που βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο

Πάτρα: 16χρονος μπήκε σε σπίτι, ξυλοκόπησε 20χρονο και τον λήστεψε

Ελλάδα 17.04.2026
Ο ανήλικος φέρεται, μαζί με συνεργό του, να άσκησε βία και απειλές πριν αρπάξει χρήματα και κινητό τηλέφωνο

Νάπολη: Κινηματογραφική ληστεία σε τράπεζα – Κράτησαν όμηρους, άδειασαν θυρίδες και εξαφανίστηκαν

Κόσμος 17.04.2026
Στιγμές τρόμου για υπάλληλους της τράπεζας και πελάτες – Το χρονικό της ληστείας που συγκλόνισε την Ιταλία

«Τα παιδιά μας πεινάνε», καταγγέλλουν οι οικογένειες των Αμερικανών στρατιωτών στα αεροπλανοφόρα

Κόσμος 17.04.2026
Μικρές μερίδες και κακό φαγητό, καταγγέλλουν Αμερικανοί στρατιώτες στα αεροπλανοφόρα – Δεν έχουν λάβει ούτε τις προμήθειες από τις οικογένειες τους

Σορός 17χρονης εντοπίστηκε στη Διώρυγα της Κορίνθου

Ελλάδα 17.04.2026
Πρόκειται για Ελληνίδα

Καιρός – Αρναούτογλου: Ανατροπή σκηνικού με βροχές και καταιγίδες από την ερχόμενη εβδομάδα

Καιρός 17.04.2026
Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες – Αναλυτική πρόγνωση

«Χάρι, άνοιξε!»: Ηχητικό ντοκουμέντο με τη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο κέντρο της Αθήνας να φωνάζει στον Ιταλό

Ελλάδα 17.04.2026
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μία 30χρονη από την Αιθιοπία

Μαρινάκης: Εδώ και 3 χρόνια βιώνουμε μια στοχοποίηση, μια νοσηρή μειοψηφία δολοφονεί χαρακτήρες

Ελλάδα 17.04.2026
«Να κοιταχτούν στον καθρέφτη όσοι διακινούν χυδαία ψέματα. Δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ αυτά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Δολοφονία παιδιού στο Τέξας: Κατέρρευσαν οι ένορκοι – «Είσαι απαγωγέας;» ρωτούσε η 7χρονη

Κόσμος 17.04.2026
Οι τελευταίες στιγμές της Αθένα συγκλόνισαν τους πάντες

Αρπαξαν από ηλικιωμένη 100.000 ευρώ, που είχε θαμμένα... στον κήπο

Ελλάδα 17.04.2026
Απάτη στον Λαγκαδα Θεσσαλονίκης

«Καλπάζουν» τα ενοίκια, οι περιοχές που εκτοξεύτηκαν

Ελλάδα 17.04.2026
Πότε και πώς μπορούν οι ιδιοκτήτες να ζητήσουν αύξηση, πότε είναι παράνομο