E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκ στην Ολλανδία: Βρήκαν οικογένεια σε υπόγειο που περίμενε το τέλος του κόσμου

Έζησαν αποκομμένοι από τον έξω κόσμο για περίπου εννέα χρόνια

Δημοσίευση 15/10/2019 | 20:44

Σοκ στην Ολλανδία: Βρήκαν οικογένεια σε υπόγειο που περίμενε το τέλος του κόσμου

Σοκ προκαλεί η είδηση πως η αστυνομία ανακάλυψε στην Ολλανδία μια οικογένεια που έχει περάσει εννέα χρόνια σε ένα υπόγειο περιμένοντας το τέλος του κόσμου.   

Η είδηση που θυμίζει ταινία θρίλερ, αναφέρει πως οι νεαροί ενήλικες και ο πατέρας τους λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη καθώς σύμφωνα με αξιωματούχους, εντοπίστηκαν σε ένα μυστικό δωμάτιο σε μια απομονωμένη φάρμα. Σύμφωνα με τις αναφορές, όλοι τους έζησαν αποκομμένοι από τον έξω κόσμο για περίπου εννέα χρόνια.   

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Ολλανδίας μετέδωσε ότι η οικογένεια ζούσε απομονωμένη και περίμενε το τέλος του κόσμου. Ο εντοπισμός τους έγινε μετά από μια περίεργη εμφάνιση άνδρα σε ένα μπαρ. Ο ιδιοκτήτης του μπαρ, Chris Westerbeek, περιέγραψε πώς ένα μέλος της οικογένειας είχε έρθει, παρήγγειλε πέντε μπύρες και τις ήπιε. Είπε πως μίλησε μαζί του και πως του αποκάλυψε ότι είχε ξεφύγει και χρειαζόταν βοήθεια. «Είχε μακριά μαλλιά, βρώμικη γενειάδα, φορούσε παλιά ρούχα και έμοιαζε μπερδεμένος. Είπε ότι δεν είχε πάει ποτέ στο σχολείο και δεν είχε πάει στον κουρέα για εννέα χρόνια».   

Σύμφωνα με την μαρτυρία ο μυστηριώδης άνδρας είπε ότι είχε αδελφούς και αδελφές που ζούσαν στο αγρόκτημα, ότι ήταν ο μεγαλύτερος και πως ήθελε να τερματίσει τον τρόπο που ζούσαν. Ο ιδιοκτήτης του μπαρ κάλεσε την αστυνομία. Οι αξιωματικοί επισκέφθηκαν την απομακρυσμένη αγροικία και διεξήγαγαν έρευνα. Ανακάλυψαν μια κρυφή σκάλα πίσω από ένα ντουλάπι στο σαλόνι που οδηγούσε σε μια υπόγεια αίθουσα όπου στεγαζόταν η οικογένεια.   

Το αγρόκτημα στο Ruinerwold, ένα χωριό με πληθυσμό κάτω των 3.000 κατοίκων, είναι προσβάσιμο από μια γέφυρα πάνω από ένα κανάλι, είναι εν μέρει κρυμμένο πίσω από μια συστάδα δέντρων και έχει επίσης ένα μεγάλο οικόπεδο με οπωροφόρα και μια κατσίκα. Ένας γείτονας είπε στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι είχε δει μόνο έναν άνδρα στο αγρόκτημα και ότι υπήρχαν και άλλα ζώα όπως χήνες και σκύλοι. Τα αδέλφια φαίνεται πως διέμεναν σε ένα κρυφό κελάρι και ζούσαν τρώγοντας λαχανικά που καλλιεργούσαν και κρέας από τα ζώα που εξέτρεφαν σε έναν απομονωμένο κήπο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RTV Drenthe.   

Ο τοπικός ταχυδρόμος είπε ότι δεν είχε παραδώσει ποτέ επιστολή εκεί. «Είναι πράγματι αρκετά περίεργο, τώρα που το σκέφτομαι». Κάτοικοι της περιοχής ανέβασαν φωτογραφίες της φάρμας στο Twitter ενώ ανέφεραν πως οι Αρχές τους ζήτησαν να μην πλησιάζουν στο σημείο. Η ολλανδική Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ένας 58χρονος, ο οποίος αρνήθηκε να συνεργαστεί, έχει συλληφθεί. O 58χρονος άνδρας, δεν είναι ο πατέρας των παιδιών και ο ρόλος του δεν έχει αποσαφηνιστεί.   

«Χθες κάποιος μας ανέφερε ότι ανησυχούσε για τις συνθήκες διαβίωσης κάποιων ανθρώπων σε ένα σπίτι στο Buitenhuizerweg στο Ruinerwold. Πήγαμε εκεί», έγραψε η Αστυνομία. «Έχουμε ακόμα πολλά αναπάντητα ερωτήματα», προσθέτουν οι Αρχές υπογραμμίζοντας ότι όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και οι έρευνές τους σε πλήρη εξέλιξη.   Η φάρμα έχει αποκλειστεί. Δεν είναι σαφές το πόσο η οικογένεια έμεινε στο υπόγειο ή τι έγινε στην μητέρα των παιδιών, παρότι ο δήμαρχος της περιοχής είπε ότι έχει πεθάνει εδώ και καιρό. Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, ο πατέρας των παιδιών έχει υποστεί εγκεφαλικό και είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παραιτήθηκε ο Μακάριος Λαζαρίδης

Πολιτική 18.04.2026
Υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

«Ζυγώνει η ώρα», γράφει ο Αλέξης Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για το νέο κόμμα

Πολιτική 18.04.2026
Σε άρθρο του υπό τον τίτλο Ωρα Ευθύνης, στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει ζωτική ανάγκη «μια νέα ισχυρή κυβερνώσα Αριστερά»

Νέο σοκ στην παγκόσμια οικονομία: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έκλεισαν ξανά τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος 18.04.2026
Το Ιράν αναφέρει ότι κλείνουν λόγω του συνεχιζόμενου αποκλεισμού των ιρανικών λιμανιών από τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ σόκαρε τον Νετανιάχου: Το Ισραήλ ζήτησε εξηγήσεις

Κόσμος 18.04.2026
Το αυστηρό ύφος της ανάρτησης Τραμπ για την εκεχειρία στον Λίβανο και η «απαγόρευση» που φέρεται να επιβάλει στο Ισραήλ, αιφνιδίασε Νετανιάχου και συνεργάτες

Τιμές καυσίμων: Ανάσα μετά τη «βουτιά» του πετρελαίου ‑ Πότε θα φανεί η μείωση στις αντλίες

Οικονομία 18.04.2026
Γιατί παραμένουν υψηλές οι τιμές στα πρατήρια

Ιράν: Ανοιγμα μέρους του ιρανικού εναέριου χώρου, για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου

Κόσμος 18.04.2026
Το Ιράν είχε κλείσει τον εναέριο χώρο του στις 28 Φεβρουαρίου

Θεσσαλονίκη: Ανήλικη κατήγγειλε πως τη βiασε 21χρονος – Είχε καταναλώσει αλκοόλ σε μπαρ στον Εύοσμο

Ελλάδα 18.04.2026
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές

Δημογραφική κατάρρευση στην Ελλάδα – Θα χάσουμε το 1/3 του πληθυσμού μας έως το τέλος του 2099

Ελλάδα 18.04.2026
Σοκάρουν τα στοιχεία της Eurostat για τη γήρανση του πληθυσμού και τη συρρίκνωση της Ε.Ε.

Πέθανε ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ, Όσκαρ Σμιντ, σε ηλικία 68 χρονών

Αθλητικά Νέα 18.04.2026
Ο μεγαλύτερος Βραζιλιάνος καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών

Η Αθήνα στις πιο αγχωτικές πόλεις για οδήγηση

Ελλάδα 18.04.2026
Τι προτείνει συγκοινωνιολόγος

Γνωστός ράπερ συνελήφθη από μέλη της ΟΠΚΕ

Ελλάδα 18.04.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Κοζάνη, όπου μετέβη για επαγγελματικές υποχρεώσεις

Γαλλία: Πέθανε η ηθοποιός Νάντια Φαρές

Πολιτισμός 18.04.2026
Eντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της σε πισίνα κι έκτοτε νοσηλευόταν σε κώμα