E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκ στην Ολλανδία: Βρήκαν οικογένεια σε υπόγειο που περίμενε το τέλος του κόσμου

Έζησαν αποκομμένοι από τον έξω κόσμο για περίπου εννέα χρόνια

Δημοσίευση 15/10/2019 | 20:44

Σοκ στην Ολλανδία: Βρήκαν οικογένεια σε υπόγειο που περίμενε το τέλος του κόσμου

Σοκ προκαλεί η είδηση πως η αστυνομία ανακάλυψε στην Ολλανδία μια οικογένεια που έχει περάσει εννέα χρόνια σε ένα υπόγειο περιμένοντας το τέλος του κόσμου.   

Η είδηση που θυμίζει ταινία θρίλερ, αναφέρει πως οι νεαροί ενήλικες και ο πατέρας τους λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη καθώς σύμφωνα με αξιωματούχους, εντοπίστηκαν σε ένα μυστικό δωμάτιο σε μια απομονωμένη φάρμα. Σύμφωνα με τις αναφορές, όλοι τους έζησαν αποκομμένοι από τον έξω κόσμο για περίπου εννέα χρόνια.   

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Ολλανδίας μετέδωσε ότι η οικογένεια ζούσε απομονωμένη και περίμενε το τέλος του κόσμου. Ο εντοπισμός τους έγινε μετά από μια περίεργη εμφάνιση άνδρα σε ένα μπαρ. Ο ιδιοκτήτης του μπαρ, Chris Westerbeek, περιέγραψε πώς ένα μέλος της οικογένειας είχε έρθει, παρήγγειλε πέντε μπύρες και τις ήπιε. Είπε πως μίλησε μαζί του και πως του αποκάλυψε ότι είχε ξεφύγει και χρειαζόταν βοήθεια. «Είχε μακριά μαλλιά, βρώμικη γενειάδα, φορούσε παλιά ρούχα και έμοιαζε μπερδεμένος. Είπε ότι δεν είχε πάει ποτέ στο σχολείο και δεν είχε πάει στον κουρέα για εννέα χρόνια».   

Σύμφωνα με την μαρτυρία ο μυστηριώδης άνδρας είπε ότι είχε αδελφούς και αδελφές που ζούσαν στο αγρόκτημα, ότι ήταν ο μεγαλύτερος και πως ήθελε να τερματίσει τον τρόπο που ζούσαν. Ο ιδιοκτήτης του μπαρ κάλεσε την αστυνομία. Οι αξιωματικοί επισκέφθηκαν την απομακρυσμένη αγροικία και διεξήγαγαν έρευνα. Ανακάλυψαν μια κρυφή σκάλα πίσω από ένα ντουλάπι στο σαλόνι που οδηγούσε σε μια υπόγεια αίθουσα όπου στεγαζόταν η οικογένεια.   

Το αγρόκτημα στο Ruinerwold, ένα χωριό με πληθυσμό κάτω των 3.000 κατοίκων, είναι προσβάσιμο από μια γέφυρα πάνω από ένα κανάλι, είναι εν μέρει κρυμμένο πίσω από μια συστάδα δέντρων και έχει επίσης ένα μεγάλο οικόπεδο με οπωροφόρα και μια κατσίκα. Ένας γείτονας είπε στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι είχε δει μόνο έναν άνδρα στο αγρόκτημα και ότι υπήρχαν και άλλα ζώα όπως χήνες και σκύλοι. Τα αδέλφια φαίνεται πως διέμεναν σε ένα κρυφό κελάρι και ζούσαν τρώγοντας λαχανικά που καλλιεργούσαν και κρέας από τα ζώα που εξέτρεφαν σε έναν απομονωμένο κήπο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RTV Drenthe.   

Ο τοπικός ταχυδρόμος είπε ότι δεν είχε παραδώσει ποτέ επιστολή εκεί. «Είναι πράγματι αρκετά περίεργο, τώρα που το σκέφτομαι». Κάτοικοι της περιοχής ανέβασαν φωτογραφίες της φάρμας στο Twitter ενώ ανέφεραν πως οι Αρχές τους ζήτησαν να μην πλησιάζουν στο σημείο. Η ολλανδική Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ένας 58χρονος, ο οποίος αρνήθηκε να συνεργαστεί, έχει συλληφθεί. O 58χρονος άνδρας, δεν είναι ο πατέρας των παιδιών και ο ρόλος του δεν έχει αποσαφηνιστεί.   

«Χθες κάποιος μας ανέφερε ότι ανησυχούσε για τις συνθήκες διαβίωσης κάποιων ανθρώπων σε ένα σπίτι στο Buitenhuizerweg στο Ruinerwold. Πήγαμε εκεί», έγραψε η Αστυνομία. «Έχουμε ακόμα πολλά αναπάντητα ερωτήματα», προσθέτουν οι Αρχές υπογραμμίζοντας ότι όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και οι έρευνές τους σε πλήρη εξέλιξη.   Η φάρμα έχει αποκλειστεί. Δεν είναι σαφές το πόσο η οικογένεια έμεινε στο υπόγειο ή τι έγινε στην μητέρα των παιδιών, παρότι ο δήμαρχος της περιοχής είπε ότι έχει πεθάνει εδώ και καιρό. Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, ο πατέρας των παιδιών έχει υποστεί εγκεφαλικό και είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο ντοκουμέντο: Αγριος καυγάς με μπουνιές σε μαγαζί στο Ρέθυμνο

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Στο βίντεο διακρίνονται τουλάχιστον έξι άτομα να ανταλάσσουν με μανία χυπήματα μεταξύ τους

Ψάχνουν ακόμη ένα κομμάτι του παζλ στη διπλή δολοφονία στο Αίγιο – Το στοιχείο που προκαλεί εύλογες απορίες

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο 65χρονος παραμένει προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού

Απαγόρευση των social media για ανηλίκους κάτω των 16 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε ο Στάρμερ

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί έως το τέλος του έτους, με την απαγόρευση να τίθεται σε εφαρμογή την επόμενη άνοιξη - Η κίνηση θα φέρει «πραγματική αλλαγή για τα παιδιά μας», είπε ο Στάρμερ

Φαρμακείο αυτοκινήτου: Παράταση για τις νέες προδιαγραφές, τι αλλάζει για τους οδηγούς

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Τα 16 είδη που πρέπει να περιέχει - Oι οδηγοί αποκτούν περισσότερο χρόνο προσαρμογής στις νέες απαιτήσεις του κανονισμού

Ουκρανία: Καταστροφική πυρκαγιά στην ιστορική μονή Λαύρας των Σπηλαίων

Κόσμος 15.06.2026
Για έγκλημα κατά του χριστιανικού πολιτισμού κάνει λόγο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Κάλυμνος: Νεκρός 56χρονος από έκρηξη δυναμίτη σε γαμήλια εκδήλωση

Ελλάδα 15.06.2026
Ο άνδρας μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όμως υπέκυψε στα τραύματά του

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος Βούλγαρος για κατασκοπεία

Ελλάδα 15.06.2026
Τι εντοπίστηκε στη μνήμη του drone του 35χρονου

Ένοχος για βiασμό ο γιος της πριγκίπισσας της Νορβηγίας

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση

Προφυλακίστηκαν δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Δασκαλάκη – Τι αποφασίστηκε για τον πατέρα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Οι τρεις άνδρες απολογήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Μουντιάλ 2026: Η Ακτή Ελεφαντοστού «πάγωσε» το Εκουαδόρ στο 90ό λεπτό

Αθλητικά Νέα 15.06.2026
Νίκη με 1-0 για την Ακτή Ελεφαντοστού επί του Εκουαδόρ, με γκολ του Ντιαλό στο τελευταίο λεπτό

Ολλανδία – Ιαπωνία: Σοκ στους «οράνιε» και ισοπαλία στο ντέρμπι του 6ου ομίλου του Μουντιάλ 2026

Αθλητικά Νέα 15.06.2026
Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν χρειάστηκε 12 λεπτά στο δεύτερο μέρος για να σκοράρει δύο φορές

Ομόνοια: Κατάστημα τυλίχτηκε στις φλόγες τα ξημερώματα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Στο σημείο έσπευσαν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα