E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκ στην Ολλανδία: Βρήκαν οικογένεια σε υπόγειο που περίμενε το τέλος του κόσμου

Έζησαν αποκομμένοι από τον έξω κόσμο για περίπου εννέα χρόνια

Δημοσίευση 15/10/2019 | 20:44

Σοκ στην Ολλανδία: Βρήκαν οικογένεια σε υπόγειο που περίμενε το τέλος του κόσμου

Σοκ προκαλεί η είδηση πως η αστυνομία ανακάλυψε στην Ολλανδία μια οικογένεια που έχει περάσει εννέα χρόνια σε ένα υπόγειο περιμένοντας το τέλος του κόσμου.   

Η είδηση που θυμίζει ταινία θρίλερ, αναφέρει πως οι νεαροί ενήλικες και ο πατέρας τους λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη καθώς σύμφωνα με αξιωματούχους, εντοπίστηκαν σε ένα μυστικό δωμάτιο σε μια απομονωμένη φάρμα. Σύμφωνα με τις αναφορές, όλοι τους έζησαν αποκομμένοι από τον έξω κόσμο για περίπου εννέα χρόνια.   

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Ολλανδίας μετέδωσε ότι η οικογένεια ζούσε απομονωμένη και περίμενε το τέλος του κόσμου. Ο εντοπισμός τους έγινε μετά από μια περίεργη εμφάνιση άνδρα σε ένα μπαρ. Ο ιδιοκτήτης του μπαρ, Chris Westerbeek, περιέγραψε πώς ένα μέλος της οικογένειας είχε έρθει, παρήγγειλε πέντε μπύρες και τις ήπιε. Είπε πως μίλησε μαζί του και πως του αποκάλυψε ότι είχε ξεφύγει και χρειαζόταν βοήθεια. «Είχε μακριά μαλλιά, βρώμικη γενειάδα, φορούσε παλιά ρούχα και έμοιαζε μπερδεμένος. Είπε ότι δεν είχε πάει ποτέ στο σχολείο και δεν είχε πάει στον κουρέα για εννέα χρόνια».   

Σύμφωνα με την μαρτυρία ο μυστηριώδης άνδρας είπε ότι είχε αδελφούς και αδελφές που ζούσαν στο αγρόκτημα, ότι ήταν ο μεγαλύτερος και πως ήθελε να τερματίσει τον τρόπο που ζούσαν. Ο ιδιοκτήτης του μπαρ κάλεσε την αστυνομία. Οι αξιωματικοί επισκέφθηκαν την απομακρυσμένη αγροικία και διεξήγαγαν έρευνα. Ανακάλυψαν μια κρυφή σκάλα πίσω από ένα ντουλάπι στο σαλόνι που οδηγούσε σε μια υπόγεια αίθουσα όπου στεγαζόταν η οικογένεια.   

Το αγρόκτημα στο Ruinerwold, ένα χωριό με πληθυσμό κάτω των 3.000 κατοίκων, είναι προσβάσιμο από μια γέφυρα πάνω από ένα κανάλι, είναι εν μέρει κρυμμένο πίσω από μια συστάδα δέντρων και έχει επίσης ένα μεγάλο οικόπεδο με οπωροφόρα και μια κατσίκα. Ένας γείτονας είπε στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι είχε δει μόνο έναν άνδρα στο αγρόκτημα και ότι υπήρχαν και άλλα ζώα όπως χήνες και σκύλοι. Τα αδέλφια φαίνεται πως διέμεναν σε ένα κρυφό κελάρι και ζούσαν τρώγοντας λαχανικά που καλλιεργούσαν και κρέας από τα ζώα που εξέτρεφαν σε έναν απομονωμένο κήπο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RTV Drenthe.   

Ο τοπικός ταχυδρόμος είπε ότι δεν είχε παραδώσει ποτέ επιστολή εκεί. «Είναι πράγματι αρκετά περίεργο, τώρα που το σκέφτομαι». Κάτοικοι της περιοχής ανέβασαν φωτογραφίες της φάρμας στο Twitter ενώ ανέφεραν πως οι Αρχές τους ζήτησαν να μην πλησιάζουν στο σημείο. Η ολλανδική Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ένας 58χρονος, ο οποίος αρνήθηκε να συνεργαστεί, έχει συλληφθεί. O 58χρονος άνδρας, δεν είναι ο πατέρας των παιδιών και ο ρόλος του δεν έχει αποσαφηνιστεί.   

«Χθες κάποιος μας ανέφερε ότι ανησυχούσε για τις συνθήκες διαβίωσης κάποιων ανθρώπων σε ένα σπίτι στο Buitenhuizerweg στο Ruinerwold. Πήγαμε εκεί», έγραψε η Αστυνομία. «Έχουμε ακόμα πολλά αναπάντητα ερωτήματα», προσθέτουν οι Αρχές υπογραμμίζοντας ότι όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και οι έρευνές τους σε πλήρη εξέλιξη.   Η φάρμα έχει αποκλειστεί. Δεν είναι σαφές το πόσο η οικογένεια έμεινε στο υπόγειο ή τι έγινε στην μητέρα των παιδιών, παρότι ο δήμαρχος της περιοχής είπε ότι έχει πεθάνει εδώ και καιρό. Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, ο πατέρας των παιδιών έχει υποστεί εγκεφαλικό και είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηρώδειο: Κλειστό τα επόμενα τρία χρόνια λόγω φθοράς του μνημείου

Ελλάδα 24.02.2026
Προχωρούν οι μελέτες της ολικής αποκατάστασής του

Ιράν: Στρατιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε σε αγορά φρούτων, τέσσερις νεκρoί

Ελλάδα 24.02.2026
Νεκροί είναι ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου καθώς και δύο έμποροι

Ζελένσκι: «Ο Πούτιν δεν πέτυχε τους στόχους του – Δεν λύγισε τους Ουκρανούς»

Κόσμος 24.02.2026
Στις 09:00 το πρωί στην Ουκρανία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την επέτειο των 4 ετών από την εισβολή της Ρωσίας.

Καισαριανή: Η συγκινητική ιστορία του Κώστα Ρουσόπουλου που πήρε τη θέση άλλου στο απόσπασμα

Ελλάδα 24.02.2026
Ο Κώστας Ρουσόπουλος φώναξε «παρών» όταν άκουσε το όνομα συγκρατούμενού του που είχε οικογένεια - «Ζήσε εσύ Γιώργη, έχεις οικογένεια και παιδιά, εγώ μόνο τη μάνα μου έχω και τ`αδέρφια»

Ελληνίδα στο Μεξικό περιγράφει την κατάσταση μετά την εξόντωση του «Ελ Μέντσο»: «Ηταν η πρώτη φορά που ένιωσα φόβο»

Κόσμος 24.02.2026
Σε πολλές πόλεις ξέσπασαν επεισόδια με αποκλεισμούς δρόμων και πυρπολήσεις οχημάτων και καταστημάτων

Βίντεο: Γραμματέας λυκείου στις ΗΠΑ ομολογεί με δάκρυα στα μάτια σχέση με μαθητή

Κόσμος 24.02.2026
Ο σύζυγός της κατέθεσε αίτηση διαζυγίου και επιμέλειας των παιδιών, την έπιασε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο κρεβάτι με τον 18χρονο – Η ίδια αρνείται σχέση με 17χρονο που την κατηγορεί

Το χωριό της Ρωσίας που έχασε σχεδόν όλους τους άνδρες του στον πόλεμο στην Ουκρανία

Κόσμος 24.02.2026
Σήμερα συμπληρώνονται 4 χρόνια από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

Κυψέλη: Συγκλονίζει η κόρη του 64χρονου ‑ «Με είχε βιάσει στα 7 μου ‑ Η μητέρα μου το γνώριζε»

Ελλάδα 24.02.2026
Εξακολουθεί να αναζητείται από τις Αρχές ο 64χρονος που αποπειράθηκε να κακοποιήσει σeξουαλικά την 25χρονη κοπέλα με αναπηρία

Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν νωρίτερα λόγω έργων

Ελλάδα 24.02.2026
Δείτε αναλυτικά τα τελευταία δρομολόγια