E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρώσος Πρέσβης στην ΕΕ: Οι ΗΠΑ μπορεί να εγκαταλείψουν τους Έλληνες όπως τους Κούρδους

Η προειδοποίηση του Vladimir Chizhov

Δημοσίευση 15/10/2019 | 20:32

Ρώσος Πρέσβης στην ΕΕ: Οι ΗΠΑ μπορεί να εγκαταλείψουν τους Έλληνες όπως τους Κούρδους

Κι ενώ... όλος ο κόσμος κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ πως εγκατέλειψε τους Κούρδους, ο Ρώσος πρέσβης στην ΕΕ προειδοποιεί την Ελλάδα... για το ίδιο! "Προειδοποιήσαμε τους Κούρδους ότι οι Αμερικανοί τους θα εγκαταλείψουν" δήλωσε και... έριξε τη βόμβα. "Μπορώ να προειδοποιήσω προσωπικά τους Έλληνες γι 'αυτό, να σκεφτούν αν τους περιμένει μια παρόμοια μοίρα". Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Vladimir Chizhov.

Ότι τους… μαχαίρωσε πισώπλατα και ότι άνοιξε την πόρτα για να «μπουκάρει» ο Ερντογάν. Αυτές είναι οι «κατηγορίες» που αποδίδουν οι Κούρδοι -αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία στον κόσμο- για την τακτική και τις αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

Πόσο μακρινό όμως θα ήταν ένα παρόμοιο σενάριο και για την χώρα μας; Σύμφωνα με τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Vladimir Chizhov, καθόλου!

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο με την Τουρκία να ξεσπά με μεγάλη στρατιωτική ισχύ στη βόρεια Συρία, ο Vladimir Chizhov πυροδότησε μία «βόμβα»!

Κι αυτό διότι χτύπησε το καμπανάκι… «προσωπικά» (!) όπως είπε στην χώρα μας, λέγοντας πως οι Αμερικανοί μπορεί να μας εγκαταλείψουν όπως έκαναν και με τους Κούρδους.

Να σημειώσουμε πως το απόσπασμα της συνέντευξης κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φόρουμ της Ρόδου «Διάλογος Πολιτισμών», όπου και έκανε τις παραπάνω δηλώσεις, έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ολόκληρο το απόσπασμα από την συνέντευξη του Ρώσου Πρέσβη με τις… ρουκέτες για Τραμπ και Ελλάδα

– Η θέση της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τη διευθέτηση της σύγκρουσης στη βορειοανατολική Συρία προφανώς συμπίπτει. Και οι δύο πλευρές ευνοούν την επίλυσή του μέσω διαλόγου. Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με την ΕΕ για το θέμα αυτό;

click4more
Κολαστήριο η βόρεια Συρία – Αντιστέκονται οι Κούρδοι, στη Μανμπίτζ ο συριακός...
V.Chizhov: «Αυτό είναι σωστό, πρέπει να λύσετε το πρόβλημα μέσω του διαλόγου. Ένα άλλο πράγμα είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συμπεριλαμβάνει την κυβέρνηση στη Δαμασκό ως εταίρους στις διαπραγματεύσεις αυτές και φυσικά την συμπεριλαμβάνουμε. Είμαστε έτοιμοι να μεσολαβήσουμε μεταξύ της Άγκυρας και των Κούρδων και μεταξύ των Κούρδων και της Δαμασκού.

Εν τω μεταξύ, εμείς προειδοποιήσαμε τους Κούρδους ότι οι Αμερικανοί τους θα εγκαταλείψουν. Και εδώ, στη Ρόδο, μπορώ να προειδοποιήσω προσωπικά τους Έλληνες γι ‘αυτό, να σκεφτούν αν τους περιμένει μια παρόμοια μοίρα».

– Αφού μιλήσατε για τους Έλληνες. Στις αρχές Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μ.Πομπέο στην Αθήνα, τα δυο μέρη υπέγραψαν τη νέα συμφωνία αμυντικής συνεργασίας. Πώς η Ελλάδα, ο παραδοσιακός εταίρος της Ρωσίας, εξηγεί μια τέτοια κίνηση;

V.Chizhov: «Νομίζω ότι αυτό είναι λάθος, αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Φυσικά, θα πρέπει να ρωτήσετε την ελληνική πλευρά για τους λόγους για τους οποίους ελήφθη μια τέτοια απόφαση. Αλλά δεν αποκλείω ότι το έκαναν εν μέσω εντάσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η απόφαση είναι καλά ζυγισμένη από την άποψη προοπτικής«.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επικό σύνθημα οπαδών του Αρη για Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Έλα εδώ καλό μου παλικάρι…»

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Αποθέωση για τον «Greek Freak» που βρίσκεται στο «Αλεξάνδρειο» με τον αδερφό του Θανάση, τη μητέρα τους Βερόνικα και τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Αρης, Ρίτσαρντ Σιάο.

Δημοσκόπηση GPO: Στο 29,6% η ΝΔ, στο 15,9% το ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει πτώση της τάξης του 2,3% στην πρόθεση ψήφου, υποχωρώντας στο 23,8%

Ακαθάριστα οικόπεδα: Νέοι κανόνες και πρόστιμα – Τι αλλάζει με τον νόμο για την πυροπροστασία

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Σημαντικές αλλαγές στο πλαίσιο για τον καθαρισμό οικοπέδων και την πρόληψη πυρκαγιών φέρνει νέα νομοθετική ρύθμιση, με αυστηρότερους ελέγχους αλλά και διαφοροποιημένα πρόστιμα για τους παραβάτες.

Λάρισα: Αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες στη μέση του δρόμου ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 25.04.2026
Oι επιβαίνοντες πρόλαβαν να απομακρυνθούν έγκαιρα από το φλεγόμενο όχημα

Συνελήφθη διαιτητής Taekwondo για «στημένους» αγώνες, ζητούσε 1.000 ευρώ από αθλητές

Ελλάδα 25.04.2026
Υποσχόταν διάκριση, ένταξη στην Εθνική και μόρια για πανεπιστήμιο – Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω με τα χρήματα

Αυτές είναι οι πιο σεισμογενείς περιοχές στην Ελλάδα ‑ Νέα έκθεση από το ΑΠΘ

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Πέντε ζώνες σεισμικής επικινδυνότητας στον νέο χάρτη - Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» και τι αλλάζει στον αντισεισμικό σχεδιασμό

Κατασκευάζονται στον Καναδά τα νέα καναντέρ ‑ Το 2027 έρχονται τα δύο πρώτα

Ελλάδα 25.04.2026
Τα νέα αεροσκάφη διαθέτουν σύγχρονα συστήματα αεροναυτιλίας, δυνατότητα επιχειρήσεων σε ακόμη πιο απαιτητικές συνθήκες, καθώς και ενισχυμένες δυνατότητες

Αφαντη η πεθερά που εκτέλεσε τη νύφη της με έξι σφαίρες ‑ Τα τελευταία λόγια που αντάλλαξαν

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Η πεθερά έφυγε σαν κυρία με ταξί μετά την εκτέλεση και ο γιος έμεινε μία ημέρα με το πτώμα, πριν το αναφέρει

Μακρόν στην Τουρκία: Αδιαπραγμάτευτη η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής ‑ Μητσοτάκης: Μπετον αρμέ το 42/7

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Πολλά τα μηνύματα από τις δηλώσεις Μητσοτάκη - Μακρόν

NBA: Λέϊκερς – Ρόκετς 112‑108 | Κυρίαρχοι στο Λος Αντζελες

Αθλητικά Νέα 25.04.2026
Οι Λέϊκερς επικράτησαν των Ρόκετς με 112-108 στο τρίτο παιχνίδι της σειράς, φτάνοντας στο 3-0.