E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το σχολείο της φρίκης: Αλυσόδεναν αγοράκια και τα βiαζαν ξανά και ξανά

Πάνω από 300 θύματα

Δημοσίευση 15/10/2019 | 11:12

Το σχολείο της φρίκης: Αλυσόδεναν αγοράκια και τα βiαζαν ξανά και ξανά

Η αστυνομία εντόπισε στην πολιτεία Κατσίνα στη βόρεια Νιγηρία σε ένα ακόμη κορανικό σχολείο, ένα «σπίτι του τρόμου», στο οποίο σχεδόν 70 άνδρες κρατούνταν δεμένοι με αλυσίδες, ενώ περισσότεροι από 300 άνδρες και αγόρια βασανίζονταν και κακοποιούνταν σeξουαλικά, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η αστυνομία.

Η επιδρομή στην Κατσίνα, γενέτειρα του προέδρου της Νιγηρίας Μοχαμάντου Μπουχάρι, πραγματοποιήθηκε λιγότερα από ένα αφού περίπου 300 άνδρες και αγόρια απελευθερώθηκαν από ένα άλλο ισλαμικό σχολείο στη γειτονική πολιτεία Καντούντα, όπου επίσης τους βασάνιζαν και τους κακοποιούσαν.

«Στη διάρκεια της έρευνας, 69 άνθρωποι ηλικίας 7 έως 40 ετών εντοπίστηκαν δεμένοι με αλυσίδες», δήλωσε ο Σανούσι Μπούμπα εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κατσίνα. «Άλλα θύματα είχαν υποστεί απάνθρωποι και ταπεινωτική συμπεριφορά», πρόσθεσε.

«Ενημερωθήκαμε ότι οι κρατούμενοι εδώ είναι περισσότεροι από 300 και εξαιτίας της απάνθρωπης συμπεριφοράς που αντιμετωπίζουν, εξεγέρθηκαν χθες (Κυριακή)», εξήγησε ο ίδιος. «Κάποιοι από τους κρατούμενους δραπέτευσαν, ενώ περίπου 60 άλλοι παρέμειναν στο σημείο», κατέληξε.

Σύμφωνα με τον Μπούμπα, το σχολείο αυτό ιδρύθηκε πριν 40 χρόνια από έναν μουσουλμάνο ιερωμένο 78 ετών, τον Μάλαμ Μπέλο Αμπντουλαχί Ούμαρ Αλμαζιράι, ο οποίος στη συνέχεια παρέδωσε τη διεύθυνσή του στον γιο του.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στη βόρεια Νιγηρία, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, τα κορανικά σχολεία είναι πολλά εξαιτίας της φτώχειας και της απουσίας δημόσιων υπηρεσιών. Μια τοπική οργάνωση, η Muslim Rights Concern (MURIC), αναφέρει ότι περίπου 10 εκατομμύρια παιδιά πηγαίνουν σε αυτά.

Τον Ιούνιο ο Μπουχάρι, που είναι ο ίδιος μουσουλμάνος, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να τα απαγορεύσει, αλλά όχι αμέσως. Μετά το περιστατικό στην Καντούνα ο Νιγηριανός πρόεδρος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε από τους φυλάρχους να συνεργαστούν με τις αρχές ώστε να αποκαλύψουν «παράνομες πρακτικές που ισοδυναμούν με κακοποίηση παιδιών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πολυτεχνείο: Πάνω από 15 χιλιάδες τίμησαν την επέτειο εξέγερσης με την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Ελλάδα 17.11.2025
Πορείες μνήμης για το Πολυτεχνείο πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα

Δολοφονία Λάλα στην Αράχωβα: Φίλος στη φυλακή με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ο εκτελεστής

Ελλάδα 17.11.2025
Ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Γιάννη Λάλα στην Αράχωβα, επικοινωνούσε καθημερινά με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Θρίλερ με νεκρό σε τροχαίο στον Νέο Κόσμο: Βρέθηκε με χτυπήματα στο πρόσωπο

Ελλάδα 17.11.2025
Οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να δέχθηκε μπουνιές στο κεφάλι και στο πρόσωπο από επιβάτες μηχανής που πιθανόν να εμπλέκονται στο εν λόγω τροχαίο

Ολλανδία: Μυστήριο με 49 θανάτους από παράνομη online «φαρμακαποθήκη»

Κόσμος 17.11.2025
Νομικό «παραθυράκι» και δεκάδες θύματα

Αργεντινή: Απίστευτο ξύλο σε αγώνα της Β’ Εθνικής ανάμεσα σε παίκτες με μάχες σώμα με σώμα

Αθλητικά Νέα 17.11.2025
Στα video που έχουν κυκλοφορήσει φαίνεται η σφοδρότητα στις μάχες ανάμεσα στους παίκτες

ΗΠΑ: Απελαύνεται η 26χρονη που έστελνε γυμνές φωτογραφίες σε 12χρονο

Κόσμος 17.11.2025
«Αισχρά μηνύματα βρέθηκαν στο κινητό του»

Πάτρα: Έξι χρόνια κάθειρξη σε γυναίκα για εγκατάλειψη πέντε κουταβιών

Ελλάδα 17.11.2025
Τόσο η μητέρα όσο και τα κουτάβια έχουν υιοθετηθεί

Υποχρεωτική από 1/12 η αποδοχή πληρωμής με IRIS από τις επιχειρήσεις στις λιανικές συναλλαγές

Οικονομία 17.11.2025
Σε ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ ενημερώνει και για τις νέες τεχνικές προδιαγραφές

Αριάνα Γκράντε: Εννέα μέρες φυλάκιση επιβλήθηκαν στον άντρα που της επιτέθηκε στην πρεμιέρα της ταινίας «Wicked: For Good»

Κόσμος 17.11.2025
Ο 26χρονος Τζόνσον Γουέν είχε πηδήξει κιγκλίδωμα και είχε αρπάξει την 32χρονη σταρ

ΛΔ Κονγκό: Ξέφυγε του διαδρόμου προσγείωσης το αεροπλάνο του υπουργού Ορυχείων ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος 17.11.2025
Δύο ημέρες μετά την τραγωδία σε εξόρυξη κοβαλτίου

Συναγερμός στην Οδησσό: Ρώσοι χτύπησαν τουρκικό τάνκερ που πήγαινε αέριο στην Ουκρανία

Κόσμος 17.11.2025
Τυλίχθηκε στις φλόγες από την επίθεση ρωσικού drone ένα πλοίο με τουρκική σημεία που μετέφερε υγραέριο - Ασφαλές το πλήρωμα