E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το σχολείο της φρίκης: Αλυσόδεναν αγοράκια και τα βiαζαν ξανά και ξανά

Πάνω από 300 θύματα

Δημοσίευση 15/10/2019 | 11:12

Το σχολείο της φρίκης: Αλυσόδεναν αγοράκια και τα βiαζαν ξανά και ξανά

Η αστυνομία εντόπισε στην πολιτεία Κατσίνα στη βόρεια Νιγηρία σε ένα ακόμη κορανικό σχολείο, ένα «σπίτι του τρόμου», στο οποίο σχεδόν 70 άνδρες κρατούνταν δεμένοι με αλυσίδες, ενώ περισσότεροι από 300 άνδρες και αγόρια βασανίζονταν και κακοποιούνταν σeξουαλικά, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η αστυνομία.

Η επιδρομή στην Κατσίνα, γενέτειρα του προέδρου της Νιγηρίας Μοχαμάντου Μπουχάρι, πραγματοποιήθηκε λιγότερα από ένα αφού περίπου 300 άνδρες και αγόρια απελευθερώθηκαν από ένα άλλο ισλαμικό σχολείο στη γειτονική πολιτεία Καντούντα, όπου επίσης τους βασάνιζαν και τους κακοποιούσαν.

«Στη διάρκεια της έρευνας, 69 άνθρωποι ηλικίας 7 έως 40 ετών εντοπίστηκαν δεμένοι με αλυσίδες», δήλωσε ο Σανούσι Μπούμπα εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κατσίνα. «Άλλα θύματα είχαν υποστεί απάνθρωποι και ταπεινωτική συμπεριφορά», πρόσθεσε.

«Ενημερωθήκαμε ότι οι κρατούμενοι εδώ είναι περισσότεροι από 300 και εξαιτίας της απάνθρωπης συμπεριφοράς που αντιμετωπίζουν, εξεγέρθηκαν χθες (Κυριακή)», εξήγησε ο ίδιος. «Κάποιοι από τους κρατούμενους δραπέτευσαν, ενώ περίπου 60 άλλοι παρέμειναν στο σημείο», κατέληξε.

Σύμφωνα με τον Μπούμπα, το σχολείο αυτό ιδρύθηκε πριν 40 χρόνια από έναν μουσουλμάνο ιερωμένο 78 ετών, τον Μάλαμ Μπέλο Αμπντουλαχί Ούμαρ Αλμαζιράι, ο οποίος στη συνέχεια παρέδωσε τη διεύθυνσή του στον γιο του.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στη βόρεια Νιγηρία, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, τα κορανικά σχολεία είναι πολλά εξαιτίας της φτώχειας και της απουσίας δημόσιων υπηρεσιών. Μια τοπική οργάνωση, η Muslim Rights Concern (MURIC), αναφέρει ότι περίπου 10 εκατομμύρια παιδιά πηγαίνουν σε αυτά.

Τον Ιούνιο ο Μπουχάρι, που είναι ο ίδιος μουσουλμάνος, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να τα απαγορεύσει, αλλά όχι αμέσως. Μετά το περιστατικό στην Καντούνα ο Νιγηριανός πρόεδρος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε από τους φυλάρχους να συνεργαστούν με τις αρχές ώστε να αποκαλύψουν «παράνομες πρακτικές που ισοδυναμούν με κακοποίηση παιδιών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζουν στους ‑43°C χωρίς ρεύμα και νερό εδώ και 10 χρόνια – Το ζευγάρι που γύρισε την πλάτη στον σύγχρονο κόσμο

Κόσμος 20.01.2026
Έχουν επιλέξει να ζου εκτός δικτύων, με φωτιά, ηλιακή ενέργεια και απόλυτη ηρεμία

Τηλεφώνημα για βόμβα σε δημοσιογραφικό όμιλο στο Μαρούσι

Ελλάδα 20.01.2026
Αγνωστος τηλεφώνησε στο ραδιόφωνο του Real FM

Σεισμός τώρα στη Λακωνία

Ελλάδα 20.01.2026
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 22,6 χιλιόμετρα

Αυτά είναι τα ευρωπαϊκά προϊόντα που θα πληγούν από τους νέους δασμούς του Τραμπ

Κόσμος 20.01.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ θέλει πάση θυσία να αποκτήσει τη Γροιλανδία και απειλεί τους Ευρωπαίους που θα αντιταχθούν στο πλάνο του με νέους δασμούς

Βόρειο Σέλας και στην Ελλάδα λόγω ισχυρής ηλιακής καταιγίδας

Ελλάδα 20.01.2026
Εντυπωσιακές εικόνες από Χορτιάτη και Κέρκυρα

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν καθαίρεσε αντιπρόεδρο «επιτόπου»: «Ήταν σαν κατσίκα να σέρνει κάρο»

Κόσμος 20.01.2026
Δημόσια επίπληξη για «ανικανότητα» και «ηττοπάθεια» εν μέσω προετοιμασίας του συνεδρίου του Κόμματος Εργατών

Τραμπ: 100% θα επιβάλλω δασμούς σε ευρωπαϊκές χώρες αν δεν δεχθούν τον έλεγχο της Γροιλανδίας

Κόσμος 20.01.2026
Ευρωπαϊκή αντίδραση για την κυριαρχία της Γροιλανδίας και έκτακτη σύνοδος της ΕΕ

Μπράιτον‑Μπόρνμουθ 1‑1: Αδιανόητο ψαλιδάκι από τον Κωστούλα, δείτε το γκολ

Αθλητικά Νέα 20.01.2026
Μπήκε αλλαγή και χάρισε τον βαθμό στην ομάδα του

Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα «χτυπά» τη Γη: Συναγερμός σε δίκτυα και δορυφόρους ‑ Σπάνιο βόρειο σέλας

Tech + Science 20.01.2026
H τρέχουσα ηλιακή καταιγίδα θεωρείται η ισχυρότερη που έχει παρατηρηθεί «από το 2003», σύμφωνα με τους επιστήμονες