E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το σχολείο της φρίκης: Αλυσόδεναν αγοράκια και τα βiαζαν ξανά και ξανά

Πάνω από 300 θύματα

Δημοσίευση 15/10/2019 | 11:12

Το σχολείο της φρίκης: Αλυσόδεναν αγοράκια και τα βiαζαν ξανά και ξανά

Η αστυνομία εντόπισε στην πολιτεία Κατσίνα στη βόρεια Νιγηρία σε ένα ακόμη κορανικό σχολείο, ένα «σπίτι του τρόμου», στο οποίο σχεδόν 70 άνδρες κρατούνταν δεμένοι με αλυσίδες, ενώ περισσότεροι από 300 άνδρες και αγόρια βασανίζονταν και κακοποιούνταν σeξουαλικά, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η αστυνομία.

Η επιδρομή στην Κατσίνα, γενέτειρα του προέδρου της Νιγηρίας Μοχαμάντου Μπουχάρι, πραγματοποιήθηκε λιγότερα από ένα αφού περίπου 300 άνδρες και αγόρια απελευθερώθηκαν από ένα άλλο ισλαμικό σχολείο στη γειτονική πολιτεία Καντούντα, όπου επίσης τους βασάνιζαν και τους κακοποιούσαν.

«Στη διάρκεια της έρευνας, 69 άνθρωποι ηλικίας 7 έως 40 ετών εντοπίστηκαν δεμένοι με αλυσίδες», δήλωσε ο Σανούσι Μπούμπα εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κατσίνα. «Άλλα θύματα είχαν υποστεί απάνθρωποι και ταπεινωτική συμπεριφορά», πρόσθεσε.

«Ενημερωθήκαμε ότι οι κρατούμενοι εδώ είναι περισσότεροι από 300 και εξαιτίας της απάνθρωπης συμπεριφοράς που αντιμετωπίζουν, εξεγέρθηκαν χθες (Κυριακή)», εξήγησε ο ίδιος. «Κάποιοι από τους κρατούμενους δραπέτευσαν, ενώ περίπου 60 άλλοι παρέμειναν στο σημείο», κατέληξε.

Σύμφωνα με τον Μπούμπα, το σχολείο αυτό ιδρύθηκε πριν 40 χρόνια από έναν μουσουλμάνο ιερωμένο 78 ετών, τον Μάλαμ Μπέλο Αμπντουλαχί Ούμαρ Αλμαζιράι, ο οποίος στη συνέχεια παρέδωσε τη διεύθυνσή του στον γιο του.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στη βόρεια Νιγηρία, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, τα κορανικά σχολεία είναι πολλά εξαιτίας της φτώχειας και της απουσίας δημόσιων υπηρεσιών. Μια τοπική οργάνωση, η Muslim Rights Concern (MURIC), αναφέρει ότι περίπου 10 εκατομμύρια παιδιά πηγαίνουν σε αυτά.

Τον Ιούνιο ο Μπουχάρι, που είναι ο ίδιος μουσουλμάνος, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να τα απαγορεύσει, αλλά όχι αμέσως. Μετά το περιστατικό στην Καντούνα ο Νιγηριανός πρόεδρος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε από τους φυλάρχους να συνεργαστούν με τις αρχές ώστε να αποκαλύψουν «παράνομες πρακτικές που ισοδυναμούν με κακοποίηση παιδιών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκτός ελέγχου καθηγητής σε γυμνάσιο: Αρπαξε μαθητή από την μπλούζα και τον πέταξε στο θρανίο γιατί τον αποκάλεσε «μπρο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τον 56χρονο εκπαιδευτικό να αρπάζει από τον λαιμό τον έφηβο

Δολοφονία 27χρονης συγκλονίζει το Μεξικό: Πεθερά γάζωσε την νύφη της και είπε στον γιο της «είσαι δικός μου, σε έκλεψε»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από το περιστατικό δείχνει την πεθερά να ακολουθεί τη νύφη ενώ στη συνέχεια ακούγονται κραυγές

«Τρέμει» η γη στο Λασίθι – Σε λιγότερο από 24 ώρες πάνω από 50 σεισμοί

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Στη φυλακή οι Έλληνες που άνοιξαν σημαία με τον βυζαντινό αετό στην Αγιά Σοφιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί στενά την υπόθεση

Πειραματικά σχολεία: Ολοκληρώθηκε η κλήρωση ‑ Πού θα δείτε τα αποτελέσματα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Σαββατοκύριακο, οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα, Δημόσια Ωνάσεια και Πρότυπα Εκκλησιαστικά σχολεία

Δίκη Τέμπη: Ένταση όταν παρουσιάστηκε ανακοίνωση σωματείου αντί για πιστοποιητικό θανάτου

Ελλάδα Χτες
Αντιδράσεις από τους συγγενείς για την ενέργεια του νομικού συμβούλου - Διεκόπη για λίγο η δίκη

Η Meta κλείνει συμφωνία πολλών δισ. δολαρίων για τη χρήση τσιπ της Amazon σε υπηρεσίες ΑΙ

Tech + Science Χτες
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, δήλωσε πρόσφατα ότι ο τομέας ημιαγωγών της εταιρείας βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 20 δισ. δολαρίων σε ετήσια βάση

Κεφαλονιά: «Η γυναίκα μου φταίει που πέθανε η Μυρτώ»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ξεσπά ο πατέρας της Μυρτώς για τα κρυφά SMS

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επιθεωρητές εργασίας κατέληξαν στο ΑΤ Ομονοίας μετά από καταγγελία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έλεγχαν υπόθεση υπαλλήλου της Πλεύσης Ελευθερίας

Αποσύρονται 130 λεωφορεία του ΟΑΣΘ ‑ Τι συνέβη

Ελλάδα Χτες
Είχαν καλύψει 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα το κάθε ένα!