E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το σχολείο της φρίκης: Αλυσόδεναν αγοράκια και τα βiαζαν ξανά και ξανά

Πάνω από 300 θύματα

Δημοσίευση 15/10/2019 | 11:12

Το σχολείο της φρίκης: Αλυσόδεναν αγοράκια και τα βiαζαν ξανά και ξανά

Η αστυνομία εντόπισε στην πολιτεία Κατσίνα στη βόρεια Νιγηρία σε ένα ακόμη κορανικό σχολείο, ένα «σπίτι του τρόμου», στο οποίο σχεδόν 70 άνδρες κρατούνταν δεμένοι με αλυσίδες, ενώ περισσότεροι από 300 άνδρες και αγόρια βασανίζονταν και κακοποιούνταν σeξουαλικά, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η αστυνομία.

Η επιδρομή στην Κατσίνα, γενέτειρα του προέδρου της Νιγηρίας Μοχαμάντου Μπουχάρι, πραγματοποιήθηκε λιγότερα από ένα αφού περίπου 300 άνδρες και αγόρια απελευθερώθηκαν από ένα άλλο ισλαμικό σχολείο στη γειτονική πολιτεία Καντούντα, όπου επίσης τους βασάνιζαν και τους κακοποιούσαν.

«Στη διάρκεια της έρευνας, 69 άνθρωποι ηλικίας 7 έως 40 ετών εντοπίστηκαν δεμένοι με αλυσίδες», δήλωσε ο Σανούσι Μπούμπα εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κατσίνα. «Άλλα θύματα είχαν υποστεί απάνθρωποι και ταπεινωτική συμπεριφορά», πρόσθεσε.

«Ενημερωθήκαμε ότι οι κρατούμενοι εδώ είναι περισσότεροι από 300 και εξαιτίας της απάνθρωπης συμπεριφοράς που αντιμετωπίζουν, εξεγέρθηκαν χθες (Κυριακή)», εξήγησε ο ίδιος. «Κάποιοι από τους κρατούμενους δραπέτευσαν, ενώ περίπου 60 άλλοι παρέμειναν στο σημείο», κατέληξε.

Σύμφωνα με τον Μπούμπα, το σχολείο αυτό ιδρύθηκε πριν 40 χρόνια από έναν μουσουλμάνο ιερωμένο 78 ετών, τον Μάλαμ Μπέλο Αμπντουλαχί Ούμαρ Αλμαζιράι, ο οποίος στη συνέχεια παρέδωσε τη διεύθυνσή του στον γιο του.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στη βόρεια Νιγηρία, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, τα κορανικά σχολεία είναι πολλά εξαιτίας της φτώχειας και της απουσίας δημόσιων υπηρεσιών. Μια τοπική οργάνωση, η Muslim Rights Concern (MURIC), αναφέρει ότι περίπου 10 εκατομμύρια παιδιά πηγαίνουν σε αυτά.

Τον Ιούνιο ο Μπουχάρι, που είναι ο ίδιος μουσουλμάνος, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να τα απαγορεύσει, αλλά όχι αμέσως. Μετά το περιστατικό στην Καντούνα ο Νιγηριανός πρόεδρος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε από τους φυλάρχους να συνεργαστούν με τις αρχές ώστε να αποκαλύψουν «παράνομες πρακτικές που ισοδυναμούν με κακοποίηση παιδιών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι αλλάζει στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ με το νέο έτος ‑ Όλες οι απαντήσεις σε 17 ερωτήσεις

Οικονομία 19.12.2025
Με 17 ερωτήσεις και απαντήσεις, η ΕΥΔΑΠ διευκρινίζει ποιους αφορά, ποια είναι η επιπλέον χρέωση και ποια τα οφέλη για τους πολίτες

Πού εγκαταστάθηκαν οι πρώτες «έξυπνες κάμερες» στην Αττική και τι καταγράφουν

Ελλάδα 19.12.2025
Αυτοψία στον χώρο της εγκατάστασης των επτά πρώτων «έξυπνων» καμερών πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης ο Νίκος Χαρδαλιάς

Έβαλαν φωτιά σε ελέφαντα και τον έκαψαν ζωντανό

Κόσμος 19.12.2025
Προσοχή σκληρό βίντεο

Συναγερμός σε σχολείο στα Χανιά – Μαθήτρια λυκείου διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα

Ελλάδα 19.12.2025
Νοσηλεύεται στη νευρολογική κλινική του νοσοκομείου της πόλης - Τι λέει ο ΕΟΔΥ

Παππάς: Δεν με αναζήτησε κανείς, δεν φυγαδεύτηκα – Ντρέπομαι για το επεισόδιο

Πολιτική 19.12.2025
Οι πρώτες δηλώσεις μετά το επεισόδιο με τον δημοσιογράφο

Καμήλα κλώτσησε γυναίκα θεατή σε χριστουγεννιάτικη παράσταση εκκλησίας στο Χιούστον, δείτε βίντεο

Κόσμος 19.12.2025
Η εκκλησία ανακοίνωσε ότι σταματά τη διέλευση ζώων από τους χώρους των θεατών

«Αλμυρό» το νερό των Αθηναίων: Αυξήσεις προτείνει η ΕΥΔΑΠ

Ελλάδα 19.12.2025
Από τις αυξήσεις εξαιρούνται όλοι οι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου

Χρέη στην εφορία: Σε ρύθμιση μόλις 4 στα 100 ευρώ

Οικονομία 19.12.2025
Οφειλές 500 - 10.000 ευρώ βάζουν σε ρύθμιση τα νοικοκυριά – από 10.000 έως 100.000 ευρώ οι επιχειρήσεις

Διαμαντής Καραναστάσης: Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ – Του πήραν το δίπλωμα και «έφαγε» πρόστιμο 350 ευρώ

Ελλάδα 19.12.2025
Ο πρώην βουλευτής ελέγχθηκε σε μπλόκο της τροχαίας στη λεωφόρο Αμαλίας

Περιορίζονται οι αναβολές στράτευσης – Στο χακί θα ντύνονται οι φοιτητές υποχρεωτικά στα 25 τους σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο

Ελλάδα 19.12.2025
Για σήμερα στις 11 το πρωί προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φοιτητικών συλλόγων έξω από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας