E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συρία: Έφτασαν στα σύνορα οι δυνάμεις του Ασαντ

Τύμπανα πολέμου ηχούν για τα καλά στη βόρεια Συρία

Δημοσίευση 14/10/2019 | 11:00

Συρία: Έφτασαν στα σύνορα οι δυνάμεις του Ασαντ

Τύμπανα πολέμου ηχούν για τα καλά στη βόρεια Συρία. Με τη μεσολάβηση της Ρωσίας, οι Κούρδοι αναγκάστηκαν να συμμαχήσουν με τον Μπασάρ αλ Άσαντ και ο πρόεδρος της Συρίας στέλνει στρατό για να πολεμήσει τις δυνάμεις των Τούρκων.

Ήδη, οι δυνάμεις του Άσαντ πλησιάζουν στα σύνορα με την Τουρκία, όπου ο τουρκικός στρατός και οι Σύροι αντάρτες που μάχονται στο πλευρό του εξακολουθούν να συγκρούονται με τους Κούρδους.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος της Συρίας έχουν αναπτυχθεί στην περιφέρεια της Ταλ Τάμερ, νότια της μεθοριακής πόλης Ρας αλ Αΐν, όπου διεξάγονται μάχες, μετέδωσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας (14.10.2019) ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Και το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA επιβεβαίωσε την άφιξη «μονάδων του αραβικού συριακού στρατού» στην Ταλ Τάμερ.

Η Τελ Τάμερ βρίσκεται σε έναν στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο, τον M4, που εκτείνεται από το ανατολικό τμήμα της Συρίας ως το δυτικό. Πρόκειται για τον αυτοκινητόδρομο που σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, ελέγχουν ήδη τα στρατεύματα της Τουρκίας.

Η Τελ Τάμερ βρίσκεται 35 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Ρας Αλ Αΐν, η οποία αποτελεί ένα από τα σημεία στα οποία επικεντρώνεται η τουρκική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης».

Η κινητοποίηση των συριακών στρατευμάτων έρχεται λίγες ώρες μετά τη συμφωνία (με τη μεσολάβηση της Ρωσίας) στην οποία κατέληξαν οι Κούρδοι με τον Μπασάρ αλ Άσαντ, σε μια προσπάθεια να αποκρούσουν την τουρκική επέμβαση. Μια συμμαχία «επώδυνη» για τους Κούρδους της βόρειας Συρίας, που εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια, είχαν ημιαυτόνομο καθεστώς.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Κούρδων της Συρίας διευκρίνισε ότι η «προκαταρκτική στρατιωτική» συμφωνία ανάμεσα στις κουρδικές δυνάμεις και τη Δαμασκό περιορίζεται στην ανάπτυξη των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων της Συρίας με την Τουρκία και οι δύο πλευρές θα συζητήσουν για τα πολιτικά ζητήματα αργότερα.

Η συμφωνία αυτή προβλέπει την είσοδο των κυβερνητικών δυνάμεων στις συνοριακές περιοχές από την πόλη Μάνμπιτζ ως την Ντέρικ στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, δήλωσε στο Reuters ο Μπάντραν Τζία Κουρντ.

Οι κουρδικές αρχές της Συρίας αναγκάστηκαν να βρουν τρόπους για την προστασία της περιοχής την περιοχή μετά το «πράσινο φως» που έδωσαν οι ΗΠΑ για την τουρκική επίθεση.

Όλα αυτά ενώ σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, η επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» συνεχίζεται χωρίς σταματημό και οι Τούρκοι έχουν σκοτώσει 550 «τρομοκράτες», όπως χαρακτηρίζει η Άγκυρα του Κούρδους μαχητές.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την έναρξη της τουρκικής επιχείρησης έχουν σκοτωθεί 26 άμαχοι, ενώ την Κυριακή σόκαρε η είδηση πως οι Τούρκοι χτύπησαν κονβόι αμάχων, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατροπή με το Fuel Pass: Αλλάζει ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων μετά το μπλοκάρισμα

Οικονομία Χτες
Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για όλους τους πολίτες έως τέλη Απριλίου

Ιστορική στιγμή: Το Artemis II έφτασε εκεί που δεν κατάφερε το Apollo 13

Tech + Science Χτες
Η αποστολή στη Σελήνη Artemis II ξεπέρασε την μέγιστη απόσταση από τη Γη που πέτυχε το Apollo 13 το 1970

Ένα κυνήγι πασχαλινών αυγών με τραγικό τέλος: Δέντρο καταπλάκωσε μητέρες και παιδιά που συμμετείχαν στο έθιμο – Τρεις νεκροί

Κόσμος Χτες
Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή προκάλεσαν την πτώση μιας μελιάς ύψους 30 μέτρων

Κωνσταντοπούλου για δίκη των Τεμπών: Οι συνθήκες μοιάζουν με εκείνες της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ελλάδα Χτες
Κωνσταντοπούλου για δίκη των Τεμπών: Οι συνθήκες μοιάζουν με εκείνες της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Θρίλερ στην Παιανία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας με ταινία στο λαιμό μέσα σε χαντάκι

Ελλάδα Χτες
Η αστυνομία προχώρησε σε αυτοψία και συλλογή στοιχείων στο σημείο

Το Ιράν απορρίπτει την εκεχειρία – Θα συνέχιζα τον πόλεμο για το πετρέλαιο, θα βγάζαμε λεφτά, λέει ο Τραμπ

Κόσμος Χτες
«Οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί τώρα είναι πολύ πιο λογικοί από τους τρελούς που είχαμε στην πρώτη και τη δεύτερη φάση»

Πέθανε η ηθοποιός Πάρη Λεβέντη

Ελλάδα Χτες
«Μετά από διασταυρώσεις πολλών ημερών ήρθε το θλιβερό νέο», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας

Αερογέφυρα ζωής για 6χρονο κοριτσάκι: Αγώνας δρόμου του ΕΚΑΒ από την Κεφαλονιά στον Αραξο

Ελλάδα Χτες
Το κοριτσάκι θα μεταφερθεί στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, όπου θα συνεχιστεί η εξειδικευμένη αντιμετώπιση της κατάστασής του

Καιρός: «Καλοκαίρι» έως τη Μεγάλη Τετάρτη, «φθινόπωρο» έως το Μεγάλο Σάββατο με βροχές και «βουτιά» της θερμοκρασίας

Καιρός Χτες
Έως και το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος, αλλά από το βράδυ της ίδιας ημέρας και έως το Μεγάλο Σάββατο θα χαλάσει

Σάλος σε σούπερ μάρκετ: Απέλυσαν υπάλληλο που πήγε να σταματήσει κλέφτη

Ελλάδα Χτες
Ο ίδιος περιέγραψε την εξέλιξη ως «σοκαριστική»