E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

The Dream Syndicate

Οι θρυλικοί The Dream Syndicate επιστρέφουν στην Αθήνα!

Δημοσίευση 11/10/2019 | 19:35

The Dream Syndicate
ΑΘΗΝΑ - Fuzz Club
Ημερομηνία: 26/10/2019
ΟΚΤ 2019
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Ωρα προσέλευσης: 20:00

από 21 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Οι θρυλικοί The Dream Syndicate επιστρέφουν στην Αθήνα! Οι Steve Wynn, Dennis Duck, Mark Walton και Jason Victor θα ξαναβρεθούν στη σκηνή του Fuzz Live Music Club το Σάββατο 26 Oκτωβρίου, για να μας χαρίσουν μία βραδιά αυθεντικού rock'n'roll όπως μόνο αυτοί γνωρίζουν.

Ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της αμερικανικής alternative σκηνής, με μία μοναδική σχέση με το ελληνικό κοινό, οι Dream Syndicate συνεχίζoυν να κοιτάζουν μπροστά, κυκλοφορώντας πριν λίγες μέρες ακόμα έναν εξαιρετικό δίσκο. Το "These Times" διαδέχεται το θρίαμβο του "How Did I Find Myself Here?", με τον οποίο ξεκίνησαν τη... δεύτερη ζωή τους, αποδεικνύοντας το ακριβώς αντίθετο της ρήσης "κανένα reunion δεν μπορεί να σταθεί δίπλα στην πρώτη περίοδο μιας μπάντας!"

Οι Dream Syndicate, από το 1982 έως το 1988, παρέδωσαν αριστουργήματα όπως τα "The Days of Wine and Roses" και "Medicine Show", αλλά πλέον το τωρινό σχήμα, που γεννήθηκε το 2012, μετράει ήδη περισσότερα χρόνια πορείας. "Ο προηγούμενος δίσκος μας θύμισε ποιοί είμαστε και τι κάναμε αλλά μας πήγε και σε νέα μέρη που δεν είχαμε ξαναπάει" δηλώνει ο ηγέτης τους, Steve Wynn.

Η τετράδα, με την πολύτιμη συνδρομή του Chris Cacavas, επανασυστήθηκε στους παλιούς πιστούς και έγινε γνωστή σε νέους ακροατές μέσα από αδιάκοπες περιοδείες και ηχογραφώντας νέο υλικό, χωρίς κανέναν φόβο, καμία πίεση και με πλήρη ελευθερία. Το "These Times" ακούγεται σαν η νυχτερινή εκδοχή τους, σε σχέση με το πιο φωτεινό "How Did I Find...", ένα μεταμεσονύκτιο ραδιόφωνο με τα μέλη της μπάντας να επιλέγουν τραγούδια κατάλληλα για την ώρα - μόνο που στην περίπτωσή τους τα έχουν γράψει κιόλας. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι ίδιοι, "Radio DS 2019"!

Η προπώληση ξεκινάει στα 23 ευρώ (ένα εισιτήριο) και τα 40 ευρώ (δύο εισιτήρια) και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.

Διάθεση:


Τηλεφωνικά / στο 11876

 

Online www.viva.gr / www.fuzzclub.gr/courtney-barnett


Φυσικά σημεία / στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Wind, Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni's (Σόλωνος 9, καθημερινά 8:00-00:00, Σάββατο 9:00-00:00, Κυριακή 10:00-20:00), στο Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)

Σάββατο 26 Οκτωβρίου, Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817, www.fuzzclub.gr

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00. Το ακριβές πρόγραμμα θα γίνει γνωστό στο www.fuzzclub.gr αλλά και σε Facebook και Instagram

Γραφείο Τύπου / Επικοινωνία:

 

Θωμάς Μαχαίρας (Αθήνα) / [email protected] / 6936 161979

Γιάννης Λυμπέρης (Αθήνα) / [email protected] / 6945 622781

Mια μικρή αναδρομή:

Όπως συνέβη με πολλές άλλες μπάντες – και λοιπές εμπρηστικές κατασκευές – η ιστορία των Dream Syndicate ξεκίνησε σε ένα υπόγειο. Στα τέλη του 1981, οι Steve Wynn (κιθάρα, φωνητικά), Dennis Duck (drums), Karl Precoda (κιθάρα) και Kendra Smith (μπάσο) ανακάλυψαν ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί έναν ήχο που χρωστούσε πολλά στο παρελθόν αλλά δεν έμοιαζε με τίποτα άλλο τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Μεγάλα σε διάρκεια τραγούδια, γεμάτα feedback, drone και ψυχεδελικά ξεσπάσματα, βασισμένα σε μερικές φτηνές κιθάρες που συνδέονταν με σπασμένους ενισχυτές. Ψυχεδελική garage μουσική, έξω από την επικρατούσα μόδα της εποχής.

Το ιστορικό ντεμπούτο “The Days Of Wine And Roses” ηχογραφήθηκε σε τρία συνεχόμενα sessions που ξεκινούσαν τα μεσάνυχτα και διαρκούσαν έως τις 8 το πρωί. Η αδρεναλίνη, το πρόχειρο φαγητό και, κυρίως, η πίστη πως φτιάχνουν το album που πάντοτε ονειρεύονταν να κάνουν τους οδήγησε στη δημιουργία ενός εμβληματικού δίσκου που μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να μνημονεύεται ως ένας από τους καλύτερους και επιδραστικότερους στη σύγχρονη ιστορία της αμερικανικής rock’n’roll σκηνής.

Μετά από μία μεγάλη περιοδεία, η Kendra Smith αποχώρησε από τη μπάντα. Με τον Dave Provost στο μπάσο, οι Dream Syndicate, αφού περιόδευσαν αρχικά με τους U2 και στη συνέχεια με τους REM, παρουσίασαν το εξαιρετικό 2ο album τους, “Medicine Show”, τον Μάιο του 1984.

Ο Mark Walton πήρε στη συνέχεια τη θέση του Provost, ενώ ο Paul B. Cutler αντικατέστησε τον Precoda στην κιθάρα. Με αυτή τη σύνθεση, η μπάντα μπήκε σε μία σταθερή πορεία, κυκλοφορώντας δύο ακόμα (σπουδαία) albums, τα “Out Of The Grey” (1986) και “Ghost Stories” (1988).

Παρά το γεγονός πως το κοινό τους μεγάλωνε όλο και περισσότερο, όπως και η εμπορική τους απήχηση, το συγκρότημα διαλύθηκε στα τέλη του 1988, δίνοντας μάλιστα ένα από τα τελευταία live του στο Ρόδον, στην Αθήνα.

Το 2017 κυκλοφόρησε το ""How Did I Find Myself Here?" με τρομερές κριτικές και μια απόλυτα πετυχημένη περιοδεία που τους έφερε και στην Αθήνα!

Eγραψαν για την προηγούμενη συναυλία τους

«Υπήρχε μία οικειότητα από το κοινό προς το συγκρότημα και αντίστροφα. Oι Dream Syndicate έδειξαν πως η ιδιαίτερη θέση που έχουν στην καρδιά της συναυλιακής ζωής της χώρας μας δεν είναι τυχαία» . Rocking.gr

«H παρέα των Steve Wynn, Mark Walton, Dennis Duck, Jason Victor, μας πρόσφεραν ένα live που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απλώς καλό ή έστω, πολύ καλό, εξαιρετικό. Αυτό που είδαμε ήταν κάτι διαφορετικό, κάτι παραπάνω» . Soundgaze.gr

«Παλαιορομαντικός rock αέρας και alternative αγνότητα, με το κοινό να μη μπορεί να πάρει τα μάτια του από πάνω τους, σε μια συναυλία που αποτέλεσε κανονικό boost ενέργειας για όλους...»  Avopolis.gr

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παύλος Παυλίδης live στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 29.07.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ27/09

The Monsters I Live With ‑ Έκθεση Design στον πρώτο όροφο του Provellegios

Τέχνες 24.07.2025
Διάρκεια: 17 Ιουλίου – 28 Σεπτεμβρίου 2025

Faithless live στο ΟΑΚΑ

Μουσική 24.07.2025
Ο.Α.Κ.Α.από 06/09 έως 07/0945

Το κρητικό χωριό που μεταμορφώνεται σε σκηνή, κι εσύ είσαι ο θεατής ‑ περιηγητής

Φεστιβάλ 23.07.2025
H απίθανη περίπτωση της Κερά Μια Σκηνή

Ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα το Μουσείο Ακρόπολης για την Πανσέληνο του Αυγούστου

Τέχνες 22.07.2025
Υδάτινες διαδρομές: το νερό από τη φύση στον μύθο και την πόλη

To Αγοραφοβικό Φεστιβάλ 2025 ανακοινώνει το φετινό πρόγραμμά του

Μουσική 20.07.2025
ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΧΩΡΟΙαπό 26/09 έως 27/09

Sneakerness Athens 2025

Cityλάιφ 17.07.2025
ΓΗΠΕΔΟ TAE KWON DO ΦΑΛΗΡΟαπό 10/10 έως 12/106

Το νέο διεθνές τζαζ φεστιβάλ του καλοκαιριού στο Θέατρο Πέτρας

Φεστιβάλ 16.07.2025
ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣαπό 20/07 έως 22/07

Αποστολή εξετελέσθη στο Plastiras Lake Festival: Τρία μερόνυχτα μουσικής, φύσης και ανεμελιάς

Φεστιβάλ 15.07.2025
Μουσική, λίμνη και camping: Το φεστιβάλ που έγινε η νέα μας καλοκαιρινή συνήθεια

Anilio Park Festival 2025: Το πιο μαγικό καλοκαιρινό τριήμερο… δεν είναι στη θάλασσα!

Φεστιβάλ 11.07.2025
Μουσική, φύση, ελευθερία και γλέντι στα 1.650 μέτρα – Αυτό το φεστιβάλ στην καρδιά της Πίνδου είναι το απόλυτο must του Αυγούστου!