E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Pasion De Buena Vista»: Μια νύχτα στην Αβάνα

Mια μουσικοχορευτική εμπειρία που έρχεται κατευθείαν από τη Κούβα

Δημοσίευση 11/10/2019 | 13:27

«Pasion De Buena Vista»: Μια νύχτα στην Αβάνα
ΑΘΗΝΑ - Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου
Ημερομηνία: 18/1/2020
ΙΑΝ 2020
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Ωρα προσέλευσης: 20:00

από 5 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Ζήστε μια μουσικοχορευτική εμπειρία που έρχεται κατευθείαν από τη Κούβα. Οι ζωντανοί θρύλοι της μουσικής, οι παθιασμένοι χοροί, οι εξωτικές εικόνες και οι αξέχαστες μελωδίες μας οδηγούν σε ένα ταξίδι σε νύχτες μαγικές!

Απολαύστε την αυθεντική χαρά της ζωής και ανακαλύψτε τις υπέροχες φωνές της Κούβας στα διάσημα τραγούδια όπως το Guantanamera, το Besame Mucho, το Chan Chan ή το Candela και το El Cuarto de Tula αλλά και το Dos Gardenias και τόσα άλλα.

Όχημα η εξαιρετική μπάντα "Buena Vista Band" με μοναδικούς μουσικούς και τραγουδιστές αλλά και οι χορευτές του "El Grupo de Bailar", συνολικά σαράντα μουσικοί και χορευτές καθώς και πάνω από 150 υπέροχα χειροποίητα κοστούμια και εντυπωσιακά σκηνικά που μας ταξιδεύουν στα σοκάκια της Αβάνας. Μια πόλη πολύχρωμη, γεμάτη πάθος και ψυχή, μια πόλη που σε συνεπαίρνει και σε παρασύρει σε ένα γοητευτικό ταξίδι στο χρόνο.

Το Pasion de Buena Vista έρχεται στο Christmas Theater για να μας χαρίσει μια νύχτα στην Αβάνα που θα μας μείνει αξέχαστη.

Πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε 30 χώρες έχουν ζήσει ήδη την μαγεία.

Η μουσική και ο χορός είναι η ουσία της ζωής στην Κούβα. Εδώ και χρόνια οι Κουβανοί προσπαθούν να τελειοποιήσουν αυτή την τέχνη και μέσα από αυτήν να ανακαλύψουν τον εαυτό τους. Ακολουθούν πιστά όσα έλεγε ο διάσημος εθνικός ποιητής τους, Χοσέ Μαρτί: “Κάθε ανθρώπινο ον έχει μέσα του έναν ιδανικό άνθρωπο, όπως ακριβώς κάθε κομμάτι μαρμάρου περιέχει σε ακατέργαστη μορφή ένα άγαλμα τόσο όμορφο όσο αυτό του θεού Απόλλωνα που έφτιαξε ο Έλληνας Πραξιτέλης…”

Η Rumba, το Mambo, το Cha Cha Cha και η Salsa έχουν κάνει την Κούβα διάσημη σε όλο τον κόσμο. Τα κρουστά ήταν αρχικά τα μόνα μουσικά όργανα. Όμως με τον καιρό προστέθηκαν και τα μελωδικά όργανα.

Το Son, ένα αφρο-ισπανικό ιδίωμα με ανάκατες σπανιόλικες κιθάρες, αφρικάνικες marimbulas (στον ρόλο του μπάσου) και μιγαδικά bong?, έφτασε στην Αβάνα προερχόμενο απ΄την ανατολική Κούβα για να σαρώσει ολόκληρη την κουβανέζικη λαϊκή μουσική και να την ξαναστήσει σε εντελώς καινούρια βάση. Οι μουσικοί της Αβάνας το υποδέχθηκαν ενθουσιωδώς, μα και το εμπλούτισαν. Έχει εφευρεθεί από τους αγρότες και τους εργάτες της ζάχαρης στο Σαντιάγκο της Κούβας τη δεκαετία του 1920. Παράλληλα με την μαζική και γρήγορη εξάπλωση του Son προστέθηκαν περισσότερα όργανα, όπως το μπάσο, τα bongos και τρομπέτες. Όλα μαζί οδηγούν σε ένα πολύπλοκο, πολυρυθμικό συνδυασμό γεμάτο πάθος και αυθεντική χαρά.

Όμως υπάρχουν και οι όμορφες ταξιδιάρικες και μελαγχολικές μπαλάντες και φυσικά σε περιόδους επανάστασης, οι στίχοι άλλαξαν και χρησιμοποιήθηκαν για εμψύχωση και βοήθεια στον αγώνα.

Το "Pasion de Buena Vista" μας παρουσιάζει όλο το φάσμα της κουβανέζικης μουσικής και χορού και καταφέρνει να μας μεταφέρει τη ζωντάνια και την μαγεία της Κούβας.

Το συγκρότημα "Buena Vista Band" αποτελείται από δεξιοτέχνες μουσικούς αλλά και διάσημα ταλέντα από την Κούβα. Εκτός από διάφορα όργανα κρουστών, όπως τύμπανα, timbales και congas περιέχει και πολλά άλλα όπως το τρομπόνι και η τρομπέτα. Το μπάσο, το πιάνο και η τυπική λατινική αμερικανική κιθάρα tres ολοκληρώνουν την μουσική πανδαισία. συγκρότημα συνοδεύεται όπως πάντα από θρυλικούς τραγουδιστές αλλά και από νέες φωνές που αποδεικνύουν τις μοναδικές φωνητικές τους δυνατότητες. Μια εκπληκτική μουσική σύμπραξη από δεξιοτέχνες της τεράστιας μουσικής παράδοσης της Κούβας που παραμένει ζωντανή και διάσημη σε όλο τον κόσμο..

Το χορευτικό συγκρότημα "El Grupo de Bailar" από την Αβάνα της Κούβας αποτελείται από σολίστες βραβευμένους χορευτές που έχουν αποδείξει το ταλέντο τους σε διάσημες παραστάσεις στην κούβα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ένας υψηλός βαθμός πειθαρχίας και επαγγελματισμού χαρακτηρίζουν την ομάδα. Ο χορός άλλωστε είναι το Α και το Ω στην ζωή των ανθρώπων που ζουν στην κούβα. Είναι σαν να έχουν γεννηθεί χορεύοντας. Και μάλλον έτσι είναι. Η κούβα γεννιέται χορεύοντας τον χορό της ζωής.

Γιατί.. “Υπάρχει ευτυχία στη γη και κερδίζεται μέσα από την άσκηση της σκέψης, την δημιουργία, από την γνώση της αρμονίας του σύμπαντος, και από την συνεχή γενναιοδωρία.. Κερδίζεται με το συναίσθημα και κάποιες φορές και με λίγη καλή μουσική..” (Χοσέ Μαρτί)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΣΤΙΣ 20.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΚΙΔΑ (ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ)

  • VIP ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 54 ΕΥΡΩ
  • Α ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 44 ΕΥΡΩ
  • Β ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 36 ΕΥΡΩ
  • ΚΕΡΚΙΔΑ (ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΕΡΚΙΔΑΣ)
  • Γ ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 26 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ– ΕΦΗΒΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – 65 , ΑΝΕΡΓΩΝ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ: 13 ΕΥΡΩ
  • Δ ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 18 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ – ΕΦΗΒΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – 65 , ΑΝΕΡΓΩΝ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ: 9 ΕΥΡΩ
  • Ε ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 10 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ – ΕΦΗΒΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – 65 , ΑΝΕΡΓΩΝ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ: 5 ΕΥΡΩ
  • ΘΕΣΕΙΣ ΑΜΕΑ (ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΚΡΑΤΗΣΗ): 5 ΕΥΡΩ, ΣΥΝΟΔΟΣ: 10 ΕΥΡΩ

ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ,

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 211 77 01 700

ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΜΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ 211 77 01 700

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 211 77 01 700, WWW.VIVA.GR, WWW.CHRISTMASTHEATER.GR

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Reworks Festival 2025: Το πλήρες lineup της 21ης έκδοσης

Μουσική 15.09.2025
Το reworks 2025 συνεχίζει να χαράζει νέους δρόμους, δημιουργώντας εμπειρίες που μένουν αξέχαστες.

Γιώργος & Νίκος Στρατάκης στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 15.09.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/09

53ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2025: Οι εκδηλώσεις από από 15 έως 21 Σεπτεμβρίου 2025

Φεστιβάλ 14.09.2025
Μην χάσετε τις συναρπαστικές στιγμές και τα μοναδικά ραντεβού με το βιβλίο στο Πάρκο του Αρεως!

Οι Puressence αγαπούν τη Θεσσαλονίκη και μας λένε γιατί

Μουσική 14.09.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ20/09

53ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2025: Οι εκδηλώσεις από 12 έως 14 Σεπτεμβρίου 2025

Φεστιβάλ 11.09.2025
Μην χάσετε τις συναρπαστικές στιγμές και τα μοναδικά ραντεβού με το βιβλίο στο Πάρκο του Αρεως!

Techniques by Blend Athens ‑ Indira Paganotto presents: Artcore

Μουσική 10.09.2025
ΓΗΠΕΔΟ TAE KWON DO ΦΑΛΗΡΟ04/10

Παύλος Παυλίδης live στο Θέατρο Γης

Μουσική 10.09.2025
ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ27/09

Thessaloniki Beer Festival 2025

Φεστιβάλ 09.09.2025
ΔΕΘ - HELEXPOαπό 26/09 έως 28/09

1ο Rewindland Pop Culture Festival & Open Air Market 2025

Μουσική 08.09.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝαπό 13/09 έως 14/094

Manu Chao ultra acoustico live in Thessaloniki

Μουσική 08.09.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ12/0925