E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Hairetis Harper ζωντανά στο Six d.o.g.s

Η δεξιοτέχνης αρπίστα Maria-Christina Harper και ο λαουτιέρης Γιάγκος Χαιρέτης για πρώτη φορά στο Six d.o.g.s

Δημοσίευση 11/10/2019 | 10:59

Η Hairetis Harper ζωντανά στο  Six d.o.g.s
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνία: 8/12/2019
ΔΕΚ 2019
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ωρα προσέλευσης: 21:30

από 8 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Η δεξιοτέχνης αρπίστα Maria-Christina Harper (Λονδίνο) και ο λαουτιέρης Γιάγκος Χαιρέτης (Κρήτη) γνωστός από την συνεργασία του με τον Γιάννη Αγγελάκα, δημιουργούν ένα πρωτότυπο ντουέτο που συνδυάζει την μουσική παράδοση της Κρήτης με την σύγχρονη μουσική σκηνή του Λονδίνου.

Τα ιδιαίτερα μουσικά τοπία που ο Χαιρέτης δημιουργεί με το λαούτο του, πολλές φορές σε ροκ ύφος, μπλέκουν με το δυναμικό και πειραματικό παίξιμο της Μαρίας-Χριστίνας στην ηλεκτρική της άρπα. Το αποτέλεσμα πολλές φορές μυσταγωγικό, άλλες εκρηκτικό ή blues προσεγγίζει την Κρητική παράδοση με πολύπλευρο τρόπο.

Σε συνέχεια των sold out εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, εμφανίζονται στην Αθήνα για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο. Παράλληλα, ηχογραφούν και τον πρώτο τους δίσκο.

Hairetis

Ο Γιάγκος Χαιρέτης ασχολήθηκε με την μουσική από πολύ μικρή ηλικία, παίζοντας λαούτο και άλλα Κρητικά παραδοσιακά όργανα. Μεγαλώνοντας στα Ανώγεια, γεννέτηρα μεγάλων μουσικών όπως ο Ψαραντώνης και ο Νίκος Ξυλούρης, παράλληλα με τα κρητικά του ακούσματα, επηρεάστηκε από συγκροτήματα όπως οι Led Zeppelin, οι Doors και οι Deep Purple, γεγονός που δημιούργησε το ιδιαίτερο ύφος στο παίξιμο του λαούτου.

Αυτό προσέλκυσε τον Γιάννη Αγγελάκα που τον κάλεσε να ηχογραφήσει μαζί του το album “Όσο κι αν δέρνει ο Άνεμος” (2012). Έκτοτε έχει εμφανιστεί σε πολλά μέρη στην Ελλάδα και έχει περιοδεύσει με το σχήμα Αγγελάκας και Επισκέπτες. Έχει επίσης συνεργαστεί με τον Ψαραντώνη, τον Ψαρογιώργη, τους Last Drive, τον Δημήτρη Πουλικάκο και τους hip hoppers Social Waste.

Harper

Η Maria-Christina Harper είναι avant garde αρπίστα με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, την πειραματική σκηνή και τη και τη jazz. Σπούδασε με υποτροφία στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου. Ίδρυσε το σχήμα MC & the 7 Pedals και κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Διεθνή διαγωνισμό άρπας στην Ουαλία. Χρησιμοποιεί πρωτοποριακές τεχνικές στην άρπα κάνοντας το όργανα να αναπαριστά ήχους μπάσου και ηλεκτρικής κιθάρας.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το album της Gluten Free,  από την Valentine Records (UK). Έχει εμφανιστεί στην θρυλική εκπομπή του BBC2 “Later with Jools Holland και στο Montreal Jazz Festival.

Στην Ελλάδα εκεί εμφανιστεί στα Half Note Jazz Club, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών,  ΕΛΣ, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Έχει συνεργαστεί με πολλούς κορυφαίους μουσικούς όπως την Katie Melua, Soft Cell, Anni Hogan, Ala.ni, Potent Whisper, Pete Long και Ψαραντώνη.

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

14ο Thessaloniki Pride 2026: Ποιοι εμφανίζονται στη σκηνή και πότε γίνεται η πορεία

E-Daily 3.Left Προχτές
Το φεστιβάλ ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου και κορυφώνεται το Σάββατο 20 Ιουνίου με την πορεία υπερηφάνειας και μεγάλη συναυλία στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Οι Tripolism στο Bolivar Beach Club με τους Mayans

E-Daily 3.Left Προχτές
BOLIVAR BEACH BAR18/06

Οι Einstürzende Neubauten έρχονται στη Μονή Λαζαριστών

E-Daily 3.Left Προχτές
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/06

12ο «Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών»

Φεστιβάλ 12.06.2026
Δύο μοναδικές χορευτικές παραστάσεις στο Θέατρο Δόρα Στράτου, Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Ιουνίου 2026

Ποιοι επιστρέφουν στη Μονή Λαζαριστών για μια σπάνια εμφάνιση τον Ιούνιο του 2026;

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Οι θρυλικοί Einstürzende Neubauten και ο Πάνος Βλάχος ανεβαίνουν στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών στις 17 και 18 Ιουνίου 2026 αντίστοιχα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.