E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Hairetis Harper ζωντανά στο Six d.o.g.s

Η δεξιοτέχνης αρπίστα Maria-Christina Harper και ο λαουτιέρης Γιάγκος Χαιρέτης για πρώτη φορά στο Six d.o.g.s

Δημοσίευση 11/10/2019 | 10:59

Η Hairetis Harper ζωντανά στο  Six d.o.g.s
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνία: 8/12/2019
ΔΕΚ 2019
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ωρα προσέλευσης: 21:30

από 8 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Η δεξιοτέχνης αρπίστα Maria-Christina Harper (Λονδίνο) και ο λαουτιέρης Γιάγκος Χαιρέτης (Κρήτη) γνωστός από την συνεργασία του με τον Γιάννη Αγγελάκα, δημιουργούν ένα πρωτότυπο ντουέτο που συνδυάζει την μουσική παράδοση της Κρήτης με την σύγχρονη μουσική σκηνή του Λονδίνου.

Τα ιδιαίτερα μουσικά τοπία που ο Χαιρέτης δημιουργεί με το λαούτο του, πολλές φορές σε ροκ ύφος, μπλέκουν με το δυναμικό και πειραματικό παίξιμο της Μαρίας-Χριστίνας στην ηλεκτρική της άρπα. Το αποτέλεσμα πολλές φορές μυσταγωγικό, άλλες εκρηκτικό ή blues προσεγγίζει την Κρητική παράδοση με πολύπλευρο τρόπο.

Σε συνέχεια των sold out εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, εμφανίζονται στην Αθήνα για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο. Παράλληλα, ηχογραφούν και τον πρώτο τους δίσκο.

Hairetis

Ο Γιάγκος Χαιρέτης ασχολήθηκε με την μουσική από πολύ μικρή ηλικία, παίζοντας λαούτο και άλλα Κρητικά παραδοσιακά όργανα. Μεγαλώνοντας στα Ανώγεια, γεννέτηρα μεγάλων μουσικών όπως ο Ψαραντώνης και ο Νίκος Ξυλούρης, παράλληλα με τα κρητικά του ακούσματα, επηρεάστηκε από συγκροτήματα όπως οι Led Zeppelin, οι Doors και οι Deep Purple, γεγονός που δημιούργησε το ιδιαίτερο ύφος στο παίξιμο του λαούτου.

Αυτό προσέλκυσε τον Γιάννη Αγγελάκα που τον κάλεσε να ηχογραφήσει μαζί του το album “Όσο κι αν δέρνει ο Άνεμος” (2012). Έκτοτε έχει εμφανιστεί σε πολλά μέρη στην Ελλάδα και έχει περιοδεύσει με το σχήμα Αγγελάκας και Επισκέπτες. Έχει επίσης συνεργαστεί με τον Ψαραντώνη, τον Ψαρογιώργη, τους Last Drive, τον Δημήτρη Πουλικάκο και τους hip hoppers Social Waste.

Harper

Η Maria-Christina Harper είναι avant garde αρπίστα με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, την πειραματική σκηνή και τη και τη jazz. Σπούδασε με υποτροφία στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου. Ίδρυσε το σχήμα MC & the 7 Pedals και κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Διεθνή διαγωνισμό άρπας στην Ουαλία. Χρησιμοποιεί πρωτοποριακές τεχνικές στην άρπα κάνοντας το όργανα να αναπαριστά ήχους μπάσου και ηλεκτρικής κιθάρας.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το album της Gluten Free,  από την Valentine Records (UK). Έχει εμφανιστεί στην θρυλική εκπομπή του BBC2 “Later with Jools Holland και στο Montreal Jazz Festival.

Στην Ελλάδα εκεί εμφανιστεί στα Half Note Jazz Club, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών,  ΕΛΣ, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Έχει συνεργαστεί με πολλούς κορυφαίους μουσικούς όπως την Katie Melua, Soft Cell, Anni Hogan, Ala.ni, Potent Whisper, Pete Long και Ψαραντώνη.

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Mayans w/ Mita Gami & Magit Cacoon στο Bolivar Beach Club

Μουσική 02.06.2026
BOLIVAR BEACH BAR04/0618

Lilly Palmer, Gregor Tresher & Steph στο Bolivar Beach Club

Μουσική 02.06.2026
BOLIVAR BEACH BAR06/0620

Röyksopp DJ Set στο Bolivar Beach Club

Μουσική 02.06.2026
BOLIVAR BEACH BAR05/0620

Εργαστήριο χορού Bollywood από το Athens Pride 2026

LGBTQI+ 29.05.2026
Ένα δίωρο εργαστήρι χορού Bollywood, για να δοκιμάσετε τη θετική του επίδραση χορού και να «ταξιδέψετε» στον πολύχρωμο κόσμο της σύγχρονης ινδικής, χορευτικής κουλτούρας

Athens Pride 2026: Becoming DIVA

LGBTQI+ 29.05.2026
Μια site-specific performance στο Μουσείο Μαρία Κάλλας για την ταυτότητα, τη μεταμόρφωση και το δικαίωμα στον επαναπροσδιορισμό

Για χατίρι σου ξημερώνει: Μια ελληνική μουσική βραδιά από το Athens Pride

LGBTQI+ 29.05.2026
Μια αξέχαστη ελληνική μουσική βραδιά στο Λοκάλι μ’ ένα μοναδικό line-up από pop μέχρι λαϊκό, έντεχνο και παραδοσιακό ελληνικό τραγούδι από την οπτική της LGBTQI+ κοινότητας

Ευθαvασία: Αναγκαιότητα ή Πρόκληση

LGBTQI+ 29.05.2026
Από Athens Pride & Transgender Greece

Athens Pride 2026: 2 σε 1

LGBTQI+ 29.05.2026
Ομαδική έκθεση στο πλαίσιο του 21ου Athens Pride για τη σχέση ως πεδίο συνύπαρξης, συντονισμού και μεταμόρφωσης

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης γιορτάζει το Athens Pride 2026

LGBTQI+ 29.05.2026
Cinefix βραδιά στο ΕΜΣΤ με συζήτηση και προβολές αφιερωμένες στην ιστορία και τη διαδρομή της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Athens Pride 2026: Δεν Κάνουμε Βήμα Πίσω

LGBTQI+ 29.05.2026
Εκδήλωση του Athens Pride 2026 για τα δικαιώματα, τις αντιστάσεις και τη συλλογική διεκδίκηση

Neworld w/ Argy & Artbat

Μουσική 27.05.2026
Παρασκευή 3 Ιουλίου – Θέατρο Πέτρας

Το Athens Pride 2026 παρουσιάζει την εγκατάσταση «Ανώνυμες Φωνές»

LGBTQI+ 27.05.2026
Το Athens Pride 2026 σας προσκαλεί με χαρά στην παρουσίαση του έργου «Ανώνυμες Φωνές», μιας συμμετοχικής ψηφιακής εγκατάστασης που λειτουργεί ως ζωντανό αρχείο συλλογικής εμπειρίας