E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποpνογραφία και πολιτική στο επίκεντρο των «deepfake» βίντεο

Σύμφωνα με έρευνα εταιρείας που ειδικεύεται στην ασφάλεια στο ίντερνετ

Δημοσίευση 8/10/2019 | 20:42

Ποpνογραφία και πολιτική στο επίκεντρο των «deepfake» βίντεο

Η ποpνογραφία και όλο και περισσότερο η πολιτική είναι τα θέματα που προτιμώνται περισσότερο από τους δημιουργούς των «deepfake», των άκρως ρεαλιστικών, αλλά ψεύτικων βίντεο, που ακμάζουν στο διαδίκτυο, σύμφωνα με έρευνα εταιρείας που ειδικεύεται στην ασφάλεια στο ίντερνετ.

Η τεράστια πλειοψηφία (96%) του deepfake υλικού που κυκλοφορεί στο ίντερνετ εξακολουθεί να αφορά αποκλειστικά «τη μη συναινετική ποpνογραφία», με τη χρήση στα «πειραγμένα» αυτά βίντεο της εικόνας γυναικών - συχνά διάσημων - , η οποία έχει συντεθεί με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και αντικαθιστά την εικόνα των προσώπων που είχαν αρχικά μαγνητοσκοπηθεί για το βίντεο, δείχνει η έρευνα αυτή που έγινε από την επιχείρηση Deeptrace και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Περίπου 15.000 βίντεο αυτού του είδους έχουν εντοπιστεί μόνο τους επτά τελευταίους μήνες, σύμφωνα με την έρευνα της Deeptrace, η οποία εδρεύει στο Άμστερνταμ.

Τέσσερις «εξειδικευμένοι» ιστότοποι έχουν δεχθεί επισκέψεις περισσότερες από 100 εκατομμύρια φορές, «κάτι που δείχνει την ύπαρξη μιας αγοράς για τους ιστότοπους που φιλοξενούν ποpνογραφικά deepfakes και την ύπαρξη μιας τάσης που παρουσιάζει σημάδια ανόδου, αν δεν ληφθούν αποφασιστικά μέτρα», αναφέρει στο ιστολόγιό του ο Τζόρτζο Πατρίνι, γενικός διευθυντής της Deeptrace.

Ωστόσο το «deepfake» αρχίζει επίσης να έχει «σημαντικό αντίκτυπο στην σφαίρα της πολιτικής», αποκαλύπτει ο Πατρίνι, επικαλούμενος περιπτώσεις στην Γκαμπόν και τη Μάλαισία που «φανερώνουν τον τρόπο με τον οποίο τα deepfakes ήδη αποσταθεροποιούν πολιτικές διαδικασίες».

Ορισμένα βίντεο χρησιμοποιούν τεχνητές φωνές και πλαστές εικόνες πραγματικών προσώπων που δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και αυτά «χρησιμοποιήθηκαν για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη κατά επιχειρήσεων και κυβερνήσεων», επισημαίνει ο ίδιος.

Ως εκ τούτου υπάρχει ολοένα και μεγαλύτερη ανησυχία για τα «deepfakes» και τις πιθανές επιπτώσεις τους στις εκλογικές διαδικασίες, παρά τις προσπάθειες των γιγάντων του ίντερνετ για τον εντοπισμό και τον αποκλεισμό τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι θα γίνει με τις τράπεζες σε περίπτωση πολέμου

Οικονομία 07.03.2026
Τα πιθανά σενάρια σε περίπτωση πολεμικής κρίσης και ο μεγαλύτερος κίνδυνος

Ενταση με τηλεοπτικό συνεργείο στη Βηρυτό: `Δεν θέλουν οι άνθρωποι να είμαστε εδώ`

Κόσμος 07.03.2026
Η σύνδεση κόπηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Καύσιμα: Στα 2 ευρώ ήδη η βενζίνη – Τι φταίει τελικά για τις αυξήσεις

Οικονομία 07.03.2026
Τα καύσιμα ανεβαίνουν με ταχύτητα λόγω του πολέμου στο Ιράν – Ακραίες τιμές στα νησιά – Τα αίτια

Λάρισα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε πολίτες με «χρυσές λίρες»

Ελλάδα 07.03.2026
Κέρδη πάνω από 1 εκατ. ευρώ - Πως δρούσαν;

Ημαθία: Λύκοι κόβουν βόλτες έξω από σπίτια, φτάνουν ακόμα και μέσα στην Αλεξάνδρεια

Ελλάδα 07.03.2026
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό

Κρίση στον ΕΟΔΥ: Παραιτήθηκε το Επιστημονικό Συμβούλιο

Ελλάδα 07.03.2026
Καταγγελία για βιαιοπραγία κατά του προέδρου

Τρίπολη ‑ θάνατος αστυνομικού: Ο σύζυγός της και τα παιδιά ήταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος

Ελλάδα 07.03.2026
Οι Αρχές ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε ο θανάσιμος τραυματισμός της γυναίκας, η οποία φέρεται να έβαλε η ίδια τέλος στη ζωή της

Φρίκη στην Αχαΐα: Πρώην μαιευτήρας έβγαζε γυμνές φωτογραφίες τα εγγόνια του

Ελλάδα 07.03.2026
Είχε βίντεο με σeξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Ενεργειακό «σοκ» από τον πόλεμο στον Περσικό Κόλπο: Αυξήσεις σε βενζίνη και diesel

Οικονομία 07.03.2026
Φόβοι ότι το πετρέλαιο θα ξεπεράσει τα 100 δολάρια

Δύο αδέρφια βασάνιζαν τη μητέρα τους, την άφησαν να πεθάνει, έκρυψαν το θάνατό της και έπαιρναν δάνεια στο όνομά της

Κόσμος 07.03.2026
Η άτυχη γυναίκα είχε εξαφανιστεί από το 2022 και το έγκλημα αποκαλύφθηκε το 2026 - Πώς οι γιοι κατάφεραν να αποπροσανατολίσουν τις αρχές

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ασημένιος στον τελικό των κρίκων στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μπακού

Αθλητικά Νέα 07.03.2026
«Ο Λευτέρης Πετρούνιας για άλλη μια φορά γέμισε όλους τους Έλληνες με υπερηφάνεια»