E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποpνογραφία και πολιτική στο επίκεντρο των «deepfake» βίντεο

Σύμφωνα με έρευνα εταιρείας που ειδικεύεται στην ασφάλεια στο ίντερνετ

Δημοσίευση 8/10/2019 | 20:42

Ποpνογραφία και πολιτική στο επίκεντρο των «deepfake» βίντεο

Η ποpνογραφία και όλο και περισσότερο η πολιτική είναι τα θέματα που προτιμώνται περισσότερο από τους δημιουργούς των «deepfake», των άκρως ρεαλιστικών, αλλά ψεύτικων βίντεο, που ακμάζουν στο διαδίκτυο, σύμφωνα με έρευνα εταιρείας που ειδικεύεται στην ασφάλεια στο ίντερνετ.

Η τεράστια πλειοψηφία (96%) του deepfake υλικού που κυκλοφορεί στο ίντερνετ εξακολουθεί να αφορά αποκλειστικά «τη μη συναινετική ποpνογραφία», με τη χρήση στα «πειραγμένα» αυτά βίντεο της εικόνας γυναικών - συχνά διάσημων - , η οποία έχει συντεθεί με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και αντικαθιστά την εικόνα των προσώπων που είχαν αρχικά μαγνητοσκοπηθεί για το βίντεο, δείχνει η έρευνα αυτή που έγινε από την επιχείρηση Deeptrace και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Περίπου 15.000 βίντεο αυτού του είδους έχουν εντοπιστεί μόνο τους επτά τελευταίους μήνες, σύμφωνα με την έρευνα της Deeptrace, η οποία εδρεύει στο Άμστερνταμ.

Τέσσερις «εξειδικευμένοι» ιστότοποι έχουν δεχθεί επισκέψεις περισσότερες από 100 εκατομμύρια φορές, «κάτι που δείχνει την ύπαρξη μιας αγοράς για τους ιστότοπους που φιλοξενούν ποpνογραφικά deepfakes και την ύπαρξη μιας τάσης που παρουσιάζει σημάδια ανόδου, αν δεν ληφθούν αποφασιστικά μέτρα», αναφέρει στο ιστολόγιό του ο Τζόρτζο Πατρίνι, γενικός διευθυντής της Deeptrace.

Ωστόσο το «deepfake» αρχίζει επίσης να έχει «σημαντικό αντίκτυπο στην σφαίρα της πολιτικής», αποκαλύπτει ο Πατρίνι, επικαλούμενος περιπτώσεις στην Γκαμπόν και τη Μάλαισία που «φανερώνουν τον τρόπο με τον οποίο τα deepfakes ήδη αποσταθεροποιούν πολιτικές διαδικασίες».

Ορισμένα βίντεο χρησιμοποιούν τεχνητές φωνές και πλαστές εικόνες πραγματικών προσώπων που δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και αυτά «χρησιμοποιήθηκαν για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη κατά επιχειρήσεων και κυβερνήσεων», επισημαίνει ο ίδιος.

Ως εκ τούτου υπάρχει ολοένα και μεγαλύτερη ανησυχία για τα «deepfakes» και τις πιθανές επιπτώσεις τους στις εκλογικές διαδικασίες, παρά τις προσπάθειες των γιγάντων του ίντερνετ για τον εντοπισμό και τον αποκλεισμό τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Euroleague: Έχασε την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός, δεύτερη ήττα από την Βαλένθια στο ΟΑΚΑ και η σειρά σε πέμπτο ματς

Αθλητικά Νέα Χτες
Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν ξανά από την Ισπανική ομάδα με 89-86 και η σειρά είναι στο 2-2

Ουκρανός βασάνιζε τους συγκρατούμενούς του σε φυλακή του Ντονέτσκ, κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Του είχε ανατεθεί να αποσπά ομολογίες -Τους χτυπούσε, τους έκανε βασανιστήρια, χρησιμοποιούσε σeξουαλική βία και άλλες απάνθρωπες, εξευτελιστικές πράξεις

Αμερικανικές δυνάμεις χτυπούν δύο ιρανικά τάνκερ που παραβίασαν τον αποκλεισμό ‑ Βίντεο της επίθεσης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Ουάσιγκτον έχει αναχαιτίσει συνολικά 4 πλοία για προσπάθεια παραβίασης των αμερικανικών περιορισμών

Ανακαλύφθηκε γιγαντιαίο ρουμπίνι 11.000 καρατιών ‑ Αξίζει εκατομμύρια

E-Daily 3.Left Χτες
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ρουμπίνια που έχουν βρεθεί

Βόλος: Προφυλακιστέος ο επίδοξος ληστής που ξυλοκόπησε και χτύπησε με σίδερο 55χρονο

Ελλάδα Χτες
Προφυλακιστέος κρίθηκε 48χρονος στον Βόλο, ο οποίος κατηγορείται ότι επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά 55χρονο στην πυλωτή πολυκατοικίας, σε περιστατικό που συνέβη τον περασμένο Φεβρουάριο και οδήγησε στη σύλληψή του μήνες αργότερα

Θεσσαλονίκη: Λύκος εμφανίστηκε στα Μετέωρα ‑ Καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το άγριο ζώο καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας σπιτιού να κινείται στους δρόμους της περιοχής, πιθανότατα αναζητώντας τροφή ή κατεύθυνση προς πιο φυσικό περιβάλλον

Προφυλακίστηκε ο 25χρονος για τον ξυλοδαρμό του 17χρονου με αυτισμό στη Νέα Φιλαδέλφεια – «Ντρέπομαι, ντρέπομαι»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο νεαρός στην απολογία του εμφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του

Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από πτώση από πολυκατοικία 29χρονος στο Ρέθυμνο, πηδούσε από μπαλκόνι σε μπαλκόνι

E-Daily 2.TopNews Χτες
O νεαρός έμενε μαζί με τη σύντροφό του σε Airbnb στον 5ο όροφο πολυκατοικίας και φέρεται να κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

Κρήτη: Η ΑΑΔΕ στέλνει μαζικά ειδοποιητήρια και ζητά από αγρότες επιστροφές από επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕ

Ελλάδα Χτες
Μάλιστα η ΑΑΔΕ ζητά την άμεση καταβολή των επιστροφών από τους αγρότες