E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανδρας έκανε αγωγή στην Apple ‑ Την κατηγορεί πως το iPhone τον έκανε... gay

«Τώρα έχω έναν σύντροφο και δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω στους γονείς μου».

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/10/2019 | 20:05

Ανδρας έκανε αγωγή στην Apple ‑ Την κατηγορεί πως το iPhone τον έκανε... gay

Ένας Ρώσος κατηγορεί την Apple επειδή, όπως υποστηρίζει έγινε ομοφυλόφιλος εξαιτίας μιας εφαρμογής του iPhone. Υποστηρίζει μάλιστα πως υπέστη ηθική βλάβη και ζητά 1 εκατ. ρούβλια (κάτι παραπάνω από 14.000 ευρώ) σύμφωνα με το περιεχόμενο της αγωγής που έχει καταθέσει και την οποία έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται πως η ομοφυλοφιλία στην Ρωσία έπαψε να συνιστά ποινικό αδίκημα μόλις το 1993, αλλά οι αντι-ομοφυλοφιλικές προκαταλήψεις εξακολουθούν να είναι διαδεδομένες. Το 2013, η Ρωσία ψήφισε νομοθεσία που απαγορεύει την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα» δηλαδή την «προώθηση ενός μη παραδοσιακού τρόπου ζωής σε ανηλίκους» αλλά στην πραγματικότητα απαγορεύει τον LGBT ακτιβισμό.

Η αγωγή κατατέθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου και στο κείμενο αυτής ο ενάγων υποστηρίζει πως του πραδόθηκε ένα κρυπτονόμισμα με την ονομασία «GayCoin» μέσω μιας εφαρμογής για smartphone αντί του Bitcoin που είχε παραγγείλει. Σύμφωνα με την καταγγελία του Ρώσου, to GayCoin έφτασε μαζί με ένα μήνυμα που έλεγε: «Μην κρίνεις πριν το δοκιμάσεις».

«Ειλικρινά το σκέφτηκα: πως μπορώ να κρίνω κάτι χωρίς να το έχω δοκιμάσει; Αποφάσισε να δοκιμάσω να κάνω σχέσεις με το ίδιο φύλο» αναφέρει στην αγωγή του, όπως γράφει το BBC.

«Τώρα έχω έναν σύντροφο και δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω στους γονείς μου» και προσθέτει: «ζωή του έχει αλλάξει προς το χειρότερο» και «ποτέ δεν θα ξαναγίνει κανονική».

Όπως υποστηρίζει η Apple τον «έσπρωξε» στην ομοφυλοφυλία «μέσω της χειραγώγησης» και καταλήγει πως οι αλλεγές που έγιναν στη ζωή του του προκάλεσαν «ηθική και ψυχική βλάβη». Η υπόθεση θα εξεταστεί από το δικαστήριο στις 17 Οκτωβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σφοδρό τροχαίο στη Λαμία: Επιχείρησε προσπέραση σε κεντρικό δρόμο και προκάλεσε καραμπόλα

Ελλάδα 19.02.2026
Από τύχη δεν σημειώθηκε κάποιος σοβαρός τραυματισμός

Πατέρας Αντώνιος: Αδυνατώ να καταβάλλω την εγγύηση των 60.000 ευρώ, ελπίζω στην βοήθεια των συνανθρώπων μου

Ελλάδα 19.02.2026
Από τα 9,5 έτη που επιβλήθηκαν στον πατέρα Αντώνιο, εκτιτέα είναι τα 8 χρόνια ενώ έχει τη δυνατότητα να καταβάλλει λίγα περισσότερα από 60.000 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου

Η δημόσια συγγνώμη της παρουσιάστριας μετά τη… μεθυσμένη ζωντανή σύνδεση στους Χειμερινούς Αγώνες

Αθλητικά Νέα 19.02.2026
Παραδέχθηκε δημόσια ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ πριν βγει ζωντανά στον αέρα

Τέμπη: Ορίστηκαν οι πρώτες εκταφές των θυμάτων

Ελλάδα 19.02.2026
Ο ορισμός των ημερομηνιών προέκυψε μετά τη νέα εντολή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας - Δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα

Τις εξουσίες της ICE ενισχύει η κυβέρνηση Τραμπ: Επιτρέπεται πλέον η σύλληψη προσφύγων

Κόσμος 19.02.2026
Η απόφαση έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση οργανώσεων προάσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών

Η Google βάζει μουσική στο Gemini: Lyria 3 με αυτόματους στίχους και μεγαλύτερο δημιουργικό έλεγχο

Tech + Science 19.02.2026
Η νέα λειτουργία μετατρέπει ιδέες, αναμνήσεις και εικόνες σε μουσική

20 μήνες εξαγοράσιμη & αφαίρεση άδειας στην τραγουδίστρια για το τροχαίο στο Κολωνάκι: «Ήπια ένα ποτό, συγγνώμη»

Ελλάδα 19.02.2026
Ο ισχυρισμός της προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου του δικαστηρίου η οποία της απάντησε: «Μη μας λέτε για ένα ποτό, αυτή η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα σας δεν βγαίνει με ένα ποτό»

Τι γνωρίζουμε για τη σύλληψη του Αντριου: Η ανακοίνωση του βασιλιά Καρόλου

Κόσμος 19.02.2026
Ο βασιλιάς Κάρολος, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «ο νόμος πρέπει να ακολουθήσει την πορεία του»

Καταγγελία για νέο πρόβλημα στο «Ελ. Βενιζέλος»: «Με ένα μόνο ραντάρ η Προσέγγιση Αθηνών αντί για τρία»

Ελλάδα 19.02.2026
Χάθηκε ξανά η επικοινωνία, αναφέρουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας

Γλυφάδα: Νεκρός ο 26χρονος που αγνοούνταν ‑ Βρέθηκε στον ισθμό Κορίνθου

Ελλάδα 19.02.2026
Τα ίχνη του 26χρονου είχαν εξαφανιστεί από το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου