E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σαντορίνη: Το εξωφρενικό ποσό που ζήτησαν για 40 τ.μ. σπίτι

Η ανάρτηση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού προκάλεσε την παρέμβαση της Νίκης Κεραμέως

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/10/2019 | 16:34

Σαντορίνη: Το εξωφρενικό ποσό που ζήτησαν για 40 τ.μ. σπίτι

Η ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπαιδευτικού προκάλεσε την παρέμβαση της Νίκης Κεραμέως

Πλήθος αναδημοσιεύσεων και ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ανάρτηση μιας αναπληρώτριας καθηγήτριας, η οποία έψαχνε κατάλυμα στη Σαντορίνη.

Όπως αναφέρει η εκπαιδευτικός στο Twitter, πήρε σε μεσιτικό γραφείο να ρωτήσει για ένα σπίτι κοντά στο σχολείο που επρόκειτο να διδάξει, το οποίο ήταν 40 τετραγωνικά μέτρα, με wi-fi, air condition και επιπλωμένο. Η καθηγήτρια υπολόγιζε το ενοίκιό του να στοιχίζει περίπου 400 ευρώ, όμως, προς μεγάλη της έκπληξη, άκουσε να της λένε ότι θα πρέπει να δίνει 1.500 ευρώ μηνιαίως.

«Λυπάμαι, αλλά εξαιτίας της αισχροκέρδειάς σας ας μείνουν τα παιδιά σας χωρίς καθηγητές» ήταν το μήνυμα που δημοσίευσε στην ανάρτησή της, εμφανώς απογοητευμένη, με τους χρήστες του μέσου να της δείχνουν τη συμπαράστασή τους. Ωστόσο, υπήρξαν κι εκείνοι που αντέδρασαν στην εν λόγω ανάρτηση της εκπαιδευτικού, κάνοντας λόγο για γενίκευση εκ μέρους της.

Η ίδια επανήλθε γράφοντας: «Επειδή μου κάνατε επίθεση και κάποιοι στα dm. Να πω το εξής. Οι αναπληρωτές ξεσπιτωνόμαστε κάθε χρόνο τελευταία στιγμή, να αποδεχθούμε μια θέση σε μια περιοχή όπου δεν ξέρουμε κανέναν και τίποτα, ούτε καν αν θα βρούμε θέση. Παρουσιαζομαστε σε Δευτεροβάθμιες που δεν μας λένε επιτόπου πού θα μας τοποθετήσουν. Και όλα αυτά γιατί μας θεωρούν αναλώσιμους. Και εγώ προσωπικά είμαι σε προνομιακή θέση, διότι δεν αφήνω πίσω παιδιά και άνδρα, και έχω δύο γονείς που μπορούν να με στηρίξουν οικονομικά.

Κύριοι, κυρίες, όλοι εσείς που με ευκολία κρίνετε και κατακρίνετε θα αφήνατε κάθε χρόνο το σπίτι και την οικογένειά σας με προορισμό το άγνωστο; Θα το κάνατε; Δεν είμαστε επαίτες. Επιστήμονες είμαστε που ερχόμαστε να διδάξουμε τα παιδιά σας. Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει. Δυστυχώς γίνεται παντού. Δεν αφορά έναν άνθρωπο. Δυστυχώς, γίνεται σε όλους. Αγαπώ τη δουλειά μου, όπως εσείς τη δική σας. Γι' αυτό το παλεύω. Σεβαστείτε το».

Η απάντηση της Νίκης Κεραμέως

Ενδεικτικό της έκτασης που πήρε το θέμα είναι πως στον διαδικτυακό διάλογο παρενέβη και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία απάντησε στην εκπαιδευτικό γράφοντας: «Είμαστε σε επικοινωνία από την αρχή της περιόδου με τις Δημοτικές Αρχές, και δη στις περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση, δεδομένων των δυσκολιών στην εξεύρεση στέγης σε λογικά οικονομικά πλαίσια».

Επανήλθε, δε, λέγοντας: «Μόλις ξαναμίλησα με τον δήμαρχο Σαντορίνης και 1) θα δοθεί ειδικό επίδομα, ενισχυμένο από πέρυσι, στους αναπληρωτές για τον σκοπό αυτό και 2) έχει ζητηθεί η συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την εξεύρεση κατοικιών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Politico: Η Γαλλία μπροστά σε μια Ευρώπη χωρίς την αμερικανική ομπρέλα

Κόσμος 22.12.2025
Η ανάλυση του Politico για τις γεωπολιτικές εξελίξεις

Επίδομα θέρμανσης πληρωμή: Πιστώνεται σε 1.000.000 δικαιούχους ‑ Πόσα χρήματα είναι η Α` δόση

Ελλάδα 22.12.2025
Όλες οι λεπτομέρειες για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης

Έπιασαν «δουλειά» οι «έξυπνες» κάμερες της Τροχαίας

Ελλάδα 22.12.2025
Πάνω από 1.500 παραβάσεις σε μόλις 4 ημέρες

Ο τιμοκατάλογος των ναρκωτικών του κυκλώματος στα σχολεία και ο εξευτελισμός των ανήλικων

Ελλάδα 22.12.2025
Εκτός από το ξύλο, υπήρχαν και χρηματικές ποινές, που τα μέλη τους αποκαλούσαν χρέωμα και λειτουργούσε ως μέσο πειθαρχικής συμμόρφωσης

Έφυγε από την ζωή ο Νίκος Λαζαρίδης

Ελλάδα 22.12.2025
Έβαλε τη Δράμα στον παγκόσμιο οινικό χάρτη

Μαρουσάκης: Ξεκινά βροχερή εβδομάδα ‑ «Γκρίζα» Χριστούγεννα με καταιγίδες

Καιρός 22.12.2025
Αστατος ο καιρός τη Δευτέρα, έρχονται πιο έντονα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες

Πέθανε ο Νίκος Λαζαρίδης, ιδρυτής του ομώνυμου γνωστού οινοποιείου

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της

«Βούλιαξε» από Αϊ‑Βασίληδες η Αθήνα για το Santa Run ‑ Πάνω από 1000 συμμετοχές

Ελλάδα Χτες
​Το σύνθημα για την εκκίνηση έδωσε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας

Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου των Θυμάτων των Τεμπών ‑ Η αντίδραση της Καρυστιανού

Ελλάδα Χτες
«Πόσοι φορολογικοί έλεγχοι και με ποια ευρήματα έκλεισαν όταν σκόνταψαν σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα;»

Αγνοούμενη στις ΗΠΑ εμφανίστηκε 40 χρόνια μετά, δεν γνώριζε ότι την είχε απαγάγει η μητέρα της όταν ήταν 3 ετών

Κόσμος Χτες
Συγκλονιστική υπόθεση από τις ΗΠΑ, με μητέρα που κατηγορείται για απαγωγή, αλλαγή ταυτότητας και μια οικογενειακή επανένωση έπειτα από τέσσερις δεκαετίες

Πέθανε η Ντόρα Γιαννακοπούλου

Ελλάδα Χτες
Έφυγε σε ηλικία 88 ετών η ηθοποιός και συγγραφέας