E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σαντορίνη: Το εξωφρενικό ποσό που ζήτησαν για 40 τ.μ. σπίτι

Η ανάρτηση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού προκάλεσε την παρέμβαση της Νίκης Κεραμέως

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/10/2019 | 16:34

Σαντορίνη: Το εξωφρενικό ποσό που ζήτησαν για 40 τ.μ. σπίτι

Η ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπαιδευτικού προκάλεσε την παρέμβαση της Νίκης Κεραμέως

Πλήθος αναδημοσιεύσεων και ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ανάρτηση μιας αναπληρώτριας καθηγήτριας, η οποία έψαχνε κατάλυμα στη Σαντορίνη.

Όπως αναφέρει η εκπαιδευτικός στο Twitter, πήρε σε μεσιτικό γραφείο να ρωτήσει για ένα σπίτι κοντά στο σχολείο που επρόκειτο να διδάξει, το οποίο ήταν 40 τετραγωνικά μέτρα, με wi-fi, air condition και επιπλωμένο. Η καθηγήτρια υπολόγιζε το ενοίκιό του να στοιχίζει περίπου 400 ευρώ, όμως, προς μεγάλη της έκπληξη, άκουσε να της λένε ότι θα πρέπει να δίνει 1.500 ευρώ μηνιαίως.

«Λυπάμαι, αλλά εξαιτίας της αισχροκέρδειάς σας ας μείνουν τα παιδιά σας χωρίς καθηγητές» ήταν το μήνυμα που δημοσίευσε στην ανάρτησή της, εμφανώς απογοητευμένη, με τους χρήστες του μέσου να της δείχνουν τη συμπαράστασή τους. Ωστόσο, υπήρξαν κι εκείνοι που αντέδρασαν στην εν λόγω ανάρτηση της εκπαιδευτικού, κάνοντας λόγο για γενίκευση εκ μέρους της.

Η ίδια επανήλθε γράφοντας: «Επειδή μου κάνατε επίθεση και κάποιοι στα dm. Να πω το εξής. Οι αναπληρωτές ξεσπιτωνόμαστε κάθε χρόνο τελευταία στιγμή, να αποδεχθούμε μια θέση σε μια περιοχή όπου δεν ξέρουμε κανέναν και τίποτα, ούτε καν αν θα βρούμε θέση. Παρουσιαζομαστε σε Δευτεροβάθμιες που δεν μας λένε επιτόπου πού θα μας τοποθετήσουν. Και όλα αυτά γιατί μας θεωρούν αναλώσιμους. Και εγώ προσωπικά είμαι σε προνομιακή θέση, διότι δεν αφήνω πίσω παιδιά και άνδρα, και έχω δύο γονείς που μπορούν να με στηρίξουν οικονομικά.

Κύριοι, κυρίες, όλοι εσείς που με ευκολία κρίνετε και κατακρίνετε θα αφήνατε κάθε χρόνο το σπίτι και την οικογένειά σας με προορισμό το άγνωστο; Θα το κάνατε; Δεν είμαστε επαίτες. Επιστήμονες είμαστε που ερχόμαστε να διδάξουμε τα παιδιά σας. Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει. Δυστυχώς γίνεται παντού. Δεν αφορά έναν άνθρωπο. Δυστυχώς, γίνεται σε όλους. Αγαπώ τη δουλειά μου, όπως εσείς τη δική σας. Γι' αυτό το παλεύω. Σεβαστείτε το».

Η απάντηση της Νίκης Κεραμέως

Ενδεικτικό της έκτασης που πήρε το θέμα είναι πως στον διαδικτυακό διάλογο παρενέβη και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία απάντησε στην εκπαιδευτικό γράφοντας: «Είμαστε σε επικοινωνία από την αρχή της περιόδου με τις Δημοτικές Αρχές, και δη στις περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση, δεδομένων των δυσκολιών στην εξεύρεση στέγης σε λογικά οικονομικά πλαίσια».

Επανήλθε, δε, λέγοντας: «Μόλις ξαναμίλησα με τον δήμαρχο Σαντορίνης και 1) θα δοθεί ειδικό επίδομα, ενισχυμένο από πέρυσι, στους αναπληρωτές για τον σκοπό αυτό και 2) έχει ζητηθεί η συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την εξεύρεση κατοικιών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτά είναι τα ονοματεπώνυμα των 200 που εκτελέστηκαν στον τοίχο της Καισαριανής

Ελλάδα 24.02.2026
Τα αναφέρει ένα προς ένα στο βιβλίο του ο γιατρός των κρατουμένων του στρατοπέδου συγκέντρωσης Χαϊδαρίου, Αντώνης Φλούντζης

Ιράν: Στρατιωτικό ελικόπτερο έπεσε σε λαϊκή αγορά ‑ Tουλάχιστον τέσσερις νεκροί

Κόσμος 24.02.2026
Πρόκειται για το δεύτερο σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα στη χώρα μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα

Μπραντ Πιτ: Σήμερα η σκηνή με την τεχνητή βροχή στην Ύδρα ‑ Έρχονται γυρίσματα και στη Νέα Μάκρη

Ελλάδα 24.02.2026
Στους ρυθμούς του διάσημου ηθοποιού Μπραντ Πιτ συνεχίζει να βρίσκεται η Ύδρα εκεί που πραγματοποιούνται τα γυρίσματα της χολυγουντιανής ταινίας που πρωταγωνιστεί

Βόλος: Με ιογενή μηνιγγίτιδα μαθητής δημοτικού – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Ελλάδα 24.02.2026
Συναγερμός έχει σημάνει στον Βόλο μετά την διάγνωση ενός μαθητή δημοτικού με ιογενή μηνιγγίτιδα

Ηρώδειο: Κλειστό τα επόμενα τρία χρόνια λόγω φθοράς του μνημείου

Ελλάδα 24.02.2026
Προχωρούν οι μελέτες της ολικής αποκατάστασής του

Ιράν: Στρατιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε σε αγορά φρούτων, τέσσερις νεκρoί

Ελλάδα 24.02.2026
Νεκροί είναι ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου καθώς και δύο έμποροι

Ζελένσκι: «Ο Πούτιν δεν πέτυχε τους στόχους του – Δεν λύγισε τους Ουκρανούς»

Κόσμος 24.02.2026
Στις 09:00 το πρωί στην Ουκρανία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την επέτειο των 4 ετών από την εισβολή της Ρωσίας.

Καισαριανή: Η συγκινητική ιστορία του Κώστα Ρουσόπουλου που πήρε τη θέση άλλου στο απόσπασμα

Ελλάδα 24.02.2026
Ο Κώστας Ρουσόπουλος φώναξε «παρών» όταν άκουσε το όνομα συγκρατούμενού του που είχε οικογένεια - «Ζήσε εσύ Γιώργη, έχεις οικογένεια και παιδιά, εγώ μόνο τη μάνα μου έχω και τ`αδέρφια»

Ελληνίδα στο Μεξικό περιγράφει την κατάσταση μετά την εξόντωση του «Ελ Μέντσο»: «Ηταν η πρώτη φορά που ένιωσα φόβο»

Κόσμος 24.02.2026
Σε πολλές πόλεις ξέσπασαν επεισόδια με αποκλεισμούς δρόμων και πυρπολήσεις οχημάτων και καταστημάτων

Βίντεο: Γραμματέας λυκείου στις ΗΠΑ ομολογεί με δάκρυα στα μάτια σχέση με μαθητή

Κόσμος 24.02.2026
Ο σύζυγός της κατέθεσε αίτηση διαζυγίου και επιμέλειας των παιδιών, την έπιασε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο κρεβάτι με τον 18χρονο – Η ίδια αρνείται σχέση με 17χρονο που την κατηγορεί