E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σαντορίνη: Το εξωφρενικό ποσό που ζήτησαν για 40 τ.μ. σπίτι

Η ανάρτηση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού προκάλεσε την παρέμβαση της Νίκης Κεραμέως

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/10/2019 | 16:34

Σαντορίνη: Το εξωφρενικό ποσό που ζήτησαν για 40 τ.μ. σπίτι

Η ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπαιδευτικού προκάλεσε την παρέμβαση της Νίκης Κεραμέως

Πλήθος αναδημοσιεύσεων και ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ανάρτηση μιας αναπληρώτριας καθηγήτριας, η οποία έψαχνε κατάλυμα στη Σαντορίνη.

Όπως αναφέρει η εκπαιδευτικός στο Twitter, πήρε σε μεσιτικό γραφείο να ρωτήσει για ένα σπίτι κοντά στο σχολείο που επρόκειτο να διδάξει, το οποίο ήταν 40 τετραγωνικά μέτρα, με wi-fi, air condition και επιπλωμένο. Η καθηγήτρια υπολόγιζε το ενοίκιό του να στοιχίζει περίπου 400 ευρώ, όμως, προς μεγάλη της έκπληξη, άκουσε να της λένε ότι θα πρέπει να δίνει 1.500 ευρώ μηνιαίως.

«Λυπάμαι, αλλά εξαιτίας της αισχροκέρδειάς σας ας μείνουν τα παιδιά σας χωρίς καθηγητές» ήταν το μήνυμα που δημοσίευσε στην ανάρτησή της, εμφανώς απογοητευμένη, με τους χρήστες του μέσου να της δείχνουν τη συμπαράστασή τους. Ωστόσο, υπήρξαν κι εκείνοι που αντέδρασαν στην εν λόγω ανάρτηση της εκπαιδευτικού, κάνοντας λόγο για γενίκευση εκ μέρους της.

Η ίδια επανήλθε γράφοντας: «Επειδή μου κάνατε επίθεση και κάποιοι στα dm. Να πω το εξής. Οι αναπληρωτές ξεσπιτωνόμαστε κάθε χρόνο τελευταία στιγμή, να αποδεχθούμε μια θέση σε μια περιοχή όπου δεν ξέρουμε κανέναν και τίποτα, ούτε καν αν θα βρούμε θέση. Παρουσιαζομαστε σε Δευτεροβάθμιες που δεν μας λένε επιτόπου πού θα μας τοποθετήσουν. Και όλα αυτά γιατί μας θεωρούν αναλώσιμους. Και εγώ προσωπικά είμαι σε προνομιακή θέση, διότι δεν αφήνω πίσω παιδιά και άνδρα, και έχω δύο γονείς που μπορούν να με στηρίξουν οικονομικά.

Κύριοι, κυρίες, όλοι εσείς που με ευκολία κρίνετε και κατακρίνετε θα αφήνατε κάθε χρόνο το σπίτι και την οικογένειά σας με προορισμό το άγνωστο; Θα το κάνατε; Δεν είμαστε επαίτες. Επιστήμονες είμαστε που ερχόμαστε να διδάξουμε τα παιδιά σας. Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει. Δυστυχώς γίνεται παντού. Δεν αφορά έναν άνθρωπο. Δυστυχώς, γίνεται σε όλους. Αγαπώ τη δουλειά μου, όπως εσείς τη δική σας. Γι' αυτό το παλεύω. Σεβαστείτε το».

Η απάντηση της Νίκης Κεραμέως

Ενδεικτικό της έκτασης που πήρε το θέμα είναι πως στον διαδικτυακό διάλογο παρενέβη και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία απάντησε στην εκπαιδευτικό γράφοντας: «Είμαστε σε επικοινωνία από την αρχή της περιόδου με τις Δημοτικές Αρχές, και δη στις περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση, δεδομένων των δυσκολιών στην εξεύρεση στέγης σε λογικά οικονομικά πλαίσια».

Επανήλθε, δε, λέγοντας: «Μόλις ξαναμίλησα με τον δήμαρχο Σαντορίνης και 1) θα δοθεί ειδικό επίδομα, ενισχυμένο από πέρυσι, στους αναπληρωτές για τον σκοπό αυτό και 2) έχει ζητηθεί η συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την εξεύρεση κατοικιών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακλαμάνης: Η συγκλονιστική αποκάλυψη για τον Παπαδάκη – «Αυτό δεν το ήξερε ούτε η οικογένειά του»

Κόσμος 05.01.2026
«Αυτό πρέπει να το πω, ακόμα κι αν τώρα τρώει το μουστάκι του από την τσαντίλα του»

Στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης ο Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του ‑ Θα δικαστούν κεκλεισμένων θυρών

Κόσμος 05.01.2026
Ο Νικολάς Μαδούρο μεταφέρθηκε από το κέντρο κράτησης όπου βρισκόταν στο Μπρούκλιν, στο δικαστήριο του Μανχάταν όπου αναμένεται να δικαστεί κελεισμένων των θυρών

Συναγερμός στις γαλλικές αρχές: Ανδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε επιβάτη που κοιμόταν μέσα στο τρένο

Κόσμος 05.01.2026
Το θύμα υπέστη ελαφρά τραύματα στο μάγουλο και τα χέρια

Καρυστιανού για το FIR Αθηνών: «Τέμπη» και στον αέρα;

Ελλάδα 05.01.2026
«Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, να αξιώσουμε σεβασμό και να κατακτήσουμε το όραμα ενός πραγματικού Κράτους Δικαίου» γράφει στην ανάρτησή της

Ντουμπάι: Η Ουκρανή που ξυλοκοπήθηκε σε πάρτι Porta Potty ξαναπερπατάει ‑ «Ένιωσα σαν σπασμένη κούκλα»

Κόσμος 05.01.2026
Η πολύμηνη αποκατάστασή της περιελάμβανε τουλάχιστον 10 χειρουργικές επεμβάσεις, τα έξοδα των οποίων ανέλαβε το Ντουμπάι, ενώ κανείς δεν έχει κατηγορηθεί

Τα 148 λεπτά που οδήγησαν στη σύλληψη του Μαδούρο – Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός της επιχείρησης

Κόσμος 05.01.2026
Υπήρχε και ανθρώπινη πηγή εντός της βενεζουελανικής κυβέρνησης

Τραγωδία για ζευγάρι Ελλήνων στον Παναμά: Νεκρή η σύζυγος ‑ Σε κρίσιμη κατάσταση ο άνδρας

Κόσμος 05.01.2026
Τραγωδία για γνωστό ζευγάρι νομικών από την Κεφαλονιά κατά τη διάρκεια διακοπών στον Παναμά

Τελεσίγραφο Κυβέρνησης: Την Tετάρτη θα εξειδικεύσουμε τα μέτρα για τους αγρότες

Ελλάδα 05.01.2026
Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το χθεσινό μπλακ άουτ στα αεροδρόμια, αλλά και για τη Βενεζουέλα

Κρήτη: Έκρηξη σε καυστήρα σπιτιού στην Ανώπολη Χερσονήσου – Νεκρός 34χρονος

Ελλάδα 05.01.2026
Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και διαπιστώθηκε ο θάνατός του

Τι αλλάζει στην ετήσια άδεια το 2026

Οικονομία 05.01.2026
Πώς θα χορηγούνται οι άδειες στους εργαζόμενους το νέο έτος.