E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίθεση στο Παρίσι: Ο δράστης φέρεται να είχε ασπαστεί το Ισλάμ

Τέσσερις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους

Δημοσίευση 3/10/2019 | 19:43

Επίθεση στο Παρίσι: Ο δράστης φέρεται να είχε ασπαστεί το Ισλάμ

Τέσσερις αστυνομικοί, μεταξύ αυτών μία γυναίκα, έχασαν τη ζωή τους από χτυπήματα με μαχαίρι μέσα στο αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού αφού δέχθηκαν επίθεση από έναν εργαζόμενο, ο οποίος στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού, στην επίθεση στα κεντρικά της αστυνομίας έχασαν τη ζωή τους μία γυναίκα και τρεις άνδρες.

«Ανακοινώνουμε με λύπη τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, τριών ανδρών και μιας γυναίκας. Τρεις αστυνομικοί και ένα διοικητικό στέλεχος» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετς.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «ο φερόμενος δράστης είναι ένας άνδρας ηλικίας 45 ετών».

Ο δράστης «δεν είχε ποτέ εκδηλώσει δυσκολίες στη συμπεριφορά του» υπογράμμισε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Ένα ακόμη θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο «επειγόντως», σύμφωνα με μια πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΜακελειό στο Παρίσι: Τέσσερις οι νεκροί αστυνομικοί 3/10/2019

Η επίθεση σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα μέσα στο εμβληματικό κτήριο που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, κοντά στον καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ.

Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα του δράστη. Οι ερευνητές εξετάζουν κυρίως το σενάριο μιας προσωπικής διένεξης, διευκρίνισαν συγκλίνουσες πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, o δράστης είχε πρόσφατα προσηλυτιστεί στο Ισλάμ. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το BFMTV, ο 45χρονος είχε ασπαστεί το Ισλάμ εδώ και 18 μήνες.

Από την πλευρά του, εντούτοις, ο Ζαν Μαρκ Μπαιγιέ, ηγετικό στέλεχος της συνδικαλιστικής ένωσης των αστυνομικών, περιέγραψε το περιστατικό ως εγκληματική ενέργεια κι όχι τρομοκρατική.

«Ήταν μια στιγμή παράνοιας» σημείωσε στο BFM TV.

Ο δράστης, ο οποίος σκοτώθηκε μέσα στην εσωτερική αυλή της έδρας της παρισινής αστυνομίας, εργαζόταν στη Διεύθυνση Πληροφοριών, στο τμήμα πληροφορικής, κι αντιμετώπιζε κάποιου είδους αναπηρία.

Γύρω στις 14.00 ώρα Ελλάδας, ο 45χρονος επιτέθηκε εναντίον τριών αστυνομικών της Διεύθυνσής του, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Κατόπιν, φεύγοντας από τις σκάλες, επιτέθηκε σε δύο γυναίκες με ένα κουζινομάχαιρο. Στον διάδρομο του κτιρίου, ένας αστυνομικός του δίνει εντολή να αφήσει κάτω το μαχαίρι. Θα ανοίξει πυρ εναντίον του. Ο δράστης πέφτει νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Συναγερμός ήχησε από τα μεγάφωνα του δικαστικού μεγάρου του Παρισιού, που βρίσκεται μπροστά από το αρχηγείο της αστυνομίας κι ακούστηκε το εξής μήνυμα: «Διαπράχθηκε επίθεση στο αρχηγείο της αστυνομίας. Η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο», η περιοχή «παραμένει σε συναγερμό».

«Ο φερόμενος ως δράστης άρχισε την επίθεση στο γραφείο του κατόπιν βγήκε για να τη συνεχίσει σε άλλα σημεία του αρχηγείου» δήλωσε ο Λοϊκ Τραβέρ, ένας εκπρόσωπος του συνδικάτου Alliance της γαλλικής αστυνομίας, στο BFMTV.

«Ήταν ένας εργαζόμενος υπόδειγμα, χωρίς βεβαρημένο μητρώο» κι εργαζόταν «περισσότερα από 20 χρόνια εδώ», σύμφωνα με τον ίδιο.

Η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ καμιά δεκαριά οχήματα της πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία προκαλεί το σύστημα δημιουργίας εικόνων με ΑΙ του Instagram

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι χρήστες που διαθέτουν δημόσιο λογαριασμό

Σοκαριστική αποκάλυψη από τη δικηγόρο της μητέρας του 20χρονου στο Αργος: «Θα μείνει φυτό ή θα είναι κλινικά νεκρός ο 20χρονος»

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 20χρονου που πυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη στο Αργος

«Ερχόμαστε ως κυβερνώσα αριστερά και όχι ως αριστερά της διαμαρτυρίας» λέει ο Τσίπρας και κλείνει το μάτι στους Ευρωσοσιαλιστές

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Πυρά κατά την κυβέρνησης: Δεν μπορεί στην εξωτερική πολιτική να λειτουργούμε ως υποτακτικοί για να εξευμενίζουμε τις προθέσεις και να ευελπιστούμε στην καλή διάθεση ενός ηγέτη

Με εκρηκτικά και drones σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Τραμπ και Βανς στον Λευκό Οίκο: Συνωμοσία 8 ατόμων εξάρθρωσε το FBI

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Το τρομοκρατικό σχέδιο θα υλοποιούνταν στην εκδήλωση UFC στην αυλή του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα - Στόχοι ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι Νετανιάχου, Μασκ - Από 19 ως 32 ετών οι οκτώ συνεργοί που έχουν συλληφθεί

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

Ελλάδα 10.07.2026
Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.

Μουντιάλ 2026: Ο Σαντιό Μανέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Σενεγάλη

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Ο Σενεγαλέζος επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας για 14 χρόνια

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

Ελλάδα 10.07.2026
Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

Κόσμος 10.07.2026
Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη