E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου

Αποφασισμένος να συντρίψει τους σκευωρούς και τους σκοτεινούς κύκλους

Δημοσίευση 3/10/2019 | 14:02

Αρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου

Αποφασισμένος να συντρίψει τους σκευωρούς και τους σκοτεινούς κύκλους, χωρίς υπουργικά ή βουλευτικά προνόμια δήλωσε από το βήμα της Ολομέλειας ο Ανδρέας Λοβέρδος ζητώντας την άρση της βουλευτικής του ασυλίας για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας για την υπόθεση Novartis. Η Βουλή ψήφισε υπέρ.

Η επιθυμία του Ανδρέα Λοβέρδου για άρση ασυλίας έγινε δεκτή από το Σώμα της Βουλής καθώς υπέρ ψήφισαν 224 βουλευτές και ένας «κατά» από τους 225 βουλευτές που έλαβαν μέρος στην ονομαστική ψηφοφορία.

Ο κ. Λοβέρδος σε υψηλούς τόνους είπε ότι «δεν χρειάζομαι κανένα βουλευτικό ή υπουργικό προνόμιο. Θα συντρίψω τους σκευωρούς, με τα όπλα που διαθέτουν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες. Στοχοποιήθηκαμε, το κόμμα μου και εγώ από τους πολιτικούς μας αντιπάλους και χρησιμοποιήθηκε εναντίον μας ένα αποκαλυπτόμενο σήμερα παραδικαστικό κύκλωμα με εμπλεκόμενους εισαγγελικούς λειτουργούς. Αυτούς, όμως, τους σκοτεινούς κύκλους θα τους συντρίψω χωρίς βουλευτικά και υπουργικά προνόμια! Δεν τα έχω ανάγκη! Άλλωστε η αλήθεια λάμπει ήδη και χωρίς αυτά».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι αυτά τα προνόμια άλλωστε «δεν τα πρόβαλα στους Εισαγγελείς ασκώντας ένσταση αναρμοδιότητάς τους, γιατί αρμοδία είναι μόνο η Βουλή. Και η νομολογία είναι ευρεία και επ΄αυτού ομοιόμορφη. Θέλω όμως πρόσωπο με πρόσωπο ν α συντρίψω τη σκευωρία. Και ενώπιος ενωπίοις θα αποκαλύψω τους εμπνευστές και εκτελεστές αυτής της πλεκτάνης, κουκουλοφόρους και μη».

Μίλησε για ένα «άθλιο πολιτικό-παραδικαστικό ρασπουτινικό κύκλωμα, που οργάνωσε την πολιτική και ηθική εξόντωση 10 πολιτικών προσώπων και μέσω της καταστροφής τους των πολιτικών τους κομμάτων».

«Πίστεψαν» τόνισε «πως θα καταστρέψουν εμάς τους δέκα και τα κόμματά μας. Οι παπαγάλοι τους μιλούσαν για ανατροπή του πολιτικού συστήματος. Τώρα όμως θα δώσουν λόγο, όπως το Σύνταγμα και οι νόμοι επιβάλλουν».

Ειδικά για την επιλογή να μην τεθεί και η δική του υπόθεση στο Αρχείο αλλά να ζητηθεί η άσκηση δίωξης , ο κ. Λοβέρδος είπε πως αυτό επιλέχθηκε ως «άλλοθι των επίορκων εισαγγελέων που συνέργησαν στην αναστάτωση της χώρας και την απόπειρα να διακόψουν τη λειτουργία της Βουλής που προϋποθέτει οπωσδήποτε και την αντιπολίτευση. Για να έχουν να πουν, οι ίδιοι και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν αναστάτωσαν χωρίς λόγο τη χώρα, πως να, κάποια ένδειξη βρέθηκε. Το άλλοθι όμως του παραδικαστικού και των πολιτικών του εμπνευστών στην κατάχρηση εξουσίας αποκαλύπτεται».

««Κατάδωσέ τους, μην τους φοβάσαι, δεν θα ξαναβγούν βουλευτές αυτοί, κατάδωσέ τους αλλιώς δεν θα ξαναδείς τα παιδιά σου«, έλεγαν οι επίορκοι σε εκβιαζόμενο μάρτυρα, που δεν άντεξε να πει ψέματα για να μας καταστρέψει και τους αποκαλύπτει σήμερα. Δηλαδή, εκτελούνταν συμβόλαια πολιτικής, ηθικής και προσωπικής εξόντωσης με εντολές υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Κατηγόρησε και τον κ. Τσίπρα προσωπικά υπενθυμίζοντας ότι έχει ταχθεί κατά της προανακριτικής γι’ αυτόν, λέγοντας ότι «έχω πει πολλές φορές πως ο πρώην πρωθυπουργός έδωσε το πράσινο φως στις αθλιότητες αυτές και προσπάθησε να επωφεληθεί από τη σκευωρία. Επιδίωξε στη σπίλωση των αντιπάλων του, να βρει επιχείρημα για την πολιτική του ύπαρξη που χαρακτηριζόταν διεθνώς με τη λέξη «κωλοτούμπα»!».

Ο κ. Λοβέρδος κατέληξε την ομιλία του λέγοντας: «Εάν οι διώκτες μου με θεωρούσαν εύκολο θύμα επειδή ανήκω σε μικρότερη κοινοβουλευτική παράταξη, εάν υπολαμβάνουν ότι θα με χρησιμοποιήσουν ως εξιλαστήριο θύμα και άλλοθι για τις βδελυρές και ιταμές μεθοδεύσεις τους που έχουν αρχίσει να αρχίσει να αποκαλύπτονται, είμαι σε θέση να τους πληροφορήσω ότι πλανώνται πλάνη οικτρά. Θα τους συντρίψω με τη δύναμη της θέλησής μου. Η δύναμη αυτή πηγάζει από την αλήθεια. Η δύναμη αυτή πηγάζει από την εντιμότητα. Η δύναμη αυτή πηγάζει από τη διαύγεια και την καθαρότητα όλης της πολιτικής μου διαδρομής. Και ακόμη η δύναμη αυτή στηρίζεται στις αποκαλύψεις των εντίμων δικαστών, που αρνήθηκαν να καταχραστούν την εξουσία τους. Κυρίως όμως η δύναμη αυτή πηγάζει από τους πολίτες που στέκονται δίπλα μου. Με την ισχύ που μου δίνουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι πολίτες, είχα δώσει στην προηγούμενη Βουλή όρκο, είχα δώσει το λόγο τιμής μου, ότι όσοι εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν τη σκευωρία Novartis θα λογοδοτήσουν. Τον ίδιο όρκο επαναλαμβάνω και σήμερα»

Δύο παρεμβάσεις έκανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά που ανέφερε ότι όλα θα αποκαλυφθούν στην προανακριτική που θα εξετάσει όλους τους μάρτυρες. Αν και, όπως είπε, διαφωνεί με την άρση ασυλίας του κ. Λοβέρδου, σημείωσε πως σέβεται την θέλησή του και έτσι ψήφισε υπέρ.

«Ακούγοντας την ομιλία του Ανδρέα Λοβέρδου, θέλω να προσθέσω ότι τoν τιμά η στάση του. Δεν ζητά καμία προστασία, δεν ζητά να κρυφτεί, γιατί δεν το έχει εξάλλου ανάγκη, όπως έπραξαν άλλοι το προηγούμενο διάστημα μέσα σε αυτή την αίθουσα. Εμείς θα υπερψηφίσουμε την άρση μόνο και μόνο επειδή το ζητά ο ίδιος, από αξιοπρέπεια, για λόγους ευθιξίας», είπε η κ. Γεννηματά στη δεύτερη παρέμβασή της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Κόσμος Χτες
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Κόσμος Χτες
Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Κόσμος Χτες
Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Ελλάδα Χτες
Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Κόσμος Χτες
Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Ελλάδα Χτες
Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Κόσμος Χτες
Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Ελλάδα Χτες
Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Ρωσία: «Γαλλία και Βρετανία θέλουν να δώσουν μυστικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία» – Απειλές Πούτιν για αντίποινα

Κόσμος Χτες
Η έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «άνοιξε» μια επικίνδυνη κουβέντα στην επέτειο συμπλήρωσης 4 ετών από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία