E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Ποιοι απεργούν

Δημοσίευση 2/10/2019 | 08:18

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Απεργία και πάλι σήμερα σε όλη την χώρα με μια ημέρα ιδιαίτερα δύσκολη για όσους θέλουν να μετακινηθούν με τα Μέσα Μεταφοράς αλλά και με τα ΙΧ τους. Η σημερινή απεργία αποτελεί συνέχεια εκείνης της 24ης Σεπτεμβρίου, ενάντια στις εργασιακές ρυθμίσεις στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση.

Οι μετακινήσεις θα είναι στοίχημα για πολλούς καθώς πολλά από τα βασικά Μέσα Μεταφοράς θα κατεβάσουν ρολά για όλο το 24ωρο.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Με στάσεις εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην 24ωρη κινητοποίηση, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ακινητοποιημένοι μέχρι τις έξι το πρωί της Πέμπτης (03/10/2019) θα είναι οι συρμοί στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό που σημαίνει ότι δεν θα λειτουργεί και ο ΗΣΑΠ όλο το 24ωρο.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού.

Το τραμ θα λειτουργεί από τις 9:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι.

Τα σωματεία τους καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο στις 11.00 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ και την Πέμπτη (3.10.2019)

Επίσης, οι εργαζόμενοι στο Μετρό – γραμμές 1, 2 και 3 – αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου από τις 12:00 έως τις 15:00.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο απεργίας ή στάσης και των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρείας για υπογραφή ΣΣΕ στην Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ).

Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Εικοσιτετράωρη απεργία για σήμερα Τετάρτη 2 Οκτωβρίου σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, αποφάσισαν τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία.

Στην απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά συμμετέχει και η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά.

Απεργία: ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ

Στάση εργασίας, από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από κοινού με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και άλλα σωματεία, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Έτσι, σήμερα Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, θα κάνουν στάσεις εργασίας από τις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι σε δήμους, εφορίες, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι πολεοδομίες, οι νομαρχίες, δάσκαλοι και καθηγητές.
Παράλληλα, 24ωρη απεργία αποφάσισαν δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, μετά από το κάλεσμα που απηύθυνε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) «για ανάγκη ουσιαστικής και συντονισμένης απάντησης των συνδικάτων στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο», λαμβάνοντας υπόψη ότι η προσωρινή διοίκηση της Συνομοσπονδίας δεν έχει τη νομική δυνατότητα να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση.

ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ έχει προκηρύξει, επίσης, εικοσιτετράωρη απεργία. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 το πρωί στα Προπύλαια, ενώ απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι πρέπει «να απαντήσουμε στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με το «όπλο» μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στάση εργασίας στα νοσοκομεία

Μεταξύ άλλων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξε πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι, στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας και την Πρόνοια.

24ωρη απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων

Στην εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία συμμετέχει και η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Στάση εργασίας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ)
Το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ (με στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι) και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το ΕΚΑ και άλλα σωματεία, στις 11.00 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενάντια στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

Παράλληλα, πραγματοποιεί, από κοινού με την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, στις 13:00 το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας, με κήρυξη τρίωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου – τρεις πρώτες του απογευματινού, «για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας και της υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης και την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς του εκπαιδευτικού, προτάσσοντας και διεκδικώντας την ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων τους».

Απεργούν και οι δημοσιογράφοι

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κήρυξε 24ωρη απεργία, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που αποφάσισαν Ομοσπονδίες, Εργατικά κέντρα και συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου, για τις 2 Οκτωβρίου 2019, από τις 06.00 έως τις 06:00 της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου 2019, σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης «ενάντια στις μνημονιακές παρεμβάσεις που προωθεί το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο και υπονομεύουν διαλυτικά τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, υποβαθμίζοντας καίρια τη θέση και τα δικαιώματα των εργαζομένων», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Μη με μπλέξεις, φεύγω εγώ»: Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε δικυκλιστή στη Λαμία

Ελλάδα Χτες
Η Τροχαία διερευνά τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού

Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Λασίθι, απειλούνται σπίτια και ξενοδοχεία

Κόσμος Χτες
Έρευνες για εμπρησμό στη Χαλκιδική

Νέος μεγαλομέτοχος του Αρη και επίσημα ο Ρίτσαρντ Σιάο: Πάρτι στο Nick Galis Hall από τους οπαδούς

Αθλητικά Νέα Χτες
Εγκρίθηκε ομόφωνα η μεταβίβαση των μετοχών

Προσγείωση θρίλερ για αεροσκάφος στη Μαδέρα: Αναπηδούσε λόγω των σφοδρών ανέμων

Κόσμος Χτες
Πολλοί χαρακτηρίζουν το αεροδρόμιο της Μαδέρα ως ένα από τα πιο επικίνδυνα στην Ευρώπη

50χρονος ταμπουρώθηκε στο σπίτι του στην Αρκαδία και απειλούσε να αυτοκτονήσει

Ελλάδα Χτες
Είχε στείλει βίντεο σε 13χρονη και αναζητείται

Νέος καύσωνας από την Κυριακή: Πού θα φτάσει ο υδράργυρος στην Αθήνα

Καιρός Χτες
Η διάρκειά του θα είναι τουλάχιστον έως και την Πέμπτη

La Croix: Μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα για τους 10.000 εκ των 80.000 που έφυγαν από το Ισραήλ

Κόσμος Χτες
Η Ελλάδα, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα, έχει αναδειχθεί σε βασικό προορισμό για τους Ισραηλινούς που επιδιώκουν να απομακρυνθούν από τον πόλεμο

Συγκλονιστική αποκάλυψη για την Κυριακή Γρίβα:Ήταν έγκυος και απέβαλε από ξυλοδαρμό του δολοφόνου

Ελλάδα Χτες
Ο δολοφόνος της Κυριακής Γρίβα την είχε χτυπήσει και βιάσει ενώ ήταν έγκυος και απέβαλε

Με δάκρυα στα μάτια η υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας δίπλα στον Στάρμερ

Κόσμος Χτες
Για προσωπικό ζήτημα μιλά η Ντάουνινγκ Στριτ, αλλά η φημολογία για καβγά με τον Στάρμερ επιμένει – Σε υψηλούς τόνους η συνεδρίαση της «ώρας του πρωθυπουργού»