E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απεργία 2 και 3 Οκτωβρίου: Τι θα ισχύσει με τα ΜΜΜ ‑ Ποιοι άλλοι απεργούν

Την απεργία οργανώνει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ)

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/9/2019 | 20:31

Απεργία 2 και 3 Οκτωβρίου: Τι θα ισχύσει με τα ΜΜΜ ‑ Ποιοι άλλοι απεργούν

Μεγάλη απεργία έχει κηρυχθεί για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου μετά από κάλεσμα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). Στην 24ωρη απεργία θα συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ με στάσεις εργασίας ενώ θα πάρουν μέρος και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας, ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά.

Αναλυτικά σε ότι αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 το Μετρό (γραμμές 2 & 3) δεν θα λειτουργήσει λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.

Επίσης την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, τα Λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω στάσεων εργασίας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 10:00 π.μ. ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 20:00.

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 οι εργαζόμενοι στο Μετρό (γραμμές 2 & 3) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 12:00 – 15:00.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει επίσης εξαγγείλει δύο 24ωρες απεργίες για την Τετάρτη 2 και Πέμπτη 3 Οκτωβρίου. Αν οι απεργίες πραγματοποιηθούν δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο τρένου, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας. Αναμένεται σχετική ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών αναφέρει: «Aντιδρούμε ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που καταργεί τις συμβάσεις εργασίας, φακελώνει την συλλογική δράση των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, ήδη εμείς οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες βιώνουμε στο πετσί μας τον εμπαιγμό της εργοδοσίας και την μη τήρηση πολύ σημαντικών άρθρων της συλλογικής σύμβασης εργασίας μας, που υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019.

Νέα εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 προκήρυξε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εργασιακές ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ), τη Διαιτησία, τα μητρώα και τη λειτουργία των συνδικάτων.

Η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι συνεχίζει τις πρωτοβουλίες της και προχωρά σε συναντήσεις με όλα τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις της για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου και σε εξόρμηση σε όλη την Ελλάδα με συγκεντρώσεις, ώστε να ενημερωθούν σε βάθος όλοι οι τραπεζοϋπάλληλοι και τα τοπικά ΜΜΕ για τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης στις εργασιακές σχέσεις.

Μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία ζητάει από τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) να συντονίσει τον αγώνα όλων των εργαζομένων της χώρας, «για να μην περάσουν οι αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου».

Παράλληλα, η ΟΤΟΕ καλεί την κυβέρνηση:

«- Να πάρει πίσω τις παρεμβάσεις της για τις ΣΣΕ και τη Διαιτησία.

– Να σεβαστεί τις αρχές της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της επέκτασης των ΣΣΕ, τα συνταγματικά δικαιώματα και τη συλλογική αυτονομία και

– να αποκαταστήσει πλήρως την ομαλότητα στις εργασιακές σχέσεις και να επαναφέρει το εξάμηνο επέκτασης της διάρκειας των ΣΣΕ, μετά τη λήξη τους, καθώς και την πλήρη μετενέργεια των όρων τους».

Εκτός από τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, η ΟΛΜΕ αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 4 Οκτωβρίου 2019 στη 1μμ στο Υπουργείο Παιδείας. Η ΟΛΜΕ κήρυξε διευκολυντική στάση εργασίας 11πμ – 2μμ για το πρωινό ωράριο και αντίστοιχες 3ωρες για το απογευματινό και το εσπερινό ωράριο.

Η ΔΟΕ και οι δάσκαλοι θα συμμετάσχουν την Τετάρτη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το ΕΚΑ και άλλα σωματεία, στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος. Διοργανώνει παράλληλα από κοινού με την ΟΛΜΕ συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 στις 13.00 στο υπουργείο Παιδείας, με κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του απογευματινού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Αυτές ήταν σκηνές εγκλήματος»: Η Ζιζέλ Πελικό αποκαλύπτει

Κόσμος 14.02.2026
Σε συνέντευξή της στη βρετανική τηλεόραση, η Γαλλίδα αναφέρθηκε και στην επιστολή συμπαράστασης που της έστειλε η βασίλισσα Καμίλα, δείτε βίντεο

Λαδάδικα: Αγριος καυγάς με εμπλοκή 12 ατόμων και τραυματίες έξω από κέντρο διασκεδάσεως

Ελλάδα 14.02.2026
Ένας από τους εμπλεκόμενους προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, ενώ η προανάκριση για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη

Εύβοια: Αστυνομικός που συνελήφθη ξυλοκόπησε τη γυναίκα που σε οικογενειακό τραπέζι μπροστά στα μάτια των παιδιών τους

Ελλάδα 14.02.2026
Η γυναίκα περιέγραψε στις αρχές τις σκηνές τρόμου που βίωσε από τον σύζυγό της

«Τίτλοι τέλους» από το ΣτΕ για τον 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο

Ελλάδα 14.02.2026
Έκρινε νόμιμες τις περίκοπτες και αδύνατη δημοσιονομικά την επαναφορά των δώρων παρά τα πολυδιαφημιζόμενα πλεονάσματα

Νεκρός 55χρονος σε ξενοδοχείο στην Ηγουμενίτσα

Ελλάδα 14.02.2026
Tον 55χρονο εντόπισε νεκρό ο συγκάτοικος του ο οποίος άμεσα ζήτησε τη συνδρομή του ΕΚΑΒ

Αποκάλυψη για τον «ασφυκτικό θάνατο» του Ναβάλνι: Δηλητηριάστηκε με τοξίνη βατράχου

Κόσμος 14.02.2026
Πέντε χώρες (Βρετανία, Ολλανδία, Γερμανία, Σουηδία και Γαλλία) συνεργάστηκαν στην έρευνα για τα αίτια θανάτου του Ναβάλνι

Συνελήφθη ξανά ο ιδιοκτήτης της Βιολάντα μετά την αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα

Ελλάδα 14.02.2026
Η κατηγορία αναβαθμίστηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο

Λαδάδικα: Αγριος καυγάς με εμπλοκή 12 ατόμων και τραυματίες έξω από κέντρο διασκεδάσεως

Ελλάδα 14.02.2026
Ένας από τους εμπλεκόμενους προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, ενώ η προανάκριση για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη

Ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας της CIA αποκαλύπτει ποια είναι η πιο επικίνδυνη χώρα σήμερα

Κόσμος 14.02.2026
Οι δηλώσεις βασίζονται σε 72 προσωπικές αποστολές σε περιοχές πολέμου και τρομοκρατικών απειλών

Φονική πυρκαγιά σε διαμέρισμα στη Λαμία – Νεκρή γυναίκα, απεγκλωβίστηκαν μητέρα και παιδί

Ελλάδα 14.02.2026
Η ένοικος του σπιτιού εντοπίστηκε απανθρακωμένη

Λόρα: Στο μικροσκόπιο τα ψηφιακά ίχνη της 16χρονης – Έρευνες σε Ελλάδα και Γερμανία

Ελλάδα 14.02.2026
Στο Βερολίνο στρέφεται το ενδιαφέρον - Το μήνυμα του πατέρα της

Daily Mail: Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο Έπσταϊν δολοφονήθηκε

Κόσμος 14.02.2026
Ένα χρονικό καταγράφει λεπτό προς λεπτό τις ημέρες από την σύλληψη μέχρι και τον θάνατο του χρηματιστή