E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απεργία 2 και 3 Οκτωβρίου: Τι θα ισχύσει με τα ΜΜΜ ‑ Ποιοι άλλοι απεργούν

Την απεργία οργανώνει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ)

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/9/2019 | 20:31

Απεργία 2 και 3 Οκτωβρίου: Τι θα ισχύσει με τα ΜΜΜ ‑ Ποιοι άλλοι απεργούν

Μεγάλη απεργία έχει κηρυχθεί για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου μετά από κάλεσμα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). Στην 24ωρη απεργία θα συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ με στάσεις εργασίας ενώ θα πάρουν μέρος και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας, ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά.

Αναλυτικά σε ότι αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 το Μετρό (γραμμές 2 & 3) δεν θα λειτουργήσει λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.

Επίσης την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, τα Λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω στάσεων εργασίας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 10:00 π.μ. ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 20:00.

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 οι εργαζόμενοι στο Μετρό (γραμμές 2 & 3) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 12:00 – 15:00.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει επίσης εξαγγείλει δύο 24ωρες απεργίες για την Τετάρτη 2 και Πέμπτη 3 Οκτωβρίου. Αν οι απεργίες πραγματοποιηθούν δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο τρένου, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας. Αναμένεται σχετική ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών αναφέρει: «Aντιδρούμε ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που καταργεί τις συμβάσεις εργασίας, φακελώνει την συλλογική δράση των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, ήδη εμείς οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες βιώνουμε στο πετσί μας τον εμπαιγμό της εργοδοσίας και την μη τήρηση πολύ σημαντικών άρθρων της συλλογικής σύμβασης εργασίας μας, που υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019.

Νέα εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 προκήρυξε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εργασιακές ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ), τη Διαιτησία, τα μητρώα και τη λειτουργία των συνδικάτων.

Η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι συνεχίζει τις πρωτοβουλίες της και προχωρά σε συναντήσεις με όλα τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις της για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου και σε εξόρμηση σε όλη την Ελλάδα με συγκεντρώσεις, ώστε να ενημερωθούν σε βάθος όλοι οι τραπεζοϋπάλληλοι και τα τοπικά ΜΜΕ για τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης στις εργασιακές σχέσεις.

Μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία ζητάει από τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) να συντονίσει τον αγώνα όλων των εργαζομένων της χώρας, «για να μην περάσουν οι αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου».

Παράλληλα, η ΟΤΟΕ καλεί την κυβέρνηση:

«- Να πάρει πίσω τις παρεμβάσεις της για τις ΣΣΕ και τη Διαιτησία.

– Να σεβαστεί τις αρχές της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της επέκτασης των ΣΣΕ, τα συνταγματικά δικαιώματα και τη συλλογική αυτονομία και

– να αποκαταστήσει πλήρως την ομαλότητα στις εργασιακές σχέσεις και να επαναφέρει το εξάμηνο επέκτασης της διάρκειας των ΣΣΕ, μετά τη λήξη τους, καθώς και την πλήρη μετενέργεια των όρων τους».

Εκτός από τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, η ΟΛΜΕ αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 4 Οκτωβρίου 2019 στη 1μμ στο Υπουργείο Παιδείας. Η ΟΛΜΕ κήρυξε διευκολυντική στάση εργασίας 11πμ – 2μμ για το πρωινό ωράριο και αντίστοιχες 3ωρες για το απογευματινό και το εσπερινό ωράριο.

Η ΔΟΕ και οι δάσκαλοι θα συμμετάσχουν την Τετάρτη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το ΕΚΑ και άλλα σωματεία, στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος. Διοργανώνει παράλληλα από κοινού με την ΟΛΜΕ συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 στις 13.00 στο υπουργείο Παιδείας, με κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του απογευματινού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Φορτίστε κινητά, αποθηκεύστε νερό, μάθετε περσικά» ‑ Το μήνυμα των Φρουρών στους εχθρούς του Ιράν

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα, το Ιράν απείλησε ότι θα κλείσει εντελώς τα Στενά του Ορμούζ

Μίλτος Τεντόγλου: Δείτε την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Ελλάδα Χτες
Ώρα τελικού για τον Μίλτο Τεντόγλου, καθώς ο Έλληνας άλτης συμμετέχει στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Τόρουν

Τρεις άνθρωποι πέθαναν σε εκλογικά τμήματα στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στη Γαλλία

Κόσμος Χτες
Τα εκλογικά τμήματα έκλεισαν για λίγη ώρα και στη συνέχεια επαναλειτούργησαν ώστε να συνεχιστεί η ψηφοφορία

Αμπελόκηποι: Η στιγμή που μεθυσμένη οδηγός προσκρούει σε σταθμευμένα οχήματα

Ελλάδα Χτες
Βίντεο – ντοκουμέντο δείχνει τη στιγμή που η 30χρονη ομογενής από τη Νέα Ζηλανδία πέφτει σε σταθμευμένα οχήματα

ΗΠΑ: Ο Τραμπ στέλνει πράκτορες της ICE στα αεροδρόμια

Κόσμος Χτες
«Τη Δευτέρα, η ICE θα μεταβεί στα αεροδρόμια για να βοηθήσει τους υπέροχους πράκτορες της TSA που παρέμειναν στη θέση τους», ανέφερε σε ανάρτησή του

Αγρια δoλoφovία στην Καρδίτσα: Nεκρός γνωστός λαϊκός τραγουδιστής

Ελλάδα Χτες
Ο 51χρονος έφερε στο σώμα του τραύματα από μαχαίρι - Προσήχθη ένα άτομο - Το βίντεο που εξετάζουν οι αρχές

Αυτός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός για το 2025

Κόσμος Χτες
Ο Τομ Κρουζ και ο Μαρκ Γουόλμπεργκ ακολουθούν σε μικρή απόσταση

Google Chrome: Αποσύρεται επέκταση με πάνω από 1 εκατ. χρήστες λόγω ύποπτης δραστηριότητας

Tech + Science Χτες
H επέκταση φέρεται να τροποποιούσε συνδέσμους σε ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου, αποκομίζοντας προμήθειες εις βάρος των χρηστών

Κωνσταντινούπολη: Κατέρρευσαν δύο κτίρια – Ανασύρθηκαν πέντε άτομα από τα συντρίμμια

Κόσμος Χτες
Οι διασώστες επιχειρούν στα συντρίμμια με ειδικό εξοπλισμό, ενώ στο σημείο μεταφέρονται συνεχώς φορεία, ενδεικτικό της ετοιμότητας για τυχόν απεγκλωβισμούς