E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτά είναι τα πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα

Οι καταθέσεις που δηλώνουν, τα ακίνητα που διαθέτουν, η συμμετοχή τους σε επιχειρήσεις και τα δάνεια που οφείλουν

Δημοσίευση 26/9/2019 | 12:39

Αυτά είναι τα πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα

Εντελώς διαφορετικές είναι οι δηλώσεις πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προκατόχου του Αλέξη Τσίπρα, όπως φαίνεται από τα έγγραφα που δημοσιοποίησε η Βουλή και αφορούν την χρήση του 2016 και του 2017.

Ο τότε πρωθυπουργός ΑλέξηςΤσίπρας δήλωσε εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και αμοιβές 21.527,04 ευρώ, εισόδημα από ακίνητα 1.500 ευρώ, από τόκους 1,92 ευρώ, από άλλη περίπτωση 46.274,04 ευρώ.

Η σύζυγός του Περιστέρα Μπαζιάνα δήλωσε εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και αμοιβές 16.666,71 ευρώ και από τόκους 0,25 ευρώ.

Ο νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πόθεν έσχες του 2017 (χρήση 2016) δήλωσε συνολικά εισοδήματα 99.297 ευρώ ενώ η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι 331.356 ευρώ εκ των οποίων τα περίπου 275.000 ευρώ από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζει μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων στην BNB συνολικής αξίας περίπου 37.000 ευρώ, εκ των οποίων πώλησε ορισμένα εισπράττοντας περίπου 10.000 ευρώ. Η κυρία Γκραμπόφσκι δηλώνει κτήση 3 θυρίδων στην Alpha bank.

Οι τραπεζικές καταθέσεις σε ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κ. Μητσοτάκη ανέρχονται την συγκεκριμένη χρονιά σε περίπου 4.000 ευρώ και 500 δολάρια. Η σύζυγός του διατηρεί 325.939 ευρω στην Societe Generale της Γαλλίας με την σημείωση ότι προέρχεται από εισοδήματα προηγούμενων ετών και πώληση περιουσιακού στοιχείου, 481.924 ευρώ στην Lombard Ordier της Ελβετίας και περίπου 39.000 ευρώ σε άλλα τραπεζικά ιδρύματα.

Το ζεύγος Μητσοτάκη δηλώνει ακίνητα σε Χανία, Κυκλάδες και Γλυφάδα όλα αποκτηθέντα σε παλαιότερα έτη. Ο αρχηγός της ΝΔ δηλώνει 2 ΙΧ και φορτηγό 2.600 κ.ε ενώ 2 ΙΧ δηλώνει η σύζυγός του. Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει επίσης την συμμετοχή του στον Κήρυκα Χανίων ενώ η κυρία Γκραμπόφσκι δηλώνει τις εταιρείες Zeus + Dione AE και την «Μ. Γκραμπόφσκι και ΣΙΑ ΟΕ». Το ίδιο έτος η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ εκποιεί – διαγράφει την εταιρεία Personal Ventures.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει συνοφειλέτης κατά το 1/5 σε δάνειο 600.000 ευρώ στην Πειραιώς, με το υπολειπόμενο ποσό την τρέχουσα χρονιά να ανέρχεται σε 297.000 ευρώ ενώ η σύζυγός του συνοφειλέτης κατά το 1/3 σε δάνειο 900.000 ευρώ με το υπολειπόμενο ποσό να είναι 863.000 ευρώ, ενώ εμφανίζει υποχρέωση προς το υπουργείο Περιβάλλοντος ύψους 29.776 ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας δηλώνει λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα ύψους 31.036,93 ευρώ. Η σύζυγός του δηλώνει καταθέσεις στην Εθνική ύψους 8.077,51 ευρώ. Και οι δύο δηλώνουν δικαιούχοι λογαριασμού στο όνομα των παιδιών τους ύψους 20.001,36 ευρώ. Η Μπέτυ Μπαζιάνα δηλώνει επίσης λογαριασμούς στη Eurobank 0,01 ευρώ και 2,59 ευρώ, στην Alpha δύο λογαριασμούς που ο ένας έχει 1,59 και ο άλλος 0,89 ευρώ. Δεν υπάρχουν αλλαγές στα ακίνητα και στα οχήματα.

Το επόμενο έτος 2018 (χρήση 2017) ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει εισοδήματα 41.067 ευρώ και η σύζυγός του 89.334 ευρώ εκ των οποίων 48.300 ευρώ από ακίνητα. Τα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων στην BNP του κ. Μητσοτάκη ανέρχονται σε περίπου 23 χιλ ευρώ ενώ η σύζυγός του διατηρεί τις 3 θυρίδες. Οι καταθέσεις του προέδρου της ΝΔ ανέρχονται σε περίπου 8.000 ευρώ και 500 δολάρια. Σταθερές παραμένουν οι καταθέσεις της κυρίας Γκραμπόφσκι καθώς δηλώνει τους δύο λογαριασμούς σε ξένα πιστωτικά ιδρύματα ύψους περίπου 530.000 ευρώ. Η ακίνητη περιουσία του ζεύγους παραμένει σταθερή. Το οικονομικό έτος 2017 ο κ. Μητσοτάκης αποκτά από κληρονομία 3 ΙΧ 2 χιλ κ.ε. και 1,5 χιλ κ.ε. ενώ η συμμετοχή του ζεύγους σε κάθε είδους επιχείρηση παραμένει σταθερή.

Τέλος, το οικονομικό έτος 2017 οι δανειακές υποχρεώσεις έχουν διαμορφωθεί ως εξής: για την κυρία Γκραμπόφσκι διατηρείται η συνοφειλή κατά 1/3 δανείου του οποίου το υπόλοιπο ανέρχεται σε περίπου 850.000 ευρώ και άλλα περίπου 70.000 ευρώ σε διάφορα πιστωτικά ιδρύματα. Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζει συνοφειλή κατά 1/5 σε δάνειο το υπόλοιπο του οποίου ανέρχεται σε 281.000 ευρώ και συνοφειλή κατά ½ σε δάνειο με υπόλοιπο 43.756 ευρώ.

Το 2018 (χρήση 2017), ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και αμοιβές 33.909,24 ευρώ, 3,77 ευρώ από τόκους και 1.500 ευρώ από ακίνητα. Η σύζυγός του δήλωσε εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και αμοιβές 19.818, 46 ευρώ, από τόκους 2,29 ευρώ. Ο κ. Τσίπρας δηλώνει λογαριασμό στη Eurobank 3,50 ευρώ με συνδικαιούχο, στην Alpha με 0,89 ευρώ, στην Εθνική Τράπεζα ύψους 51.028,49 ευρώ.

Η σύζυγός του δηλώνει λογαριασμούς στην Εθνική Τράπεζα ύψους 11.693, 57 ευρώ και δύο λογαριασμούς στην Alpha, ο ένας λογαριασμός ύψους 8,59 ευρώ και ο άλλος 0,89 ευρώ, δηλώνει επίσης λογαριασμό στην Πειραιώς ύψους 614 ευρώ, λογαριασμούς στη Eurobank, συνολικού ύψους 2,6 ευρώ. Στην Εθνική Τράπεζα υπάρχει ένας ακόμη λογαριασμός στο όνομα Τσίπρας Φοίβος-Παύλος με συνδικαιούχους τους γονείς ύψους 25.463,51 ευρώ. Δεν υπάρχουν αλλαγές στα ακίνητα και τα οχήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απόλλων Σμύρνης: Σήκωσε το πρωτάθλημα και επέστρεψε στη Γ` Εθνική

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Απόλλων Σμύρνης εξασφάλισε και μαθηματικά το πρωτάθλημα της Α` ΕΠΣΑ και κλείδωσε την επιστροφή του στην Γ` Εθνική

Συναγερμός στον Περσικό Κόλπο: Επίθεση σε φορτηγό πλοίο ανοιχτά του Ιράν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αναφορά για πολλαπλά μικρά σκάφη κοντά στο Σιρίκ - Ασφαλές το πλήρωμα, σε επιφυλακή η ναυτιλιακή κοινότητα

Κεφαλονιά: Νέες αποκαλύψεις για την Μυρτώ – «Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών δεν συνάδουν με την συμπεριφορά της»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο δικηγόρος της οικογένειας λέει ότι με την υπόθεση της Μυρτούς «άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για νέο κύκλο ερευνών σχετικά με κυκλώματα ναρκωτικών στο νησί»

Σερ Αλεξ Φέργκιουσον: Στο νοσοκομείο ο ιστορικός προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του

«Δεν μπορούσα να πω ούτε το όνομά μου»: Η σοκαριστική μαρτυρία μιας Ουκρανής μετά από τον ξυλοδαρμό της στο Ντουμπάι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η σοκαριστική υπόθεση της Maria Kovalchuk παραμένει ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα περιστατικά που καταγράφηκαν στο Ντουμπάι το 2025

Συναγερμός στο Τσερνόμπιλ: Drone επιτέθηκε σε εργαστήριο ελέγχου εξωτερικής ραδιενέργειας

Κόσμος Χτες
Δεν είναι ακόμη γνωστό αν το πλήγμα προκάλεσε ζημιές στο εργαστήριο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας

Νέα Μάκρη: Αγρια δoλoφovία 36χρονου ‑ Συνελήφθη η σύζυγός του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως για την υπόθεση

Μετρό: Ποιοι σταθμοί της Γραμμής 2 θα κλείσουν νωρίτερα σήμερα και αύριο

Ελλάδα Χτες
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στη Γραμμή 2 του Μετρό την Κυριακή (3/5) και την Δευτέρα (4/5) λόγω εργασιών στο Μετρό

Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στην Ελλάδα 26 κλεμμένα αρχαία αντικείμενα

Ελλάδα Χτες
Αυτά τα πολύτιμα αντικείμενα αποτελούσαν σημαντικό μέρος της ζωής στον αρχαίο κόσμο

Σε τροχιά γύρω από τη Γη οι 4 πρώτοι ελληνικοί θερμικοί δορυφόροι για πρόληψη των πυρκαγιών

Ελλάδα Χτες
Το σύστημα, που αναπτύχθηκε από την OroraTech, αποτελεί το πρώτο εθνικό δορυφορικό σύστημα σχεδιασμένο για την ανίχνευση και παρακολούθηση πυρκαγιών

Εταιρεία λάνσαρε chatbot που επιτρέπει συνομιλίες με τον «Ιησού» έναντι 1,99 δολαρίων το λεπτό

Tech + Science Χτες
Εταιρεία χρεώνει άτομα 1,99 δολάρια ανά λεπτό για να μιλήσουν με το Avatar του Ιησού με τεχνητή νοημοσύνη.