E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτά είναι τα πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα

Οι καταθέσεις που δηλώνουν, τα ακίνητα που διαθέτουν, η συμμετοχή τους σε επιχειρήσεις και τα δάνεια που οφείλουν

Δημοσίευση 26/9/2019 | 12:39

Αυτά είναι τα πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα

Εντελώς διαφορετικές είναι οι δηλώσεις πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προκατόχου του Αλέξη Τσίπρα, όπως φαίνεται από τα έγγραφα που δημοσιοποίησε η Βουλή και αφορούν την χρήση του 2016 και του 2017.

Ο τότε πρωθυπουργός ΑλέξηςΤσίπρας δήλωσε εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και αμοιβές 21.527,04 ευρώ, εισόδημα από ακίνητα 1.500 ευρώ, από τόκους 1,92 ευρώ, από άλλη περίπτωση 46.274,04 ευρώ.

Η σύζυγός του Περιστέρα Μπαζιάνα δήλωσε εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και αμοιβές 16.666,71 ευρώ και από τόκους 0,25 ευρώ.

Ο νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πόθεν έσχες του 2017 (χρήση 2016) δήλωσε συνολικά εισοδήματα 99.297 ευρώ ενώ η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι 331.356 ευρώ εκ των οποίων τα περίπου 275.000 ευρώ από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζει μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων στην BNB συνολικής αξίας περίπου 37.000 ευρώ, εκ των οποίων πώλησε ορισμένα εισπράττοντας περίπου 10.000 ευρώ. Η κυρία Γκραμπόφσκι δηλώνει κτήση 3 θυρίδων στην Alpha bank.

Οι τραπεζικές καταθέσεις σε ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κ. Μητσοτάκη ανέρχονται την συγκεκριμένη χρονιά σε περίπου 4.000 ευρώ και 500 δολάρια. Η σύζυγός του διατηρεί 325.939 ευρω στην Societe Generale της Γαλλίας με την σημείωση ότι προέρχεται από εισοδήματα προηγούμενων ετών και πώληση περιουσιακού στοιχείου, 481.924 ευρώ στην Lombard Ordier της Ελβετίας και περίπου 39.000 ευρώ σε άλλα τραπεζικά ιδρύματα.

Το ζεύγος Μητσοτάκη δηλώνει ακίνητα σε Χανία, Κυκλάδες και Γλυφάδα όλα αποκτηθέντα σε παλαιότερα έτη. Ο αρχηγός της ΝΔ δηλώνει 2 ΙΧ και φορτηγό 2.600 κ.ε ενώ 2 ΙΧ δηλώνει η σύζυγός του. Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει επίσης την συμμετοχή του στον Κήρυκα Χανίων ενώ η κυρία Γκραμπόφσκι δηλώνει τις εταιρείες Zeus + Dione AE και την «Μ. Γκραμπόφσκι και ΣΙΑ ΟΕ». Το ίδιο έτος η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ εκποιεί – διαγράφει την εταιρεία Personal Ventures.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει συνοφειλέτης κατά το 1/5 σε δάνειο 600.000 ευρώ στην Πειραιώς, με το υπολειπόμενο ποσό την τρέχουσα χρονιά να ανέρχεται σε 297.000 ευρώ ενώ η σύζυγός του συνοφειλέτης κατά το 1/3 σε δάνειο 900.000 ευρώ με το υπολειπόμενο ποσό να είναι 863.000 ευρώ, ενώ εμφανίζει υποχρέωση προς το υπουργείο Περιβάλλοντος ύψους 29.776 ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας δηλώνει λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα ύψους 31.036,93 ευρώ. Η σύζυγός του δηλώνει καταθέσεις στην Εθνική ύψους 8.077,51 ευρώ. Και οι δύο δηλώνουν δικαιούχοι λογαριασμού στο όνομα των παιδιών τους ύψους 20.001,36 ευρώ. Η Μπέτυ Μπαζιάνα δηλώνει επίσης λογαριασμούς στη Eurobank 0,01 ευρώ και 2,59 ευρώ, στην Alpha δύο λογαριασμούς που ο ένας έχει 1,59 και ο άλλος 0,89 ευρώ. Δεν υπάρχουν αλλαγές στα ακίνητα και στα οχήματα.

Το επόμενο έτος 2018 (χρήση 2017) ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει εισοδήματα 41.067 ευρώ και η σύζυγός του 89.334 ευρώ εκ των οποίων 48.300 ευρώ από ακίνητα. Τα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων στην BNP του κ. Μητσοτάκη ανέρχονται σε περίπου 23 χιλ ευρώ ενώ η σύζυγός του διατηρεί τις 3 θυρίδες. Οι καταθέσεις του προέδρου της ΝΔ ανέρχονται σε περίπου 8.000 ευρώ και 500 δολάρια. Σταθερές παραμένουν οι καταθέσεις της κυρίας Γκραμπόφσκι καθώς δηλώνει τους δύο λογαριασμούς σε ξένα πιστωτικά ιδρύματα ύψους περίπου 530.000 ευρώ. Η ακίνητη περιουσία του ζεύγους παραμένει σταθερή. Το οικονομικό έτος 2017 ο κ. Μητσοτάκης αποκτά από κληρονομία 3 ΙΧ 2 χιλ κ.ε. και 1,5 χιλ κ.ε. ενώ η συμμετοχή του ζεύγους σε κάθε είδους επιχείρηση παραμένει σταθερή.

Τέλος, το οικονομικό έτος 2017 οι δανειακές υποχρεώσεις έχουν διαμορφωθεί ως εξής: για την κυρία Γκραμπόφσκι διατηρείται η συνοφειλή κατά 1/3 δανείου του οποίου το υπόλοιπο ανέρχεται σε περίπου 850.000 ευρώ και άλλα περίπου 70.000 ευρώ σε διάφορα πιστωτικά ιδρύματα. Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζει συνοφειλή κατά 1/5 σε δάνειο το υπόλοιπο του οποίου ανέρχεται σε 281.000 ευρώ και συνοφειλή κατά ½ σε δάνειο με υπόλοιπο 43.756 ευρώ.

Το 2018 (χρήση 2017), ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και αμοιβές 33.909,24 ευρώ, 3,77 ευρώ από τόκους και 1.500 ευρώ από ακίνητα. Η σύζυγός του δήλωσε εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και αμοιβές 19.818, 46 ευρώ, από τόκους 2,29 ευρώ. Ο κ. Τσίπρας δηλώνει λογαριασμό στη Eurobank 3,50 ευρώ με συνδικαιούχο, στην Alpha με 0,89 ευρώ, στην Εθνική Τράπεζα ύψους 51.028,49 ευρώ.

Η σύζυγός του δηλώνει λογαριασμούς στην Εθνική Τράπεζα ύψους 11.693, 57 ευρώ και δύο λογαριασμούς στην Alpha, ο ένας λογαριασμός ύψους 8,59 ευρώ και ο άλλος 0,89 ευρώ, δηλώνει επίσης λογαριασμό στην Πειραιώς ύψους 614 ευρώ, λογαριασμούς στη Eurobank, συνολικού ύψους 2,6 ευρώ. Στην Εθνική Τράπεζα υπάρχει ένας ακόμη λογαριασμός στο όνομα Τσίπρας Φοίβος-Παύλος με συνδικαιούχους τους γονείς ύψους 25.463,51 ευρώ. Δεν υπάρχουν αλλαγές στα ακίνητα και τα οχήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Τραβήξτε την πρίζα» – Η δραματική προειδοποίηση του «νονού» της τεχνητής νοημοσύνης

Tech + Science 31.12.2025
Ο Καναδός επιστήμονας υπολογιστών εξέφρασε την ανησυχία ότι τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης παρουσιάζουν σημάδια αυτοσυντήρησης

Λαζαρίδης: Δεν χρωστάμε τίποτα στους αγρότες, αδιανόητο η κυβέρνηση να τους καλεί σε διάλογο και να αρνούνται

Ελλάδα 31.12.2025
Σημείωσε ότι υπάρχουν συνδικαλιστές που ζητούν τον διάλογο και τραμπουκίζονται από κάποιους άλλους

Νεβάδα: Αυτοκίνητο… απογειώνεται και η οδηγός εκτινάσσεται σε πισίνα – Δείτε βίντεο

Κόσμος 31.12.2025
Η στιγμή που αυτοκίνητο συγκρούεται σε τοίχο αυλής, απογειώνεται και εκτινάσσει τον οδηγό σε ιδιωτική πισίνα, στο Λας Βέγκας

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την παραμονή Πρωτοχρονιάς, δείτε τα τελευταία δρομολόγια σε Μετρό και Τραμ

Ελλάδα 31.12.2025
Δείτε ποιες αλλαγές ισχύουν για τα λεωφορεία και τρόλεϊ τις ημέρες αργίας και τις πρώτες ημέρες του νέου έτους

Το Μπουένος Αιρες «βυθίστηκε» στο σκοτάδι λόγω βλάβης – Πάνω από 40.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Κόσμος 31.12.2025
Μπλακ άουτ σε γειτονιά του Μπουένος Αιρες λόγω βλάβης σε υποσταθμό ρεύματος

Εγνατία Οδός: Πιάνουν δουλειά από τη νέα χρονιά τα εργοτάξια για την ανάταξη του αυτοκινητόδρομου

Ελλάδα 31.12.2025
Η μετάβαση από τον στενό δημόσιο έλεγχο στον νέο παραχωρησιούχο ολοκληρώθηκε χθες μετά το οικονομικό κλείσιμο της σύμβασης

Λήγει η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας, ποιες άλλες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν σήμερα

Οικονομία 31.12.2025
Τέλη κυκλοφορίας, δόσεις φόρων, ΕΝΦΙΑ και κρίσιμες ψηφιακές δηλώσεις λήγουν σήμερα, με τις πλατφόρμες της ΑΑΔΕ να παραμένουν ανοιχτές έως τις 23:00

Συναγερμός από την Apple: Ζητά άμεση ενημέρωση λογισμικού στο iPhone και iPad για κρίσιμη απειλή ασφαλείας

Tech + Science 31.12.2025
Ποιος είναι ο κίνδυνος και ποιες συσκευές επηρεάζονται

Ωράριο σούπερ μάρκετ σήμερα (31/12): Τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα την παραμονή της πρωτοχρονιάς

Ελλάδα 31.12.2025
Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τόσο αύριο Πρωτοχρονιά όσο και στις 2 Ιανουαρίου, ημέρα που έχει καθιερωθεί για την απογραφή των επιχειρήσεων

Ο Γιάννης Τσουκαλάς για το ξύλο στη Σερβία: «Ήταν συνδεσμίτες – Μου έρχονταν από παντού»

Ελλάδα Χτες
Τα δραματικά λεπτά του ξυλοδαρμού του περιγράφει ο Έλληνας πρωταθλητής Γιάννης Τσουκαλάς, ο οποίος έπεσε θύμα επίθεσης