E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ άλλαξε το προφίλ της στο Twitter τρολάροντας τον Τραμπ

Τι γράφει στο νέο προφίλ της η 16χρονη

Δημοσίευση 25/9/2019 | 10:53

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ άλλαξε το προφίλ της στο Twitter τρολάροντας τον Τραμπ

Η έφηβη ακτιβίστρια για το κλίμα, Γκρέτα Τούνμπεργκ, άλλαξε το προφίλ της στο Twitter, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να την ειρωνευτεί.

«Ένα πολύ χαρούμενο νεαρό κορίτσι που προσβλέπει σε ένα λαμπρό και θαυμάσιο μέλλον», γράφει στο νέο προφίλ της η 16χρονη, αντιγράφοντας την περιγραφή του Ντόναλντ Τραμπ για την ίδια.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανάρτησε στο Twitter ένα απόσπασμα από την ομιλία της Τούνμπεργκ στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα, στο οποίο η έφηβη από τη Σουηδία κατήγγειλε οργισμένη τους ηγέτες επειδή απέτυχαν να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή και κατέληγε με το ερώτημα: "Πώς τολμάτε;". Ο Τραμπ συνόδευσε το βίντεο με το σχόλιο «Δείχνει να είναι ένα πολύ χαρούμενο νεαρό κορίτσι, που προσβλέπει σε ένα λαμπρό και θαυμάσιο μέλλον. Πόσο ωραίο είναι να την βλέπεις!».

Ο Τραμπ και η Τούνμπεργκ δεν έχουν συναντηθεί, αν και βρίσκονται και οι δύο στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Την Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος πέρασε δίπλα της και κατά τα φαινόμενα δεν την πρόσεξε, καθώς εκείνη την ώρα μιλούσε σε δημοσιογράφους.

Σήμερα, τα χάσταγκ #GretaThunbergOutdidTrump (Η Γκρέτα Τούνμπερκ υπερτερεί του Τραμπ) και #BeBest (Γίνε ο καλύτερος) ήταν από τα πιο δημοφιλή στις ΗΠΑ. Το BeBest είναι η εκστρατεία της πρώτης κυρίας Μελάνια Τραμπ ενάντια στο μπούλινγκ στο διαδίκτυο.

Η Τούνμπεργκ είναι υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης και, σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων, είναι το φαβορί. Ο Τραμπ έχει δηλώσει πολλές φορές ότι του αξίζει το Νόμπελ και την Δευτέρα παραπονέθηκε ξανά ότι δεν θα του το δώσουν. «Νομίζω ότι θα άξιζα το Νόμπελ για πολλά πράγματα, αν το απένειμαν δίκαια, αλλά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έλα στην ομάδα μας: Digital Content Editor

E-Daily 1.Hero 25.04.2026
Full time στην Αθήνα, Hybrid

Η Κατερίνα Λιόλιου αποκάλυψε πότε έγινε επιτυχία το τραγούδι «Λογαριασμός»: Μεταξύ μας να λέμε αλήθειες

E-Daily 3.Left 25.04.2026
Η τραγουδίστρια ανέφερε πως όλα άλλαξαν μετά από μία συγκεκριμένη συναυλία

Η Μαριέττα Χρουσαλά κολύμπησε με λευκούς καρχαρίες

E-Daily 3.Left 25.04.2026
Η πρώην παρουσιάστρια είχε ζήσει την ίδια εμπειρία πριν από 16 χρόνια και ανυπομονούσε να τη ζήσει ξανά

Η Σαρλίζ Θερόν σκαρφάλωσε σε κτίριο στην Times Square, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 25.04.2026
Η ηθοποιός ανέβηκε σε διαφημιστική πινακίδα για την προώθηση της νέας ταινίας της «Apex» φορώντας ειδικό εξοπλισμό

Η Kesha πόζαρε χωρίς μαγιό σε παραλία

E-Daily 3.Left 25.04.2026
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γης η τραγουδίστρια ανέβασε στο Instagram φωτογραφίες χωρίς μαγιό

«Φωτιά» η Ριάνα: Οι νέες φωτογραφίες που προκαλούν φρενίτιδα στα social media

E-Daily 3.Left Χτες
Οι εικόνες έγιναν αμέσως «viral», με τους followers της να αποθεώνουν την εμφάνισή της στα σχόλια, γράφοντας πως είναι «πιο καυτή από ποτέ»

Φειδίας Παναγιώτου: Από Ευρωβουλευτής… χορευτής

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Φειδίας Παναγιώτου και η αγαπημένη του Στυλιάνα Αβερκίου πρόκειται σύντομα να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου, επισφραγίζοντας την αγάπη τους κατ’ αυτόν τον τρόπο

Μαρία Κορινθίου – Γιώργος Καραθανάσης: Ένας χρόνος έρωτα και το δώρο που της έκανε

E-Daily 3.Left Χτες
Μια ιδιαίτερα ξεχωριστή ημέρα είναι η 24η Απριλίου για τη Μαρία Κορινθίου και τον Γιώργο Καραθανάση, καθώς το ζευγάρι συμπληρώνει έναν χρόνο σχέσης!

Ζενεβιέβ Μαζαρί: Το απρόοπτο που της συνέβη στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας «The Devil Wears Prada 2»

E-Daily 3.Left Χτες
Στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα του The Devil Wears Prada 2, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Λονδίνο, βρέθηκε η Ζενεβιέβ Μαζαρί

Τόκιο: Εργαζόμενοι αλλάζουν τα κοστούμια με βερμούδες, για να μειωθεί το κόστος ενέργειας

E-Daily 3.Left Χτες
Η εκστρατεία με την ονομασία «Cool Biz» προβλέπει επίσης την ενίσχυση της τηλεργασίας καθώς την έναρξη της εργασιακής ημέρας νωρίτερα το πρωί