Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 300 τραυματίστηκαν από τον σεισμό που σημειώθηκε στο ανατολικό Πακιστάν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 22,3 χιλιομέτρων βορείως της πόλης Τζελούμ, πάνω στα σύνορα της επαρχίας Παντζάμπ με το υπό πακιστανικό έλεγχο Κασμίρ, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS). Το μέγεθός του ήταν 5,2 βαθμοί και όχι 5,8, όπως ήταν η αρχική εκτίμηση.
«Έγινε αισθητός στο μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Παντζάμπ και σε ορισμένες περιοχές του Χιμπέρ Παχτούνκουα», στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πακιστανός μετεωρολόγος Μουχάμαντ Ριάζ.
Οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν αναφερθεί στην πόλη Μιρπούρ, στο πακιστανικό Κασμίρ.
Στην ίδια περιοχή είχε σημειωθεί στις 8 Οκτωβρίου 2005 ένας πολύ ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 73.000 άνθρωποι και περίπου 3,5 εκατομμύρια να μείνουν άστεγοι.
Ένας κάτοικος, που ζει κοντά στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Μιρπούρ, είπε ότι έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές στις υποδομές, τους δρόμους, τις τηλεπικοινωνίες και το δίκτυο ηλεκτροδότησης.
Ο πακιστανικός στρατός έχει στείλει αεροσκάφη και ομάδες γιατρών, καθώς και στρατιώτες, στις πληγείσες περιοχές, είπε ένας εκπρόσωπός του.
Η πόλη Μιρπούρ είναι γνωστή για τις πολυτελείς κατοικίες της και τους στενούς δεσμούς της με το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι μισοί από τους 450.000 κατοίκους διαθέτουν, εκτός από πακιστανικό, και βρετανικό διαβατήριο.
Στη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού, συγκλονιστική είναι η ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό της στο Facebook η μητέρα του
Με αφορμή την τραγική συγκυρία με τον θάνατο των επτά οπαδών του ΠΑΟΚ στο τραγικό δυστύχημα, που σημειώθηκε στη Ρουμανία, ο Αριστείδης Καμπανός έστειλε το δικό του μήνυμα
Eπτά περιοχές βρίσκονται σε red code, ενώ δεκάδες πολίτες έχουν καλέσει το 112 για βοήθεια, καθώς τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν μέχρι αργά το απόγευμα