E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μυτιλήνη: Στις 12.000 και επίσημα ο πληθυσμός του καταυλισμού στη Μόρια

Δεδομένης της πτώσης της έντασης των ανέμων υπάρχουν ξανά αυξημένες ροές

Δημοσίευση 23/9/2019 | 19:01

Μυτιλήνη: Στις 12.000 και επίσημα ο πληθυσμός του καταυλισμού στη Μόρια

Περί τις 5.000 ζουν μέσα στον περίκλειστο χώρο του ΚΥΤ, ενώ οι υπόλοιποι ζουν σε κτήματα γύρω από τον καταυλισμό.

Σήμερα, σε σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο το συντονισμό της αντιμετώπισης της κατάστασης που τείνει να δημιουργηθεί, και η οποία έγινε στο χώρο του ΚΥΤ με πρωτοβουλία του Υποδιοικητή του Κέντρου, έγινε γνωστό ότι έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη η αναχώρηση από το νησί 97 αιτούντων άσυλο.

Στο μεταξύ, σήμερα από το πρωί, δεδομένης της πτώσης της έντασης των ανέμων υπάρχουν ξανά αυξημένες ροές.

Από τα μεσάνυχτα σήμερα Δευτέρα, και μέχρι τις 5 το απόγευμα, στη Λέσβο πέρασαν 109 άτομα, στη Χίο 77 και στη Σάμο 114. Συνολικά δηλαδή, σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βορείου Αιγαίου, στα νησιά του βορείου Αιγαίου σήμερα πέρασαν 300 νέοι πρόσφυγες και μετανάστες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ταξί: Σε εξέλιξη η πορεία των αυτοκινητιστών – Προειδοποίηση για απεργία διαρκείας

Ελλάδα 03.02.2026
Πορεία προς το Μαξίμου πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι αυτοκινητιστές ταξί. Προειδοποιούν με απεργία διαρκείας.

Fake news στην Ευρώπη: Η θέση της Ελλάδας

Κόσμος 03.02.2026
Τι δείχνει νέα έρευνα

Νεκρός άνδρας στη Βούλα: Έφερε τραύμα στον λαιμό

Ελλάδα 03.02.2026
Συναγερμός στις Αρχές - Οι πρώτες πληροφορίες

Όταν ο Επστάιν κάλεσε τον Μπερλουσκόνι στα πάρτι του: «Όχι ευχαριστώ, τα κορίτσια επιστρέφουν μόνα τους στο σπίτι μου»

Κόσμος 03.02.2026
«Δεν υπάρχει λόγος απαγωγής» - Σοκ από την ατάκα του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού

Νατσιός για θεωρία εξέλιξης: «Eίναι βλασφημία να είσαι Χριστιανός και να δέχεσαι τον Δαρβίνο»

Πολιτική 03.02.2026
«Εμείς δεν βάζουμε ομοφυλόφιλους στα ψηφοδέλτια»

«Βόμβα» Καραχάλιου για πιθανή συνεργασία Καρυστιανού με τον Παύλο Ντε Γκρες

Πολιτική 03.02.2026
«Λέτε τελικά να βρέθηκε ο ηγέτης που έψαχνε η Μαρία;»

Ρουβίκωνας: Συνελήφθη αρχηγικό μέλος, μετά την επίθεση σε γραφεία λάθος εταιρείας

Ελλάδα 03.02.2026
Συνελήφθη με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Ζήτησε συγγνώμη για τη φράση «το τζάμπα πέθανε» ‑ «Δεν αναφερόμουν στους εκπαιδευτικούς»

Πολιτική 03.02.2026
Σε αναδίπλωση υποχρεώθηκε η βουλευτής της ΝΔ, Χριστίνα Αλεξοπούλου, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η φράση της «το τζάμπα πέθανε»