E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την έξαρση στο προσφυγικό

Σε πέντε μέρες στο Βόρειο Αιγαίο έφθασαν 2.292 πρόσφυγες και μετανάστες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/9/2019 | 08:51

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την έξαρση στο προσφυγικό

Έκτακτη σύσκεψη για το προσφυγικό θα γίνει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ύστερα από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές των τελευταίων ημερών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (21/9). Έχουν κληθεί να συμμετάσχουν, εκτός από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Η έκτακτη αυτή συνεδρίαση έρχεται σε μία περίοδο έντονης κινητικότητας στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση προσανατολίζεται στο να τείνει χείρα βοηθείας στην Ιταλία, ιδιαίτερα μετά τη διαρροή προσχεδίου συμφωνίας μεταξύ 4 κρατών μελών, αλλά και τη συνάντηση Μακρόν – Κόντε όπου συμφώνησαν στην ανάγκη δημιουργίας μηχανισμού ανακούφισης για την Ιταλία και τη Μάλτα.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία έχει ανεβάσει τους τόνους και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επαναλαμβάνει συνεχώς τις απειλές του πως θα ανοίξει τα σύνορα για προς την ΕΕ για πρόσφυγες και μετανάστες.

Παράλληλα, σημειώνεται αύξηση των ροών που φθάνουν στα ελληνικά νησιά τις τελευταίες ημέρες με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου να αναφέρουν ότι αυτή την εβδομάδα έχουν έλθει στη χώρα 2.292 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την περασμένη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή στη Λέσβο πέρασαν 1.383 άτομα που στο σύνολό τους ζήτησαν άσυλο. (228 τη Δευτέρα, 275 την Τρίτη, 225 την Τετάρτη, 247 χθες Πέμπτη και 408 την Παρασκευή). Στο ίδιο διάστημα πέρασαν στη Χίο 345 άτομα και στη Σάμο 564. Συνολικά δηλαδή στο Βόρειο Αιγαίο από τη Δευτέρα το πρωί έως σήμερα έφθασαν 2.292 πρόσφυγες και μετανάστες.

Την Παρασκευή ο εκτελών χρέη διοικητή στο κέντρο της Μόριας ενημέρωσε την Εισαγγελία Πρωτοδικών ότι αδυνατεί να υποδεχθεί νεοεισερχόμενους αφού δεν υπάρχει πλέον χώρος ώστε να σταθούν προκειμένου να καταγραφούν. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στον πρόχειρο σταθμό πρώτης υποδοχής που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή της Σκάλας Συκαμνιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηχούν και πάλι οι σειρήνες στο Ακρωτήρι

Κόσμος 06.03.2026
Χθες το βράδυ, ήχησαν και πάλι δύο φορές, ωστόσο δεν εντοπίστηκε κάποια απειλή, σύμφωνα με τις επίσημες ενημερώσεις από την κυβέρνηση

Θεσσαλονίκη: Κατάπιε ηρωίνη για να αποφύγει αστυνομικό έλεγχο σε μπλόκο ‑ Νοσηλεύεται φρουρούμενος

Ελλάδα 06.03.2026
Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα και να προχωρήσουν στον έλεγχο του 47χρονου

Πότε θα κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα

Ελλάδα 06.03.2026
Ερχεται νωρίτερα σε σχέση με άλλες χρονιές

Τελεσίγραφο Τραμπ σε Ιράν: «Παραδοθείτε ή θα πεθάνετε όλοι»

Κόσμος 06.03.2026
Μιλώντας στον Λευκό Οίκο, παρουσία της ομάδας της Ίντερ Μαϊάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε έκκληση προς τα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, τον ιρανικό στρατό και την αστυνομία να εγκαταλείψουν το καθεστώς

Η συγκλονιστική κατάθεση του 17χρονου που σκότωσε τον πατέρα του στη Λέρο

Ελλάδα 06.03.2026
«Μου τρύπησε την παλάμη στο κατσαβίδι»

Τζέιμς και Οκόμπο πιάστηκαν στα χέρια μετά την ήττα της Μονακό από την Φενέρ, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα 06.03.2026
Ο Αμερικανός γκαρντ έσπρωξε με δύναμη τον συμπαίκτη του

Με το «δάκτυλο στη σκανδάλη» οι Κούρδοι ‑ Ολονύχτια μεταφορά οπλισμού ‑ Απειλεί ο Πεζεσκιάν

Κόσμος 06.03.2026
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να «ρίχνει λάδι στη φωτιά»

Νότια Κορέα: Η «πολύ όμορφη» serial killer ρωτούσε το ChatGPT για τις θανατηφόρες δόσεις

Κόσμος 06.03.2026
Ερευνάται αν υπάρχουν και άλλα θύματά της, πριν μπει στο «ραντάρ» της αστυνομίας

CNN: Καταρρίφθηκαν ιρανικά βομβαρδιστικά δύο λεπτά πριν την επίθεση σε βάση των ΗΠΑ στο Κατάρ

Ελλάδα Χτες
Τα ιρανικά αεροσκάφη βρίσκονταν «δύο λεπτά» μακριά από τους στόχους τους - Στη βάση βρίσκονται συνήθως 10.000 Αμερικανοί στρατιώτες

Γαλλία: «Όχι» στη χρήση των γαλλικών βάσεων στη Μέση Ανατολή από τα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ

Κόσμος Χτες
Τα αεροσκάφη υποστήριξης των ΗΠΑ, και όχι τα μαχητικά αεροσκάφη, επιτρέπεται να χρησιμοποιούν την αεροπορική βάση Istres στη Γαλλία, λέει ο γαλλικός στρατός

Οι Φρουροί της Επανάστασης ισχυρίστηκαν ότι έπληξαν το αεροπλανοφόρο «Αβραάμ Λίνκολν» με drones

Κόσμος Χτες
Το σώμα των Φρουρών είχε ήδη ισχυριστεί το Σάββατο ότι το έπληξε με βαλλιστικούς πυραύλους, κάτι που το Πεντάγωνο αρνήθηκε