E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την έξαρση στο προσφυγικό

Σε πέντε μέρες στο Βόρειο Αιγαίο έφθασαν 2.292 πρόσφυγες και μετανάστες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/9/2019 | 08:51

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την έξαρση στο προσφυγικό

Έκτακτη σύσκεψη για το προσφυγικό θα γίνει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ύστερα από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές των τελευταίων ημερών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (21/9). Έχουν κληθεί να συμμετάσχουν, εκτός από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Η έκτακτη αυτή συνεδρίαση έρχεται σε μία περίοδο έντονης κινητικότητας στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση προσανατολίζεται στο να τείνει χείρα βοηθείας στην Ιταλία, ιδιαίτερα μετά τη διαρροή προσχεδίου συμφωνίας μεταξύ 4 κρατών μελών, αλλά και τη συνάντηση Μακρόν – Κόντε όπου συμφώνησαν στην ανάγκη δημιουργίας μηχανισμού ανακούφισης για την Ιταλία και τη Μάλτα.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία έχει ανεβάσει τους τόνους και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επαναλαμβάνει συνεχώς τις απειλές του πως θα ανοίξει τα σύνορα για προς την ΕΕ για πρόσφυγες και μετανάστες.

Παράλληλα, σημειώνεται αύξηση των ροών που φθάνουν στα ελληνικά νησιά τις τελευταίες ημέρες με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου να αναφέρουν ότι αυτή την εβδομάδα έχουν έλθει στη χώρα 2.292 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την περασμένη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή στη Λέσβο πέρασαν 1.383 άτομα που στο σύνολό τους ζήτησαν άσυλο. (228 τη Δευτέρα, 275 την Τρίτη, 225 την Τετάρτη, 247 χθες Πέμπτη και 408 την Παρασκευή). Στο ίδιο διάστημα πέρασαν στη Χίο 345 άτομα και στη Σάμο 564. Συνολικά δηλαδή στο Βόρειο Αιγαίο από τη Δευτέρα το πρωί έως σήμερα έφθασαν 2.292 πρόσφυγες και μετανάστες.

Την Παρασκευή ο εκτελών χρέη διοικητή στο κέντρο της Μόριας ενημέρωσε την Εισαγγελία Πρωτοδικών ότι αδυνατεί να υποδεχθεί νεοεισερχόμενους αφού δεν υπάρχει πλέον χώρος ώστε να σταθούν προκειμένου να καταγραφούν. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στον πρόχειρο σταθμό πρώτης υποδοχής που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή της Σκάλας Συκαμνιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα 02.01.2026
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος 02.01.2026
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν

Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του στα Γιάννενα και συνελήφθη

Ελλάδα 02.01.2026
Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον πατέρα και τον ανήλικο

Διεγράφησαν από τα πανεπιστήμια 308.605 μη ενεργοί φοιτητές με την είσοδο της νέας χρονιάς

Ελλάδα 02.01.2026
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκκαθάρισης των φοιτητικών καταλόγων

15χρονη Ελληνίδα αγνοείται μετά την τραγωδία στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά

Ελλάδα 02.01.2026
Οι συγγενείς της ζητούν από όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό με την τύχη της να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρχές

Κραν Μοντάνα: Τα δευτερόλεπτα πριν την τραγωδία ‑ Αυτή είναι η σερβιτόρα που έκαψε το μοιραίο κλαμπ

Κόσμος 02.01.2026
Οι επιζώντες περιέγραψαν σκηνές φρίκης μέσα στο κλαμπ

Θεσσαλονίκη: Παρενόχλησε 20χρονη μέσα σε μπαρ κι εκείνη τον έδειρε μαζί με τον σύντροφό της

Ελλάδα 02.01.2026
Σοβαρό επεισόδιο σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου

Σοκ: Κάλεσε τον εραστή στο σπίτι για Πρωτοχρονιά ‑ Τον ευνούχισε επειδή αρνήθηκε να την παντρευτεί

Κόσμος 02.01.2026
Η άρνησή του να την παντρευτεί μετά από 7 χρόνια σχέσης προκάλεσε την οργή της

Νεκρός ένας 23χρονος από το τροχαίο στο Μαρκόπουλο, ένας σοβαρά τραυματίας στο Ίλιον

Ελλάδα 02.01.2026
Το όχημα που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να συγκρουστεί στη μπάρες του δρόμου