E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την έξαρση στο προσφυγικό

Σε πέντε μέρες στο Βόρειο Αιγαίο έφθασαν 2.292 πρόσφυγες και μετανάστες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/9/2019 | 08:51

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την έξαρση στο προσφυγικό

Έκτακτη σύσκεψη για το προσφυγικό θα γίνει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ύστερα από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές των τελευταίων ημερών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (21/9). Έχουν κληθεί να συμμετάσχουν, εκτός από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Η έκτακτη αυτή συνεδρίαση έρχεται σε μία περίοδο έντονης κινητικότητας στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση προσανατολίζεται στο να τείνει χείρα βοηθείας στην Ιταλία, ιδιαίτερα μετά τη διαρροή προσχεδίου συμφωνίας μεταξύ 4 κρατών μελών, αλλά και τη συνάντηση Μακρόν – Κόντε όπου συμφώνησαν στην ανάγκη δημιουργίας μηχανισμού ανακούφισης για την Ιταλία και τη Μάλτα.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία έχει ανεβάσει τους τόνους και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επαναλαμβάνει συνεχώς τις απειλές του πως θα ανοίξει τα σύνορα για προς την ΕΕ για πρόσφυγες και μετανάστες.

Παράλληλα, σημειώνεται αύξηση των ροών που φθάνουν στα ελληνικά νησιά τις τελευταίες ημέρες με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου να αναφέρουν ότι αυτή την εβδομάδα έχουν έλθει στη χώρα 2.292 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την περασμένη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή στη Λέσβο πέρασαν 1.383 άτομα που στο σύνολό τους ζήτησαν άσυλο. (228 τη Δευτέρα, 275 την Τρίτη, 225 την Τετάρτη, 247 χθες Πέμπτη και 408 την Παρασκευή). Στο ίδιο διάστημα πέρασαν στη Χίο 345 άτομα και στη Σάμο 564. Συνολικά δηλαδή στο Βόρειο Αιγαίο από τη Δευτέρα το πρωί έως σήμερα έφθασαν 2.292 πρόσφυγες και μετανάστες.

Την Παρασκευή ο εκτελών χρέη διοικητή στο κέντρο της Μόριας ενημέρωσε την Εισαγγελία Πρωτοδικών ότι αδυνατεί να υποδεχθεί νεοεισερχόμενους αφού δεν υπάρχει πλέον χώρος ώστε να σταθούν προκειμένου να καταγραφούν. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στον πρόχειρο σταθμό πρώτης υποδοχής που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή της Σκάλας Συκαμνιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γυναίκα σώθηκε την τελευταία στιγμή από ορμητικό χείμαρρο στην Ανω Γλυφάδα, δείτε βίντεο

Ελλάδα 22.01.2026
Σκηνές αγωνίας στους πλημμυρισμένους δρόμους – Μία γυναίκα διασώθηκε, ενώ άλλη έχασε τη ζωή της από τα ορμητικά νερά

Λέκκας για Ανω Γλυφάδα: «Η ανάπτυξη των `ακριβών` περιοχών έγινε χωρίς τις απαιτούμενες μελέτες»

Ελλάδα 22.01.2026
«Δεν γίνεται τίποτα τώρα πια - Είναι μια κληρονομημένη αμαρτία» τόνισε ο καθηγητής Γεωλογίας

Στην Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, δείτε χάρτη με τις περιοχές που έβρεξε περισσότερο

Καιρός 22.01.2026
Στο μετεωρολογικό σταθμό του Παπάγου σημειώθηκε το υψηλότερο ύψος βροχής

Συμβούλιο Ειρήνης: Ο Τραμπ λέει ότι ο Πούτιν δέχθηκε – «Υπό μελέτη» απαντά ο Ρώσος

Κόσμος 22.01.2026
Η... πονηρή πρόταση του Ρώσου Προέδρου στον Αμερικανό ομόλογό του

Έβρος: Η κυβέρνηση εξετάζει απαγόρευση αγοραπωλησιών σε αλλοδαπούς «επενδυτές»

Ελλάδα 22.01.2026
Οι σχετικές διατάξεις αναμένεται να περιλαμβάνουν πιο αυστηρά κριτήρια

Κακοκαιρία: Εικόνες καταστροφής στη Γλυφάδα ‑ Βράχια στους δρόμους και ορμητικοί χείμαρροι

Ελλάδα 22.01.2026
Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά - Μία 56χρονη έχασε τη ζωή της όταν εγκλωβίστηκε κάτω από αυτοκίνητο

Δασκάλα απολύθηκε από τη θέση της σε δημόσιο σχολείο γιατί διατηρούσε Airbnb

Ελλάδα 22.01.2026
Σε ποιες διατάξεις στηρίχτηκε το υπουργείο Παιδείας για την «τιμωρία» της εκπαιδευτικού

Ο Τραμπ ανακοίνωσε συμφωνία για Γροιλανδία και Αρκτική

Κόσμος Χτες
O Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι, βάσει της παρούσας συνθήκης, δεν θα επιβληθούν οι δασμοί που επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου

Βίντεο – σοκ από την Ανω Γλυφάδα: Χείμαρροι οι δρόμοι παρασύρουν αυτοκίνητα

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με οδηγούς που βρέθηκαν στην περιοχή, η κατάσταση είναι κρίσιμη