E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κλοπή οπλισμού στη Λέρο: Eμπλέκουν τη φρουρά υψηλόβαθμου αξιωματούχου

Νέα τροπή στην υπόθεση της κλοπής οπλισμού

Δημοσίευση 17/9/2019 | 11:12

Κλοπή οπλισμού στη Λέρο: Eμπλέκουν τη φρουρά υψηλόβαθμου αξιωματούχου

Άλυτο μυστήριο παραμένει η εξιχνίαση της υπόθεσης με την κλοπή του στρατιωτικού υλικού από τις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο. Οι μέχρι σήμερα έρευνες δεν έχουν οδηγήσει πουθενά για το πως «έκαναν» φτερά όπλα και πυρομαχικά από τη βάση του Ναυτικού στο ακριτικό νησί.

Οι νέες πληροφορίες έρχονται να περιπλέξουν τα πράγματα. Σύμφωνα με την Καθημερινή, στο πλαίσιο των ερευνών για την κλοπή στη Λέρο αξιολογούνται πληροφορίες πως ορισμένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, υπηρετούσαν στη φρουρά πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα πρόσωπα αυτά παραιτήθηκαν από το Σώμα τον Οκτώβριο του 2018, όταν εκτιμάται ότι «έκαναν φτερά» από τη βάση τα όπλα και τα πυρομαχικά.

Η νέα αυτή τροπή έρχεται ενώ ο βασικός μάρτυρας στην υπόθεση, ένας μόνιμος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετεί στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων στη Λέρο, χαρακτηρίζεται από τους επικεφαλής της έρευνας «μειωμένης αξιοπιστίας»!

Ο άνθρωπος αυτός έχει καταθέσει ότι τον Σεπτέμβριο του 2018 και ενώ έκανε βάρδια ως αξιωματικός υπηρεσίας, ο πρώην διαχειριστής της αποθήκης μαζί με δυο άνδρες της ΟΥΚ (νυν Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών), είχαν πάρει το κλειδί και τον μυστικό κωδικό ασφαλείας και είχαν μπει, τουλάχιστον μια φορά, στο χώρο όπου φυλάσσονταν τα όπλα και τα πυρομαχικά, χωρίς να έχουν εξουσιοδότηση. Στην κατάθεσή του δεν είχε κατονομάσει τους δυο ΟΥΚαδες.
Μετά την κατάθεσή του, ο εισαγγελέας του Ναυτοδικείου βρήκε, σε μονάδα της Βόρειας Ελλάδας, όπου πλέον είχε μετατεθεί, τον μέχρι τον Σεπτέμβριο του ’18 υπεύθυνο της αποθήκης με το «πολεμικό απόθεμα». Μόνο που εκείνος διέψευσε τη μαρτυρία και αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.

Το ίδιο έκανε και ο άνθρωπος που τον διαδέχτηκε στην ευθύνη φύλαξης της αποθήκης (από τον Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι πρότινος): αρνήθηκε ότι ο πρώην διαχειριστής της αποθήκης και δυο άνδρες της ΟΥΚ είχαν μπει στο χώρο με το στρατιωτικό υλικό παράτυπα.

Στην… έδρα της ΟΥΚ

Πηγές με ενημέρωση της υπόθεσης, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν πως ίσως η διοίκηση των ΟΥΚ (σ.σ. σώμα στο οποίο επικεντρώνονται για την ώρα οι έρευνες) θελήσει να προστατεύσει τα επίλεκτα μέλη της από την έκθεση στη δημοσιότητα.

Στο πλαίσιο των ερευνών, την περασμένη εβδομάδα, ο εισαγγελέας του Ναυτοδικείου πήγε στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών (πρώην ΟΥΚ) στο Σκαραμαγκά για να ερευνήσει το χώρο και να συλλέξει στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ταυτότητα των ανδρών της μονάδας που φέρονται να πήγαν στη Λέρο τον Σεπτέμβριο του 2018.

Το αποτέλεσμα της εισαγγελικής έρευνας δεν έχει γίνει γνωστό. Πολλοί είναι εκείνοι που, σύμφωνα με την Καθημερινή, εκφράζουν επιφυλάξεις για το αν η έρευνα θα καταφέρει να αποκαλύψει τα ονόματα των ΟΥΚάδων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Κόσμος Χτες
Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Tech + Science Χτες
Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών