E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Ο βιαστής της Κέρκυρας με είχε αιχμάλωτη 14 ώρες, με βίασε πέντε φορές»

Το «Τέρας του Κάβου» κυκλοφορεί ελεύθερο, αφού αποφυλακίστηκε

Δημοσίευση 16/9/2019 | 18:51

«Ο βιαστής της Κέρκυρας με είχε αιχμάλωτη 14 ώρες, με βίασε πέντε φορές»

Σοκαριστική είναι η εξομολόγηση μιας νεαρής Βρετανίδας που έπεσε θύμα του Κερκυραίου που βίαζε τουρίστριες στον Κάβο της Κέρκυρας και αποφυλακίστηκε έξι μόλις χρόνια μετά την καταδίκη του χάρη στο νόμο Παρασκευόπουλου.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Ασπιώτη, τον άντρα που το 2010 είχε επιτεθεί σε τουλάχιστον έξι γυναίκες τις οποίες είχε παρασύρει υπό την απειλή μαχαιριού σε δάσος όπου τις βίασε.

Ήταν η δεύτερη καταδίκη του Ασπιώτη καθώς και το 2007 είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για βιασμούς τριών γυναικών από το 1997 μέχρι το 2005. Είχε αφεθεί ελεύθερος το 2010 και μέσα σε λίγες εβδομάδες είχε πραγματοποιήσει νέες επιθέσεις.

Το 2010 ο Ασπιώτης καταδικάστηκε σε 52 χρόνια κάθειρξη γεγονός που σημαίνει ότι επρόκειτο να μείνει στη φυλακή μέχρι τα βαθιά του γεράματα. Κι όμως, βγήκε μόλις έξι χρόνια μετά, εκμεταλλευόμενος τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Η είδηση προκάλεσε σάλο στη Βρετανία, καθώς τα θύματά του ήταν κυρίως Βρετανίδες. Μία από αυτές τις γυναίκες, η Kayleigh Morgan, που εργάζεται ως αεροσυνοδός της British Airways, μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή «This Morning» και η εξομολόγησή της σοκάρει.

Το καλοκαίρι του 2010 η γυναίκα βρισκόταν στον Κάβο της Κέρκυρας, καθώς είχε μόλις τελειώσει το πανεπιστήμιο και εργαζόταν ως τουριστική αντιπρόσωπος. Ένα απόγευμα που βρισκόταν στην παραλία, ο Ασπιώτης την πλησίασε από πίσω, την ρώτησε «τι ώρα είναι» κι όταν εκείνη γύρισε να του απαντήσει, την χτύπησε στο κεφάλι.

Την έριξε στο έδαφος και την έσυρε μέσα στο δάσος, όπου της άρπαξε το τηλέφωνο και τα χρήματα. Την έδεσε, την κράτησε αιχμάλωτη επί 14 ώρες και την βίασε πέντε φορές.«Δεν είχα ιδεά τι ήταν ικανός να κάνει», θυμάται η γυναίκα, καθώς ο Ασπιώτης την απειλούσε να μην επιχειρήσει να το σκάσει και να μην τον καταγγείλλει γιατί θα την σκότωνε.

Τελικά κατόρθωσε να του ξεφύγει και πήγε τρέχοντας στο αστυνομικό τμήμα, όπου οι αστυνομικοί της έδειξαν αμέσως την φωτογραφία του και τον αναγνώρισε. «Αρρωσταίνω που σκέφτομαι πως τον ήξεραν και τον άφηναν ελεύθερο», είπε στην εκπομπή.

Η Kayleigh Morgan λέει πως όταν έμαθε την ποινή που επιβλήθηκε στον Ασπιώτη, 52 χρόνια φυλάκιση, ανακουφίστηκε, καθώς αυτό σήμαινε πως όταν θα έβγαινε θα ήταν 92 ετών. Κι όμως, τον περασμένο Αύγουστο, ο βιαστής της αφέθηκε ελεύθερος, 43 χρόνια πριν την λήξη της ποινής του!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Πασχάλης Τερζής επιστρέφει στη μουσική μετά από χρόνια

Πολιτισμός 11.12.2025
Η αποκάλυψη του Χρήστου Νικολόπουλου

Επικαλείται δικαίωμα σιωπής ο «Φραπές» – Δεν θα απαντήσει σε καμιά ερώτηση

Ελλάδα 11.12.2025
Ο Κρητικος αγροτοσυνδικαλιστής προσήλθε στην Επιτροπή

Δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε γυμνάσιο – Έκλεισε προληπτικά το σχολείο

Ελλάδα 11.12.2025
Οι μαθητές εμφάνισαν διάρροια, εμετούς και πυρετό

«Ήταν η τελευταία φορά που είδα τη μητέρα μου» – Συγκλόνισε στο Ευρωκοινοβούλιο 11χρονος από την Ουκρανία

Κόσμος 11.12.2025
Η διερμηνέας δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη συγκίνησή της και σταμάτησε να μιλά

Τραγωδία στη Γλυφάδα: Νεκρός 38χρονος μοτοσικλετιστής στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης

Ελλάδα 11.12.2025
Φονική σύγκρουση οχημάτων τα ξημερώματα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης με τραγικό θάνατο ενός 38χρονου

Τι πρέπει να τακτοποιήσετε στην εφορία πριν φύγει το 2025

Οικονομία 11.12.2025
Ποιοι προλαβαίνουν χωρίς πρόστιμο και πώς αλλάζει το τοπίο από τον Ιανουάριο

Νωρίτερα οι πληρωμές των συντάξεων, οι ημερομηνίες για το δώρο Χριστουγέννων και τα επιδόματα

Οικονομία 11.12.2025
Γιατί φέτος θα καταβληθεί νωρίτερα και το δώρο Χριστουγέννων, πώς θα το υπολογίσετε εύκολα και online

Δυσκολεύει το ταξίδι στις ΗΠΑ: Οι τουρίστες από 42 κράτη ‑ανάμεσα τους και η Ελλάδα

Κόσμος 11.12.2025
Θα πρέπει να δείχνουν ιστορικό πέντε ετών στα social media, για να μπουν στη χώρα

Επίδειξη ισχύος από ΗΠΑ και Ιαπωνία μετά τα γυμνάσια Κίνας‑Ρωσίας

Κόσμος 11.12.2025
Αμερικανικά βομβαρδιστικά, ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα, και ιαπωνικά καταδιωκτικά πέταξαν σε σχηματισμό πάνω από τη θάλασσα της Ιαπωνίας

Ο νέος διοικητής της ρωσικής Wagner ‑ Έχασε δύο πόδια και ένα χέρι στην Ουκρανία

Κόσμος 11.12.2025
Στο υλικό, που κυκλοφόρησε από το TASS και αναπαράχθηκε σε διεθνή δίκτυα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Podolski εμφανίζεται με προσθετικά μέλη να εκπαιδεύεται εντατικά σε τοπίο που παραπέμπει στην Αφρική.

Αμετακίνητοι οι αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις και διοργανώνουν συλλαλητήριο

Ελλάδα 11.12.2025
Ανυποχώρητοι στις θέσεις τους παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, κλιμακώνοντας παράλληλα τις κινητοποιήσεις τους.